Kosmičke avanture mladića koji pokušava da oslobodi galaksiju od podmukle tehnološke pošasti.
U ovom remek-delu iz sveta Inkala radnja ima tri toka: u prvom pratimo Albina, junaka ove svemirske odiseje i vrhovnog tehnooca, dok predvodi 500.000 pantehnosa na putu ka obećanoj galaksiji i usput s njima doživljava razne peripetije. Tokom putovanja, Albino se priseća svog detinjstva, svog školovanja, kao i manjih i većih bitaka u kojima je morao da se bori ne bi li ostvario svoje želje u svemiru u kom su tehnološkom napretku, paradoksalno, dorasli jedino okrutnost i varvarstvo sila koje ga kontrolišu. Te sile još jače su izražene u trećoj narativnoj liniji, koja prati nedaće i avanture Albinove majke Panefe, brata Almagra i sestre Oniks. Posle grčke tragedije u Metabaronima, Alehandro Žodorovski se vraća biblijskim korenima u ovom sudbinskom putovanju koje podseća na Mojsijevo – putovanju galaktičkih razmera. Povrh toga, likovi i motivi virtuelne stvarnosti savršeni su za crtača Zorana Janjetova, koji sa Žodorovskim čini idealan kreativni duo. TEHNOOCI, tom 1 i tom 2, na Letećem startu su u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.800 dinara, od srede, 4. septembra, do subote, 7. septembra. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 2.000, a u ostalim knjižarama 2.699 dinara.
Što se tiče priče generalno gledajući jodoverse, - Metabaruni (Beli put) su mi i dalje neprikosnoveni, prava epska saga, željeza glava je definitivno najbolji lik -Inkal (system comics) je hipi izdrkavanje o dostizanju više svijesti, plastičnim likovima i generalno proserima koji će se svidjeti onima koji cuelhov alkemičar smatraju vrhuncem književnosti, - Prije inkala (system comics) je bolji, prizemniji i suroviji od Inkala s bolje razrađenim likovima ali s zbrzanom završnicom kako bi se pripremio teren za Inkal - Poslije inkala (fibra) je sindrom georgea r.r. Martina "ne znam kako će nastaviti priču, pa ću upakirati lijepo nacrtano metagovno i ostaviti mogućnosti za nastavak" - Metabarun (hangar 7), nakon početnog diptiha gdje su autori zabrazdili "ajmo vidjeti kako ćemo čitatelje šokirati bestijalnostima kako bismo prikrili da ne znamo kamo ide priča", čak su me, nakon što sam drastično smanjio očekivanja, ugodno iznenadili nastavcima tako da jedva čekam zadnji diptih - Tehnoočevi (fibra) još jedno metaizdrkavanje poput inkala ali barem ima jasnu priču od početka do kraja sa još jednom halucinogenom hipijevskom završnicom.
Ostalo što nemam, a objavila je čarobna knjiga je na wishlisti.
Iz nekog razloga svako malo se mazohistički vraćam jodoverseu.
- Prije inkala (system comics) je bolji, prizemniji i suroviji od Inkala s bolje razrađenim likovima ali s zbrzanom završnicom kako bi se pripremio teren za Inkal
Ni u jednom univerzumu, multiverzumu, pa ni u Jodoverzumu, Pre Inkala nije bolji strip od Inkala.
Naravno da je bolji, u Inkalu je nebačena hrpa naivnih likova sa naivnim motivima (ako ih uopće i imaju) koji samo jurcaju (odnosno baca ih se) iz akcije u akciju, dok Prije Inkala lijepo vodi i porodubljuje Johnov lik, da nema one zbrzane završnice bio bi daleko bolji strip.
Vidim nitko ne spominje Megalex, a ja ću opet ponoviti, strip je dobar, u prva dve epizode crteža je očajno loš, u zadnjoj je dosta dobar. Nemojte ga preskakt zbog lošeg crteža. Strip je kažu dio Jodoversea, ali nema likova niti iz Metabaruna, niti iz Inkala.
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far...
Vidim nitko ne spominje Megalex, a ja ću opet ponoviti, strip je dobar, u prva dve epizode crteža je očajno loš, u zadnjoj je dosta dobar. Nemojte ga preskakt zbog lošeg crteža. Strip je kažu dio Jodoversea, ali nema likova niti iz Metabaruna, niti iz Inkala.
Nikako se ne bih slozio da je crtez u Megalexu los, naprotiv. Meni smeta samo taj njegov "napadni" kompjuterski kolor, ali vidi se da je majstor crteza...
Nikako se ne bih slozio da je crtez u Megalexu los, naprotiv. Meni smeta samo taj njegov "napadni" kompjuterski kolor, ali vidi se da je majstor crteza...
Meni se ne sviđa, izgleda kao prvi jeftini CGI crtići, a pogotovo ako Megalex usporedimo sa crtežima ostalih stripova iz Jodoversea.:
Upravo pročital i vrlo sam zadovoljan. Meni ovo uopće nije loše nacrtano a sadržajno bolje od Tehnoočeva. Preporuka za one koji traže malo više od stripova!
Hoće li ČK (znamo da Fibra neće ) izdati Megalex?
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo