forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 576

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7315 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/02/2019 : 21:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maddjuro

quote:
Originally posted by Jerry Krause

Izgleda da s ovom knjigom počinje brljavljenje s epizodama. Dva Pianija i Vigna, sve loše ocijenjeno po talijanskim forumima. Živi bili pa vidjeli.

kada počinje ona neka minisaga koja je "dobra" i završava s cca 250 brojem? Da sad netrazim po starim postovima

Od broja 239.
Go to Top of Page

maddjuro
Average Member

673 Posts

Member since 08/01/2008

Posted - 23/02/2019 : 22:02:08  Show Profile Show Extended Profile  Send maddjuro a Private Message  Reply with Quote
hvala
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15799 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/02/2019 : 23:43:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Izgleda da s ovom knjigom počinje brljavljenje s epizodama. Dva Pianija i Vigna, sve loše ocijenjeno po talijanskim forumima. Živi bili pa vidjeli.

Procitajmo pa dajmo sud. Ne mora znaciti da je lose.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15834 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 24/02/2019 : 09:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu uopće opisat koliko me živcira ona rupa od broja 13-21..
Nije mi jasno zašto poslje prošle ture nisu sada ubacili broj 13...

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15799 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/02/2019 : 09:51:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by risbozg

Pomalo. Nadoci ce. Sigurno nisu stavili 'trinaesticu' da bude sama i 'nesretna'. Doci ce u paru s jos jednom knjigom.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/02/2019 : 00:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Nathan Never 01:SPECIJALNI AGENT ALFE

Ponovni izlazak stripova u Hrvatskoj bio mi je jedan od najdražih dana u životu jer cijelo moje djetinjstvo bilo je obilježeno s njima. Pauza od studenog 1991. do travnja 1994. sada i ne izgleda tako velika ali bila je ogromna, a i tko je mogao znati koliko će praznina trajati te da li će uopće i prestati.

Prvi junak koji je izašao bio je Dylan Dog.
Na predzadnjoj strani pisalo je "Dylan Dog - u novoj epizodi Igra sa smrću".
Ok.
Drugi strip koji je izašao bio je Lov na vuka.
A na predzadnjoj strani je, pored najave za drugi broj pisalo:"Od sada i na hrvatskom jeziku vaši omiljeni junaci - Zagor, Dylan Dog, Martin Mystere, Nick Raider i Nathan Never!"

Nathan Never?

Prvi put sam čuo za to ime. A i zbunilo me ono "vaši omiljeni junaci", jer da bi neki junak bio omiljen, prvo mora izađi, ne?
A i to ime "Nathan" mi je zvučalo pomalo...Ha staromodno. Mislim, ono, tko se zove Nathan? Ali sad kad promislim, i Nathan je staromodan tip...

Sve u svemu, tada samimao skoro 15 godina i već sam godinama gutao sve što ima veze sa SF-om, tako da je otkriće da je ovdje riječ o tome žanru (da, ništa se nije znalo o tome junaku!) bio pravi boom za mene.

Kupio sam ga i...Bio mi je odličan. Iz današnje perspektive neke stvari djeluju arhaično ali lako je pametovati toliko godina kasnije. Treba se vratiti u 1991. kada je strip izašao i vidjeti koliko je zapravo bio dobro koncipiran od početka.
Strip je odličan uvod u serijal, imamo vrlo dobru priču, crtež je na nivou, a i glavni Nemesis je fakat prva liga.

Nathan i ja smo dobro počeli, a suradnja koju imamo odlična je i danas.

Scenarij:8/10
Crtež:9/10

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1613 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 25/02/2019 : 08:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:

Potpis.

Mene još više živcira jer ja te priče nisam ni pročitao.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7315 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 25/02/2019 : 11:40:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kerempir

quote:

Potpis.

Nemoj me zajebavati. Ja sam mislio da si ti ozbiljan Neverovac koji ovu situaciju ne bi prepustio slučaju.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6347 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 25/02/2019 : 13:22:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Potpis.

I mene ta rupa ubija, baš bi ju zatvorio brzinski i onda ajmo lagano dalje. Doduše ja sam ih pročitao, što kiosk što scanove.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17835 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 25/02/2019 : 13:47:42  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
:D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1613 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 25/02/2019 : 14:50:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Potpis.

Nemoj me zajebavati. Ja sam mislio da si ti ozbiljan Neverovac koji ovu situaciju ne bi prepustio slučaju.

Ma jok, mislim da sam već negdje napisao, možda sam pročitao kao klinac jedan ili dva broja nathana devedesetih, pa sam pravo upoznavanje sa nathanom imao tek otprije cca 8-9 godina sa ll Morem pustoši, nažalost, kad su već razgrabljena prva dva giganta i superbooka. Otad strpljivo skupljam nathane, i bio sam u prilici kupiti stare brojeve, ali premda ne patim od glancera, bili su u tako jadnom stanju, a i ll je krenuo sa izdavanjem tih brojeva. Skenovi me jednostavno odbijaju.

Zato i imam taj odmak gdje mi je to prvo razdoblje dosta naivno u odnosu na brojeve s kojima sam se počeo družiti s nathanom, premda postaje sve bolje.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7315 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 25/02/2019 : 16:59:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Valjda mi je to promaklo, vjerojatno si to pisao u svom prvom postu. Ne znam, čudno mi je da takav znalac o Nathanu nije pročitao do kraja onaj dio serijala kojeg svi obožavaju. Ja ne bih nikad započeo od "Mora pustoši" da krećem s Nathanom.
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1613 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 25/02/2019 : 19:33:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
heh, valjda te nisam nenamjerno doveo u zabludu. Ne smatram se znalcem, ali jesam fan

Krenuo upravo ovako kako sam opisao, jer mi je tako bilo dostupno, a nisam imao pojma koliko je kompleksan Nathanov svijet... Kako je LL baš krenuo sa izdavanjem tih prvih epizoda, sad već davne 2010., mislio sam da ćemo u međuvremenu odavno popuniti tu rupu

A što reći, More pustoši mi je baš prava uživancija, otmica svemirskog putničkog broda, aktiviranje onih misterioznih svemirskih antena što uzrokuje katastrofu na brodu, mutanti, brutalne smrti, i hej, sve na Mjesecu ... I povrh svega, već u sljedećoj epizodi pojavljuje se Martin Mystere.. ako postoje i bolje epizode, ovaj trobroj mi je i dalje među dragima

Edited by - Kerempir on 25/02/2019 19:34:52
Go to Top of Page

SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
984 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 25/02/2019 : 19:51:54  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message  Reply with Quote
Uh, to ti je kao da si fan Tolkiena a nisi čitao Gospodara prstenova :) U tih prvih 60-tak brojeva i dva specijalca koji su objavljeni u šemi SB/LUD se nalazi toliko dobrih priča da je šteta čekati LIB i njihova izdanja. Ja sam nedavno počeo ponovo iz početka, sada sam na broju 30 i moram priznati da uživam čitajući baš kao kada sam ih čitao prvi put.

No one gets out of childhood alive.
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1613 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 25/02/2019 : 22:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote

Pa nisam znao da ćemo u 9 godina tako "brzo" napredovati.
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2272 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 26/02/2019 : 09:52:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
Ja čekam da LL još popuni rupu od 36-62 i onda idem ispočetka. Načekat ću se još barem 4-5 godina (ako ne ubrzaju tempo) ali bit će slađe. Ako budemo živi i zdravi :)
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15799 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/02/2019 : 10:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalen

Ja čekam da LL još popuni rupu od 36-62 i onda idem ispočetka. Načekat ću se još barem 4-5 godina (ako ne ubrzaju tempo) ali bit će slađe. Ako budemo živi i zdravi :)

Nece valjda jos toliko...
Ali daj boze zdravlja.
Ja cu pak, prvo sto cu napraviti, kad se vratim dima, resetirati cijeli svoj program sa Nathanom nanovo. Sve iscitati od pocetka. Slobodnu Dalmaciju, Ludens, Libellus...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2272 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 26/02/2019 : 12:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
A ako nastave ovim tempom (2 godišnje) nažalost hoće. Još je 9 knjiga ostalo do spajanja. 3 knjige godišnje bi bilo supet ali teško da će biti tako. Ali nikad se nezna.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15799 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/02/2019 : 12:37:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Da, tri minimum bi bilo okej. Ustvari cetiri, da makar bude 12 epizoda godisnje, ono kao svaki mjesec jedna...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7315 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/02/2019 : 13:04:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Ma zaboravite vi svoje snove. Pratim godinama Libellusov ritam Nathana i kako izdaju sve od njega uključujući popratna izdanja onda je odličan podatak da izdaju u prosjeku 4 knjige regularne serije novih epizoda. Znači 12 novih epizoda dok su sa starim knjigama u prosjeku 1-2 knjige godišnje, pa ako budu i 2 knjige godišnje bit će dobro.

Ja sam više puta ponovio da se uopće ne opterećujem starim epizodama da se popuni kolekcija. Čak što više, potpisao bih da ide i knjiga više novih epizoda nauštrb starih.
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2272 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 26/02/2019 : 13:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
Kao što sam i rekao.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/02/2019 : 16:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Još nekoliko stvari vezanih za prvio broj:

C-09, odnosno kasnije Aaron N. Stack - uz Aristotela Skotosa, njegovog sina Kala, Ishimorija, agente Alfe...Ovdje smo upoznali još jednog važnog lika, robota C-09 (zapravo svaka čast Serri kako je uspio u tako malo stranica skupiti sve te bitne likove, a da na kraju idalje imamo izrazito akcijsku epizodu.) Što se tiče 3 zakona robotike uvijek sam govorio da su oni zapravo osnova novog robovlasničkog sustava jer imati svjesno/intelignetno biće koje se mora pokoravati drugom takvom biću je jednostavno robovlasništvo. Naravno, tu je sada i drugi aspekt problema - tko kaže da roboti ne bi zloupotrijebili svoju superiornost i jednostavno se riješili ljudi. Odlično je jedan robot, u fenomenalnoj priči Branka Pihača Prometheus, na pitanje čovjeka "Koja je svrha ljudskog postojanja?" odlično odgovorio "Mi smo svrha vašeg postojanja".
Pomalo za zabrinuti, ne?
Sve usvemu C-09 je pozitiva lik i dobro je što ćemo ga viđati još.

Druga stvar je količina hommagea koja je ovdje prisutna i koja je velika ali ipak je još na ok razini jer ovo je tek prvi broj. Nažalost, pokazati će se da će pretjerivanje sa hommageima postati problem kod Nathana.

Inače, ovdje imamo Reiseovu tajnicu Helen. Kad ono dolazi ona...Uh jbmti, ne mrem se sjetiti kak se zove, fakat dugo nisam čitao Nathana:))

P.S.Ponovno sam malo preletio po Deejevom tekstu iz 2010. - totalno sam zaboravio da smo Vigna i ja kolege :))
https://www.stripovi.com/magazin/dosjei-nn-1-poglavlje-pocetak/155/

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1613 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 26/02/2019 : 16:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Heh, s druge strane ja osobno navijam da godišnje bude pol nove i pol stare serije, ne zbog kolekcije, nego da popunim tu prazninu u čitanju, premda bih bio zadovoljan i sa dvije knjige godišnje, ali vjerojatnije će biti i manje od toga. Pogotovo što navodno dolaze loše epizode kod novih, pa da balansiramo kvalitetu sa starijim epizodama.

P. S.
Tajnica je janine, jedna od rijetko antipatičnih likova u serijalu. Čak bi mi sestre ross bile simpatičniji da im nisu odlučili silom utrpati backstory u aa.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7315 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/02/2019 : 18:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Još nekoliko stvari vezanih za prvio broj:

C-09, odnosno kasnije Aaron N. Stack - uz Aristotela Skotosa, njegovog sina Kala, Ishimorija, agente Alfe...Ovdje smo upoznali još jednog važnog lika, robota C-09 (zapravo svaka čast Serri kako je uspio u tako malo stranica skupiti sve te bitne likove, a da na kraju idalje imamo izrazito akcijsku epizodu.) Što se tiče 3 zakona robotike uvijek sam govorio da su oni zapravo osnova novog robovlasničkog sustava jer imati svjesno/intelignetno biće koje se mora pokoravati drugom takvom biću je jednostavno robovlasništvo. Naravno, tu je sada i drugi aspekt problema - tko kaže da roboti ne bi zloupotrijebili svoju superiornost i jednostavno se riješili ljudi. Odlično je jedan robot, u fenomenalnoj priči Branka Pihača Prometheus, na pitanje čovjeka "Koja je svrha ljudskog postojanja?" odlično odgovorio "Mi smo svrha vašeg postojanja".
Pomalo za zabrinuti, ne?
Sve usvemu C-09 je pozitiva lik i dobro je što ćemo ga viđati još.

Druga stvar je količina hommagea koja je ovdje prisutna i koja je velika ali ipak je još na ok razini jer ovo je tek prvi broj. Nažalost, pokazati će se da će pretjerivanje sa hommageima postati problem kod Nathana.

Inače, ovdje imamo Reiseovu tajnicu Helen. Kad ono dolazi ona...Uh jbmti, ne mrem se sjetiti kak se zove, fakat dugo nisam čitao Nathana:))

P.S.Ponovno sam malo preletio po Deejevom tekstu iz 2010. - totalno sam zaboravio da smo Vigna i ja kolege :))
https://www.stripovi.com/magazin/dosjei-nn-1-poglavlje-pocetak/155/

Jel se ovo mladjo pokušavaš vratiti na pravi, NN put ili nas malo zezaš s prvim brojem? ;)
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/02/2019 : 20:27:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Plan je krenuti ponovo s Nathanom pa dokle ide

Bumo vidli do kuda ću doći

A i sjetio sam da se ona curka zove Janine :D

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page
Page: of 576 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page