Author |
Topic |
teller
Advanced Member
Slovenia
18897 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 16/10/2018 : 21:35:36
|
Jebo vas Gregori hunter...zar zelute propast izdavaca... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 17/10/2018 : 08:16:09
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
naslo bi se sigurno 200-250 fanova nathana i SF koji bi uzimali gregoryja, i jos 150-200 bonelli fanova koji moraju imati sve od bonellija..i jos 100-tinjak ostalih...i eto tiraza od 500 komada... vjerujem da ni prava ne bi trebala biti previse skupa ( npr. prava na svih 16 epizoda judasa su 5 000 eura)...
u pitanju je 17 brojeva + 1 maxi kojim se zavrsio serijal...
Kako bi onda se tek prodavali kvalitetniji junaci? Kad bi tako bilo kakve su ti računice niti jedno strip izdanje ne bi nikada propalo |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 24/01/2019 : 22:01:39
|
#18 - Kraj lova
Nisam zadovoljan. Uobičajena kritika da se Enoch previše usredotočio na vremenske epohe i potrošne likove u njima i da je premalo vremena posvetio interakciji sa Korovom i onom cijelom svijetu iz kojeg je došla Lilit, itekako je na mjestu.
spojleri: Cijela ta zadnja epizoda totalno je antiklimaktična, sve do zadnje trećine radnja teče kao da smo na negdje na sredini serijala. Onda tek u zadnjih tridesetak stranica Enoch isporučuje prilično predvidljiv kraj u kojem se Lilit stapa s Korovom i na taj način uništava/obogaćuje ovaj i onaj svijet. Kažem predvidljiv zbog činjenice što je Luca Enoch poprilično jaki ljevičar u svjetonazorskom smislu, što znači da postojanje granica, bilo među državama, bilo među ljudima, nije nešto što je njemu visoko na listi prioriteta. To je potpuno jasno bacite li pogled na Enochov facebook profil ili ako pročitate Geu koja ima sličan kraj (stapanje ljudske i demonske rase). Mislim, sve je to sasvim legitimno s njegove strane ali za mene je nedovoljno interesantno i nekako brzopleto, a da ne spominjem kako je Mrkog pretvorio u negativca. Šteta. |
Edited by - solar on 24/01/2019 22:03:13 |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2308 Posts
Member since 12/09/2016 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
Kontrast 2
Senior Member
2308 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 24/01/2019 : 23:14:00
|
quote: Originally posted by solar
Ne znam, morat ću ga još jednom cijelog iščitati ali to će pričekati neko vrijeme. Svakako mi se Gea više sviđa.
Pročitao sam samo prva tri broja i tu stao. Nekako je sve bilo na istu foru - pronaći nosioca Trnovca (valjda tako beše) i ubiti, pri čemu se nešto promeni i istorija. Ima li neka globalna poenta serijala - ili se tako nastavlja do samog kraja (naravno - bez spojlera)?
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 24/01/2019 : 23:30:34
|
quote: Nekako je sve bilo na istu foru - pronaći nosioca Trnovca (valjda tako beše) i ubiti, pri čemu se nešto promeni i istorija. Ima li neka globalna poenta serijala - ili se tako nastavlja do samog kraja (naravno - bez spojlera)?
To je manje više to, ako te previše ne zanimaju povijesna razdoblja i pojedini likovi u njima onda nećeš biti nešto pretjerano zadovoljan. Ima poanta ali ona je u drugom planu.
Kao što sam gore napisao: "Nisam zadovoljan. Uobičajena kritika da se Enoch previše usredotočio na vremenske epohe i potrošne likove u njima i da je premalo vremena posvetio interakciji sa Korovom i onom cijelom svijetu iz kojeg je došla Lilit, itekako je na mjestu." |
Edited by - solar on 24/01/2019 23:31:57 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 24/01/2019 : 23:32:18
|
quote: Originally posted by Kontrast 2
Ne znam, morat ću ga još jednom cijelog iščitati ali to će pričekati neko vrijeme. Svakako mi se Gea više sviđa.
Pročitao sam samo prva tri broja i tu stao. Nekako je sve bilo na istu foru - pronaći nosioca Trnovca (valjda tako beše) i ubiti, pri čemu se nešto promeni i istorija. Ima li neka globalna poenta serijala - ili se tako nastavlja do samog kraja (naravno - bez spojlera)?
znači da nisam pogrešio što sam odustao (doduše,nakon druge sveske) sad sam mirniji |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 25/01/2019 : 17:57:20
|
zanimljivo da na 20+ miliona, koliko je nase govorno podrucje i trziste za stripove, cifra od 300 i cifra od 500 komada moze napraviti toliku razliku, sto je na, vec pomenutih 20+ miliona sitnica... dovoljno je uporediti junake koji su izdavani u 500 komada kod libelusa i darkwooda, julia, lilith, jdjp, magicni, skriveno lice, demian, nathan, marti, i ostali..tih brojeva sta su isli u 500 komada i danas se u pola cijene po sajmovima nadju, dok ovih sta su smanjeni na 300 komada, danas se krecu po 2-3 puta vecoj cijeni od pocetne... |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 25/01/2019 : 21:47:30
|
Ne znam za DW izdanja, ali za Libellus je stvar vrlo jasna. Manji broj likova pokupuje veću količinu pa poslije preprodaju. Nedavno su pojedini brojevi Lib Mr No išli i po 100 eura naviše, kako se već ekipa pokolje oko njih. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
Kerempir
Senior Member
1596 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 12/02/2019 : 07:15:03
|
quote: Originally posted by wolf
Pa ipak, broj 12 je i sad skoro nemoguće naći.
Stvarno, što je tome razlog? Mogu se naći skoro svi brojevi osim ovog. |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4343 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Kerempir
Senior Member
1596 Posts
|
DRAŽEN
New Member
183 Posts
Member since 06/12/2015 |
|
El Morisco
Junior Member
Croatia
459 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 12/02/2019 : 19:44:39
|
#18 - Kraj lova
Nisam zadovoljan. Uobičajena kritika da se Enoch previše usredotočio na vremenske epohe i potrošne likove u njima i da je premalo vremena posvetio interakciji sa Korovom i onom cijelom svijetu iz kojeg je došla Lilit, itekako je na mjestu.
spojleri: Cijela ta zadnja epizoda totalno je antiklimaktična, sve do zadnje trećine radnja teče kao da smo na negdje na sredini serijala. Onda tek u zadnjih tridesetak stranica Enoch isporučuje prilično predvidljiv kraj u kojem se Lilit stapa s Korovom i na taj način uništava/obogaćuje ovaj i onaj svijet. Kažem predvidljiv zbog činjenice što je Luca Enoch poprilično jaki ljevičar u svjetonazorskom smislu, što znači da postojanje granica, bilo među državama, bilo među ljudima, nije nešto što je njemu visoko na listi prioriteta. To je potpuno jasno bacite li pogled na Enochov facebook profil ili ako pročitate Geu koja ima sličan kraj (stapanje ljudske i demonske rase). Mislim, sve je to sasvim legitimno s njegove strane ali za mene je nedovoljno interesantno i nekako brzopleto, a da ne spominjem kako je Mrkog pretvorio u negativca. Šteta.
Potpisujem gore citirani osvrt. Enoch je odlično koristio kroz 17 brojeva povijesne alternative i mijenjao događaje. A onda se u zadnja tri broja sve svede na Sjevernu Ameriku krajem 18.st. te kroz dva i pol broja radnja prilično stagnira. Tada kreće ubrzani rasplet u kojem se potpuno pogubio i zbrzao kraj. Šteta! Ipak, cijeli serijal je zanimljiv za čitanje, osobito ljubitelji povijesti... |
---
<b></b> |
|
|
Kerempir
Senior Member
1596 Posts
Posted - 27/02/2019 : 20:35:45
|
Evo, pročitao sam u komadu sve od Lilit, osim tog nesretnog broja 12 kojeg nigdje nema
Kakvo je to osvježenje pročitati u komadu, a ne patiti se sa onakvim polugodišnjim tempom izdavanja. Imao sam velikih očekivanja od ovog serijala, s obzirom da mi se jako dopala Gea, posebice kako se razvijala od prvog do zadnje broja, pa sam dao kredit i ovom serijalu. Naravno, nema nikakvih sličnosti, osim što sam u par navarata prepoznao neke face iz oba serijala.
Izdanje je zaista perfektno i povoljno, nema greške.
Crtež mi je dobar, premda mi je distopijsko društvo u budućnosti prikazano dosta sterilno, ali zapravo ima i smisla.
Pitao sam se koliko će biti zanimljiv lik koji je praktički nepobjediv u fizičkoj borbi, i normalno, zato će autor posegnuti za moralnim dilemama i sumnjama u naše junakinje koja će se pitati koliko je ispravno ono što radi dok masakrira svoje žrtve. Donekle satisfakciju nalazi dok komada negativce.
Sumnju u ispravnost njene misije pobuđuju i povremeni detalji iz likinog prisjećanja na njenu obuku gdje se njeni učitelji pokazuju kao proračunati manipulatori koji stvaraju hladnokrvno bešćutno oružje od nevine djevojčice, da li se isplati spašavati takvo društvo.
Povremeno radnja zapada u repetitivnost koja se svodi na - Lilit se nađe u određenom vremenu, mora naći stonogu da upije znanja iz tog vremena i sretne svog vodiča, traži žrtvu i zatim je raskomada. Srećom, od dosade me spašavalo što je vrijeme svaki put bilo drugačije, njeni glavni neprijatelji su evoluirali, evoluira i sama Lilit, sve jasnije se oslikava kakvu je obuku Lilit prolazila, usprkos svojoj nepobjedivosti Lilit počinje zapadati u poteškoće, zbog petljanja u raznim vremenskim pravcima tijek ljudske povijesti se totalno mijenja.
Ipak razočarala me epizoda koja se odvija u "sadašnjosti", valjda je zaista pouka bila kako se u suštini ništa ne mijenja, a onda slijedi zadnja trilogija, i tu stvarno nemam puno za dodati onome što je Solar rekao, previše se izgubio fokus sa Lilit, pa imam dojam kao da čitam priču o alternativnoj povijesti, a ne o Lilit i njenoj lovini, pa se radnja razvukla.
Nije me previše iznenadilo koja je "prava" strana za koju je autor navijao, jer je već davno bacio mrvice, ali me iznenadio sam rasplet koji mi se svidio. Samo po sebi nije to čak ni bilo zbrzano, ali kada uzmemo da dolazi kao finale nakon dvije i pol razvučene epizode, onda zaista može ostaviti takav dojam. Žao mi je zbog toga, ali svejedno ću se vraćati ovoj seriji. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
|
sumohrvat
Advanced Member
4032 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 17/09/2019 : 09:40:53
|
Ne znam šta je to sa tim brojem 12. Ja sam neki dan pročitao ovdje na forumu kako ga je nemoguće pronaći i više iz radoznalosti išao googlati. Nakon sekunde mi je iskočio oglas na Limundu sa opcijom kupi odmah. Kupio, zamolio prodavača da mi ga odmah pošalje na Sawitcevu adresu i kako je on dolazio isti dan kod mene na more već je navečer bio kod mene na polici. |
|
|
djukak
Senior Member
2933 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 28/12/2019 : 16:36:43
|
#18 - Kraj lova
spojleri: Cijela ta zadnja epizoda totalno je antiklimaktična, sve do zadnje trećine radnja teče kao da smo na negdje na sredini serijala. Onda tek u zadnjih tridesetak stranica Enoch isporučuje prilično predvidljiv kraj u kojem se Lilit stapa s Korovom i na taj način uništava/obogaćuje ovaj i onaj svijet. Kažem predvidljiv zbog činjenice što je Luca Enoch poprilično jaki ljevičar u svjetonazorskom smislu, što znači da postojanje granica, bilo među državama, bilo među ljudima, nije nešto što je njemu visoko na listi prioriteta. To je potpuno jasno bacite li pogled na Enochov facebook profil ili ako pročitate Geu koja ima sličan kraj (stapanje ljudske i demonske rase). Mislim, sve je to sasvim legitimno s njegove strane ali za mene je nedovoljno interesantno i nekako brzopleto, a da ne spominjem kako je Mrkog pretvorio u negativca. Šteta.
Pročitao Lilit od početka do kraja u nekoliko dana. Apsolutno se slažem sa solarom. Kraj koji je po meni skroz bezveze. Cijela poenta serijala se izgubila u zadnjem broju. Uopšte kraj koji mi se ne sviđa ni najmanje. Nisam zadovoljan. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 29/12/2019 : 18:55:09
|
Ja sam Lilit izdržao čitati do 10 epizode, a onda više nije išlo. Jednostavno nezanimljivo, non stop isto. Bar meni. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
|
Topic |
|