forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 588

RadioClash
Senior Member

Virgin Islands (United Kingdom)
1670 Posts

Member since 20/11/2015

Posted - 29/01/2019 : 21:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Send RadioClash a Private Message  Reply with Quote

"Gambare Gambare Senpai"
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 29/01/2019 : 22:35:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Hajde da se usosim do grla.
Koliko bi me koštala kolekcija AF?
Naravno superstrip. Taj sam skupljao kao klinac.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/01/2019 : 22:52:43  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#213 - Ubijte kritičara

Ovo je jedna od onih "ne baš dobrih epizoda", samo ime opisuje radnju, Broj Jedan, Sir Oliver su u LA-u i uz pomoć Lampa i Bobove braće pokušavaju naći ubojicu kritičara. Ne bi se čudio da je netko Bunkeru sasjekao i izkritizirao neke od epizoda pa mu je onda palo na pamet napisati ovu priču.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15810 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/01/2019 : 23:49:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Hajde da se usosim do grla.
Koliko bi me koštala kolekcija AF?
Naravno superstrip. Taj sam skupljao kao klinac.

Nedavno smo pricali o tome...bas o vrijednosti kolekcija.
U kakvom stanju je trazis? Ako je trazis ozbiljno...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15810 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/01/2019 : 23:55:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Sto se tice prijedloga za naj naslovnicu...zasigurno ih u prvih 75 epizoda ne manjka kvalitetnih, ako ne i sve...
Moja najdraza je broj 55, Stupica za grupu TNT,iako na njij nema nijednog clana grupe, odrzava sav socijalni aspekt tog serijala. Meni najaca impresija naslovnice iz djetinjstva. Iako, kazem, ima ih odlicnih bar 50...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 30/01/2019 : 04:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Lenco a Private Message  Reply with Quote
Čitam trenutno br 500 (stao sam na pola sutra ću dovršiti jer je radnja tako dosadna i nesmislena) i kažu da je alan nasljedio neko veliko bogatstvo, je li čitao slučajno netko broj prije da mi zna reći kako je točno nasljedio?

Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi.
Go to Top of Page

Kila Banana
stripovi.com suradnik

Sri Lanka
339 Posts

Member since 02/01/2019

Posted - 30/01/2019 : 08:07:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Kila Banana a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lenco

Čitam trenutno br 500 (stao sam na pola sutra ću dovršiti jer je radnja tako dosadna i nesmislena) i kažu da je alan nasljedio neko veliko bogatstvo, je li čitao slučajno netko broj prije da mi zna reći kako je točno nasljedio?

Mislim da je naslijedio od one debele babuskare na naslovnoj extre br. 52.

Mili Bože, zašto si me stvorio, što me nisi u kamen pretvorio?
Go to Top of Page

Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 30/01/2019 : 17:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Lenco a Private Message  Reply with Quote
U specijal broju gumiflex, kaze na naslovnici da epizoda ima 160 stranica, zar to nije bio samo reprint 110te epizode?

Go to Top of Page

Kila Banana
stripovi.com suradnik

Sri Lanka
339 Posts

Member since 02/01/2019

Posted - 30/01/2019 : 20:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Kila Banana a Private Message  Reply with Quote
quote:

U specijal broju gumiflex, kaze na naslovnici da epizoda ima 160 stranica, zar to nije bio samo reprint 110te epizode?

To su skraćene verzije epizoda 110-112.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 30/01/2019 : 21:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 30/01/2019 : 21:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Lenco a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kila Banana

quote:

To su skraćene verzije epizoda 110-112.

Ahaa hvala

Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11696 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 30/01/2019 : 23:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Giovanni Romanini

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 30/01/2019 : 23:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Neloš Romaninijev crtež. Sa vidljivim tragovima "krečenja" crnih ploha kistom.
Go to Top of Page

Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 30/01/2019 : 23:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Lenco a Private Message  Reply with Quote
#500 ALAN FORD - UPRAVO VJENČANI

Kakav užas od epizode, samog prijevoda i kompletne izvedbe, inače sam blag prema novim epizodama, ali ovo je čisti horor.

Prava šteta za jubilarni 500ti broj koji je, bez obzira na Minuette i raspad grupe TNT, mogao biti koliko toliko dobra priča s pojavljivanjem novih i starih likova na Alanovom i Minuettinom vjenčanju.

Ali mi smo dobili ovu tragediju na Marsu. Djeca im izgledaju i zovu se isto kao i oni, Broj 1 se zove Kobac? Zašto je Witchcraft uopće htjela zaustaviti vjenčanje? Jedino što mi se svidjelo u epizodi je sličica ispred crkve na kojoj se vidi Margot, izgleda da Max još nije zaboravio na nju.

A prijevod? Riječ "jamačno" odvratno upotrebljena barem 10 puta, General War preveden u Ratko War, Alan spominje kako je upoznao Tita (mislim da spominjanje događaja iz piratske epizode nema što raditi u originalu), Huljić, Đorđe Novaković...

Nadam se da se barem u epizodama nakon ovog broja ovi događaji na Marsu i u svemiru nekako poništavaju.

Edited by - Lenco on 30/01/2019 23:46:57
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7833 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 31/01/2019 : 00:38:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote

Minuette Ford SR 450: Otvara se Number One

Scenarij: Max Bunker
Crtež: Dario Perucca
Naslovnica: Dario Perucca

Komentar:

Jubilarac koji ne zaslužuje to ime! Nema ni traga humoru, a sve je začinjeno očajnim prijevodom Tamare Pliško. Toliko kritizirano, ono nesretno CPG-ovo izdanje, ima barem normalan prijevod (iako im nekad pobjegne koja kriva riječ), koji ne iritira katastrofalnim izrazima.

Ideja priče i nije toliko loša, ali sve je to bezidejno izrežirano s lošom završnicom gdje Minuette (opet!) svojim moćima spašava situaciju. Sad shvaćam zašto je većina ne podnosi. Ipak, nije Minuette kriva što nema humora. Dapače, jedina donekle zanimljiva scena je njena za ruletom. S druge strane, Perucca ju crta iznimno atraktivnu i izazovnu, pa je sigurno s ciljem vizualne atraktivnosti i ubačena u serijal.

Perucca je ovdje dosta lošiji čak i u odnosu na one početne epizode Extra serije (završetak Alan Forda i početak Minuette Forda).

(priča: 5, scenarij: 2, crtež: 6, naslovnica: 4, prijevod: 0) - 43%

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15810 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 31/01/2019 : 13:25:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mogorovic

Ova je slika totalna 'ostavstina' od Magnusa. Ali nije to ni kudenje, ni prigovaranje, jer kako nacrtati nesto tako vazno, kao grupu TNT, nakon onakvog genijalca, a da daje na njegov rad. I to 'daje' ali samo u natruhama ideje koju je Maestro imao i pretvarao u vizualni identitet. A za Raviolu se mirne duse moze izreci epitet Maestro s velikim 'M'. Ovdje se moze vidjeti recimo velika razlika u Grunfovim fiziomijama, ali atmosfera je ona Robertova. Igra sjena i svjetla, odnos crno/bijelo, i narocito atmosfera podrpane 'spelunke' u kojoj obitavaju clanovi. Iako se nista ne moze usporediti sa Magnusom, ovo je dobro,a to je vec ogroman kompliment.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 31/01/2019 : 13:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:
Originally posted by mogorovic

Ova je slika totalna 'ostavstina' od Magnusa. Ali nije to ni kudenje, ni prigovaranje, jer kako nacrtati nesto tako vazno, kao grupu TNT, nakon onakvog genijalca, a da daje na njegov rad. I to 'daje' ali samo u natruhama ideje koju je Maestro imao i pretvarao u vizualni identitet. A za Raviolu se mirne duse moze izreci epitet Maestro s velikim 'M'. Ovdje se moze vidjeti recimo velika razlika u Grunfovim fiziomijama, ali atmosfera je ona Robertova. Igra sjena i svjetla, odnos crno/bijelo, i narocito atmosfera podrpane 'spelunke' u kojoj obitavaju clanovi. Iako se nista ne moze usporediti sa Magnusom, ovo je dobro,a to je vec ogroman kompliment.

Da, bilo kakvo uspoređivanje sa velikim Magnusom je već u startu osuđeno na propast, ali Romanini je definitivno nešto dobro što je barem donekle na tragu i stilu Magnusa...... crteži su još uvijek puni, crna boja je prisutna mada su likovi malo više otišli u sferu karikature i disproporcije, ali "duh" je prisutan.... za razliku od ovog dana (ni priče ni crteža).....

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15810 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 31/01/2019 : 15:18:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Jest. Ovdje Bob malo debilno izgleda sa ovim sicusno nacrtanim, 'okracalim', rukama, i tu se jasno vidi ta disproporcija, ali okej je crtez. Padne mi uvjek napamet ondasnja krilatica,nakon 75-og broja, da Alan Ford nista ne valja od kad su ga poceli crtati 'nasi'. He,he...😂

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 31/01/2019 : 17:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Jest. Ovdje Bob malo debilno izgleda sa ovim sicusno nacrtanim, 'okracalim', rukama, i tu se jasno vidi ta disproporcija, ali okej je crtez.

Eh, i Grunf ima T-Rex rukice
Ali, rukicu na srce, crtež je odličan
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15810 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 31/01/2019 : 19:29:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
T-rex rukice...🔝 odlicna...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Kila Banana
stripovi.com suradnik

Sri Lanka
339 Posts

Member since 02/01/2019

Posted - 31/01/2019 : 21:03:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Kila Banana a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kakav užas od epizode, samog prijevoda i kompletne izvedbe, inače sam blag prema novim epizodama, ali ovo je čisti horor.

Prava šteta za jubilarni 500ti broj koji je, bez obzira na Minuette i raspad grupe TNT, mogao biti koliko toliko dobra priča s pojavljivanjem novih i starih likova na Alanovom i Minuettinom vjenčanju.

Ali mi smo dobili ovu tragediju na Marsu. Djeca im izgledaju i zovu se isto kao i oni, Broj 1 se zove Kobac? Zašto je Witchcraft uopće htjela zaustaviti vjenčanje? Jedino što mi se svidjelo u epizodi je sličica ispred crkve na kojoj se vidi Margot, izgleda da Max još nije zaboravio na nju.

A prijevod? Riječ "jamačno" odvratno upotrebljena barem 10 puta, General War preveden u Ratko War, Alan spominje kako je upoznao Tita (mislim da spominjanje događaja iz piratske epizode nema što raditi u originalu), Huljić, Đorđe Novaković...

Nadam se da se barem u epizodama nakon ovog broja ovi događaji na Marsu i u svemiru nekako poništavaju.

Ho,ho,brate,danas sam pročitao i najrađe bih ga spalio(šteta što se grijem na centralno). Znači,epizoda je toliko besmislena(i dalje nisam shvatio kakvu ulogu ima itko osim Alana,Minuette i Fitzgeralda). Čak bih i to pretrpio da nije došla ona užasna epizoda 1000 u kojoj oni žive u svemiru,a Bob Rock,Bert,Ratko? War i Broj Jedan(koji se iz nekog razloga zove Kobac)su im neprijatelji. Besmisleno je i to što je Minuette mlađa s Alanom mlađim kojeg Alan još mlađi i Minuette još mlađa nazivaju ujakom. Pa gdje je onda Minuettin muž??? Užas,baš me zanima što će biti u nadolazećem jubilarcu.

Edited by - Kila Banana on 31/01/2019 21:12:01
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 31/01/2019 : 23:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#214 - Sir Oliver u nevolji

Ova epizoda ima radnju koja tečno ide od početka do kraja što je iznimka u ovom periodu ali svejedno nije nešto posebno dobro. Nije bilo baš smiješnih scena i općenito gledajući ta zamjena identiteta je poprilično neuvjerljiva kao i Oliverovo zaljubljivanje u Betty.
Ovdje se vidi koliko je Perucca u svojim početnim danima ulagao truda u crtanje, posebno je dobro poskidao Magnusovog Broja Jedan, kasnije mu je sve to prešlo u rutinu gdje je tražio načine kako da crta brže i jednostavnije.
Go to Top of Page

Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 31/01/2019 : 23:37:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Lenco a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kila Banana

quote:

Ho,ho,brate,danas sam pročitao i najrađe bih ga spalio(šteta što se grijem na centralno). Znači,epizoda je toliko besmislena(i dalje nisam shvatio kakvu ulogu ima itko osim Alana,Minuette i Fitzgeralda). Čak bih i to pretrpio da nije došla ona užasna epizoda 1000 u kojoj oni žive u svemiru,a Bob Rock,Bert,Ratko? War i Broj Jedan(koji se iz nekog razloga zove Kobac)su im neprijatelji. Besmisleno je i to što je Minuette mlađa s Alanom mlađim kojeg Alan još mlađi i Minuette još mlađa nazivaju ujakom. Pa gdje je onda Minuettin muž??? Užas,baš me zanima što će biti u nadolazećem jubilarcu.

Baš to.

Minuette i Alan mlađi su djeca pravog Alana i Minuette, a mala djeca su Minuettina djeca, znači Alan mlađi joj je brat, ali o ovoj epizodi je bolje više ne pričati hahaha

Edited by - Lenco on 31/01/2019 23:38:15
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 01/02/2019 : 12:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17231 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 01/02/2019 : 21:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Dvomesječnik? Kakav ovo jezik koriste?

Go to Top of Page
Page: of 588 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.74 seconds. Snitz Forums 2000