Nema šanse da prestanem kupovati extra seriju; SD brojevi su mi u lošem stanju, dosta ih ima vrlo loš otisak, a ušteda koju bih ostvario s odustajanjem je zanemariva.
I ja nastavljam (već je pitanje da li i čitam) ali ću definitivno prestati kad prođe ono razdoblje prvih Ludensa kad im je ljepilo bilo loše . Ali to je negdje oko 2028., 2029. tek
Nema šanse da prestanem kupovati extra seriju; SD brojevi su mi u lošem stanju, dosta ih ima vrlo loš otisak, a ušteda koju bih ostvario s odustajanjem je zanemariva.
I to sto pises..
Mislim isto da cu ici dalje, ionako mi nekih prvih i nekih kasnijih brojeva nedostaju u kolekciji(frknuo ih), ali mi nakon epizoda sa E.A.Poeom i nije bog zna sto.
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Dwayne, glasao apsolutno za DA nastavljam dalje, iako sam u pocetku mislio da cu kupovati extru samo do spajanja. Ali ovo sto Sumohrvat kaze, nije sad nekih 18 kn mnogo mjesecno i ove razloge sto kolega Dodsferd navodi, otisak i naravno, taj kronoloski poredak.
Evo Dwayne i ovdje kako tocno ide taj poredak, pa cu zaljepit da i ovdje bude:
SDX 031 - SDX 075 LUX 076 - LUX 092 SDX 001 - SDX 030 LUX 093 - pa do današnjeg broja
-spajanje
SD 001 - SD 005 LU 074 - LU 093 SD 006 - SD 071 LU 072 - LU 073 LU 094 - pa do današnjeg broja
Mislim da ce bit lijepo opet na kioscima "prozivljavat" ponovno kupovanje te redovne serije koja je kod nas isla u SD periodu
Ja mislim da neću nastaviti. Čisto iz protesta. Bih da je extra serija išla konološki, ali nije, pa mi je svejedno. SD mi ima i bolje naslovnice, bez velikog loga ZAGOR. Otisak mi nije toliko bitan jer ću ih vjerojatno još jednom ili dva puta pročitati do kraja života.
Extra #321 ili #322 ce bit zadnji extra prije spajanja. Nismo jos sigurni koji tocno jer se ne zna hoce li LU reprintat talijanski orginal #300 ili ce ga preskocit.
Dwayne, glasao apsolutno za DA nastavljam dalje, iako sam u pocetku mislio da cu kupovati extru samo do spajanja. Ali ovo sto Sumohrvat kaze, nije sad nekih 18 kn mnogo mjesecno i ove razloge sto kolega Dodsferd navodi, otisak i naravno, taj kronoloski poredak.
Evo Dwayne i ovdje kako tocno ide taj poredak, pa cu zaljepit da i ovdje bude:
SDX 031 - SDX 075 LUX 076 - LUX 092 SDX 001 - SDX 030 LUX 093 - pa do današnjeg broja
-spajanje
SD 001 - SD 005 LU 074 - LU 093 SD 006 - SD 071 LU 072 - LU 073 LU 094 - pa do današnjeg broja
Mislim da ce bit lijepo opet na kioscima "prozivljavat" ponovno kupovanje te redovne serije koja je kod nas isla u SD periodu
E baš su momački izmiješali. Mislim da ću stati na Ludensovom broju 93, znači 24 (ili je 25?) broja odnosno 2 godine nakon spajanja.
Ne znam točno koji bi to broj trebao biti ali znam da kada vidiš ovu naslovnu, onda se spojilo:
Da odgovorim na pitanje. Nastavljam dalje iako imam SD u skoro savršenom izdanju, nostalgija isto igra ulogu i početni period kada su priče vrhunske. Podrška izdavaču bi isto bio kao manji razlog.
To će biti Ludens extra negdje između 322-325, ovisno o tome hoće li ponovno objaviti br. 300 "Utrka sedam strijela" i još nekim sitnicama.
Inače dosta ljudi nema te prve brojeve Slobodne Dalmacije koja je ionako to loše izdavala glede kronologije, izbacivanja stranica... tako da ne vjerujem da će itko prestati s Ludens extra.
Gotovo sam siguran da će "Utrka sedam strijela" biti ponovo, samo ovaj puta možda u crno - bijelom izdanju.
Bilo bi bezveze da ide drugacije od onoga kako su autori i izdavaci u sbe odlucili. To bi bilo kao neki prkos logici izdavastva. Ionako su vec bili grijesili, ali 300-ti u koloru izblajhati. No, no! Koliko i logo extra sa zagorovim imenom prekriva gornji dio naslovnice je pitanje. Hoce li prekriti vuka na stijeni, hoce li otopiti eskime na nestalom istrazivacu i neke sitnice koje znace freakovima. Meni ne smeta, ali vec kuzim kako klikeri zagorovcima radi. Pa pridruzio bih se forumasu koji veli da iz protesta i ne bi isao jer ionako ne idu kronoloski. Da krenu i sa kolor klasikom ne bi kupovao, fali tu mnogo toga. Ostaje mi kolekcija kakva jeste. Do nestalog kupujem to stoji.
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Najbolje vidjeti kako će to izgledati nakon spajanja, što će ludens izmisliti i vidjeti razliku u odnosu na SD izdanje. Ne patim za u mm talijanksim izdanjima.
Definitivno bi najpametnije i najlogičnije bilo imati jednu epizodu u samo jednom izdanju. Izabrati najbolje i to je to. Moj problem je taj što tu gdje počinje Zagor, prestaje logika. Nadam se da ste vi ostali pametniji.
Ništa.Po pitanjima je vidljivo da je upitnik namijenjen samo dosadašnjim redovnim kupcima Ekstra Zagora. Vjerujem kad LU dođe to tih epizoda da će se dio kupaca predomisliti i nastaviti dalje sa kupovinom pa makar i naknadno iz remitende.