forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 261

fandango
Senior Member

1697 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 26/12/2018 : 12:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Sukus serijale zadnjih par mjeseci:

11/22/63 - Pogledao prvu epizodu i odmah preskocio na zadnju. Solidno, ali nedovoljno da me zadrzi jer sam frisko prije procitao i knjigu tako da sam se svega sjecao.

Altered Carbon - Ista stvar, nema dugo da sam procitao knjigu pa sam pogledao prvu epizodu i komotno odustao. Toliko mi dobra prva epizoda nije bila.

Westworld s2 - Nakon mucne prve sezone koja je rastegnuta i koja bi komotno stala u cjelovecernji film, pogledao prve dvije epizode druge sezone i odustao. Isto razvuceno.

Preacher s2 - Doslovno se prisilio dovrsiti drugu sezonu. Nakon ovoga, cisto sumnjam da cu gledati trecu. Rastegnuto. Tih 13 epizoda sabilo bi se u postenih 4-5. To sta bi trebalo biti kontroverzno vec smo vidjeli davno prije, npr. u Posljednjem Kristovom iskusenju. Koliko god da volim strip, ovo mi je bas jako slabo. Mozda bi mi ovo bilo super da imam petnaest godina i da zivim negdi u Spickovini di cijelo selo ide u crkvu, a ja jedini ateist.

Slasher s1 - Pogledao prvih par epizoda i reko ajde, pregrmit cu rupe u scenariju i rupe u logici, ima neki sarm niskobudzetnog horrora. I grmim ja tako do zadnje dvije epizode (od ukupno 8), i bas se u tim zadnjim epizodama sve raspadne po savovima. Jad i bijeda.

Signal (2018) - Japanska prerada korejske hit-serije. Motivi su ostali isti, glumci dobri, japanski mladi policajac mi je cak i bolji od korejskog, ali se zato japanski stariji policajac ne moze nikao mjeriti s Choom Jin-Wongom. Radnja je i sazetija jer ima 10 epizoda, za razliku od korejske, koja ima 16. I da nisam gledao korejsku, ovo bi mi bilo super, ovako mi je vrlo dobro.

Longmire - Ovo sam pogledao u subu. Vise-manje procedural o samozatajnom sutljivom serifu u fiktivnom Absaroka Countyjy u Wyomingu, moderni vestern po romanima Craiga Johnsona, puno indijanske mistike. Glavne uloge tumace Robert Taylor i Lou Diamond Phillips. Serija mi je sjela ko budali samar. Kad serija predje na Netflix, postane tri koplja bolja od prve tri sezone. Nije tolko dobro ko Justified, ali je dobro.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12805 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 27/12/2018 : 15:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fandango

Vise-manje procedural o samozatajnom sutljivom serifu u fiktivnom Absaroka Countyjy u Wyomingu, moderni vestern po romanima Craiga Johnsona, puno indijanske mistike. Glavne uloge tumace Robert Taylor i Lou Diamond Phillips.

Lou Diamond Phillips igra Indijanca, a uopšte nije indijanskog podrijetla.

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 27/12/2018 15:58:50
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17915 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 27/12/2018 : 16:08:15  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
teror nije zanimljiv
dapače mogu ga gledati dok surfam
budući da sam pročitao knjigu znam što će se događati

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 27/12/2018 : 16:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slasher s1 - Pogledao prvih par epizoda i reko ajde, pregrmit cu rupe u scenariju i rupe u logici, ima neki sarm niskobudzetnog horrora. I grmim ja tako do zadnje dvije epizode (od ukupno 8), i bas se u tim zadnjim epizodama sve raspadne po savovima. Jad i bijeda.

Longmire - Ovo sam pogledao u subu. Vise-manje procedural o samozatajnom sutljivom serifu u fiktivnom Absaroka Countyjy u Wyomingu, moderni vestern po romanima Craiga Johnsona, puno indijanske mistike. Glavne uloge tumace Robert Taylor i Lou Diamond Phillips. Serija mi je sjela ko budali samar. Kad serija predje na Netflix, postane tri koplja bolja od prve tri sezone. Nije tolko dobro ko Justified, ali je dobro.

Druga sezona Slashera je bolja, ali baš moraš bit fan ovog podžanra da bi to pasionirano gleda. Osobno željno iščekujem 3. sezonu koja vjerojatno kreće na ljetni solsticij.
Razlog zašto Longmire kreće još žešće od prelaska na Netflix je šta je na A&E-u bija uparen s The Glades, te su zajedno igrali na lagani proceduralni paket kojima su ciljna publika uglavnom kućanice. Već se i tada vidjelo kako je Longmire jebački kvalitetan uradak, te svoj potencijal doseže na platformi streaming diva. Šteta šta, zbog određenih distribucijskih komplikacija, domaća publika ne može gledati Longmire na Netflixu (kao ni Voltron, Arrested Development i neke Netflixove filmove). Zna se koje su onda alternative.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/12/2018 : 16:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panzer

quote:

Vise-manje procedural o samozatajnom sutljivom serifu u fiktivnom Absaroka Countyjy u Wyomingu, moderni vestern po romanima Craiga Johnsona, puno indijanske mistike. Glavne uloge tumace Robert Taylor i Lou Diamond Phillips.

Ima on domorodačke krvi. Samo s drugog kontinenta.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 27/12/2018 : 17:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

quote:

Da budemo precizni, ima nativne filipinske krvi.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/12/2018 : 00:05:42  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Je li tko gledao ovo? Izgleda zanimljivo. ;)

https://www.imdb.com/title/tt4975856/
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1697 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 28/12/2018 : 07:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Je li tko gledao ovo? Izgleda zanimljivo. ;)

https://www.imdb.com/title/tt4975856/

Meni opisom djeluje kao:

Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1697 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 28/12/2018 : 07:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

quote:

Da budemo precizni, ima nativne filipinske krvi.

Ali mislim da su ga primili u neko indijansko pleme, tako da se krug zatvara :)
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1697 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 28/12/2018 : 07:25:42  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Druga sezona Slashera je bolja, ali baš moraš bit fan ovog podžanra da bi to pasionirano gleda. Osobno željno iščekujem 3. sezonu koja vjerojatno kreće na ljetni solsticij.
Razlog zašto Longmire kreće još žešće od prelaska na Netflix je šta je na A&E-u bija uparen s The Glades, te su zajedno igrali na lagani proceduralni paket kojima su ciljna publika uglavnom kućanice. Već se i tada vidjelo kako je Longmire jebački kvalitetan uradak, te svoj potencijal doseže na platformi streaming diva. Šteta šta, zbog određenih distribucijskih komplikacija, domaća publika ne može gledati Longmire na Netflixu (kao ni Voltron, Arrested Development i neke Netflixove filmove). Zna se koje su onda alternative.

Hvala na infu i backgroundu za Longmirea. Mislim da na Netflixu koristi i ovih dodatnih 15-20 minuta po epizodi, da se razrade situacije i likovi - evo recimo ovo kako je lik Travisa evoluirao i dobio na dubini kad serija predje na Netflix mi je nesto izvanredno.

Sto se Slashera tice, mislim da cu na kraju ipak pogledati drugu sezonu Ne mogu si pomoci, kolko god da mi je prva bila losa. Dalje su mi osim nje na rasporedu za gledanje Babylon Berlin i The Haunting of Hill House.

Nego, vice, ajde da te zamolim, preporuci neku dobru azijsku seriju, zadnji put si izbacio Innocent Defendant, to mi je super sjelo. Signal mi je bio fantastican, Tunnel solidan. Ovako mi privlacno na prvi pogled djeluju Stranger, Missing Noir M i japanski Galileo.

I da li vrijedi cemu korejski Life on Mars? Originalni mi je zajedno s Ashes to Ashes bio super, americki sranje, spanjolski, ceski i ruski nisam nazalost nigdje nasao s razumljivim titlom.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19913 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/12/2018 : 09:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pogledao zadnju epizodu HOC.
Nema riječi kojima bih opisao svoju iziritiranost "krajem".
Ako nisu znali kako završiti, onda nisu trebali raditi zadnju sezonu uopće.
Mislim, na ovaj način su mogli na bilo kojoj epizodi, bilo koje sezone završiti i ne bi se vidjela razlika. Ovako započeti neke nove zaplete da bi ih na kraju izignorirali jer ne postoji ideja o raspletu je bezobrazluk.
Da se razumijemo, nemam ništa protiv određenog oblika otvorenog kraja, ali ovo nije otvoreni kraj nego prekid usred radnje. Uopće nemam osjećaj da je serija koju sam gledao više godina završila.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - tinton on 28/12/2018 09:56:10
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/12/2018 : 10:13:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
HOC? House of cards?

Dakle, isforsirana girl power sezona bez glavnog muškog lika koji je držao seriju na visini je loša? Tko bi si mislio.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19913 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/12/2018 : 10:33:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Vjerujem da je život u kojem svaki problem možeš svesti na političku korektnost odličan. Ali ne, nije glavni problem sezone to što nema Spaceya, niti to što je Wright preuzela glavnu ulogu. A bome ni neka imaginarna feministička agenda.
Problem je bezidejnost scenarista kada je došlo do trenutka u kojem su se svi ti akumulirani zapleti morali razriješiti. Ne bih se začudio da dobijemo neki nastavak za nekoliko godina.

Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4724 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 28/12/2018 : 10:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Zadnje 2 epizode su cak i bile okej s obzirom na ostatak sezone
Ali dobro da se i to zavrsilo, i prije odlaska Kevina su bili u blago silaznoj putanji i precjenjivali svoje sposobnosti

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/12/2018 : 10:47:00  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ma da. Ja sam kriv što se PC uvlači u sve pore zapadnog društva, pogotovo američku filmsku/TV industriju. HOC je odličan primjer toga. Pa valda ti je jasno da su na silu i zbrzano feminizirali seriju i prije nego su uopće postojale optužbe protiv Spaceya. Cijela predzadnja sezona je bil priprema za girl power seriju odnosno žensku predsjednicu okruženu ženskim likovima (pada mi na pamet ona sveznajuća i dobro umrežena ženskica koja se od ni od kud pojavila u toj sezoni). Htjeli su imitirati stvaran život. Kao pobjedit će Hillary. Jebiga. Zajebali se na dva fronta. Promašili pobjednika stvarnih izbora i izgubili respekt fanova, uključujući, koliko vidim, i tvoj, tintone. ;)

Nije to nikakva PC teorija zavjere. To je jednostavno očito i jasno svakome tko je pratio seriju.

Edited by - nagor on 28/12/2018 10:47:52
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/12/2018 : 10:51:05  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper

Ali dobro da se i to zavrsilo, i prije odlaska Kevina su bili u blago silaznoj putanji i precjenjivali svoje sposobnosti

Krivo. Sezone s Putinom odnonsno Petrovom su odlične. Četvrta sezona se u biti bavi ISIS-om. Vrlo aktualno i zanimljivo. Radovao sam se petoj sezoni, ali u petoj se osjeti veliki pad jer tu su počeli pripremati sterilnom liku Claire predsjednički mandat. :(

Edited by - nagor on 28/12/2018 10:51:26
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19913 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/12/2018 : 10:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Kakve veze ima HOC sa stvarnim izborima? Stvarno misliš da postavljanje Claire u ovalni ured ima veze s predviđanjem Clintoničine pobjede?
Ako išta, potpuno je jasno da nisu imali plan za sezonu bez Spaceya.
I onda su ju, zbog optužbi, morali nanovo napisati.
Btw, LeAnn Harvey mi je bila odličan lik. Samo ne znam misliš li na nju, ili na onu koja se bavi vanjskom politikom.

Edited by - tinton on 28/12/2018 12:14:24
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19913 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/12/2018 : 11:01:00  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

quote:
Originally posted by don_draper

Krivo. Sezone s Putinom odnonsno Petrovom su odlične. Četvrta sezona se u biti bavi ISIS-om. Vrlo aktualno i zanimljivo. Radovao sam se petoj sezoni, ali u petoj se osjeti veliki pad jer tu su počeli pripremati sterilnom liku Claire predsjednički mandat. :(

Peta je imala dobru sagu oko izbora i odličan lik Conwaya.
Meni je poredak po kvaliteti sljedeći:
Prva
Peta
Druga/Četvrta
Treća
Šesta

Priče oko Petrova i ICO-a su mi najmanje interesantni fragmenti serije. Puno su mi bile zanimljivije peripetije oko izbora i novinara.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/12/2018 : 11:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
]Kakve veze ima HOC sa stvarnim izborima? Stbarno misliš da postavljanje Claire u ovalni ured ima veze s predviđanjem Clintoničine pobjede?

Da, jasno je to. Htjeli su biti kul. I to bi bio zgodan detalj o kojem bi se uvijek pričalo kad bi se pričalo u toj seriji. Kako su kul "aktualizirali" stvar i postavili prvu žensku predsjednicu upravo kad smo u stvarmo životu dobili takvu. Ispao je teški zajeb.

quote:
Ako išta, potpuno je jasno da nisu imali plan za sezonu bez Spaceya. I onda su ju, zbog optužbi, morali nanovo napisati.

Pa to i govorim. Spaceya su namjeravali zadržati u seriji u pozadini prve ženske predsjednice. To je bio set up predzadnje sezone. Ženska predsjednica je uvijek bio cilj (barem od predzadnje sezone naprijed). Spaceyevo otpuštanje nije bio dio plana. To ih je iznenadilo. Feminiziranje serije ih nije.

quote:
Btw, LeAnn Harvey mi je bila odličan lik. Samo ne znam misliš li na nju, ili na onu koja se bavi vanjskom politikom.

LeAnn Harvey je dobra i ona je od prije. Ona stara za vanjsku politiku. Moćnija je bila od Pentagona i Bijele kuće zajedno. Pretjeran lik. Al barem je žensko. To je onda kul.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/12/2018 : 11:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Petrov je odličan!
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 28/12/2018 : 14:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Hvala na infu i backgroundu za Longmirea. Mislim da na Netflixu koristi i ovih dodatnih 15-20 minuta po epizodi, da se razrade situacije i likovi - evo recimo ovo kako je lik Travisa evoluirao i dobio na dubini kad serija predje na Netflix mi je nesto izvanredno.

Sto se Slashera tice, mislim da cu na kraju ipak pogledati drugu sezonu Ne mogu si pomoci, kolko god da mi je prva bila losa. Dalje su mi osim nje na rasporedu za gledanje Babylon Berlin i The Haunting of Hill House.

Nego, vice, ajde da te zamolim, preporuci neku dobru azijsku seriju, zadnji put si izbacio Innocent Defendant, to mi je super sjelo. Signal mi je bio fantastican, Tunnel solidan. Ovako mi privlacno na prvi pogled djeluju Stranger, Missing Noir M i japanski Galileo.

I da li vrijedi cemu korejski Life on Mars? Originalni mi je zajedno s Ashes to Ashes bio super, americki sranje, spanjolski, ceski i ruski nisam nazalost nigdje nasao s razumljivim titlom.

Možeš sve te (čekiraj i Miss Sherlock, nije neko remekdjelo al ženski Sherlock na japanski način pogađa barem dio točaka ugode fanu krimi žanra i upbeat procedurala), ali Galilea preporučam na entu.

Nisan gleda korejski Life on Mars, jer nešto ni ne gotivim ovaj novi val korejskih rimejkova (poput Entouragea), a preporučam ti Black i Misaeng (oba, ka i Stranger, dostupna su na regionalnom Netflixu).

A meni za dušu baci pogled i na Tong Memories i Dokgo Rewind, čisto da te uvedem u svijet MeenBaekDoo svemira (pogledaj moj topic o webtoonovima za više infoa). Radi se o webserijama i korejskim verzijama delikventskih fajting mangi poput Crows, Worst i Out, a baziranim na popularnim webtoonovima. A kad smo kod toga, pročitaj i izuzetno brutalnu delikventsku, još uvijek ongoing mangu Out (Mizuta Makoto).

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15184 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 28/12/2018 : 18:27:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote

Da li je netko gledao?
Čini se dobra serija ali čisto sumnjam da je i blizu filma/mini serije iz 1981. godine.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6477 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 28/12/2018 : 19:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Imam svih 8 epizoda, prijevod ima za 7 trenutno, njemački ne znam, original obožavam a komentari za ovo su jako loši.
Gledat ću kad se prevede sve ;)

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15184 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 28/12/2018 : 19:17:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Imam svih 8 epizoda, prijevod ima za 7 trenutno, njemački ne znam, original obožavam a komentari za ovo su jako loši.
Gledat ću kad se prevede sve ;)

Gdje gledaš?
Ja online vidim samo sedam epizoda, možda je povezano to s prijevodom o čemu ti pišeš.
Orginal je jedan od najboljih stvari koje sam ikada gledao, teško će dostići tu atmosferičnost, vidjeti ćemo kako je ovo napravljeno.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6477 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 28/12/2018 : 19:27:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Imaš PM, a evo ti link na titlove:

https://www.prijevodi-online.org/serije/view/3495/das-boot-2018

Inače topla topla preporuka za knjigu ''Morski Psi i Male Ribe'', tematika identična, knjiga odlična

https://www.goodreads.com/book/show/411611.Sharks_and_Little_Fish?from_search=true

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 28/12/2018 19:31:44
Go to Top of Page
Page: of 261 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.49 seconds. Snitz Forums 2000