forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Petarde
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/12/2019 : 16:15:02  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dexters

Uvođenje reda ne mora nužno podrazumjevati striktne zabrane. Dobra ideja bi bila npr. edukacija stanovništva (odraslih i djece) o štetnosti pucanja petardi- po kućne ljubimce, oboljele od PTSPA-a itd. Možemo češće organizirati i vatromete koji bi u određenoj mjeri zadovoljili dječju znatiželju i dprinjeli razvoju svijesti o "pucanju petardi" kao prostatluku.

Upravo tako.
Polazin od vlastitoga primjera osobe koja je petarde fazu proživila u Jugoslaviji. Osin šta san ima zabranu od strane državnoga aparata, ima san strogu zabranu i od roditelja, i je li me to spriječilo? Je kurac, da izvineš. Dapače, možda baš zato šta mi niko nije reka kako se ponašat san skoro osta bez oka. Mislin da je puno bolje od sotoniziranja petardi dici objasnit da se ne smiju bacat prema ljudima i životinjama, da prvo triba vidit di bacit petardu pa je onda zapalit, a ne zapalit pa onda gledat di je bacit, da se već ekspodirane petarde, odnosno ostaci ne pale jer može bit baruta na ostacima(Tako san ja skoro osta bez oka), da igra ko će duže držat zapaljenu petardu nije ispit hrabrosti, nego ispit gluposti, i tako dalje.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/12/2019 : 16:21:26  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Evo ja bi recimo zakonon zabranija hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Mene to ne zanima, a užasno zaglupljuje narod.
Jel može?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 28/12/2019 : 16:26:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Ja osobno i nemam problem s djecom (možda jer ih danas i nema bogznašto) već s jednim starijim gospodinom koji baca topovske udare i sličnu pirotehniku malo teže kategorije. Radi to iz čiste razonode, lik je valjda piroman. U tom slučaju zašto ne: policija- upozorenje- ponovno prekršaj- kazna 5000kn.

Možda takva procedura već postoji, ne znam.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/12/2019 : 16:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Od svega ovoga što si nabrojao, samo auti i oružje su korisna sredstva.
Alkohol, psi i petarde su tu uglavnom za zadovoljavanje ljudskih poriva.

s ovom tvojom tvrdnjom složio bi se jedan fini gospodin iz vijeća hbk za ekumenizam i dijalog, ivor ivanišević

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/12/2019 : 16:33:03  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Evo ja bi recimo zakonon zabranija hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Mene to ne zanima, a užasno zaglupljuje narod.
Jel može?

žemo

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/12/2019 : 16:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

quote:

s ovom tvojom tvrdnjom složio bi se jedan fini gospodin iz vijeća hbk za ekumenizam i dijalog, ivor ivanišević

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/12/2019 : 16:36:10  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dexters

Ja osobno i nemam problem s djecom (možda jer ih danas i nema bogznašto) već s jednim starijim gospodinom koji baca topovske udare i sličnu pirotehniku malo teže kategorije. Radi to iz čiste razonode, lik je valjda piroman. U tom slučaju zašto ne: policija- upozorenje- ponovno prekršaj- kazna 5000kn.

Možda takva procedura već postoji, ne znam.

sličan slučaj kod mene, samo kod mene ima hrpa klinaca u ulici, i za sad još niti jedan petardu nije bacio, al zato dva stara imbecila, žive jedan nasuprot drugog, i podjebavaju se onim crvenim petardama, valjda magnumke, bacaju jedan drugome maltene na kućna vrata

Edited by - igor 12 on 28/12/2019 16:37:30
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/12/2019 : 16:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
i da, kad sam bio klinjo, nisu toliko petarde bile interesantne, koliko karabit. em hraćkaš, em pucaš, nema većeg veselja za klinca

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/12/2019 : 16:43:26  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jel može?

žemo

Padni mi na grudi dete, mnogo si mi se svideo.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/12/2019 : 16:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Jel može?

žemo

Padni mi na grudi dete, mnogo si mi se svideo.

da si nesvrstana, mnogo rado

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/12/2019 : 16:47:42  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

i da, kad sam bio klinjo, nisu toliko petarde bile interesantne, koliko karabit. em hraćkaš, em pucaš, nema većeg veselja za klinca

Istina.
Kako san već i napisa, starci su bili izrazito protiv petardi, i kad mi je stari naša garburu(karbit) i pripadajuću opremu mislija san da san najeba, a njega valjda vratilo u djetinjstvo, ozarija se ka malo dite i otiša pucat skupa samnon. Stara popizdila.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/12/2019 : 16:54:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

quote:

Za oružje je najbolje da ga ima što manje ako si nabildani zvekan od dva metra. Ako nisi, onda ti to ipak nije najbolje jer si u svakom trenutku u inferiornijem položaju od navedenih.
A simplificirani argumenti tipa "muh Amerika" ne služe ničemu. Imaš primjere poput Kanade koja ima vrlo liberalan zakon o vatrenom oružju i ogroman broj oružja po glavi, ali imaju manju smrtnost uzrokovanu vatrenim oružjem od Hrvatske.

Gledaš na pse poprilično jednodimenzionalno. Znaš li koliko života psi spašavaju svaki dan? Koliko pomažu ljudima u svakodnevnom životu? Slijepe osobe, osobe s posebnim potrebama, u rehabilitaciji kao terapeuti, tragači, spasioci, "policajci"... Psi nisu samo kućni ljubimci.

Evo samo jedan od puno primjera:
https://www.jutarnji.hr/life/vaumijau/foto-video-cetveronozni-heroji-se-vratili-kuci-na-plesu-docekani-spasioci-sa-psima-tragacima-mi-smo-bez-njih-kao-i-oni-bez-nas-bezvrijedni/9683101/

Psi su vjerojatno od svega nabrojanog u samom vrhu.

Istina i alkohol ima svoju medicinsku svrhu, ako ćemo gledati širi kontekst. Petarde u svom izvornom obliku baš i ne. Dinamit je nešto drugo.

Po pitanju oružja, kako misliš raditi selekciju? Ne možeš reći osobi ti imaš dva metra i nabildani si zvekan i za tebe nema oružja.

Nisam gledao statistike pa oko tog trenutno ne mogu diskutirati, ali znam da u Americi svako malo netko popizdi i napravi pokolj, bilo u školi bilo nasred trga. Zato je Amerika poprilično relevantan primjer. Moram proučiti malo Kanađane.

Pričamo o psima an ženeral, naravno da određeni psi imaju korisnu ulogu u društvu. Isto kao alkohol. Petarde, istina, tu strše van. Ja ne mogu naći pozitivnu stranu petardi da se stavim na trepavice, ali valjda je ljudima zabavno?

Što se tiče oružja, selekcija nije potrebna. Koliko je nabildani zvekan jači od prosječne dvadesetogodišnjakinje kada nikome nije dostupno oružje, a koliko je jači kada su oboje naoružani.

Ovo za Ameriku je tvoja odokativna procjena i ne govori ništa o tome koliko bi tih pokolja bilo kada bi zabranio oružje.

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 28/12/2019 : 22:48:22  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pričamo o psima an ženeral, naravno da određeni psi imaju korisnu ulogu u društvu. Isto kao alkohol. Petarde, istina, tu strše van. Ja ne mogu naći pozitivnu stranu petardi da se stavim na trepavice, ali valjda je ljudima zabavno?

Što se tiče oružja, selekcija nije potrebna. Koliko je nabildani zvekan jači od prosječne dvadesetogodišnjakinje kada nikome nije dostupno oružje, a koliko je jači kada su oboje naoružani.

Ovo za Ameriku je tvoja odokativna procjena i ne govori ništa o tome koliko bi tih pokolja bilo kada bi zabranio oružje.

Psi su živa bića, nisu naš proizvod poput petardi, vozila ili alkohola (ok, ovo može i samo nastati pod određenim uvjetima).

Reći da samo određeni psi imaju korisnu ulogu u društvu, je gotovo isto kao da kažeš da određeni ljudi imaju korisnu ulogu u društvu i za društvo dok su drugi beskorisni i nepotrebni, a onda to opet vodi u ideje koje smo vidjeli u ne tako dalekoj prošlosti.

Prema tome pričati o njihovoj zabrani bi bio svojevrsni genocid. Za razliku od zabranjivanja nečega što smo sami stvorili.

Prema novijim istraživanjima, čak i ti "beskorisni" psi su u biti itekako korisni za svoje vlasnike, od anti-depresivnog utjecaja do smanjenja mogućnosti od moždanog i srčanog udara i to do visokih 30%. Također se takvi bolesnici brže oporavljaju uz pomoć psa. Za pretpostaviti je da tu igra ulogu i fizička aktivnost na koju si prisiljen ukoliko imaš psa.

Po pitanju oružja, zamisli to u HR, gdje je sudstvo kakvo je i gdje ljudski život vrijedi jako malo, bojim se da bi se pretvorili u divlji zapad. Dobar odvjetnik i možeš kokati koliko želiš sve koji ti idu na živce. Doživiš koju sinkopu i pomilovanje i nema brige.
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 28/12/2019 : 22:54:21  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Upravo tako. Evo onaj idiot sa 22 godine bez vozačke ubija čovika u Osijeku na pješačkome prijelazu i pobiga. Oćemo zabranit automobile?

Evo sad čitam i da je neka cura u Lici pregazila čovjeka i pobjegla. Što je najbolje kasnije se vratila ukloniti dokaze. Pa se mislim kakav čovjek moraš biti za tako nešto napraviti. Čak i da ti se desi tako nešto i udariš čovjeka, ali onda ga ostaviti na cesti da leži ne znajući je li živ ili mrtav i hoće li umrijeti jer si ti pobjegao, meni je to van ikakve mogućnosti shvaćanja. I to u državi u kojoj imamo deklarirano preko 90% vjernika. Eto koliko smo licemjerni.
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 28/12/2019 : 22:57:00  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Jedino mali ispravak da su se između žutki i magnumki pojavile i zelene piratice.

Istina. Te zelenke mi u to doba nisu bile drage, nekako su slabo pucale , a bile su malo duže pa su žuljale u džepu.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/12/2019 : 01:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jel može?

Ko ce to odlucit?
Evo, ja bi zabranija hajduk, veceg zatupljivanja naroda nisan vidija...
More li to?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/12/2019 : 06:08:26  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Upravo tako. Evo onaj idiot sa 22 godine bez vozačke ubija čovika u Osijeku na pješačkome prijelazu i pobiga. Oćemo zabranit automobile?

Evo sad čitam i da je neka cura u Lici pregazila čovjeka i pobjegla. Što je najbolje kasnije se vratila ukloniti dokaze. Pa se mislim kakav čovjek moraš biti za tako nešto napraviti. Čak i da ti se desi tako nešto i udariš čovjeka, ali onda ga ostaviti na cesti da leži ne znajući je li živ ili mrtav i hoće li umrijeti jer si ti pobjegao, meni je to van ikakve mogućnosti shvaćanja. I to u državi u kojoj imamo deklarirano preko 90% vjernika. Eto koliko smo licemjerni.

pa to imaš svako malo ,da biže s mista nesriće.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 29/12/2019 : 06:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:

imam filing da bi u ovoj sjebanoj državi onaj koji pobere nekog pješaka i stane, nazove hitnu i pomogne, dobio maksimalnu kaznu, za razliku od ovih imbecila koji bježe i još se vrate da sakriju dokaze

Edited by - igor 12 on 29/12/2019 06:57:37
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 29/12/2019 : 09:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jel može?

Samo hrvatsku ?

Očito je za tebe kasno za prevenciju...

Inače sam za zabranu petardi.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/12/2019 : 10:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Psi su živa bića, nisu naš proizvod poput petardi, vozila ili alkohola (ok, ovo može i samo nastati pod određenim uvjetima).

Reći da samo određeni psi imaju korisnu ulogu u društvu, je gotovo isto kao da kažeš da određeni ljudi imaju korisnu ulogu u društvu i za društvo dok su drugi beskorisni i nepotrebni, a onda to opet vodi u ideje koje smo vidjeli u ne tako dalekoj prošlosti.

Prema tome pričati o njihovoj zabrani bi bio svojevrsni genocid. Za razliku od zabranjivanja nečega što smo sami stvorili.

Prema novijim istraživanjima, čak i ti "beskorisni" psi su u biti itekako korisni za svoje vlasnike, od anti-depresivnog utjecaja do smanjenja mogućnosti od moždanog i srčanog udara i to do visokih 30%. Također se takvi bolesnici brže oporavljaju uz pomoć psa. Za pretpostaviti je da tu igra ulogu i fizička aktivnost na koju si prisiljen ukoliko imaš psa.

Po pitanju oružja, zamisli to u HR, gdje je sudstvo kakvo je i gdje ljudski život vrijedi jako malo, bojim se da bi se pretvorili u divlji zapad. Dobar odvjetnik i možeš kokati koliko želiš sve koji ti idu na živce. Doživiš koju sinkopu i pomilovanje i nema brige.

Ja tebe stvarno ne razumijem. Pa o kakvom genocidu pričaš? Ne govorim da treba pobiti pse ili ih "zabraniti"?
Ali da treba imati dozvolu za biti vlasnik pitbula, po meni treba, isto kao i za oružje, a vjerojatno i nešto strožu regulaciju jer je puno teže odgojiti takvog psa nego naučiti rukovati oružjem.

Drugo, nastat će divlji zapad zbog hrvatskog sudstva? Pa to imaš sada, tko ima dobrog odvjetnika, itekako može kokati koga hoće. Ovdje je poanta da normalni ljudi imaju pravo na samoobranu, a ne samo ti što doživljavaju sinkopu.

I psi, i oružje, i alkohol imaju ulogu u društvu i ljudi ih imaju s razlogom. Zabrane su bezveze, a ako je nešto probelm po sigurnost, regulacije su prihvatljive, ali ne staljinističkom metodom, nego razumno.

Edited by - tinton on 29/12/2019 10:20:20
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/12/2019 : 10:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Zabrane umjesto edukacije su nasljedje komunistickog rezima i svima nam mrske diktature. Svako ko je za zabranu je nositelj komunistickog sjemena i mrzitelj svega hrvatskog. Ako je uz to i gorljivi fan rvatske repke ocigledno je da se radi o osobi sa bipolarnim poremecajem te je preporucljvo da potrazi pomoc prije nego nastupe manicni forumski ispadi.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 29/12/2019 : 10:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Zabrane umjesto edukacije su nasljedje komunistickog rezima i svima nam mrske diktature. Svako ko je za zabranu je nositelj komunistickog sjemena i mrzitelj svega hrvatskog. Ako je uz to i gorljivi fan rvatske repke ocigledno je da se radi o osobi sa bipolarnim poremecajem te je preporucljvo da potrazi pomoc prije nego nastupe manicni forumski ispadi.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/12/2019 : 10:35:18  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:

imam filing da bi u ovoj sjebanoj državi onaj koji pobere nekog pješaka i stane, nazove hitnu i pomogne, dobio maksimalnu kaznu, za razliku od ovih imbecila koji bježe i još se vrate da sakriju dokaze

baš to. Ali ako si npr ekumenist moš i rodezijske goniče guzit i nikom ništa.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/12/2019 : 10:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moja jedina dvojba je bila ko će prvi zagucat. Ladić ili logo.
Zagucala oba, i to bez ješke.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 29/12/2019 : 12:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tako je - vidiš kako ti znaš....

Što bi se zakonom branila npr. ubojstva, silovanja, droge, krađe.... kad ti to možeš edukacijom.

Pa što sve uređene europske države zakonom zabranile uporabu pirotehnike i to ove poznate "komunističke" - Irska, Švedska, Belgija...jel Tonto "edukatore" ?

Nešto mi se čini moj Tonto da, tebi ni najbolja pomoć neće pomoći od forumskih ispada.

Kad si za edukaciju, evo....

https://dubrovackidnevnik.rtl.hr/kolumne/zasto-se-ne-zabrane-petarde-za-novu-godinu-hrvatska-policija-nije-bas-najnormalnija
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.58 seconds. Snitz Forums 2000