Author |
Topic |
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 29/12/2018 : 19:36:53
|
Ove sam gledao po otvaranju ove teme po preporukama ovdje i istraživanju online. Poslagat ću ih po tome koliko su mi se svidjeli - najbolji na vrhu liste pa naniže...
Top lista Batman: The dark knight returns I,II Suicide Squad: Hell to pay Son of Batman (1) Batman vs. Robin (2) Batman: Bad blood (3) Batman: Under the red hood Teen Titans: The judas contract Reign of Supermen Justice League: War Superman/Batman: Public enemies Wonder Woman Justice League: The flashpoint paradox The death of Superman Batman: Assault on Arkham Green Lantern: First flight Batman: Mask of the Phantasm
Ova vrsta filmova me nekako zaobišla do sada. Mislim na crtane filmove (DC uglavnom) o stripovskim superjunacima koji se prave bez previše pompe i odlikuje ih sve određena vrsta animacije te često nizak što bi se reklo frame-rate i nešto niže produkcijske vrijednosti od recimo Disney crtaća (ne mješajte Incredibles i slične ovdje, to je ipak nešto drugo).
Danas sam pogledao Batman: Under the red hood i bio mi je sasvim solidna zabava. Mislio sam da mi je to prvi, ali kada bolje razmislim, gledao sam i Planet Hulk prije par godina i također mi je bio ok., a čini mi se da sam gledao i Superman: Doomsday
Pa mi pada na pamet pošto imam vremena, da pogledam još koji animirani superherojski film. Dakle, komentirajte dva navedena, sam podžanr i naravno preporučite neke koje bi obavezno trebalo pogledati (samo apsolutno najbolje)...
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 27/01/2019 22:33:10
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 29/12/2018 : 19:52:58
|
Da, ovo se slažem da su superhero crtići dobri (posebno DC-jevi), ali su ipak direct-to-DVD, pa nisu produkcijski na razini Disney/Pixar/Dreamworks kino hitova.
Točnije, nisu bili do ove godine.
A onda je došao...
Spider-Man: Into the Spider-Verse
Film je blago rečeno - remek-djelo. Ne mogu vjerovati da je Sony to uspio napraviti. Prvo vizualni stil, koji je potpuno nov i originalan u svijetu animiranih filmova i milina za gledati. Vizualno, ovaj film uspio je napraviti ono kaj je Toy Sory napravio prije 13 godina, kad je unio full CGI u animirane filmove. Pravi novitet u svijetu animacije i vjerujem da će biti kopiranja vrlo uskoro. I sad bi netko pomislio, ok napravili su vizualno, kaj će im bilo kaj drugo, style over substance. O ne... Film je fenomenalan i u svakom drugom aspektu. Priča je najkompliciranija za bilo koji Spider-Man film dosad i onda je ubace u crtić koji bi trebala pratiti djeca i mainstream publika? I uspjeli su. Priča prati Spider-Mana iz Ultimate svijeta stripova, točnije Milesa Moralesa i njegov je origin story. Miles je zakon i osvježenje nakon raznih Petera, te se nadam da ćemo ga još vidjeti. Film ima zanimljivost, dubinu, emocije, puno komedije gdje im je baš svaka fora uspjela, hrpu likova, kako Spider-ljudi tako i negativaca, gdje skoro svaki dolazi do izražaja, vrhunski soundtrack, akciju,... i sve izvedeno na najvišoj razini. Film je napravljen s toliko poštovanja i poznavanja Spider-Man svijetova, prepun easter-eggova i šale na vlastiti račun, ma savršeno. Najbolji crtić ikada (osim Lion Kinga), jede sve Pixarove za doručak, najbolji Spider-Man film ikada, i jedan od najboljih superherojskih filmova općenito. Savršeno. 10/10
Ak mi ne vjeruješ, pogledaj i ovdje: https://www.rottentomatoes.com/m/spider_man_into_the_spider_verse/ https://www.metacritic.com/movie/spider-man-into-the-spider-verse |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Posted - 29/12/2018 : 20:00:39
|
A ako hoćeš još jako dobrih DC-evih, to su: Batman: Mask of the Phantasm Batman: The Dark Knight Returns, Part 1 Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 Justice League: The Flashpoint Paradox The Death of Superman
A ima ih još ok, od onih koje sam gledao: Justice League: War Justice League: Doom Justice League: Crisis on Two Earths Justice League Dark Batman: Year One Batman: Assault on Arkham (ovo je više Suicide Squad film, dok je Batman sporedni lik) Suicide Squad: Hell to Pay
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 29/12/2018 : 20:01:21
|
Vidio sam kratki crtani na kraju Venoma. Čini mi se da to ime neke veze sa Into the Spider-verse. Nestrpljivo isčekujem... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 29/12/2018 20:01:57 |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 29/12/2018 : 20:25:52
|
quote: Originally posted by Windwalker
Odi u kino pogledati ako ikako možeš.
I film nema veze s Venomom.
Naravno da ne mogu. U kinu gdje ja idem ovaj film se zove: Spider-man: Novi svijet-sink U glavnim ulogama: Adnan Prohić, Tarik Filipović, Ana Begić, Ivan Šarić, Nika Ilčić, Miroslav Ćiro Blažević
To me apsolutno ne zanima, pa ću čekati da dođe u obližnji video-klub... |
Edited by - Obi-wan on 29/12/2018 20:26:13 |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 29/12/2018 : 20:38:20
|
Pridruzujem se preporuci za Mask of The Phantasm, odlican. Pogledaj komplet Batman The Animated Series i dodatne dugometrazne ako nisi, ima stvarno sjajnih epizoda, uzivancija. |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Posted - 29/12/2018 : 20:46:58
|
Žalosno je što je verzija na engleskom s titlovima samo u Zagrebu i to jedna projekcija na dan. Ali dvorana je bila prepuna i odisala oduševljenjem. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 29/12/2018 : 22:48:50
|
Pogledah upravo i Justice League: The flashpoint paradox. Zanimljiva ideja i opet solidna zabava. Nakon pogledana 3 animirana filma ove vrste uviđam da su svi liče jedni na druge. Vrlo slične izvedbe, kvalitete, animacije, naive, izazvanih osjećanja, ista meta - isto odstojanje... Dakle, ako vas ova razina zadovoljava i možete to gledati, samo naprijed, ali ako vam jedan ne valja, vjerovatno vam ni jedan neće valjati. Meni osobno, ok. u nedostatku nečeg boljeg. Ocjena 6 za sva tri što sam do sada gledao. Ne sumnjam da će i ostali koji su ovdje preporučeni dobiti sličnu ocjenu od mene.
|
Edited by - Obi-wan on 29/12/2018 23:20:23 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 29/12/2018 : 22:56:16
|
quote: Originally posted by Tonka24
Zaobilazim sve filmove/serije/stripove takve vrste.
Kako to, a Zagora obožavaš? |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 30/12/2018 : 00:39:27
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Pogledah upravo i Justice League: The flashpoint paradox. Zanimljiva ideja i opet solidna zabava. Nakon pogledana 3 animirana filma ove vrste uviđam da su svi liče jedni na druge. Vrlo slične izvedbe, kvalitete, animacije, naive, izazvanih osjećanja, ista meta - isto odstojanje... Dakle, ako vas ova razina zadovoljava i možete to gledati, samo naprijed, ali ako vam jedan ne valja, vjerovatno vam ni jedan neće valjati. Meni osobno, ok. u nedostatku nečeg boljeg. Ocjena 6 za sva tri što sam do sada gledao. Ne sumnjam da će i ostali koji su ovdje preporučeni dobiti sličnu ocjenu od mene.
Nisam ni ja zadovoljan ovim novijim stvarima, jedino mi je ekranizacija TDKR bila dobra (Piter Veler kao Bets ) |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Posted - 30/12/2018 : 01:18:23
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Kako to, a Zagora obožavaš?
Zagor barem ne leti. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Posted - 30/12/2018 : 06:37:54
|
Zagor barem ne leti.
Hm, kako ne leti?
|
|
|
fandango
Senior Member
1614 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 30/12/2018 : 07:04:21
|
Ovo boldano, ko da si opisao MCU |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 30/12/2018 : 08:17:44
|
quote: Originally posted by fandango
Ovo boldano, ko da si opisao MCU
I stoji to sve. Ali par ocjena više (za mene osobno naravno). |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Posted - 30/12/2018 : 15:09:51
|
Zagor barem ne leti.
Hm, kako ne leti?
Točno sam znao da će tvoj odgovor biti u slici. Zapitao sam sam sebe, zašto volim Zagora a ne volim superjunake, još puno prije ovoga. Mislim da je razlog baš pretjerivanje o moćima superjunaka,previše nerealno i to me odbija. Možemo sada voditi dijalog koliko je realna priča sjene nad Darkwoodom,primjera radi...svjestan sam toga, ali Zagor je ipak dimenzija manje u smislu nerealnosti u odnosu na superjunake. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 30/12/2018 : 16:21:32
|
Molim, ne mješajte Zagora u ovo. Mada kad bolje razmislim, svagdje je pa može biti i ovdje. |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Posted - 30/12/2018 : 17:03:30
|
Molim, ne mješajte Zagora u ovo. Mada kad bolje razmislim, svagdje je pa može biti i ovdje.
Ne možemo govoriti o off topicu |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Posted - 30/12/2018 : 18:31:09
|
Točno sam znao da će tvoj odgovor biti u slici. Zapitao sam sam sebe, zašto volim Zagora a ne volim superjunake, još puno prije ovoga. Mislim da je razlog baš pretjerivanje o moćima superjunaka,previše nerealno i to me odbija. Možemo sada voditi dijalog koliko je realna priča sjene nad Darkwoodom,primjera radi...svjestan sam toga, ali Zagor je ipak dimenzija manje u smislu nerealnosti u odnosu na superjunake.
Zagor nije ništa više ili manje nerealan/fantastičan u odnosu na druge superheroje. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts