forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/01/2019 : 18:48:56  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Nije cilj pogaziti, nego osloboditi.

Zar ti oni izgledaju kao da su oslobodjeni? Nece dva dana proci opet ce neki indijanac reci kako je Ken strava jer stari i cmizdri zajedno sa dzukcem u pecini.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7833 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 08/01/2019 : 18:49:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Ah, ne znam ni sam, stinky. Vidim održao si odlično predavanje na KP temi. Potukao si ih do nogu, objasnio, utrošio tvoje vrijedno vrijeme, ali niko od njih nije ni skontao da su pogaženi, da nisu u pravu. Takvo nešto je ponekad frustrirajuće. Poraziš čovjeka, on i dalje misli da je pobjednik. Šta se sa tim kenovcima dešava, vrijedi li uopšte trošiti vrijeme na njih. Kako je moguće da su toliko tvrdoglavi i dalje ništa ne kontaju.

Moram priznati da je rasturio!
Čitam Kena po prvi put u ovom novom SA izdanju i danas idem pisati komentar za četvrtu epizodu. Sve OK, ali ne znam dali su misli koje mi dolaze pri pisanju moje ili mi ih je stinky usadio u svom desantu!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 08/01/2019 : 18:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mislim da je jednostavno šteta što kod nas postoji taj raskol, zbog toga gubimo posljednjih godina sva moguča takmičenja na forumu, bez obzira o čemu se radi. Došlo je do jačanja drugih sekti, npr. Kenovaca. Već se unaprijed zna da će "opet" osvojiti prvo mjesto za strip godine, njihovi fanovi razmišljaju kao botovi, tj. svi kao jedan, ili bolje rečeno složni su. Kod nas to više nije tako, previše frakcija, grupacija, previše kraljeva u našem carstvu. Iako smo i dalje najbrojniji, otišli smo u klinac, slično kao i Grčka nakon Aleksandra Velikog.

Pa ja nas ne bih nazvala nesložnima ili raspadnutima. Npr. možda ćemo nagor i ja imati neku raspravicu u vezi Kukaca ubojica i Aždaje, ali kad dođe neki hejter sa strane te naše razlike automatski nestanu.
Što se tiče izbora za izdanje godine , Zagor ima puno izdanja i glasovi se rasprše. Mislim da bi ove godine Demoni mogli dobro stajati zbog one dvije naslovnice koje su prvi put objavljene na ovim prostorima. U povijesti.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 08/01/2019 : 18:52:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nije cilj pogaziti, nego osloboditi.

Zar ti oni izgledaju kao da su oslobodjeni? Nece dva dana proci opet ce neki indijanac reci kako je Ken strava jer stari i cmizdri zajedno sa dzukcem u pecini.

Što se mučiš s time
Neka priča što tko hoće, to te ne može mučiti ako si čvrsto ukorijenjen
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/01/2019 : 18:53:13  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Sve zavisi, Spock, od tvoje zadnje recenice tamo. Ukoliko ti prica i scenario budu ispod osam, onda si „ oslobodjen“.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/01/2019 : 19:00:37  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

kad dođe neki hejter sa strane te naše razlike automatski nestanu.

Pa i nije baš tako, barem ne više. Većina je istupila rogove i zube, sklanjaju se s puta kada neko pljuje po Zagoru, eto da se ne bi nekome zamjerili.
Na izborima za strip godine glasa se masovno za druge serijale.
Ima toga još.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 08/01/2019 : 19:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
King, zašto su važni stripovi godine?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/01/2019 : 19:02:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa čekaj, king, tebi nije okej ken parker?

to je sasvim dobar strip, jako ujednačen. ako ti voliš sclavija, onda voliš i ovo, jer ima podosta sličnosti.
ne treba tu ulaziti u opstruiranje, zato kažem: treba izdržati vjernost.
zato što to možemo, doći i muški pogledati kena, to nas čini jačim, ne slabijim!

i slažem se s groficom vargom,
kada dođu padobranci, brzo pokupe prnje. dapače, malo tko se više ozbiljno usuđuje zucnuti. samo neke papagajske lajt zajebancije, ali ozbiljno nitko ne smije. niti može!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/01/2019 : 19:04:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

A jbg, zorro, važni su (ili nisu važni) kao i svako drugo takmičenje.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 08/01/2019 : 19:06:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sve je to turba, kako bi rekao Hamvas
Može se i tu veseliti, kao kod reprezentacije, ali treba znati mjeru
I ne treba očajavati
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/01/2019 : 19:06:45  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

pa čekaj, king, tebi nije okej ken parker?

Ken je, objektivno gledano, sasvim ok strip. Ali daleko od toga o čemu njegovi fanatici trube. To je jedan ok serijal, prosjek SBE, Milazzo je prosječan crtač. Sve prosjek. Nikakvo remek-djelo! Ni po čemu se ne odvaja od nekih drugih SBE serijala. To je surova istina.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/01/2019 : 19:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ali to nisu muška natjecanja!

to nije 1 na 1, to je glasanje smrtnika, king čovječe

to je kao kad glasamo za stranku, predsjednika...
supermašina. sve je to KAO, kao da... kao da je to strip godine, kao da je to najbolja stranka itd.

to je ono što ti se zove turba. suprermašina. supermašina može zadati žalac, itekako (kao što je Zagoru zadala supermašina sa supereksponentom Supermikeom!). ali čovjek to sve izdrži i ne gubi vjernost.

kao što zoro kaže: ako si čvrst, nikakvi stripovi godine te ne mogu pomaknuti.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 08/01/2019 : 20:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Bilo važno ili nevažno, ako se vi dogovorite za koju Zagorovu epizodu glasati ja ću to podržati. Ima i to neke svoje čari.
Ako Zagor pobijedi super, ako ne, neću plakati niti ću to uzeti za zlo Zagorovim fanovima. Smatrati nas slabima, razjedinjenima itd.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2314 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 08/01/2019 : 20:19:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ken je, objektivno gledano, sasvim ok strip. Ali daleko od toga o čemu njegovi fanatici trube. To je jedan ok serijal, prosjek SBE, Milazzo je prosječan crtač. Sve prosjek. Nikakvo remek-djelo! Ni po čemu se ne odvaja od nekih drugih SBE serijala. To je surova istina.

Svete reči.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/01/2019 : 09:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Kontrast 2

quote:
Originally posted by PijaniPatak

Radite vi sta hocete, ali me ne stavljajte ni u jednu od navedenih.
Ja sam zagorovac

Ma, sumnjiv si nešto u poslednje vreme...
Neki čudni postovi, tekstovi,...
Moraće Inkvizicija malo da obradi tvoj slučaj.

Hm, a i ono glasnje za DD za strip godine nismo zaboravili. :P

Ono je bre stripčina godine u svakom smislu. A i ti si od svih Odabranih odabrao jedinu svesku koju očima ne mogu gledati.
Baci malo pogled na impressum ;)

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/01/2019 : 09:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bilo važno ili nevažno, ako se vi dogovorite za koju Zagorovu epizodu glasati ja ću to podržati. Ima i to neke svoje čari.
Ako Zagor pobijedi super, ako ne, neću plakati niti ću to uzeti za zlo Zagorovim fanovima. Smatrati nas slabima, razjedinjenima itd.

bilo kakve mobilizacije u tom smislu što govoriš (i što kinga muči) bile bi pad ispod razine

najveća je snaga ovo: sam sebe određivati*. to je sloboda: sam sebe odrediti i djelovati prema tom zakonu. a ne pristati na loša pravila drugih, pa i tada kad ti se naizgled čini da ne postižeš to što oni postižu (nekakvi stripovi godine i sl.)

* sam sebe odrediti NE ZNAČI opet puku samovolju. jer i to bi bio pad. ali da sad ne ulazimo u dubine.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 09/01/2019 : 10:02:25  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:

bilo kakve mobilizacije u tom smislu što govoriš (i što kinga muči) bile bi pad ispod razine

najveća je snaga ovo: sam sebe određivati*. to je sloboda: sam sebe odrediti i djelovati prema tom zakonu. a ne pristati na loša pravila drugih, pa i tada kad ti se naizgled čini da ne postižeš to što oni postižu (nekakvi stripovi godine i sl.)

* sam sebe odrediti NE ZNAČI opet puku samovolju. jer i to bi bio pad. ali da sad ne ulazimo u dubine.

Slobodno ti srićo uđi u dubinu. Baš si mi tu prestao pričati. Upravo me zanima to dalje, gdje ti se neda ići. Gdje ta sloboda (zbog koje je raditi ove stvari pad ispod nivoa) počinje biti samovolja koja je opet pad ispod nivoa?
OT Meni su ti Kingovi pokušaji baš slatki i ja mu tu držim stranu. Mene to zabavlja na nekoj "guilty pleasure" razini.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/01/2019 : 10:28:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pokušat ću ti onda odgovoriti
ali imaj na umu da je ovo kamo smo sada zašli, da je to iznimno teška problematika, takva kakva se -pazi sad- ne riješava sasvim decidirano ni u životnim opusima najvećih, nego se, recimo tako, upućuje, približava rješenju, rasvjetljava pitanje

znači,
(preskačem sad sve međufaze i direkt na BAŠ TO što pitaš) ti možeš prozrijeti sve oko sebe kao lažno, isprazno, možeš si reći: ma mene nećete više varati. određuješ se samo svojom refleksijom, i što je sad tu još bitnije, svojim "osjećajem života", vitalnošću: sve što mene podiže, veseli, raduje, na kraju krajeva, sve što činiš je - dobro.
ovakav "stav" ne mora biti isključivo u junačkom modusu (tu smo u romanu, u stripu itd.) nego može biti i u građanskom; hoću reći, možeš doći do takvog stava, a da ne pomišljamo ekstreme: možeš zadržati "pristojan" život, biti "realan" u odnosima sa drugima.

pa ipak,
ako te na koncu određuje samo to što ti podiže osjećaj života, ako si sebe smjestio u centar - profulao si. promašuješ odnos periferije i centra i ti si u pobuni (pobunjeni sin)
treba uzeti u obzir i cjelinu
znači, sebe svakako, gledati SVOJU situaciju, ALI u cjelini.

to ti je ukratko i načelno kako biti osoba (pojedinačna, biti "ja") u svijetu i ne pasti ispod razine

ne postoje "tehnike" u smislu gotovih formula kako se to postiže
postoje "uzori" preko kojih možeš učiti. ali, u osnovi, ti si u drugoj situaciji, oni su bili u drugoj, i njihov put se ne poklapa apsolutno sa tvojim.

ali, i ovo je sad ljepota,
već kad možeš ovako razmišljati i zaista shvaćati o čemu se radi, već to znači - da si na dobrom putu

hoću reći, već si u onoj sferi kada određuješ samoga sebe a nisi puka samovolja
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 09/01/2019 : 11:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
King poziva na mobilizaciju, a stinky na meditaciju, slično je to dvoje, u drevnim spisima poznato kao M&M strategija. Kada se spoje u jedno, tada će da udare, ali kad i gdje?
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/01/2019 : 11:10:02  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
To je bar jasno. Kad izadje U kandzama ludila

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/01/2019 : 11:15:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ne baš na meditaciju, ja sam više zapadni tip go west young man

zajebani kršćanin, ajmo tako reći
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 09/01/2019 : 11:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Nije sjediti u lotos položaju jedini tip meditacije
Ima meditacija u čitanju, hodanju, teretani
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/01/2019 : 11:23:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa dobro
onda sam ja taj
vitez vjere u čitanju trčanju vježbanju jedenju i slušanju Bad Moon Rising
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 09/01/2019 : 11:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Bijeli lama, kako ide onaj naslov onog stripa Jodorowskog
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/01/2019 : 11:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije sjediti u lotos položaju jedini tip meditacije
Ima meditacija u čitanju, hodanju, teretani

Ima nečeg i u opštenju
I cigareti posle

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 09/01/2019 11:47:49
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page