Author |
Topic |
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 09/09/2019 : 09:51:05
|
odličan crtež...... jedino mamuze nepotrebne |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 09/09/2019 : 11:15:26
|
quote: Originally posted by D.J.
Leonardo Manco je nacrtao tu Zagor ilustraciju kao probu za Epicenter Comics prije sad već nekoliko godina.
Nije ti bija los izbor. Pamtim ga jos iz Marvela i drugih usa stripova odavno. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2307 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 09/09/2019 : 14:19:39
|
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Chiarolla - studija Zagora i Chica
Ne znam da li je ovaj crtez bio vev na topicu, ali pretrazivajuci neke stvari naidem na ovo. Ovdje mi je Chia daleko bolji nego u tablama stripa. Svida mi se Zagorovo lice. Steta sto se ne trudi ovako u stripovima. Mislim nije ni ovo odlicno, ali nije ni grozno...
Ima Chia dobar stil, samo kada bi sebe pritisnuo i poklonio vise vremena oko anatomije. Odnosno da malo smanjo brzinsko povlacenje crta bilo bi sve okej.
Takve su mu bile i table, ali samo na početku. U Sedam gradova Sibole, recimo.
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11509 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10348 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 21/09/2019 : 15:40:19
|
Ima Chia dobar stil, samo kada bi sebe pritisnuo i poklonio vise vremena oko anatomije. Odnosno da malo smanjo brzinsko povlacenje crta bilo bi sve okej.
Drago mi je da ti se Chiarollin stil sviđa. U pogledu njega, istomišljenici su mi jako rijetki.
Ne kužim baš dio s lošom anatomijom... Ne vidim da je to nešto drastičnije od onog kada i drugi crtači zafušare negdje. Ferri je crtao 6 prstiju, pa mi to nije umanjilo njegovu veličinu. Cassaro 3 ruke, pa su mi i dalje jednako dosadni kao i kad crtaju dvije. Što se tiče Chiarollinog Zagora i njegove anatomije, bar mu nacrta lijepa ramena, torzo, noge, sve to djeluje čvrsto i zdravo.
Ovaj Leonardo Manco (gore iznad, ne želim citirati sliku) ima svoj đir i dobro bi došao u Zagorovom staffu. Ali isto, hlače vise, torzo mu je sitan... |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 21/09/2019 : 16:26:58
|
quote: Originally posted by grofica Varga
Drago mi je da ti se Chiarollin stil sviđa. U pogledu njega, istomišljenici su mi jako rijetki.
Ne kužim baš dio s lošom anatomijom... Ne vidim da je to nešto drastičnije od onog kada i drugi crtači zafušare negdje. Ferri je crtao 6 prstiju, pa mi to nije umanjilo njegovu veličinu. Cassaro 3 ruke, pa su mi i dalje jednako dosadni kao i kad crtaju dvije. Što se tiče Chiarollinog Zagora i njegove anatomije, bar mu nacrta lijepa ramena, torzo, noge, sve to djeluje čvrsto i zdravo.
Ovaj Leonardo Manco (gore iznad, ne želim citirati sliku) ima svoj đir i dobro bi došao u Zagorovom staffu. Ali isto, hlače vise, torzo mu je sitan...
Chiarollina anatomija je u redu, samo je stvar u tome sto malo brzinski odradi posao pa neki dijelovi izgledaju isprekidano. Medutim, njegov slobodni stil se meni uglavnom jako dopada jer za razliku od staticnog Vernija, Sediolija, Cassarovih i DArangela, kod njega se makar mogu primijetiti vrcavi detalji. Radi dobro odjecu, odlican je u prikazivanju prasine, voda, plamena, narocito eksplozija te scena ubijanja. Eto, vracam se ponovo na drugo pojavljivanje Greya, gdje mi je Chia ispao fenomenalan. Pokolj nad Mohawcima, prikaz prodora kiseline kroz mesno tkivo, raspucavanje vojnickih glava eksplozivom te naposljetku Robertov fatalan kraj su odlican primjer kako Chia odlicno rukuje tehnikama akcije i grafickog prikaza.
Aktuelna prica kod nas su “Gospodari” gdje smatram da je uradio dobar posao. Potrudio se narocito oko velikih kadrova koji su se pozamasno nasli u stripu. Sa velikom zeljom iscekujem “Piromana” jer me dobar osjecaj vuce ka potencijalno dobroj epizodi.
Na topicu se mogu naci Chiarollini radovi u koloru koji su zaista fenomenalni te bi bilo steta da ne uradi makar jedan kolor |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 22/09/2019 : 14:33:20
|
quote: Originally posted by legaz
Po slikama sa FB ovaj poslednji Maksi bi mogao biti prijatno iznenađenje što se tiče crtačkog dela:
|
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Posted - 22/09/2019 : 18:17:00
|
@WOLF-HUNTER
Kad si već spomenuo Sediolija... Nedavno sam po prvi put pročitala Paklenu Hordu. To mi je za sada najgore nacrtan Zagorov strip u povijesti. Računajući Pini Segnu, Gambu, pa čak i one padobrance iz striscie. Cubino i još jedan. Ne sjećam se imena. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17014 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Posted - 22/09/2019 : 19:53:54
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Ne može bit gore od Renata Polesea u Lovu na vuka i Luigi Piccata u Zenith 666. Nemoj da se opet svađamo😊😊😊😊
Gle, Piccatov Zagor ti ima jednu rupicu na bradi. I to ti je odličan crtež.
Nisam još pročitala Zenit 666. Na prvi pogled izgleda užas. Ko da je neko pobacao lego kockice po papiru. Al isto moram prvo pročitati i vidjeti koliko mi uistinu smeta. Polese, na njega sam skroz zaboravila. Bila je ono lijepa pljuska. Dočekati napokon Zagora na kioscima. Onoliko se radovati, otvoriti strip, a ono... Ipak, taj strip je rađen povodom kampanje za zaštitu vukova i zbilja je sprčkan u kratkom roku.
Ljubav nam je kratko trajala. Sedioli mi je i dalje numero uno. Odostraga |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 23/09/2019 : 16:44:57
|
quote: Originally posted by delboj
Zar nije najgori Doti u Anđelu smrti?
Dotti je daleko od "najgoreg."
Sjećam se te kontraverze! Markos je tada bio Bernardu savjetovao da objavi Anđela smrti zbog Bosellijeve priče a kad je narod vidio Dottijev crtež, koji tada nije bio dobar kao danas, počele su pljuštati kritike. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 23/09/2019 : 16:59:22
|
I tada je bio miljama ispred ovih danasnjih nazovi crtača. Jedino što mu se moglo prigovorit je konzistentnost u većim planovima. Eh kad bi se samo vratio... |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 23/09/2019 : 17:30:39
|
Ko onda nije vidija da je Dotti bolji od svih zagorovih ondasnjih crtaca taj nema pojma o crtezu:) |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Posted - 23/09/2019 : 18:08:25
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Moj zadnji pokušaj... Enzo Chiomenti najgori crtač Zagora ikad. U stripu Noć velike odluke. Ako misliš da ovaj nije gori od Sediolia onda našoj ljubavi stvarno nema spasa 😎😎😎😎
Nema spasa. Ako ću gledati čitav Sediolijev opus nije mi gori Chiomentija. Ako ću usporediti Paklenu Hordu i onu Chiomentijevu kazat ću da mi je Horda gore nacrtana. Oni vragovi su preglupo nacrtani, ništa me se nisu dojmili, a kamoli da su me uplašili. Svi su isti, čak i frizure. Kao neke lutke. Indijanci su mu isto jako loši. To je po meni trebala biti epizoda s jako jezovitom atmosferom. On to nije postigao i srozao mi je ozbiljnost situacije. Ponajviše zato što je ta paklena horda izgledala ko horda ridikula. Slično je napravio i Gamba u onoj Caponeovoj s ukletim rudarima. --------------------
Dotti tema... U Anđelu Smrti i Metku za Kelsa je sve bilo dobro osim Zagorovih i Chicovih faca. Da mu se dalo više prilika za izvježbati njihove face imali bi prva liga čovjeka u staffu. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 23/09/2019 : 18:10:01
|
“Andeo smrti” je jedan od boljih specijalaca ako uzmemo citavu ediciju u obzir. Dobar je po crtezu i prici. Meni je najveca zamjerka kod Dottija bilo njegovo razvlacenje lica i pomalo razbacani dijelovi lica. Akcijske scene su mu 50-50, ima negdje zamjerki oko pozicija likova. Medutim, kada dolazi do detalja i materijalizacije, onda je Dotti dorastao zadatku. Eh sada, moderni Dotti je super po mnogim stvarima i tacno bih ga volio viditi ponovo na serijalu. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17014 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
Brdar
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2770 Posts