Poštovani čitaoci, pošto su se stvari slegle posle ovogodišnjeg Salona stripa i Sajma, knjiga, red je da napravimo makar okvirni plan za narednu sezonu. U tom periodu završićemo naš veliki projekat objavljivanja dela Didijea Komesa, nastaviti projekte kompletnog Sigarovog Popaja i Fredovog Filimona. Iskustvo nas uči da i najbolji planovi retko budu ispunjeni do kraja, tako da je sigurno da će biti pomeranja datuma u oba smera, nešto će izaći pre vremena, nešto će kasniti, ali ovo je perspektiva koju imamo u ovom trenutku:
Decembar 2018. - Didije Komes: Omnibus III - E. K. Sigar: Popaj, knjiga 3
Februar 2019. - Đipi: Zemlja sinova - Fred: Filimon, knjiga 5
April 2019. - Art Šprigelman: MAUS
Maj 2019. - Džef Lemir: Okrug Eseks - Robert Kramb: Knjiga postanja
Juli 2019. - Munjoz & Sampajo: Alak Siner I - Munjoz & Sampajo: Alak Siner II
P. S. Sigurno će biti i poneko iznenađence, jer šta je život bez iznenađenja...
[quote author=KOMIKO link=topic=38243.msg601954#msg601954 date=1540931406] Poštovani čitaoci, pošto su se stvari slegle posle ovogodišnjeg Salona stripa i Sajma, knjiga, red je da napravimo makar okvirni plan za narednu sezonu. U tom periodu završićemo naš veliki projekat objavljivanja dela Didijea Komesa, nastaviti projekte kompletnog Sigarovog Popaja i Fredovog Filimona. Iskustvo nas uči da i najbolji planovi retko budu ispunjeni do kraja, tako da je sigurno da će biti pomeranja datuma u oba smera, nešto će izaći pre vremena, nešto će kasniti, ali ovo je perspektiva koju imamo u ovom trenutku:
Maj 2019. - Šon Tan : Dolazak [color=red]- objavljeno[/color] - Igort: 5 je savršen broj
Jun 2019. - Art Šprigelman: MAUS - Fred: Filimon, knjiga 5 - Didije Komes: Omnibus III
Juli 2019. - E. K. Sigar: Popaj, knjiga 3 - Đipi: Zemlja sinova - Žak Tardi: Baš ovde
Septembar 2019. - Бенжамен Ренер: Велики зли лисац
Oktobar 2019. - Đipi: Unastoria - Žak Tardi: Nestor Burma Omnibus - Džef Lemir: Okrug Eseks
Decembar 2019. - Robert Kramb: Knjiga postanja - Munjoz & Sampajo: Alak Siner I - Munjoz & Sampajo: Alak Siner II
P. S. Sigurno će biti i poneko iznenađence, jer šta je život bez iznenađenja... [/quote]
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
znači novi izdavački plan? i opet hrpa izdanja kasni. Đekna još nije objavljena a ka' će ne znamo. :D
znam, znam, sve je to samo okvirno i tako dalje... zijev. Kramb kasni 5-6 godina pa pričekati još nekih pola godine stvarno nije problem, već čisti gušt.
Poštovani čitaoci, pošto su se stvari slegle posle ovogodišnjeg Salona stripa i Sajma, knjiga, red je da napravimo makar okvirni plan za narednu sezonu. U tom periodu završićemo naš veliki projekat objavljivanja dela Didijea Komesa, nastaviti projekte kompletnog Sigarovog Popaja i Fredovog Filimona. Iskustvo nas uči da i najbolji planovi retko budu ispunjeni do kraja, tako da je sigurno da će biti pomeranja datuma u oba smera, nešto će izaći pre vremena, nešto će kasniti, ali ovo je perspektiva koju imamo u ovom trenutku:
Decembar 2018. - Adrijan Tomine: Nedostaci - objavljeno - Čester Braun: Plati pa klati - objavljeno
Mart 2019. - Mileta Poštić: 111 Recipes for an Extremely Happy Life (2. izdanje) - objavljeno
Maj 2019. - Šon Tan : Dolazak - objavljeno
Juli 2019. - Igort: 5 je savršen broj - objavljeno - E. K. Sigar: Popaj, knjiga 3 - objavljeno - Art Šprigelman: MAUS
Avgust 2019. - Fred: Filimon, knjiga 5 - Didije Komes: Omnibus III
Septembar 2019. - Đipi: Zemlja sinova - Žak Tardi: Baš ovde - Бенжамен Ренер: Велики зли лисац
Oktobar 2019. - Đipi: Unastoria - Robert Kramb: Knjiga postanja
Novembar 2019. - Džef Lemir: Okrug Eseks
Decembar 2019. - Žak Tardi: Nestor Burma Omnibus - Munjoz & Sampajo: Alak Siner I - Munjoz & Sampajo: Alak Siner II
Popaj 3 objavljen? Trebali ste lagano topic za to, ja mislim da ni delboj to ne zna. Pa jel otišao izvan Srbije i u koje striparnice? Ne vidim ga u web ponudi SnK.
Do nedelje traje Striporama u Nišu, u okviru Nišvila. Tamo je i naš štand za gotovo svim naslovima, po festivalskim cenama, uključujući i premijere - 5 je savršen broj i Popaj, nedeljne epizode 1930-1932. Dobro došli!
- Grupa autora: Novi srpski strip - Robert Kramb: Život i smrt Mačka Frica (1. izdanje) - Robert Kramb: Život i smrt Mačka Frica (2. izdanje) - Robert Kramb: Knjiga mudrosti Gosn Prirodnog - Robert Kramb: Lude godine - Gilbert Šelton: Famozna čupava braća Frik - Danijel Klouvs: Svet duhova (1. izdanje) - Јасон: Тихо, тише - Krejg Tompson: Habibi - Penevski/Stevanović: Ljubazni leševi (2. izdanje) - Penevski/Stevanović: Ljubazni leševi (3. izdanje) - Харолд Фостер: Средњовековни замак - Дру Вајнг: Море зове - Boris Stanić: Radosav - jutarnja magla - Vagner, Boland: Sudija Dred - Presuda je smrt! - Vagner, Boland: Sudija Dred - Dan kada je zakon umro - Žan-Lik Istin, Dejan Nenadov: Legenda o Isu - Mileta Poštić: 111 Recipes for an Extremely Happy Life (1. izdanje) - Nikola de Kresi: Ledeno doba - Barbara Jelin: Irmina
Pri kraju su zalihe:
- Darko Perović: Brek - Đorđe Milović: Crvena trava - Дидије Комес: Тишина - Danijel Klauz: Svet duhova (2. izdanje) - Manuele Fior: 5000 kilometara u sekundi - Danijel Žeželj: Omnibus - Baru: Kitaja bluz - Ги Делил: Пјонгјанг - Туве Јансон: Мумин - велике и мале пустоловине - Tobi Damen: Modsi - Huan Himenez: Četvrta sila 1 - Huan Himenez: Četvrta sila 2
Budući da smo u poslednjih nekoliko nedelja zaključili neke važne planove, i ugovore, i da smo udvostručili naše magacinske kapacitete, u narednom periodu pojačaćemo produkciju. U tom smislu, u štampi su dve knjige, a još 3 idu u štampu u narednih mesec dana. Trudićemo se da taj zamajac održimo i u narednoj godini. Fingers crossed...
Budući da smo u poslednjih nekoliko nedelja zaključili neke važne planove, i ugovore, i da smo udvostručili naše magacinske kapacitete, u narednom periodu pojačaćemo produkciju. U tom smislu, u štampi su dve knjige, a još 3 idu u štampu u narednih mesec dana. Trudićemo se da taj zamajac održimo i u narednoj godini. Fingers crossed...
Je li među njima Komes?
KOMIKOV PLAN OBJAVLJIVANJA 2018-2019.
Decembar 2018. - Adrijan Tomine: Nedostaci - objavljeno - Čester Braun: Plati pa klati - objavljeno
Mart 2019. - Mileta Poštić: 111 Recipes for an Extremely Happy Life (2. izdanje) - objavljeno
Maj 2019. - Šon Tan : Dolazak - objavljeno
Juli 2019. - Igort: 5 je savršen broj - objavljeno - E. K. Sigar: Popaj, knjiga 3 - objavljeno
Avgust 2019. - Art Šprigelman: MAUS - objavljeno
Septembar 2019. - Fred: Filimon, knjiga 0 - objavljeno - Dejvid Smol: Kući po mraku - objavljeno
Novembar 2019. - Didije Komes: Omnibus III - Đipi: Zemlja sinova
Decembar 2019. - Žak Tardi: Baš ovdašnji - Luiđi Kritone: Ja, Fransoa Vijon - Туве Јансон: Мумин - кућа у Муминовој долини
Prevod jos nije gotov. Radi ga Laki, a on je pretrpan, a usto se radi o 500 strana, kompletan Tardijev Nestor Burma, a Tardi ima masu teksta po strani + nije jednostavan. Prevod nece biti gotov pre januara 2020.
Veseli me Comès, veseli me Gipi. Zemlja sinova mi je vrlo dobra, iako slicnih prica i motiva ima podosta. Ali unastoria mi je remek-djelo. Svakim novim citanjem otkriva se novi sloj, a procitao sam je sigurno vec desetak puta. I jos cu je barem toliko. Kad izadje, to mi je strip godine. (A Gipi ocito ima father issues.)
Veseli me Comès, veseli me Gipi. Zemlja sinova mi je vrlo dobra, iako slicnih prica i motiva ima podosta. Ali unastoria mi je remek-djelo. Svakim novim citanjem otkriva se novi sloj, a procitao sam je sigurno vec desetak puta. I jos cu je barem toliko. Kad izadje, to mi je strip godine. (A Gipi ocito ima father issues.)