forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 08/01/2019 : 13:14:15  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

a kako ti je sada kad čitaš te priče iz drugog, tećeg, četvrtog plana, varga?

jel te ispunjava na neki način ili se probijaš mukotrpno?

Ispunjava me popunjavanje rupa kojih imam u komentarima na recenzije. Nekad samo prolistam epizodu, jer sam manje više sve to pročitala. A nekad ih ponovno pročitam u cjelosti. (Ukoliko su dobre i vrijedne ponovnog čitanja.)

Iskreno ću ti kazati, da mi je zanimljivo promatrati Burattinija u ovim epizodama koje je izbacivao početkom tisutljeća.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/01/2019 : 13:49:02  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
@Kontrast Niste vi raskrinkali nista. Odgovor na to samo zto nije, u nekoliko hiljadica reci doduse ;)

P.S. Vuka Samotnjaka, Demonsku Masku i Prokleto blago ne mozete da mu negirate

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 08/01/2019 13:51:28
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/01/2019 : 13:50:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
što više to bolje:)
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2314 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 08/01/2019 : 14:13:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Hehe
Sclavi kada piše i na šesnaest stranica, on je nenadjebiv i dobro zna šta radi:
https://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-gig-4-komsija/152/

Dilan Dog?
Bah...
Čitaoci, ili bolje - zaludjenici Dilanom su specifična vrsta stripadžija.
Njima je bitno da je nešto drugačije od ostalih stripova, nebitno na koju stranu (kvalitetnu, ili u drugom smeru).
Isto i crtež - što karikaturalniji, neko senčenje "a la Hugo Prat", završni crtež koji je siromašniji nego nečija gruba postavka kadra (skica, čast izuzecima),... samo da je drugačije i da oni mogu da, hvaleći takve škrabotine - pokažuju da imaju neki elitni ukus, nerazumljiv običnoj stripadžijskoj boraniji.

Tako da nije ni čudo što je Sklavi kod njih cenjen.
Za realistične priče je dunster.
Na Zagoru prilično osrednji do loš.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2314 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 08/01/2019 : 14:22:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

to je to . samo što nisi podijelio ocjene na recenziji?

Ako misliš na ovu konkretnu priču ( u albumu) - nisam je čitao.
Reagovao sam zbog Kinga, koji se u zadnje vreme nešto mnogo ostrvio na Buratinija, a poznato je da su mu Divovi dobra i zla najomiljenija priča.
Pa sam onda malo - iskarikirao dotičnu, povezujući je sa sadržajem ove u albumu (koji je on izneo).
Dakle - čisto podjebavanje Kinga.

Ne sumnjam da je (približno, ali ne u potpunosti) tako kako je napisao.
I meni ide na živce ta Buretova opsednutost definisanjem svega i svakoga i nadam se da će i Italijanski čitaoci reagovati na tu njegovu Megalomaniju u negativnom kontekstu.
Pa ne moram baš da saznam gde je u školu išao Diging Bil, s kojom devojkom se zabavljao Bat Baterton, ili kakvo je detinjstvo imao SuperMajk.
Neka ostane i malo misterije u vezi tih likova.
Daj dobru priču o njima, posveti pažnje kvalitetu scenarija i dovodjenju dobrih crtača, a ne samo zaroniti u definisanje i objašnjavanje baš svake sitnice.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2314 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 08/01/2019 : 14:29:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

@Kontrast Niste vi raskrinkali nista. Odgovor na to samo zto nije, u nekoliko hiljadica reci doduse ;)

Kao što napisah - obično podjebavanje Kinga.
Ali - samo napred.
Volim da čitam tvoje osvrte.
I pazi da ne bude manje od tih obećanih "nekoliko hiljada reči".

Što se tiče Sklavija - za mene je on ispodprosečan scenarista (gledam samo njegov rad na Zagoru i uporedjujem sa ostalim scenaristima u njihovom radu na Zagoru - Dilana ne uzimam u obzir).
Možda su mu Divovi zaista i najbolja priča, makar zbog dužine, Ferijevog maestralnog crteža i kontroverzi koje je izazvala.

Ostale su mi tu oko proseka, ili dosta ispod.
Prorok (Paranormus) - totalna glupost.
Prokleto blago bi mogla da bude i bolja priča - da je napravio sa dva ili tri nastavka.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 08/01/2019 : 14:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Haugh! Kontrast dobro zbori!
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2314 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 08/01/2019 : 14:37:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Kako je krenulo, moraćemo mi Nolitijanci i Bozelijanci da napravimo neki pakt protiv Sklavijanaca.
Ni manje grupacije - ni glasnije.

Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 08/01/2019 : 14:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

pa sclavi nema status na zagoru

to smo već uzdrmali kad smo raskrinkali demone

ima još po inerciji, kada se bez razmišljanja ponavlja ono što se mislilo prije 20-30 godina

(sclavi ima neke bezvezne i neke odlične priče na ZG, ali status baš i ne)

Pa i nismo nešto uzdrmali. Pričalo se o tome na milijun topica i sve se raspršilo po bespućima interneta, a inercija je i dalje ostala. Neki novi čitaoci će se samo ubaciti u tu inerciju i nastaviti se gegati. Upravo zato što to rade bez razmišljanja im treba potaknuti razmišljanje, a to je - kontrarecenzija. Ljudi recenzijama daju na važnosti, to bi stajalo objavljeno dok postoji sajt, a i sve bi bilo na jednom mjestu. Ne u tisuću tema.

Mjesto za kontrarecenziju je samo jedno. Ne bih željela da netko uleti s kontrareckom, koja će "kontrirati" hvalospjevima na hvalospjeve i ocjenom 100% na 100%. Što možemo vrlo često vidjeti u nekim "kontrarecenzijama".
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 08/01/2019 : 14:45:58  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Divovi su iznimno zanimljiva, kompleksna i epska avantura ali problem je što priča u kojoj Sclavi dekonstruira Zagora i gdje ovaj sebi prospe mozak jednostavno ne može biti najbolja priča u serijalu ma koliko to Djole, King i slični zagovaraju.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 08/01/2019 : 14:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:

Samo da nije kontrarecenzija. Plakat ću!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 08/01/2019 : 14:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ja sam nekoliko puta nagovarao stinkya da napiše kontrarecenziju ali svaki put je rekao ne.
Ni ja ne bi želio da se pojavi neko i onda u kontri opet udari sve desetke bez neke ozbiljnije analize.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 08/01/2019 : 14:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kontrast 2

quote:

Kako je krenulo, moraćemo mi Nolitijanci i Bozelijanci da napravimo neki pakt protiv Sklavijanaca.

I onda na kraju epski fajt. Boselli vs Nollita.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/01/2019 : 15:01:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Inače, najviše mrzim kada naslov i naslovnica već otkriju glavnu radnju. Mislim, ako je naslov "Kukci ubojice" i još uz to naslovnica koja dosta toga otkriva, sigurno nije radnja o nevidljivom čovjeku.
To mi je potpuno nepotrebno. Trebalo bi to nekako "zamaskirati da naslov bude nešto ti pa "(još jedna) Smrtonosna prijetnja" i da naslovnica samo nagovještava o čemu se radi. Naravno, naravno, danas u eri interneta svi već sve znaju čim se nešto pojavi ali ipak malo tajanstvenosti ne bi bilo naodmet.

P.S. Hm da, "Kukci ubojice" dosta otkriva ali opet i privlači ljude da kupe strip jer je priča "Fantastična".

Eh sad, što je bolje...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/01/2019 : 15:03:37  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

quote:

Namenjena je magazinu

A rado bih da jednom upitamo Markosa i moderatore za presedan: da se obrise postojeca i napise recenzija po pravilima. Kakva god da je, dobra ili losa, za ili protiv Demona, samo da sajt ima normalan tekst na koji se mozemo pozivati. Darkwood Devilu bi naravno napisali kratku posvetu-zahvalu u zanimljivostima. Covek je ipak napisao opsezan tekst.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2314 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 08/01/2019 : 15:04:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Ako ćemo iskreno... Kukci ubojice i nije neka navlakuša.
Čudovište iz ... (nečega) je mnogo intrigantniji naziv.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/01/2019 : 15:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Radite vi sta hocete, ali me ne stavljajte ni u jednu od navedenih.
Ja sam zagorovac

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/01/2019 : 15:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by grofica Varga

quote:

Namenjena je magazinu

A rado bih da jednom upitamo Markosa i moderatore za presedan: da se obrise postojeca i napise recenzija po pravilima. Kakva god da je, dobra ili losa, za ili protiv Demona, samo da sajt ima normalan tekst na koji se mozemo pozivati. Darkwood Devilu bi naravno napisali kratku posvetu-zahvalu u zanimljivostima. Covek je ipak napisao opsezan tekst.

Inače, mene pomalo smeta ta riječ "Kontrarecenzija". Kao da se podrazumijeava da se ne slažeš sa prvobitnom recenzijom pa pišeš svoju. A u hrpi situacija jednostavno netko želi napisati recenziju o epizodi koja ga se posebno dojmila. A ako i ima drugo mišljenje od prvog recenzenta - zar ne bi naziv "druga/treća/n-ta recenzija" bio bolji?

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/01/2019 : 15:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam zagorovac

To je jedino ispravno razmišljanje, ali džaba ljudima govoriti...
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 08/01/2019 : 15:11:10  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Inače, mene pomalo smeta ta riječ "Kontrarecenzija". Kao da se podrazumijeava da se ne slažeš sa prvobitnom recenzijom pa pišeš svoju. A u hrpi situacija jednostavno netko želi napisati recenziju o epizodi koja ga se posebno dojmila. A ako i ima drugo mišljenje od prvog recenzenta - zar ne bi naziv "druga/treća/n-ta recenzija" bio bolji?

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=21838&REPLY_ID=1719559
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/01/2019 : 15:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je jednostavno šteta što kod nas postoji taj raskol, zbog toga gubimo posljednjih godina sva moguča takmičenja na forumu, bez obzira o čemu se radi. Došlo je do jačanja drugih sekti, npr. Kenovaca. Već se unaprijed zna da će "opet" osvojiti prvo mjesto za strip godine, njihovi fanovi razmišljaju kao botovi, tj. svi kao jedan, ili bolje rečeno složni su. Kod nas to više nije tako, previše frakcija, grupacija, previše kraljeva u našem carstvu. Iako smo i dalje najbrojniji, otišli smo u klinac, slično kao i Grčka nakon Aleksandra Velikog.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/01/2019 : 15:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=21838&REPLY_ID=1719559

Koji si robot, kak si to tak brzo našel :D
Ok, predlažem da se kontrarecenzije od sada zovu druga, treća, četvrta...recenzija jer naziv kontra implicira da se pisac druge recenzije (izrazito) ne slaže sa prvom.
A i što sad da netko poželi napisati treću recku neke epizode? Jel' bi to bila Kontrarecenzija 2? Ili Kontra-Kontrarecenzija? :D

Uglavnom, mene ne bi smetalo da postoji i deset recenzija neke epizode jer, neke epizode su jednostavno privlačnije od drugih i "mame" ljude da o njima pišu puno više nego neke druge

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 08/01/2019 : 15:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Koji si robot, kak si to tak brzo našel :D

Moraš imati dobro pamćenje i trebaš se znati služiti sa "search" funkcijom.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2314 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 08/01/2019 : 15:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam zagorovac

Ma, sumnjiv si nešto u poslednje vreme...
Neki čudni postovi, tekstovi,...
Moraće Inkvizicija malo da obradi tvoj slučaj.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/01/2019 : 15:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja sam zagorovac

Ma, sumnjiv si nešto u poslednje vreme...
Neki čudni postovi, tekstovi,...
Moraće Inkvizicija malo da obradi tvoj slučaj.

Hm, a i ono glasnje za DD za strip godine nismo zaboravili. :P
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.81 seconds. Snitz Forums 2000