• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Nabavio sam sve brojeve Planete mrtvih od Veselog četvrtka, ali nisam ovo još pročitao. Vidim da ne hvale nešto ovu epizodu.
I ja isto imam sve od VC-a,(dupliram, jer su oni brzi), ali sam ih i procitao... Puno bi mi bilo draze da je Ludens ovo oznacio kao planetu mrtvih, a ne kao 'specijal'. I da je stavio i 'broj' 0 u podserijal. Inace, meni su dobre ove epizode. Dobar mi je moment sa 'nultim pacijentom'. Naslovnice izvanredne.
Nabavio sam sve brojeve Planete mrtvih od Veselog četvrtka, ali nisam ovo još pročitao. Vidim da ne hvale nešto ovu epizodu.
I ja isto imam sve od VC-a,(dupliram, jer su oni brzi), ali sam ih i procitao... Puno bi mi bilo draze da je Ludens ovo oznacio kao planetu mrtvih, a ne kao 'specijal'. I da je stavio i 'broj' 0 u podserijal. Inace, meni su dobre ove epizode. Dobar mi je moment sa 'nultim pacijentom'. Naslovnice izvanredne.
Pročitaću u neko skorije vrijeme. Zaostatak s čitanjem stripova mi je ogroman.
Vidim da taj nulti broj hvale, a ovaj konkretno kude.
Sam ces najbolje procijeniti. Meni je to skroz ok u smislu da osvjezavaju dugovjecni serijal. Meni je osobno drago da interveniraju u SBE sa drugacijim pristupima svojih dugogidisnjih junaka. Neminovno dolazi do 'zamora materijala', dosade i recikliranja prica. Tako u tom svijetlu pozdravljam ova skretanja sa uobicajene rute. Meni je zato okej. Drugima ne mora biti. Ima strasno puno tradicionalista, koji ne bi nista mijenjali.
O kojem nultom broju govoriš? Ono što je VČ izdao kao nulti broj je i kod nas izašlo u jednom gigantu.
Pa Ludensov Gigant je preslik taljanskog, samo nije broj 13. Bernard je krenuo od zadnjeg izdanog tadasnjeg giganta u Italiji pa put dole. Da se ne preklapa sa System comicsovim gigantima, koji sad evo, nazalost, vec dobro 'stekaju'. Prica 'Sumrak zivih mrtvaca' jest, objavljena u gigantu, u originalu, ali tada se nije znalo da ce zazivjeti svoj zasebni zivot, kao podserijal koji ce zamjeniti specijalce. To su u SBE, naknadno zakljucili kao dobru ideju. No, meni je osobno, draze i ljepse da se napravila posebna knjizica kao onaj, tkz. nulti broj Vc-a.
pa ako cemo gledati vc, nisu ni oni bas najbolje odradili planetu mrtvih kao posebnu ediciju, jer osim te price iz giganta, koja je broj 0, ima i jedna prica iz kolor fest edicije koja je takodjer dio planete mrtvih...
Pa da, inicijalno nije ni trebala biti edicija, nego su ponukani upitima fanova i pricom koja je ipak odskakala od neke ucmalosti u koju je upao DD team, krenuli unatrag sa tim izdanjima. Crtez mi je odlican, a i price su jako dobre kada se naviknes na taj vremenski skok i protekle dogadjaje.
Nego ekipa, posto je upravo izasla i cetvrta epizoda Planete mrtvih od V.c. jel itko zamjetio namjernu slicnost Dylana na toj naslovnici sa coverom Iron Maidena i Eddya na Live after death?
Naravno, to mu je bila inspiracija. Omage Maidenovom Live After Death koji već imam uokviren, a i ova naslovnica, meni osobno jedna od najboljih Dylanovih, ide pod staklo. Mislim da je već negdje bila rasprava oko naslovnice.
Naravno, to mu je bila inspiracija. Omage Maidenovom Live After Death koji već imam uokviren, a i ova naslovnica, meni osobno jedna od najboljih Dylanovih, ide pod staklo. Mislim da je već negdje bila rasprava oko naslovnice.
Ja taj topic i raspravu nisam vidio, a ovo mi je u prvoj mikrosekundi upalilo lampicu. Teska referenca na taj live iz 1984. A sad zamisli da je imati neki od tih covera original? Hm, mogu i zajedno, ako Steve Harris da prava SBE...😁