Mislim, da su postojali i kauboji, kojima si mogao skinuti šešir, staviti pištolj u futrolu ili pušku u ruke, postojali su i konji kojima si mogao pomaknuti noge, itd.....
Sječam se, da sam jednom od tetke dobio indijanca u kanuu, punim kožama. Imao sam i neke druge ali ovaj indijanac mi je baš ostao u sječanju!
E moj Euro je si ćuran, ti bi to triba znat. To su figurice planetarno poznate talijanske tvornice igračaka iz Bolonje, Baravelli western mobil, poslije je stradala u požaru. Prodavale su se na kioscima.
U osamdesetima sam dobio od roditelja par indijanaca action figura,velikih možda i više od 15 cm sa pomičnim rukama,nogoma,zglobovima i oružjem koje se moglo stavljati i skidati.Kupljeno je u Splitu. Zna li netko nešto o tome?
ovo? M
Mislim da sam ima onog celavog,samo su mi malo drukcije u sjecanju ostali.
Pa nisam znao da su to Italijani radili....ja sam mislio da je to neka Njemačka firma radila,...ok, sada znamo!!!
Možda ih netko negdje prodaje. Ebay npr.....
E te sam trazio dugo! Sad treba gledati na ebayu! Te sam kupovao godinama, a nijedan nisam sacuvao.
Prema informacijama s kojima raspolažem a iz vrlo pouzdanih izvora, uskoro možda već sutra pojavit će se figurice na aukcijama. Kako sam čuja riječ je o novim nekorištenim figuricama u originalnom pakiranju. Izvor je vrlo pouzdan i ozbiljan.
Pa nisam znao da su to Italijani radili....ja sam mislio da je to neka Njemačka firma radila,...ok, sada znamo!!!
Možda ih netko negdje prodaje. Ebay npr.....
E te sam trazio dugo! Sad treba gledati na ebayu! Te sam kupovao godinama, a nijedan nisam sacuvao.
Prema informacijama s kojima raspolažem a iz vrlo pouzdanih izvora, uskoro možda već sutra pojavit će se figurice na aukcijama. Kako sam čuja riječ je o novim nekorištenim figuricama u originalnom pakiranju. Izvor je vrlo pouzdan i ozbiljan.
super!
Stavi link ovdje, da pratimo aukciju!!!! Ako bude neki indijanac u kanuu sa kožama, taj je moj!!!!!! Ovaj mi je prioritet.
Kupija sam nekoliko figurica u Jakija , fenomenalne su ,potpuno nove nekorištene ,vide se da su držane u kutiji i čuvane dugi niz godina . Jaki je dosta smanjija cijenu figurica , 50 kuna za kauboja ili indijanca i 70 kuna za konja ,svaka mu čast
Nekoliko indijanaca i kauboja ,jedni nasuprot drugih , pod punim naoružanjem u regalu će biti moj mali svijet Divljeg Zapada
Kupija sam nekoliko figurica u Jakija , fenomenalne su ,potpuno nove nekorištene ,vide se da su držane u kutiji i čuvane dugi niz godina . Jaki je dosta smanjija cijenu figurica , 50 kuna za kauboja ili indijanca i 70 kuna za konja ,svaka mu čast
Nekoliko indijanaca i kauboja ,jedni nasuprot drugih , pod punim naoružanjem u regalu će biti moj mali svijet Divljeg Zapada
I ja sam u igri, samo steta sto nema onih punkerskih irokeza..
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
imam i ja nekoliko tih. ali primjetio sam da nije baš najkvalitetnija plastika. od starosti su već popucali svi tanji dijelovi(šeširi, opasači i sl.) ako se ne čuvaju lako se oštete. konjima su repovi popadali odmah...
Nazalost vecina starih figurica od Timpa,Carobne,Indija pa evo do Brauvellija radjene su od lose plastike i ako nisu u idealnim uvjetima cuvane...polako se raspadaju.....zato one koje su odlicno sacuvane postizu super cijenu. Ima li tko informaciju o ambalazi odnosno vrecicama u kojima su bile figure..recimo iz Carobne vrecice, Indija? Za figure mehanotehnike koristena je ambalaza u obliku kutijice s prozirnim folijarnim dijelom....Kao klinjo sam cesto svracao u lokalnu slasticarnu i kupovao Indi ediciju figura a vrecica je bila, ako se dobro sjecam crvene boje s indijancem u stojecem stavu kako napinje luk...To je i jedna od figura iz edicije. Kao i plastika i folija vrecice je bila losa, tako da nisam nikad vise imao prilike naletjeti na nju. Mozda je imaju neki stari pasionirani kolekcionari...a kamoli naci Carobnu vrecicu...pronalazak ravan cudu :-)
Menovi zamolba...bez prodaje i sl....mozemo opisivati davati sugestije ali ne i vrsiti dogovore oko prodaje ako njje problem i izbacivati cijene....topic je remain na prosla vremena i ono sto je izlazilo...evo ako nije problem :-) ...pozdrav svima.
Airfixove mini figure..ako se ne varam...u neotpakovanom stanju negdje oko 20 e...e swd s obzirom koliko je to staro mozda jos kojih 10-20% na tu cij3nu a ako naidje pravi kolekcionar...ne pita za cijenu :-). Sretno
Obojene i dotjerane vrijede i vise al to je puno posla...bavio sam se nekada i maketama pa znam koliko je to dug proces...opipljiv i dosta vremena zahtjeva.