Author |
Topic |
tihomirduras
Senior Member
1839 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 03/10/2019 : 21:44:05
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by sawitch
Ali uzimate li stripove i da ih nekom ostavite majku mu? Ja imam stripove koje verovatno necu citati ponovo ali nadam se da moja deca hoce. Nadam se i njihova deca jedan dan.
Pretpostavljan da su ti dica mala jer si bolno naivan. Ja iman dvoje muške dice. 7 i 13 godina. Mlađi je u svome filmu i do sada nije pokaza apsolutno nikakav interes. Stariji je dok još roditelji imaju najveći utjecaj, dakle do polaska u školu, volija da mu čitan Asteriksa. Sa 6-7-8 godina su se kupovali Garfield i Tom i Jerry, sa 9-10 je prova sa Zagoron al to je odusta jako brzo. Jedino šta danas tu i tamo od stripa pročita su Calvin i Hobbes. Od mojih stripova koji su mu "na izvol'te" ne interesira ga ništa. Kad ga nije povuklo do sada, teško da će u budućnosti. Danas dica generalno ne čitaju ništa, a strip doživljavaju ka gramofonske ploče. Dakle neki ostatak iz prošlih vremena koji u njihovin očima nema nekoga smisla. Ono šta su nama, danas sredovječnim ljudima bili Zagor i Mister No, današnjoj dici su raznorazni youtuberi. Ti si koliko san skužija hard core Bonellijevac. Ako u kolekciji imaš većinu Bonellija i žensku dicu, zaboravi da će ih ikad to interesirat.
Dolaskon dice sve mi se podredilo njima, ali stripovi su ipak moji i samo moji. Volija bi da nije tako, ali to je realnost.
Istina.
Problem i je što im je sve na izvolite, doduše klinaca malo zanimaju dilan dogovi i živi mrtvaci, mislim da in je to sad neki đir ti zombiji, kao što su meni u 80ima bili vampiri i vukodlaci |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 03/10/2019 : 21:53:15
|
Uh, da... Da je ovaj Nucciov vukodlak kojim slučajem izašao prije 30 godina kakav bi taj strip kultni status imao... Ovako, kažemo, ništa posebno... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47365 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 03/10/2019 : 22:04:41
|
Ali uzimate li stripove i da ih nekom ostavite majku mu? Ja imam stripove koje verovatno necu citati ponovo ali nadam se da moja deca hoce. Nadam se i njihova deca jedan dan.
e Sale baš si klasa optimist. Ma kakva dica i stripovi. Ništa od toga. |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40542 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 03/10/2019 : 23:15:53
|
Mislim da se varate. Nismo li svi imali debelu pauzu dok smo jurili cure? 13 godina, on vec razmislja sta ce da capi za dupe. Treba ih navlaciti na knjige i stripove, posle ce sami doci. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27119 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 03/10/2019 : 23:25:30
|
quote: Originally posted by sawitch Nismo li svi imali debelu pauzu dok smo jurili cure?
Pauzu?Cure? |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2055 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 04/10/2019 : 02:09:32
|
Nismo li svi imali debelu pauzu dok smo jurili cure?
Pa .. ne. Stripovi su sa mnom doslovno od trenutka u kojem sam naučio čitati, i nikad mi nije padalo na pamet uzimati nekakvu pauzu, iz bilo kojeg razloga - niti su bili jedino čime sam se bavio, niti nekakav trenutni hir ovisno o raspoloženju ili tek faza, a bome nisu ni imali baš nikakve veze s ganjanjem cura (niti bi me interesirala neka kojoj su to "dječje gluposti" pa bi tražila od mene da prestanem. Vidio sam nedavno nesretnika na aukcijama, oženio se pa prodaje kolekciju jer žena brani .. odmah me presjeklo).
Uglavnom, što se klinaca tiče: sad već mlatimo praznu slamu, jer su drugi već lijepo komentirali situaciju. Koja nije baš sjajna, ali .. što je, tu je. Sasvim su druga vremena i ogromnu ulogu igraju internet i općenito tehnologija, odnosno dostupnost svega u roku odmah i neusporedivo drugačije poimanje koncepta zabave i uopće konzumacije sadržaja tj. multimedije.
Doslovno neusporedivo s odrastanjem negdje u zadnjim desetljećima prošlog stoljeća, kad se neopterećeno fejsbukom i mobitelima trčalo do trafike ako bi se od staraca užicalo para za novog Teksa.
Nije da nema onih koji strip svojevoljno čitaju, jasno, ali mu ne predviđam neku posebno svijetlu budućnost jednog dana kad aktualna ekipa ovdje i sa sličnih foruma (recimo da smo nekakav reprezentativni uzorak: sredovječni do matori, spremni bez zadrške iskeširati normalnom puku sulude cifre za - pazite sad - šareni papir) otpadne iz kombinacije.
|
Split your lungs with Blood and Thunder
|
Edited by - fler on 04/10/2019 02:33:58 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 04/10/2019 : 05:47:52
|
Mislim da se varate. Nismo li svi imali debelu pauzu dok smo jurili cure? 13 godina, on vec razmislja sta ce da capi za dupe. Treba ih navlaciti na knjige i stripove, posle ce sami doci.
Imao sam i ja malo dužu pauzu , stripove nisam čitao ohoho vremena, i vratio im se tek pred 3 godine. Tu i tamo bi uzeo nešto sa kioska, ali oni bi mi samo bili dokaz da je nostalgija sranje. Knjige su mi bile daleko bolje (sad očekujem neke napade, ali jbg takko je, bar za mene) Onda je jedan dan cura donjela doma iz knjižnice Fibrinog Batmana... pa sam ih išao izguglat i pročitao privju Inkala....i to je bilo to, krenuo skupljat |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47365 Posts
Posted - 04/10/2019 : 08:10:36
|
Mislim da se varate. Nismo li svi imali debelu pauzu dok smo jurili cure? 13 godina, on vec razmislja sta ce da capi za dupe. Treba ih navlaciti na knjige i stripove, posle ce sami doci.
Više jerbo se to poklopilo s ratnim zbivanjima i raznim drugim sranjima i šta par godina nije ništa izlazilo. A mlađe generacije ionako žive u virtualnom svitu,a za 20 godina biće još virtualniji. |
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17840 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47365 Posts
Posted - 04/10/2019 : 08:23:38
|
Ma to će za koje desetljeće Sawič sam prodat pa u Mexico,sa sombrerom i senoritama kačit slike po forumu... |
|
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1706 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 04/10/2019 : 10:59:39
|
quote: Originally posted by zeljko
Gledajte na to kao dionice koje ostavljate svojima Samo im treba objasniti najnizu vrijednost
Heh, gledajte to ipak kao gomilu đubreta koju ostavljate svojima.
Moj primer: upravo juče sam otišao do majčinog stana da pregledam šta tamo sve imam i držim. I, naravno, našao sam tonu stripova koju: 1) ja prvi neću NIKAD VIŠE u ruke da uzmem, a kamo li da pročitam; 2) ne verujem da ću moći bilo kad bilo kome da prodam; 3) verovatno nikad neću da bacim, jer zaboga, to su stripovi.
I, šta mi je činiti? Ništa. Ostaće tamo za vjeki vjekova. Možda jedino ako se taj stan nekad bude prodavao, pa da moram da ga ispraznim, ali o tome ću, naravno, tek tad da razmišljam. |
Dosta je bilo praštanja! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10382 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 04/10/2019 : 11:16:44
|
Ja ne mislin da se varaš, nego znan da se varaš, ali ko san ja da ti kvarin veselje. Nismo svi imali pauzu. Interes za žeskin(ili muškin) dupeton nema veze sa intereson za stripove. Dapače, ako se makneš od Bonellija ženskih dupeta ima i u stripu.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 04/10/2019 11:18:04 |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4757 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 04/10/2019 : 11:47:21
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by sawitch Nismo li svi imali debelu pauzu dok smo jurili cure?
Pauzu?Cure?
Da, i ja isto nemam pojma o čemu priča |
Go kneel and weep
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7318 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47365 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27119 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
fler
Senior Member
Croatia
2055 Posts
Member since 21/10/2003 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17840 Posts
Posted - 04/10/2019 : 20:47:03
|
quote: Originally posted by KuntaKinte
quote: Originally posted by zeljko
Gledajte na to kao dionice koje ostavljate svojima Samo im treba objasniti najnizu vrijednost
Heh, gledajte to ipak kao gomilu đubreta koju ostavljate svojima.
Moj primer: upravo juče sam otišao do majčinog stana da pregledam šta tamo sve imam i držim. I, naravno, našao sam tonu stripova koju: 1) ja prvi neću NIKAD VIŠE u ruke da uzmem, a kamo li da pročitam; 2) ne verujem da ću moći bilo kad bilo kome da prodam; 3) verovatno nikad neću da bacim, jer zaboga, to su stripovi.
I, šta mi je činiti? Ništa. Ostaće tamo za vjeki vjekova. Možda jedino ako se taj stan nekad bude prodavao, pa da moram da ga ispraznim, ali o tome ću, naravno, tek tad da razmišljam.
Tebi smece Nekom blago |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17840 Posts
|
shalilo6
Average Member
Croatia
554 Posts
Member since 30/03/2017 |
Posted - 17/10/2019 : 18:20:57
|
Na jednoj slici dvije meni najmrže slike iz dva svijeta, muzike i stripova. Hrpa Zagora i u ćoši Stratocaster |
Beware the Jabberwock, my son! |
|
|
Stark
Average Member
Bosnia and Herzegovina
504 Posts
Member since 22/05/2018 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4434 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 17/10/2019 : 18:56:26
|
Ovakve kolekcije su najružnije. Kao da ih je kupovao na metre, plastično, bez ljubavi. :(
Police su seksi doduše. I ona lutkica u polutami izgleda kao da ju je Puppet master napravio. Zgodno. |
Bok, kako si.
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17840 Posts
|
zeljko
Advanced Member