Author |
Topic |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 16/11/2011 : 21:03:48
|
http://www.youtube.com/watch?v=jBFNaHs-zjQ&feature=related
Kompletan TV-film redatelja Daniela Hallera iz 1979., vjerojatno nastao spajanjem dviju epizoda popularne TV-serije, s nepoznatim Gilom Gerardom u naslovnoj ulozi. Predložak nije samo strip Richarda W. Calkinsa nego su iskorištene i kratke priče "Armageddon 2419 A.D." i "The Airlords of Han" Phillipa Francisa Nowlana. Barem prema špici izgleda da su se tendenciozno dosta oponašali onodobni filmovi o Jamesu Bondu, no možda je tada bila takva moda, a ima i asocijacija na Barbarellu. Čini se dosta artificijelno i šuplje, ali u sporednoj ulozi nastupa kultni negativac Henry Silva, pa tko voli...
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/11/2011 : 17:52:33
|
Zapravo i ne izgleda tako loše, čak i vrlo dobro s obzirom da je televizijska produkcija. S kostimografijom i efektima vrlo blizu Flashu Gordonu koji je rađen samo godinu dana kasnije... Kad nađem vremena baš ću pogledati film. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Sekta
Average Member
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 19/11/2011 : 17:57:20
|
Meni je ovo odlično. Naprosto obožavam ove stare serije. Kao klinac sam redovno pratio Blejkovu sedmorku, Galaktiku, Planetu majmuna... Hvala za link. |
???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ??? |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17130 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 15/12/2019 : 13:47:16
|
U kojim je sve izdanjima u Jugoslaviji izlazio Bak Rodžers kao strip?
Mika Miš, Mickey strip – Oko, Pioniri, Zenit vanredni broj, Oto zabavnik, Strip magazin, RS magazin... I gdje još? U sarajevskim Malim novinama? Nešto mi se čini da sam tamo vidio neku epizodu, ali ne mogu sad to da nađem gdje je to bilo.
Na projektu Rastko u pregledu najpoznatijih inostranih stripova objavljenih u predratnim jugoslovenskim listovima navode se još i Novosti i Vreme. Koje su to Novosti? Ima arhiva Vremena, ali ne mogu da pronađem tamo ovaj strip. |
Edited by - delboj on 15/12/2019 20:47:14 |
|
|
|
Topic |
|