forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Oscar 2018
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6292 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/03/2019 : 10:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Za Kena je ok,al ovi strip albumi mi nisu jasni.

Nema ti što biti nejasno, Asterix je kult. I ja sam ga stavio na drugo mjesto (doduše drugi broj) jer je jedan od rijetkih BD humorističnih stripova koji su mi i smiješni i zanimljivi. Plus je što većinu epizoda čitam prvi put. Pa nije bez razloga Asterix toliko popularan, dobre su to priče.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

kifi
Junior Member

454 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 01/03/2019 : 10:17:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message  Reply with Quote
Moje predviđanje sa prve stranice se obistinilo. I nije bilo tako teško, ako se malo prati forum. Koeficijenti na pobjedu su bili 1.30.
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 01/03/2019 : 10:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

Jel neko Kingu odneo šećer i vodu?

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5056 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 01/03/2019 : 10:55:17  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Meni pri izboru za najbolji strip prethodne godine nekako ima više smisla birati nešto što je premijerno objavljeno na ovom tržištu/tržištima i jeziku/jezicima, a ne nešto što je već izdavano nekoliko puta.

Ajde, ima donekle smisla birati i reprinte nečega što desetljećima nije bilo dostupno ili strip u nekom specijalnom, dosad neviđenom izdanju. No onda u biti glasamo sa izdanje, a ne za strip godine. U tom slučaju izdanje za koje glasamo ne moramo ni pročitati jer nam je sadržaj već poznat od ranije, a siguran sam da je upravo tako i napravilo puno onih koji su glasali za npr. Kena, Zagora, Eternauta ili Asterixa.

Također, bezveze mi je da svi glasamo za po 10 naslova u svakoj kategoriji: biramo "strip godine", a ne "10 najboljih stripova godine". Jedan glasač = jedan glas za strip za koji misli da je najbolji. Možda bi bilo logičnije, da se napravi onako kako je to uobičajena praksa kod mnogih izbora za <nešto> godine: prvo ide krug nominacija gdje svatko npr. nominira do 10 naslova (svaka nominacija vrijedi jednako), zatim se u drugom krugu 10 onih sa najviše nominacija ponudi na izbor gdje svatko može glasati za samo jedan naslov od tih 10. Mislim da bi to bilo zanimljivije, a vjerojatno bi i više ljudi glasalo.

Za kraj da lajkam par izbora: Combatrock, Zarmix, Ken2, ivke80, Andrew_Cain, anto.

Edited by - vukozec on 01/03/2019 10:56:06
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/03/2019 : 11:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Za Kena je ok,al ovi strip albumi mi nisu jasni.

Nema ti što biti nejasno, Asterix je kult. I ja sam ga stavio na drugo mjesto (doduše drugi broj) jer je jedan od rijetkih BD humorističnih stripova koji su mi i smiješni i zanimljivi. Plus je što većinu epizoda čitam prvi put. Pa nije bez razloga Asterix toliko popularan, dobre su to priče.

. Ma sad imam izgovor kad mi neko kaže da san infantilan. Samo ću reć a vidi ove.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6292 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/03/2019 : 11:11:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma sad imam izgovor kad mi neko kaže da san infantilan. Samo ću reć a vidi ove.

Vidjet ćemo te kad budeš trebao čitati djeci :) Kad ih već gledam navući na stripove, hoću da je barem i meni zanimljivo. Bil & Bul i Marsupilami su, recimo, baš stripovi za mlađe i tu je mučenje probijati se kroz to. A znaš kakva su djeca, ako im se svidi čita se isti strip svakodnevno neko vrijeme :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213

Edited by - Beva on 01/03/2019 11:12:13
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2019 : 11:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Jao, Trobenticu sam mu citao negdje deset puta. :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 01/03/2019 : 11:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
Nekoliko utisaka sa moje strane:

Svaka čast Kenu Parkeru i Asteriksu, oba stripa cijenim i poštujem, ali da u moru novih izdanja vrlo ubjedljivo pobijedi Ken koji je vec dostupan u 3 druga izdanja (LMS, Libellus i Darkwood od prošle godine), kao i Asteriks koji je dostupan u ko zna koliko drugih izdanja, nije mi do kraja shvatljivo.

Prilično mi je iznenadjenje da je Dragonero osvojio drugo mjesto u kategoriji strip svesaka. Ne komentarisem kvalitet, jer nisam čitao strip, ali nekako mi je utisak bio da je ovo strip koji nema široku čitalačku publiku jer niti je stari pravovjerni Boneli za okorjele fanove, niti je ultra moderni strip za nove generacije, vec prije nešto između ove dvije krajnosti, što je izgleda dobitna kombinacija.

Dilan Dog Dnevnik solidno plasiran, ali sam ipak očekivao nešto bolji rezultat, s obzirom da je ovo ipak kapitalno djelo u smislu dočaravanja atmosfere iza kulisa stvaranja ovog stripa i na jako zanimljiv nacin kroz svjedočenja najznačajnijih autora daje insajderske informacije i o stripu i o ljudima koji ga stvaraju. S druge strane, Rekjionijevi stripovi koje izdaje VČ koji ipak prave neke značajne izmjene u kontinuitetu Dilan Doga su prošli donekle nezapazaneo, pa je jedno izdanje kao što je "U službi haosa", koji je po meni i sam po sebi značajan strip i koji uvodi itekako bitan lik Džona Gousta (šta god neko mislio o ovom liku) je osvojio bijedno 112. mjesto i za njega je glasalo samo 9 ljudi.

52. i 64. mjesto za NN Libellus 66 i 67, za koje je glasalo 13 i 14 ljudi dovoljno žalosno govori o broju čitalaca ovog stripa, posebno imajući u vidu da je ovo jedan sasvim dostojan (po meni i više od toga) završetak Viettijeve sage i kompletnog, vrlo značajnog, story arca za ovog junaka koji je počeo padom Uranije na Zemlju.

Pozitivno iznenađenje je dobar plasman Barbatinog brutalnog stripa "Golim rukama", koji je na mene ostavio veliki utisak, ali sam mislio da će proći relativno nezapaženo među širom publikom.

Što se tiče strip albuma, po mom mišljenju je ove godine bila nikad jača konkurencija među stripovima koje sam pročitao, pri čemu je za mene značajno ograničenje da ne čitam Fibru, pa mogu misliti na kakvim bih mukama tek bio da odredim 10 najboljih, da su mi i Fibrini albumi došli u obzir.

Šteta što je Jan Dix ušao u kategoriju strip albuma, jer vjerujem da bi u donekle slabijoj konkurenciji strip svesaka ostvario mnogo bolji plasman, jer se radi o zaista izuzetnom stripu.

Za mene je izdanje godine Neonomikon, pošto je ovo Alan Mur u najboljoj formi sa sjajnim crtežom Džejsona Barouza, gola strava pretočena u strip. Malo je iznenađenje da Miriklmen nije prošao bolje, jer koliko sam shvatio ovo je prvo izdanje na prostorima ex-Yu, ovog izuzetno uticajnog dijela. Darkwoodov Korto Malteze takođe relativno slabo plasiran, ali ovo se možda donekle može opravdati konkurentskim BG izdanjem, kao i ranijim izdanjima ovog stripa, a možda i činjenicom da je djelo pisano ćirilicom, pa je možda manje prijemčivo za mlađi dio populacije u zapadnom dijelu bivše države.

Prijatno sam iznenađen dobrim plasmanom Konana "Rođen na bojnom polju", koji je zaista sjajno urađen strip, ali sam mislio da neće naići na toliko dobar odjek publike, možda malo i zasićene brojnim dostupnim izdanjima Konana.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2019 : 12:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djuro

Svaka čast Kenu Parkeru i Asteriksu, oba stripa cijenim i poštujem, ali da u moru novih izdanja vrlo ubjedljivo pobijedi Ken koji je vec dostupan u 3 druga izdanja (LMS, Libellus i Darkwood od prošle godine), kao i Asteriks koji je dostupan u ko zna koliko drugih izdanja, nije mi do kraja shvatljivo.

Pa, nije ni prvi ni poslednji put. Zna se da krdo sa ovih balkanskih prostora najrađe posezen po stotom reprintu, samo da je lepo upakovan i po mogucnosti u boji.

Svaka slucajnost sa nekim Bonelli naslovima je samo... slucajnost.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1626 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 01/03/2019 : 12:40:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Meni pri izboru za najbolji strip prethodne godine nekako ima više smisla birati nešto što je premijerno objavljeno na ovom tržištu/tržištima i jeziku/jezicima, a ne nešto što je već izdavano nekoliko puta.

Ajde, ima donekle smisla birati i reprinte nečega što desetljećima nije bilo dostupno ili strip u nekom specijalnom, dosad neviđenom izdanju. No onda u biti glasamo sa izdanje, a ne za strip godine. U tom slučaju izdanje za koje glasamo ne moramo ni pročitati jer nam je sadržaj već poznat od ranije, a siguran sam da je upravo tako i napravilo puno onih koji su glasali za npr. Kena, Zagora, Eternauta ili Asterixa.

Ja sigurno neću ponovo glasati za novo izdanje stripa kojeg već posjedujem, već za nešto novo, ali vjerojatno ima ljudi koji su prvi put kupili eternauta, asterixa ili nadzirače. Naravno, ima ljudi koji će i novim izdanjima ponovo dati glasove, ali to je druga priča.
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7052 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 01/03/2019 : 13:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Nije neočekivan ishod ali ovolike prednosti jesu... Posebno sam u svescima očekivao Zlatnu seriju 1 bar na 2. mjestu a tamo nijednog broja u top 5.

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 01/03/2019 13:44:11
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 01/03/2019 : 13:54:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Evo samo da javim da sam iz zajebancije glasovao na Oscaru i dao glas jednom stripu i jednom albumu, nazalost ne znam kojima. Uglavnom danas otvorim inbox i tamo me neki Alen kontaktira da sam osvojio neku nagradu od Fibre i da mu posaljem osobne podatke. Osim sto sam dao podatke i oib kod registracije, nagrada me ne zanima. Je passe la main.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/03/2019 : 14:08:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

Evo samo da javim da sam iz zajebancije glasovao na Oscaru i dao glas jednom stripu i jednom albumu, nazalost ne znam kojima. Uglavnom danas otvorim inbox i tamo me neki Alen kontaktira da sam osvojio neku nagradu od Fibre i da mu posaljem osobne podatke. Osim sto sam dao podatke i oib kod registracije, nagrada me ne zanima. Je passe la main.

Za dlaku te nisam izbacio sa sajta zauvijek. Ali neko ćeš vrijeme biti na hlađenju, koliko me bude držala ljutnja. Nitko te ne tjera da glasaš, ali glasati iz zajebancije za nešto proizvoljno je glupo i bezobrazno. I još se ideš s tim hvaliti. Konju.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/03/2019 : 14:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Giuda Ballerino gubi svoju nagradu, a ona ide u ruke prvog sljedećeg dobitnika, broj 73, to je Felagund.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 01/03/2019 : 16:38:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Također, bezveze mi je da svi glasamo za po 10 naslova u svakoj kategoriji: biramo "strip godine", a ne "10 najboljih stripova godine". Jedan glasač = jedan glas za strip za koji misli da je najbolji. Možda bi bilo logičnije, da se napravi onako kako je to uobičajena praksa kod mnogih izbora za <nešto> godine: prvo ide krug nominacija gdje svatko npr. nominira do 10 naslova (svaka nominacija vrijedi jednako), zatim se u drugom krugu 10 onih sa najviše nominacija ponudi na izbor gdje svatko može glasati za samo jedan naslov od tih 10. Mislim da bi to bilo zanimljivije, a vjerojatno bi i više ljudi glasalo.

Za kraj da lajkam par izbora: Combatrock, Zarmix, Ken2, ivke80, Andrew_Cain, anto.

o ovome se pricalo vise puta... slazem se s tobom u svemu sto je bitno. medjutim, nekakav pravi izbor za strip godine je nemoguca misija. prvo, cudno je u izbor stavljati stripove koji nisu izasli prethodne godine (a neki su izasli pre 60, ko ovaj asteriks). zamisli da je oskara umesto green book dobio ben hur drugo, problem je sa reprintima i jezicima: incal je bio izasao na srpskom ali nije na hrvatskom i slicno - otvaranje pandorine kutije. a da ne pricamo o kategorijama, gde se mesaju babe i zabe, ali bi sve drugo bilo nepotrebno komplikovanje. iz svega je jasno da je rec o izdanju godine. mislim da se zapravo radi o nesporazumu oko termina "oskar", koji ne odgovara nagradi akademije (americki eisner je blizi tome), ali je termin koji je catchy.

dobro je da postoji ovako kako je, a jeste najrelevantniji izbor za strip izdanje na ovim prostorima.

Edited by - Vlaadisha on 01/03/2019 16:41:17
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2952 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 01/03/2019 : 17:09:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
I ja se trudim glasati za stripove koji se premijerno objavljuju, ali nije lako postaviti granicu.
Iako mi je Eternaut jedan od najdražih stripova, nisam glasao za njega jer bez obzira na savršenost novog izdanja ipak je to isti strip za kojeg smo već glasali. To se isto odnosi i na "Čovjeka koji je ubio Lucky Lucka"; glasao sam za taj strip prošle ili pretprošle godine.
Stavio sam na listu prva dva integrala Asterixa jer jedan od albuma nisam prije pročitao, a nekoliko albuma sam pročitao prije 35 godina. Po meni su to izvrsni albumi, neobjavljivani (barem neki) zadnjih 40 godina.
Isto se odnosi i na Tanguya 7 koji nikad nije objavljen u cijelosti.

Što se tiče rezultata, nema nikakvih iznenađenja. Žao mi je što je Fink tek na 43. mjestu
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 01/03/2019 : 18:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
Ja sam Asteriks albumu #1 dao 10 bodova.
Zašto ja nisao osvojio nagradu? Šmrccc ...

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2019 : 18:49:12  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Meni je ovakav izbor koji je u stvari izbor za strip izdanje a ne strip skroz OK.
Nakon raspadnutih Stripoteka i StripArta prvi put Jeremiah u pristojnon izdanju.
Za XIII mi je kad san pročita kraj prošlo kroz glavu da san ovo počea čitat prije 30 godina.
Asteriksu je do sad najbolje izdanje AZ, tako da je ovo od VČ uz sitne mane svemirski brod za sva izdanja Asteriksa.
Iako je reizdanje, Eternaut je erektvan.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/03/2019 : 18:52:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dukidule

Nije valjda da... netko te sabotira?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 01/03/2019 : 19:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Ha dabome! 😭🤪

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Asteriksu je do sad najbolje izdanje AZ, tako da je ovo od uz sitne mane svemirski brod za sva izdanja Asteriksa.

Ma koji crni Vč???

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9543 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 01/03/2019 : 19:34:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Meni je žao Usagija, smatram da je zapostavljen samo zato što ga ne radi zvučniji izdavač. I velika pauza od Bookglobea do CRŠa.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2019 : 19:38:32  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Markos

quote:

Ha dabome! 😭🤪

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Asteriksu je do sad najbolje izdanje AZ, tako da je ovo od uz sitne mane svemirski brod za sva izdanja Asteriksa.

Ma koji crni Vč???

ČK, pišen pizdarije.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

zarmix
New Member

254 Posts

Member since 30/05/2012

Posted - 01/03/2019 : 20:50:23  Show Profile Show Extended Profile  Send zarmix a Private Message  Reply with Quote
Ja gotovo uopće ne čitam sveske osim pokojeg zalutalog Dilan Doga ili boljeg Bonellija sa kakvim zanimljivim crtačem u Texu. Kako je Kvadrat tamo naveden uvijek ga stavim na 1.mjesto i odaberem još možda kojeg Kena.
Ali Fibru nastojim svu pročitati i Srbe (ovo poznatije robe), ne stignem možda par stvari što ionako ne volim. I kažem da je teško izabrati baš po redu koji ti je integral ili album, (možda serija?) najdraži, nešto i otpadne, ali svake godine se ima što za pročitat među pet najboljih.

Edited by - zarmix on 01/03/2019 21:01:58
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21626 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/03/2019 : 21:41:39  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
komentar glasanja:

sveske - prilično sam zadovoljan listom;tu mi jedino bodu oči dva Teksa;šesto mesto je jedna od najgorih Teksovih epizoda (ZS 1 - Ranč slobode),a osmo ultranaivni Tajanstveni totem.

Ali dobro;Bonelijevci su mahom formalisti,pa i ne čude previše ova dva stripa kroz koja su štovatelji Zlatne serije i Tex klasika hteli da iskažu oduševljenje započinjanja istih.

albumi - pa i ovde ja stanje realno.Manje više.
Iznenađen sam što su u prvih pet oba Asteriksa.Peto mesto Dece kapetana Granta je totalni nonsens - ne bi bio kad bi glasali mi,matori konji,već klinci (mom sinu je ovaj strip omiljen),ali pošto je glasao ko je glasao,zatečen sam visokom pozicijom ovog,ne više od jako dobrog,stripa.
Iznenađenje mi je i deveto mesto Konana,rođenog na bojnom polju,iako se slažem da je strip sjajan.
Malo razočarenje za jednog od realno ponajboljih izdatih stripova,Usagijevog Travoseka - ne zbog same loše pozicije,nego što mi ista pokazuje kako se ovaj strip kotira na ovim prostorima.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4891 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 01/03/2019 : 21:43:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Dragonero sranje broj 2 avaj. Jedan od najlosijih Texova u 70 godiina dugoj istoriji serijala sesti avaj avaj. Plus Tex classic strip ispod svakog nivoa, ocajni Dylan. Stvarno deluje kao da su svi drogirani glasali. Ken ocekivano.

Albumi? Tek tu sprdnja. Dva Asteriksa? Leo i Lupano u Top 10.

Stare prdonje su sasvim ok.

sangue navajo
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000