Author |
Topic  |
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3359 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 15/12/2018 : 23:17:02
|
quote: Originally posted by anto
diskać,jedi govna  a zašto ne bi kupio? imaš strpljenja da čekaš 4 godine?
Pa očigledno mu je važniji izgled police no strip  |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6387 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 16/12/2018 : 06:46:35
|
@Anto: u toku sam, neki dan sam pročitao sken i 186-og broja tako da mi niš ne fali.
@Red Marquis: tu si se zeznuo kod mene, volim stripove u top stanju to da(očuvane), ali su mi police zasad ajme majko, sve bez reda i ičega. Tj da budem precizniji riječ je i o policama i ormarima i na ormarima i pod krevetom i gdje god više ima mjesta za stavljat stripove i knjige koji se samo gomilaju. Žena me hoće katapultirat, već sam pisao ali sam za ovaj IL morao kupit police jer sam dobio zabranu kupovanja stripova , samo što su mi već dvaput došla razbijena vrata iz Ikee a njihova služba za reklamacije kao da radi za državnu firmu...natežem se već više od mj dana 
A inače sam jedno vrijeme razmišljao čak da se prebacim na DW izdanja jer mi se puno više sviđaju te manje knjige, al pošto vidim da i nisu baš pouzdani u izdavanju (općenito) sam ih prekrižio. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 16/12/2018 06:51:48 |
 |
|
Kerempir
Senior Member

1626 Posts
Member since 09/10/2018 |
|
kasper
Advanced Member

10914 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
don_draper
Advanced Member

4562 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 16/12/2018 : 10:50:30
|
Nazire li se uopce u nekoj perspektivi kraj serijala? Svida mi se, ali volio bih da dobro zavrsi a ne kao serija da se vuce u beskraj i onkraj |
I sell the fact that I can't be bought |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6387 Posts
Posted - 16/12/2018 : 15:05:45
|
Pa i ne nazire, ide dalje uvijek ista shema. Upoznajemo ljude iz novog naselja, tamo izgleda sve kao u bajci, o ne!, otkrivamo da tamo vlada diktatura i ugnjetavanje, nitko nema pravo glasa,a niš...ajmo ih satrat i po mogućnosti asimilirat i idemo naći novu utopiju...pa ajmo Jovo nanovo. Ugl više je tu poanta u odnsou likova i po meni u zanimljivim i opet dovljno različitim novim naseljima i skupinama a pogotvo glavnim negativcima, premda mislim da je Negan ostao br1. Stvarno se nadam da misle završti serijal, ali opet, štanca pare, pa dok štanca.....
Mene i dalje drži, do kad ? Ne znam, vidjet ćemo. |
Edited by - DiSkAcH on 16/12/2018 15:07:38 |
 |
|
agochkov
New Member

293 Posts
Member since 17/10/2012 |
Posted - 16/12/2018 : 15:51:15
|
quote: Originally posted by don_draper
Nazire li se uopce u nekoj perspektivi kraj serijala? Svida mi se, ali volio bih da dobro zavrsi a ne kao serija da se vuce u beskraj i onkraj
Imaju li spanske "sapunice" kraja? Ima li Tex ili Dylan kraja? 
Mene je Walking Dead drzao negde do 100-tog broja, i posle je postalo sve prerazvuceno i fino sam prestao. Mozda nekad pokusam opet. I ne verujem kad se tako prodaje kako sto se prodaje da Kirkman i Image resiti da prekinu. |
 |
|
don_draper
Advanced Member

4562 Posts
Posted - 16/12/2018 : 23:11:07
|
i serija je išla sa "štancanjem" dok ide pa su u zadnje 2 godine izgubili jako puno publike, strip publika je vjerojatno vjernija i stripovi su kvalitetniji ali vjerojatno će se s vremenom poimanje i svrha serijala promijeniti, to je ipak više character study negoli priča jedne skupine koja je (uz brojne odlaske i dolaske) na okupu od 1.broja |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 12/01/2019 : 22:27:29
|
Živi mrtvaci knjige 1, 2 i 3
Pročitao sam ponovo sve tri knjige i mogu reći da je ovdje stvarno riječ o odličnom štivu. Ok, stvarno je jedan dio druge knjige malo razvučeniji i tu ide jedna ocjena niže za radnju ali zato u trećoj ima trenutaka/epizoda koje su za čistu desetku i moram priznati da su iznimno šokantne (hint:strijela i buzdovan). Ne sjećam se kada me u stripu tako nešto šokiralo. U svakom slučaju, prva liga. Scenarij:9/10 Crtež:9/10
P.S. Seriju ne gledam iako sam veliki ljubitelj žanra (poslije SF-a horrorci su mi najomiljeniji žanr) ali ono je sapunica. Još da govore turski i ne bi bilo razlike između nje i ovoga kaj ide na programima na telkaću :D |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 12/01/2019 : 23:36:43
|
quote: Originally posted by wolf
Zabranjena ljubav, al' s mrtvacima...
Da, kao onaj vic: -Kada ste primijetili da vam je žena mrtva? -Nakon nekog vremena. Seks je bio isti ali se počelo gomilati suđe.
:D |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21614 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 12/01/2020 : 11:45:36
|
u čemu je fora da 4.kompendum ima samo 8 stranica više od prva tri,a sadrži poglavlje više,i to poglavlje sa 96 stranica?? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17079 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29632 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21614 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 12/01/2020 : 12:38:16
|
ima;i tu je kraj.Izašao je "preko",a trebao bi i kod Fibre za par meseci. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
KuntaKinte
Senior Member

.jpg)
Serbia
1708 Posts
Member since 25/09/2007 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6387 Posts
Posted - 17/07/2020 : 05:36:43
|
quote: Originally posted by KuntaKinte
Negan Lives #1 (2020) Spin off, nastavak, ceđenje para ili nešto četvrto?
Vjerojatno mužnja, skini sken, pa baci oko. Ja sam skinuo, ali nisam čitao, strpim se dok ne izađu svi nastavci. |
 |
|
don_draper
Advanced Member

4562 Posts
Posted - 13/01/2021 : 08:20:16
|
Nakon podulje stanke od čitanja ovog serijala i vidjevši da je serijal napokon i dovršen, odlučio sam pročitati još jednu TWD gromadu.
Prva dva dijela su mi bila jako dobra, napeta, iako su imali svojih oscilacija u radnji, ali to je neminovno u tako opsežnom i dugačkom serijalu. Ovaj 3.tom slijedi tu tradiciju, iako sam ovdje doživio i najveće vrhunce serijala (zasad), ali i najgore trenutke (zasad).
Krenimo s onim dobrim. Kirkman je vješt scenarist i ne odustaje od pobjedničke formule. Nakon Guvernera i svojevrsne praznine po pitanje velikih negativaca ubacuje beskrupuloznog Negana. Zvuči kontroverzno, ali mi Negan nije legao baš kompletno. Ono što je dobro jest što dovodi Ricka i njegovu skupinu do krajnjih granica izdržljivosti i ljudskosti. Istovremeno je nekad to izgledalo "too much" i previše pro forma da se ispoštuje neki spektakl. Ali, pohvale na odabiru i stvarno je bilo napeto. Sviđa mi se i to što u ovom dijelu se vidi opstanak civilizacije u nekom novom svjetlu, standardi su se digli i konačno dobivamo naznake onoga što znači živjeti (a ne samo preživjeti) u takvoj sredini.
Ono što je bilo lošije je definitivno to inzistiranje na nekom velikom, megaspektakularnom sukobu zvanom Totalni rat. Kirkman se puno bolje snalazi u duelima, tenzijama među likovima i mikrosukobima, negoli u ovako otvorenim i masovnim scenama. Iako je bilo u neku ruku nužno ubaciti takvo što, opet je djelovalo previše svrsishodno i nekako prazno. Novi likovi su bili pola-pola, neki su dobro legli, neki manje, ali primjerice Šaptači mi nisu baš najbolja ideja ovog serijala. Tako da njihov storyline, premda ima potencijala, mi je bio nešto zamorniji i nije me previše zainteresirao.
Ova knjižurina završava popriličnim cliffhangerom i daje nove naznake velikih tenzija, što mi se i sviđa. Svakako da ću uskoro posegnuti i za 4.tomom. Serijal je nastavio kvalitetno i iako je ovdje bilo puno više oscilacija, ukupni dojam je veći od zbroja dojmova pojedinačnih epizoda. Zamor materijala je ovdje prisutan i neke novine nisu pogodile u sridu pa je i ocjena samo vrlo dobar. Možda u cjelini nešto slabiji tom od ostala dva, ali TWD nastavlja biti ono što se čita sa znatiželjom i što napetošću i zanimljivošću isplati svaku kunu/dolar/euro uložen u njega. 4/5 |
 |
|
mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 13/01/2021 : 08:57:56
|
Moze mi neko ko je pratio ovaj serijal nesto objasniti? Ako imam prvih 16 knjiga Darkwooda, znaci li da to pokriva prve dve Fibrine knjige i da mogu nastaviti sa trecom? I zna li se koliko toga uopste jos ima i je li serijal gotov? Hvala |
 |
|
RaoulDuke
Junior Member

Croatia
455 Posts
Member since 02/05/2016 |
Posted - 13/01/2021 : 10:26:19
|
quote: Originally posted by mrmada
Moze mi neko ko je pratio ovaj serijal nesto objasniti? Ako imam prvih 16 knjiga Darkwooda, znaci li da to pokriva prve dve Fibrine knjige i da mogu nastaviti sa trecom? I zna li se koliko toga uopste jos ima i je li serijal gotov? Hvala
Serijal je gotov sa 4 Fibrinom debeljucom. Mozes nastaviti sa 3 knjigom jer prve dvije Fibrine knjige pokrivaju prvih 96 brojeva tj. tocno 16 trejdova. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12077 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/01/2021 : 23:24:09
|
quote: Originally posted by mrmada
Moze mi neko ko je pratio ovaj serijal nesto objasniti? Ako imam prvih 16 knjiga Darkwooda, znaci li da to pokriva prve dve Fibrine knjige i da mogu nastaviti sa trecom? I zna li se koliko toga uopste jos ima i je li serijal gotov? Hvala
quote: Originally posted by Beren
Darkwood je izdao 17, a Fibrina 3. knjiga počinje sa tim 17. trejdom, tako da je preklapanje minimalno. Dakle, prvih 16 DW + Fibra 3 i 4 su kompletan OM.
|
 |
|
Živs
Starting Member
77 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 15/02/2021 : 14:37:41
|
Prvi dio besadržajna makljaža, drugi dio nenadahnuta varijacija na temu. Jasan pad u kvaliteti. Sam kraj je ponovno svjež, šokantan, efektan, nadam se zadovoljavajućem finišu. |
 |
|
Biroa
New Member

.jpg)
Croatia
226 Posts
Member since 28/12/2020 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29613 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Biroa
New Member

.jpg)
Croatia
226 Posts
Member since 28/12/2020 |
Posted - 23/12/2021 : 14:02:58
|
quote: Originally posted by Markos
Nije u planu za 2022, ali mozda se predomislim.
Ovaj odgovor budi nadu u svakom slučaju! Hvala puno i svako dobro u izdavačkoj idućoj godini! |
 |
|
Topic  |
|