Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Red Marquis
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/rsz_buddy_1.jpg)
Serbia
3325 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 21/03/2019 : 23:52:09
|
Mnogo važnije od samog stripa je pokretanje edicije Stari kontinent, bilo je vreme da nakon Bonelija i Marvel helanki dobijemo i neke francuze konačno. |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
anto
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21332 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 22/03/2019 : 14:47:11
|
Drugi broj edicije Stari kontinent - Pustinjske škorpije 1 (Hugo Prat), 112 stranica. edit:izgleda da je u pitanju za novo Kastermanovo izdanje u boji,i verovatno bi išlo u tri toma 112+112+160 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 22/03/2019 15:36:51 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21332 Posts
Posted - 22/03/2019 : 16:03:39
|
SPREMNI STE ZA NEŠTO SASVIM NOVO?
Onda brzo vežite pojaseve i pripremite se za neponovljivo putovanje STARIM KONTINENTOM, našom potpuno NOVOM EDICIJOM koja će se pojaviti u knjižarama već početkom APRILA!
Biblioteka STARI KONTINENT posvećena je izabranim ostvarenjima evropskih stripskih autora te autora koji su radili pod uticajem evropske tradicije – posebno francusko-belgijske.
Krećemo već početkom APRILA i vodimo vas u očaravajući svet ŽODOVERZUMA. U njemu ćete se do kraja godine susresti sa čak ČETIRI izuzetna ostvarenja: KASTAKA, KASTA METABARONA, ORUŽJE METABARONA i TEHNOPAPE.
Uporedo s tim, uletećemo pravo u vihor Drugog svetskog rata, gde vas čekaju HUGO PRAT i sav njegov rad na PUSTINJSKIM ŠKORPIJAMA – u punom koloru!
Sva navedena izdanja biće u formatu A4 i u luksuznoj opremi, onakvoj na kakvu ste i dosad navikli.
To nije sve. Ali o tom – potom. |
|
verab
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
2885 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
Poli
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 22/03/2019 : 17:09:36
|
quote: Originally posted by anto
To nije sve. Ali o tom – potom.
E, ovo me isto tako zanima!
Ne znam, mozda i prelomim pa uzmem nesto u vezi Metabarona. Nadam se da ce se dobro razumeti doma sa Metabarunima na policama. ![](icon_smile_big.gif)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 22/03/2019 17:13:37 |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17045 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
risbozg
Advanced Member
![](avatars/1081539176.jpg)
Croatia
15930 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 22/03/2019 : 17:51:29
|
ovo je vijest nad vijestima... |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
solar
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/Porch_Of_The_Caryatids(3).jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member
![](AvatarUpload/DR Maca Zistis(1).jpg)
5483 Posts
Member since 06/10/2011 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21332 Posts
Posted - 22/03/2019 : 19:19:10
|
ja sad nešto i ne delim vaše oduševljenje;barem ne Metasvetom;ovo za Pustinjske škorpije se slažem.BG integral,odnosno francuska verzija ima neke nedostatke nastale usled premontiravanja,pa cenim da će ova nova kolorna Kastermenova verzija biti prilično bolja.A sam strip je odličan. Ali glede Kastake,Oružja,Kaste i Tehnopapa nisam toliko ushićen.Ovi koji su čitali Kastaku i Oružje jednoglasni su u tvrdnji da se radi o lošnjikavim stripovima,u stvari za Oružje Metabarona kažu da je neopevana glupost. Metabaroni su izdati od Belog puta u pristojnom izdanju,kao i od Fibre u odličnom izdanju.I nešto sam ubeđen da ga tržište i nije gladno,a posebno ne većih količina.Ali dobro,možda i grešim,videćemo u dogledno vreme. Tehnopape mi je već sjajan izbor jer ga je počeo raditi Sistem Komiks i batalio posle prvog albuma.Jedino mi je ovo Tehnopape malo bzvz,Tehnoočevi su mi mnooogo bolji izbor.Ali da napomenem da će ceo taj univerzum prevoditi Ilija Čanak koji mi je genijalan prevodilac.
a To nije sve. Ali o tom – potom, mi je mo7žda i najintrigantiji deo vesti.Možda se baš Čarobnjaci odluče da šibnu Ralfa Azama?? |
|
zarko
Starting Member
Serbia
34 Posts
Member since 16/09/2004 |
Posted - 22/03/2019 : 19:37:30
|
Svaka cast Carobnjacima. Po mom misljenju...najbolji izdavac u Srbiji. Slazem se da je Kasta visak, ove ostale nisam citao, pa ce dobro da mi dodju! Samo kada bi uspeli da preuzmu prava od Veselog, makar za kolekcionarska izdanja, mislim da bi to izbombardovali vrlo brzo!!? |
https://www.facebook.com/jedanjezagor
|
|
Combatrock
Advanced Member
![](AvatarUpload/imagesCA4J6OW8.jpg)
Serbia
4830 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 22/03/2019 : 19:48:00
|
Ovi se ne zezaju. Ima brdo toga sto me ne zanima ali pocinju da mi se dopadaju. Skorpije, Volto Nacosto... |
sangue navajo |
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27145 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5483 Posts
Posted - 22/03/2019 : 20:10:54
|
Ne volim mnogo "dupliranja" pored toliko neobjavljenih stripova ali ok...podrzavam sve Naravno da me odusevljava ideja da imamo izdavaca u Srbiji koji ne staje sa produkcijom...to me bas veseli ![](icon_smile.gif) |
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5483 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member
![](AvatarUpload/42054867-ivica-iliev.jpg)
Serbia
11634 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
goksi
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Serbia
1955 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 23/03/2019 : 01:08:30
|
Metabaroni su izdati od Belog puta u pristojnom izdanju
Svašta. A zašto je izdanje Belog Puta samo "pristojno"? |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21332 Posts
Posted - 23/03/2019 : 18:12:32
|
quote: Originally posted by goksi
Svašta. A zašto je izdanje Belog Puta samo "pristojno"?
dobro,pristojno nije adekvatna reč - veoma dobro je prikladnija (a i to pre svega zahvaljujući sjajnom Čanku Iliji).
ali ne i odlično;jer kad usporediš Metabarone sa Metabarunima,jasno vidiš da to može i za klasu boje. |
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5483 Posts
Posted - 23/03/2019 : 18:47:48
|
Svašta. A zašto je izdanje Belog Puta samo "pristojno"?
dobro,pristojno nije adekvatna reč - veoma dobro je prikladnija (a i to pre svega zahvaljujući sjajnom Čanku Iliji).
ali ne i odlično;jer kad usporediš Metabarone sa Metabarunima,jasno vidiš da to može i za klasu boje.
Mudro zboris profesore ![](icon_smile.gif) |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21332 Posts
|
goksi
Senior Member
Serbia
1955 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 24/03/2019 : 20:04:59
|
I dalje imam samo da kažem - svašta. Izdanje Belog Puta je apsolutno sjajno. Zaista je najblaže rečeno preterivanje reći bilo šta drugo. Manite se gluposti, čitajte stripove. Što u suštini anto i radi, pa mi je još manje jasna ovakva konstatacija. |
|
swamp thing
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(157).jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21332 Posts
Posted - 24/03/2019 : 20:44:42
|
I dalje imam samo da kažem - svašta. Izdanje Belog Puta je apsolutno sjajno. Zaista je najblaže rečeno preterivanje reći bilo šta drugo. Manite se gluposti, čitajte stripove. Što u suštini anto i radi, pa mi je još manje jasna ovakva konstatacija.
ma ja samo konstatujem - a u kolekciji su mi Metabaroni od Belog puta![](icon_smile_wink.gif)
quote: Originally posted by swamp thing
Nije Melina nadmašila samu sebe na izdanju BP, zato može samo vrlo dobra ocjena 8)
al je zato tu Ilija legenda Čanak.
nego,sad u zbilji,ako ikad budete imali prilike,uporedite BP i Fibrino izdanje Metabarona/baruna. |
Edited by - anto on 24/03/2019 21:11:21 |
|
Peyo
Advanced Member
![](AvatarUpload/g1.JPG)
Croatia
10458 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 24/03/2019 : 22:20:14
|
Koliko se sjećam Fibrino izdanje ima tisak (svjetlina, oštrina) isti kao i Humanoidsova izdanja dok je BPovo izdanje nešto tamnije.
Fibrino izdanje ima veći format 240*320 mm (što nije nebitno za uživanje u odličnom crtežu), a BPovo ima format 220*280 mmm.
BPova druga knjiga ima i dodatnu priču Kuća predaka o porijeklu Metabaruna i čini mi se još neke dodatke.
Ne znam čiji je prijevod bolji. |
|
sawitch
Advanced Member
![](AvatarUpload/Beli strelac.jpg)
Serbia
40581 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 25/03/2019 : 07:58:26
|
Ja uopste nisam ljubitelj SF-a, i tih nekih svemirskih saga ali secam se da sam davno citao BP Metabarone i leglo mi je odlicno. Kupac sam za ovo pa cemo videti kako ce leci sada... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|