Author |
Topic |
zokalav
Senior Member
2036 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 15/08/2019 : 12:47:57
|
U septembru 2019. godine iz štampe će izaći novi strip album u izdanju „Devete dimenzije“. Riječ je o strip albumu stripskog velemajstora iz Pančeva Aleksandra Zografa alias Saše Rakezića. Strip album nosi naslov „Ohrabrenja“, format je B5, tvrde korice, 100 stranica u boji. Tiraž 300 primjeraka. Više detalja uskoro na našim stranicama.
Cijena 15 KM
|
Edited by - zokalav on 12/09/2019 10:13:56
|
|
Kornboy
Senior Member
Croatia
2936 Posts
Member since 07/06/2002 |
|
zokalav
Senior Member
2036 Posts
Member since 24/08/2010 |
|
ROJ RENK
Average Member
556 Posts
Member since 03/03/2011 |
Posted - 16/08/2019 : 14:48:49
|
Hvala, ali mi ovo ne treba! Ne razumem kako neko ovakvog "strip umetnika" moze nazvati velemajstorom srpskog stripa. Sramota! |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
verab
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1419 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 16/08/2019 : 19:03:18
|
quote: Originally posted by ROJ RENK
Hvala, ali mi ovo ne treba! Ne razumem kako neko ovakvog "strip umetnika" moze nazvati velemajstorom srpskog stripa. Sramota!
Što više realistički i fotorealistički crtež nije sve a najmanje vrh crtanja, to je samo jedan moguči pravac. 20. stoleće je to rasčistilo za crtež i sliku.
Zograf je majstor stripa, budite sretni, da je vaš. Šutite, učite i malo manje sramotnih komentara. |
www.maconcomics.com |
Edited by - Macon on 16/08/2019 19:05:25 |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6888 Posts
Member since 15/10/2014 |
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1419 Posts
|
verab
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Posted - 16/08/2019 : 19:25:58
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Čovjek ima pravo izraziti svoje mišljenje a dobar dio nas se slaže s njim. Kritiku treba znati podnijeti.
čuj, da "kritiku" ahahaha
evo, ja imam stav da ako iskopam rupu ispred kuće mogu skočiti u open spejs i nisam jedini s tim stavom. jel' i to spada u kritiku? jasno da spada, samo kakvu.... |
hejt, jal & rock 'n' roll |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Posted - 16/08/2019 : 19:30:18
|
quote: Originally posted by Macon
To nije bila kritika nego izraz prezira.
Ajde, napišite šta vam smeta kod Zografa.
vjerojatno isto ono što je smetalo "tradicionalistima" kod impresionista, van gogha, kubista, dadaista, modernista, postmodernista... |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6888 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 16/08/2019 : 19:37:31
|
Evo gerilaca. Dobro, najljepše je "Vau, svaka čast", "Jedva čekam nabaviti", "Bravo za Zografa", "Ovo se dugo čekalo. Hvala Devetoj dimenziji". Ako se smije pljuvati po radovima Bonellijevih crtača smije i dati kritika konstrukciji da je navedeni "velemajstor srpskog stripa". Ili to prema domaćim ipak nije baš korektno? Ali na Chiarollu, Piccatta i ostale slobodno. Smiješni ste. I nemam ja tebi objašnjavati što mi se ne sviđa kod dotičnog. A ni ti nemaš šta govoriti "učite, šutite". |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 16/08/2019 19:38:39 |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1419 Posts
Posted - 16/08/2019 : 19:55:45
|
Opet smo kod "straw mana" kao i skoro uvijek. Tvoje Bonelli frustracije su tvoj problem.
Čitaj Zografa sa otvorenim umom i nešto češ naučiti. Možeš i glasno ako ti smeta čutke.
|
www.maconcomics.com |
Edited by - Macon on 16/08/2019 19:58:57 |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 16/08/2019 : 20:08:17
|
quote: Originally posted by ROJ RENK
Hvala, ali mi ovo ne treba! Ne razumem kako neko ovakvog "strip umetnika" moze nazvati velemajstorom srpskog stripa. Sramota!
kolegijalno |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 16/08/2019 : 20:15:38
|
quote: Originally posted by Macon Zograf je majstor stripa, budite sretni, da je vaš. Šutite, učite i malo manje sramotnih komentara.
U centar. |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Posted - 16/08/2019 : 20:23:11
|
kad smo već kod smijeha, najsmješnija mantra je "o ukusima se ne raspravlja", druga je "svatko ima pravo na svoje mišljenje". itekako se raspravlja i raspravljat će se, a sva mišljenja nemaju istu težinu, dobar dio nema ama baš nikakvu, tu su samo kao prašina po vitrini... je li štajaznam, npr. rakosijevo mišljenje o haideggeru jednako vrijedno kao i stiinkyjevo, ili moje i puljkovo o higgsovom bozonu, ili renk-dwayneovsko poimanje artizma i likovnosti u mediju stripa kao i, recimo, igora zidića ili paula gravetta? na nekoj apstraktnoj ravni možda i jest. u životu ne. al' da, mi smo svi smiješni, gerilci, bonelli hejteri... čista smo sramota.
ima roj renk pravo, evo ja u zemlju propadoh, čekam macona... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 16/08/2019 : 21:10:11
|
quote: Originally posted by verab
kad smo već kod smijeha, najsmješnija mantra je "o ukusima se ne raspravlja", druga je "svatko ima pravo na svoje mišljenje". itekako se raspravlja i raspravljat će se, a sva mišljenja nemaju istu težinu, dobar dio nema ama baš nikakvu, tu su samo kao prašina po vitrini... je li štajaznam, npr. rakosijevo mišljenje o haideggeru jednako vrijedno kao i stiinkyjevo, ili moje i puljkovo o higgsovom bozonu, ili renk-dwayneovsko poimanje artizma i likovnosti u mediju stripa kao i, recimo, igora zidića ili paula gravetta? na nekoj apstraktnoj ravni možda i jest. u životu ne. al' da, mi smo svi smiješni, gerilci, bonelli hejteri... čista smo sramota.
ima roj renk pravo, evo ja u zemlju propadoh, čekam macona...
Ovde se varaš,dwayneovo mišljenje je itekako bitno jerbo je on potencijalni kupac ovog izdanja. Ove usporedbe uopće nemaju smisla jerbo je ovo forum za stripove (drugo je sve usputno ili bi bar tribalo bit;bez obzira radi li se o slikarstvu,nogometu, filozofiji,ronilačkoj opremi itd.) |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Posted - 16/08/2019 : 21:28:12
|
quote: Originally posted by lwood
ima roj renk pravo, evo ja u zemlju propadoh, čekam macona...
Ovde se varaš,dwayneovo mišljenje je itekako bitno jerbo je on potencijalni kupac ovog izdanja. Ove usporedbe uopće nemaju smisla jerbo je ovo forum za stripove (drugo je sve usputno ili bi bar tribalo bit;bez obzira radi li se o slikarstvu,nogometu, filozofiji,ronilačkoj opremi itd.)
imaju jer ilustriraju težinu mišljenja. potpuno je nebitno što je ovo forum o stripovima a ne o franjama, jer poanta mog upisa je opća. a ti se varaš ako misliš da je dwayne looney potencijalni kupac ovog izdanja. ni u potenciji... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Posted - 16/08/2019 : 21:30:52
|
Kako nije? Čemu onda uopće izdavački izlog? Valjda je cilj izdavača privuč šta veći broj potencijalnih kupaca? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Kornboy
Senior Member
Croatia
2936 Posts
Member since 07/06/2002 |
Posted - 16/08/2019 : 21:32:39
|
quote: Originally posted by zokalav
Da naravno distribucija u Hrvatsku kao i do sada
Striparnice: Stripovi na kvadrat Babilon
Odlično, hvala! |
|
|
Tonto
Advanced Member
8303 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 16/08/2019 : 21:36:33
|
Iskazivanje prijezira prema onome što nisu u stanju razumjeti je zajednička osobina jedne divne vrste ljudi. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Posted - 16/08/2019 : 21:42:24
|
Kako nije? Čemu onda uopće izdavački izlog? Valjda je cilj izdavača privuč šta veći broj potencijalnih kupaca?
reci, jel' postoji neki strip koji ti ne možeš smislit? ajde recimo da je to tarzan, ne voliš gledat kako goli muškarac skače po africi, russ manning ti je sprdačina od crtača, scenarij sranje i za vrtičku dob...itd. jesi li ti onda potencijalni kupac tog izdanja i bi li išao na topik di izdavač predstavlja svoje izdanje russ manningovog tarzana? nisi potencijalni kupac i ne vjerujem da bi išao na taj topik. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Posted - 16/08/2019 : 22:09:28
|
Kako nije? Čemu onda uopće izdavački izlog? Valjda je cilj izdavača privuč šta veći broj potencijalnih kupaca?
reci, jel' postoji neki strip koji ti ne možeš smislit? ajde recimo da je to tarzan, ne voliš gledat kako goli muškarac skače po africi, russ manning ti je sprdačina od crtača, scenarij sranje i za vrtičku dob...itd. jesi li ti onda potencijalni kupac tog izdanja i bi li išao na topik di izdavač predstavlja svoje izdanje russ manningovog tarzana? nisi potencijalni kupac i ne vjerujem da bi išao na taj topik.
Ima ih dosta šta ih ne mogu čitat. Al to opet ne znači da ih ne bi kupija u nekoj prilici. Npr nekome za poklon. Mislin čemu bit ograničen? |
|
|
ROJ RENK
Average Member
556 Posts
Posted - 16/08/2019 : 22:23:17
|
Ne pricam zato sto se ne razumem u strip! Dapace. Neka se jave oni jadnici koji su kupili ovo gvn i nakon kupovine bili zadovoljni. Mislim da ce takvih biti malo ili ih nece ni biti. Dosta je tih samoproglasenih umetnika koji muzu opstinske kase a citanost im je nikakva.
|
|
|
Manny
Average Member
572 Posts
Member since 21/08/2011 |
|
ROJ RENK
Average Member
556 Posts