Pozdrav svima! Noviji sam član, ne pišem ovde često, no pokrenuo sam ovu temu i na Darkvud forumu, nadam se da i ovde ima zainteresovanih.
Naime, Zlatna serija je jedna od najambicionznijih i najinteresantnijih projekata Veselog Četvtrka ove godine, a svakako jedan od najinteresantnijih poteza su retro korice, na kojima se isprobavaju domaći autori. Pokazalo se da su ove retro korice dosta kontroverzne, ali svakako se možemo složiti da daju neki novi duh celoj ediciji. Za sada smo videli već 8 različitih domaćih autora koji su crtali naslovne stranice ZS ove godine, i dole će biti slike svih naslovnih strana sa imenima njihovih autora.
Glasa se tako što se svakoj naslovnoj strani daju poeni - najboljoj naslovnoj strani 8, sledećoj po redu 7, pa onda 6 i tako sve do po vama najlošije naslovne stranice koja dobija 1 poen. U suštini rangirate naslovne strane po 'omiljenosti' tj. po tome koliko vam se sviđaju. Na kraju saberemo sve poene i izaberemo najbolju naslovnu stranicu 2018. godine. :)
Naslovne strane su redom:
1 - Teks: Ranč slobode - Bane Kerac
2 - Dilan Dog: Ponovo radi bioskop - Stevan Subić
3 - Zagor: Beli vrač - Aleksa Gajić
4 - Mister No: Kapetan osveta - Milan Jovanović
5 - Priče iz Baze Drugde: Onaj koji obitava u tami - Robert Bob Solanović
6 - Zagor: Stazama severa - Dalibor Talajić
7 - Mister No: Papuanski kralj - Fran Strukan
8 - Marti Misterija: Kako je Donald Trump spasao svet - Goran Sudžuka
Glasanje je završeno, na trećoj stranici je i tabela. Pobednik je ubedlivo Bane Kerac , ZS 1: Ranč slobode!
8 bodova Zagor: Beli vrač - Aleksa Gajić 7 bodova Teks: Ranč slobode - Bane Kerac 6 bodova Dilan Dog: Ponovo radi bioskop - Stevan Subić 5 bodova Mister No: Kapetan osveta - Milan Jovanović 4 boda Zagor: Stazama severa - Dalibor Talajić 3 boda Marti Misterija: Kako je Donald Trump spasao svet - Goran Sudžuka 2 boda Priče iz Baze Drugde: Onaj koji obitava u tami - Robert Bob Solanović 1 bod Mister No: Papuanski kralj - Fran Strukan
8 - Zagor: Beli vrač - Aleksa Gajić 7 - Mister No: Kapetan osveta - Milan Jovanović 6 - Priče iz Baze Drugde: Onaj koji obitava u tami - Robert Bob Solanović 5 - Dilan Dog: Ponovo radi bioskop - Stevan Subić 4 - Teks: Ranč slobode - Bane Kerac 3 - Mister No: Papuanski kralj - Fran Strukan 2 - Marti Misterija: Kako je Donald Trump spasao svet - Goran Sudžuka 1 - Zagor: Stazama severa - Dalibor Talajić
8 - Zagor: Beli vrač 7 - Dilan Dog: Ponovo radi bioskop 6 - Zagor: Stazama severa 5 - Mister No: Papuanski kralj 4 - Priče iz Baze Drugde: Onaj koji obitava u tami 3 - Marti Misterija: Kako je Donald Trump spasao svet 2 - Mister No: Kapetan osveta 1 - Teks: Ranč slobode
JA ću ih redati resolijedom 8 bodova(manji užaš),1 bod(opća katastrofa)
8-Ranč slobode - Bane Kerac(po meni najbolja i Bane je ipak legenda) 7-Kako je Donald Trump spasao svet - Goran Sudžuka(ništa specijalna,ali likovi bar liče na sebe) 6-Ponovo radi bioskop - Stevan Subić(dobra pozadina,loš Dylan) 5-Kapetan osveta - Milan Jovanović(malo manje grozna od ovih što su ostale) 4-Onaj koji obitava u tami - Robert Bob Solanović(kad vidim ovakvu nalsovnicu znam da taj strip nikad neću kupiti) 3-Beli vrač - Aleksa Gajić(puma nije loša,Zagor nema veze s vezom,i neznam jeli se meni samo čini da Zagor nosi grudnjak kako je nacrtan) 2-Papuanski kralj - Fran Strukan(ovo kao da je nacrtano uz jutarnju kavu ili na wc-u) 1-Stazama severa - Dalibor Talajić(da je strip o Novaku Đokoviću možda bi i prošlo)
8- Teks: Ranč slobode 7- Mister No: Kapetan osveta 6- Priče iz Baze Drugde: Onaj koji obitava u tami 5- Marti Misterija: Kako je Donald Trump spasao svet 4- Zagor: Stazama severa 3- Mister No: Papuanski kralj 2- Zagor: Beli vrač 1- Dilan Dog: Ponovo radi bioskop
8 - Teks: Ranč slobode - Bane Kerac 7 - Marti Misterija: Kako je Donald Trump spasao svet - Goran Sudžuka 6 - Priče iz Baze Drugde: Onaj koji obitava u tami - Robert Bob Solanović 5 - Mister No: Kapetan osveta - Milan Jovanović 4 - Dilan Dog: Ponovo radi bioskop - Stevan Subić 3 - Mister No: Papuanski kralj - Fran Strukan 2 - Zagor: Beli vrač - Aleksa Gajić 1 - Zagor: Stazama severa - Dalibor Talajić
8- Teks: Ranč slobode - Bane Kerac (Kerac je stvarno vrhunski odradio ovu naslovnicu tako da imam kontraefekt jer mi ona sad strši u odnosu na druge naslovnice) 7 - Marti Misterija: Kako je Donald Trump spasao svet - Goran Sudžuka ( Sudžuka je naslovnicu napravio prilagodivši svoj stil stilu naslovnica Martija i poprilično je uspio u tome ) 6-Mister No: Kapetan osveta - Milan Jovanović ( Uz Kerčevu naslovnicu jedina koja mi je bolja nego u originalu) 5-Priče iz Baze Drugde: Onaj koji obitava u tami - Robert Bob Solanović ( Kao i Sudžuka Solanović je fino prilagodio svoj stil stilu stripa) 4-Mister No: Papuanski kralj - Fran Strukan (U sredini jer mi ova naslovnica nit smrdi nit miriše. Korektna) 3-Zagor: Beli vrač - Aleksa Gajić ( Nije ovo uopće loša naslovnica, ali mu ne mogu oprostit Zagorovu njušku nikako) 2-Dilan Dog: Ponovo radi bioskop - Stevan Subić ( Što više gledam ovu nadlovnicu imam osjećaj da sam pogriješio, ali nešto me bode u oči, a ne znam šta) 0-Zagor: Stazama severa - Dalibor Talajić ( 0 bodova, nije greška )
8- Kako je Donald Trump spasao svet 7- Ranč slobode 6- Kapetan osveta 5- Ponovo radi bioskop 4- Papuanski kralj 3- Onaj koji obitava u tami 2- Stazama severa 1- Beli vrač
1 - Ranč Slobode (8 bodova) 2 - Papuanski kralj (7 bodova) 3 - Ponovo radi bioskop (6 bodova) 4 - Kapetan osveta (5 bodova) 5 - Onaj koji obitava... (4 boda) 6 - Kako je Donald Trump... (3 boda) 7 - Stazama severa (2 boda) 8 - Beli vrač (1 bod)
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •