Author |
Topic  |
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 14/02/2020 : 19:00:27
|
Nik Rajder je junak koji je počeo i u Italiji i u SFRJ da se izdaje pre raspada SFRJ.Iz nekog razloga nije se svideo većini ljubitelja stripa tako da nije imao neku prođu ni onda, a nema je baš ni sada. Možda zato što je samo jedan od mnogih Bonelli detektiva, a za razliku od ostalih on je nekako običan. Mada svakako priča iza te pozadine je ipak kompleksnija i lično ne bi imao ništa protiv da i ovaj serijal doživi adekvatno izdanje na ovim prostorima. |
 |
|
morski
Senior Member

2666 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
morski
Senior Member

2666 Posts
Posted - 14/02/2020 : 19:45:14
|
quote: Originally posted by maelstrom
Nik Rajder je junak koji je počeo i u Italiji i u SFRJ da se izdaje pre raspada SFRJ.Iz nekog razloga nije se svideo većini ljubitelja stripa tako da nije imao neku prođu ni onda, a nema je baš ni sada. Možda zato što je samo jedan od mnogih Bonelli detektiva, a za razliku od ostalih on je nekako običan. Mada svakako priča iza te pozadine je ipak kompleksnija i lično ne bi imao ništa protiv da i ovaj serijal doživi adekvatno izdanje na ovim prostorima.
iskreno me zanima, te teorije koje stalno sipas brzinom munje, odakle ti? cinjenice, humble opinion, sta? nhf, samo pitam |
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21667 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 14/02/2020 : 19:46:13
|
ja rasprodah svu kolekciju ZS/LMS,ali sačuvah Martije,Dilane i Nikove;hoću reći,sviđaju mi se sve te epizode (sva tri junaka),a nisam mogao da dobijem neku značajniju lovu za njih pa ih ostavih tu gde jesu. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Jozzinelli
Senior Member

1668 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 14/02/2020 : 20:20:00
|
Ah, ipak je zimska naslovnica, moj favorit je bila jesenja, ali je i ova odlična! U stvari, pretpostavljao sam da će ipak biti zimska, logično, pošto je sad februar. Kao što ste već rekli, kad nema snega uživo, da imamo makar pravu zimu na naslovnici i u stripu. A motiv sa jesenje je u svakom slučaju ubačen na riknu... Konačno i ta druga Ripolijeva priča stiže kod nas, nakon Duge zime, jedva čekam da je pročitam... Ovo će u stvari biti jedan od retkih brojeva u kojem su sve tri priče približno na istom nivou, mračne, napete i, nadam se, odlične (ili bar vrlo dobre) - prava poslastica! |
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
Golconda
Average Member

Serbia
567 Posts
Member since 23/08/2019 |
Posted - 14/02/2020 : 21:44:24
|
🎩 Dragi prijatelji,
Pored toga što sada, a nadamo se i ubuduće, sva naša izdanja možete pronaći u najeminentnijim striparnicama u Srbiji: Alan Ford i Darkwood u Beogradu, Svet Stripa u Kragujevcu, Bulevar Books u Novom Sadu, Južni Darkwood u Nišu, Golkondina izdanja mogu se uredno pazariti i u Striparnici Colosseum u Banjaluci, koja nudi besplatnu dostavu i za Sarajevo, te slanje poštom širom BiH, a za direktnu nabavku na teritoriji Kraljeva, Kruševca i okoline, a, bogami, i za Trebinje, budite slobodni da nas kontaktirate na mejl ili kako god (pošto se trudimo da smo svuda prisutni... :) )
Naravno, sva naša izdanja mogu se u svakom trenutku naručiti direktno od nas preko (sajta, Facebooka ili Instagrama), poštarina za teritoriju Srbije je besplatna (za slanje preporučenom tiskovinom uz prethodno plaćanje direkt na naš račun...), do daljnjega... :) :) |
FACEBOOK | INSTAGRAM | WEB |
Edited by - Golconda on 14/02/2020 21:52:23 |
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4352 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 15/02/2020 : 00:44:04
|
nik rajder u staroj jugoslaviji prodavao se u oko 30.000 primeraka...to je bila losija prodaja nego neki drugi junaci ali brojka uopste nije za podcenjivanje...sve ovo davno je pricao i bane.. |
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4352 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7118 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 15/02/2020 : 12:31:02
|
Znači Magični vjetar uskoro... U onih prvih par brojeva što je izbacio Agarthi nisam ostao nimalo impresioniran serijalom, sad kad vidim način izdavanja i tu rupu, a čitam isključivo kronološki, mislim da će ovo ići bez moje podrške. Želim sreću izdavaču, da ne okrećem puno nazad, zanima me je li tiraž 300? |
loading...
|
 |
|
Golconda
Average Member

Serbia
567 Posts
Member since 23/08/2019 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7964 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 15/02/2020 : 15:28:55
|
Kako je Golkonda najavila Magicni Vetar ide u bonelli formatu a to je za 1cm siri strip ako se ne varam..   |
Juznjak! Tex Willer.
|
Edited by - cronos six on 15/02/2020 15:48:51 |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Posted - 15/02/2020 : 15:49:29
|
quote: Originally posted by morski
quote: Originally posted by maelstrom
Nik Rajder je junak koji je počeo i u Italiji i u SFRJ da se izdaje pre raspada SFRJ.Iz nekog razloga nije se svideo većini ljubitelja stripa tako da nije imao neku prođu ni onda, a nema je baš ni sada. Možda zato što je samo jedan od mnogih Bonelli detektiva, a za razliku od ostalih on je nekako običan. Mada svakako priča iza te pozadine je ipak kompleksnija i lično ne bi imao ništa protiv da i ovaj serijal doživi adekvatno izdanje na ovim prostorima.
iskreno me zanima, te teorije koje stalno sipas brzinom munje, odakle ti? cinjenice, humble opinion, sta? nhf, samo pitam
Pa ne treba biti kvantni fizičar da znaš da Nik Rajder ima osetno slabiju prođu nego neki drugi Bonelli junaci (ne kažem svi i ne mislim da ga poredim sa kraćim serijalima), pogotovo ako se poredi sa onim Bonelli junacima koji su nastali u vreme pre raspada bivše SFRJ.
Trenutno najbolji dokaz za to je činjenica da je JEDINI Libellusov serijal koji izlazi na kašičicu.Da nije tako, sigurno bi ga Libellus gurao mnogo boljim tempom, kao i ostale junake, kod njih su barem stvari jasne. Dnevnik ga je svojevremeno izdavao u izdanju najgoreg mogućeg kvaliteta i ta činjenica ponešto govori kao i ona da nijedan izdavač trenutno nema ni u snovima pomisao da pokrene ovaj serijal. Pogledaj recimo i neke komentare na tu temu na fejsbuk stranici Veselog četvrtka, kako od strane izdavača tako i nekih ljubitelja stripa, bila je zanimljiva diskusija ispod jedne objave.
A sad ti meni (pošto si očigledno raspoložen za svađu,a nisi poučen činjenicom da svako ko je to pokušao na ovom forumu sa mnom je bio debelo nadmudren) lepo to objasni kako ti misliš da je Nik Rajder izuzetno popularan serijal, itekako poželjan da ga neka izdavačka kuća objavi, dakle da čujemo neke tvoje mudre teorije, onako stavku po stavku, sigurno će nas blaženo prosvetliti?
A na sve to, lepo sam napisao da ja lično nemam ništa protiv serijala i da mi se sviđa. |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Posted - 15/02/2020 : 15:53:52
|
quote: Originally posted by dzoni
nik rajder u staroj jugoslaviji prodavao se u oko 30.000 primeraka...to je bila losija prodaja nego neki drugi junaci ali brojka uopste nije za podcenjivanje...sve ovo davno je pricao i bane..
Nije za podcenjivanje, no moja neka poenta je bila da nije bio popularan kao ostali junaci, a sve to je u vreme bivše SFRJ što je za današnje vreme jedna druga dimenzija. Gledano iz prizme današnjeg modernog vremena i šta je ono što prolazi, baš me zanima da li bi ljudi danas recimo pre izabrali Nik Rajdera (koji je usput već jedno petnaestak godina završen serijal) ili Dragonera? |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21667 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 15/02/2020 : 16:23:30
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Znači Magični vjetar uskoro... U onih prvih par brojeva što je izbacio Agarthi nisam ostao nimalo impresioniran serijalom, sad kad vidim način izdavanja i tu rupu, a čitam isključivo kronološki, mislim da će ovo ići bez moje podrške. Želim sreću izdavaču, da ne okrećem puno nazad, zanima me je li tiraž 300?
mislim da grešiš. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
bvagner3
Senior Member

Croatia
2365 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 15/02/2020 : 22:15:00
|
E kad bi još samo pokrenuli i MrNo-a i to od prvog broja,po redu,kronološki,to bi bilo super.To bi sigurno išlo,možda čak i bolje od Magičnog.Nadam se da budete razmislili i o tom izdanju....
|
#!?? |
Edited by - bvagner3 on 16/02/2020 00:18:36 |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11923 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 15/02/2020 : 23:04:42
|
Nick je jedan od junaka koje cekam godinama da neko pokrene od prvog broja ili jednostavno nastavi serijal. Ne zanima me u ovom slucaju Libellus jer nije za moj dzep. Dakle, neko izdanje za striparnice, u 300-400 primeraka, sa dobrim ritmom. Siguran sam da na taj fazon mora da prodje. Nick je u Bonelli prici kod nas dobio najmanje prilika. |
https://striposlavija.blogspot.com/
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 15/02/2020 : 23:20:56
|
Nicka od LIB zapravo dobijes za prilicnu lepu cifru u kutijama tkzv "ostecenih" izdanja. A sumnjam da bi 3u1 u SC ili pojedinacno bili nesto preterano jeftiniji od toga. Nazalost, premalo nas ima za murjaka ovde. 
A ovo za pilota od pocetka ne bih komentirao... Pa ima ga u najmanje 3 izdanja od pocetka. I sigurno nije zicer u kiosk izdanju 1u1 (nazalost?).
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 15/02/2020 23:23:04 |
 |
|
bvagner3
Senior Member

Croatia
2365 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 16/02/2020 : 00:30:48
|
Koja tri izdanja od početka?Skupi i rasprodani Libellus,VČ-ove "debeljuce" koje su odavno prestale izlaziti,ili prastara iskasapljena Dnevnikova izdanja.Neka se nastavi tamo gdje je VČ stao,pa se usporedo izdaju prvi i kasniji brojevi kao što je sada najavljeno kod Magičnog,ja bi to sigurno kupovao,za druge ne znam... |
#!?? |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 16/02/2020 : 00:40:53
|
Pa, rekoh. Premalo vas je, u tome je kvaka. VC bi trebala nastaviti sa tim novim pricama (mada ih nema puno), a ionako im je ritam spor ko puz na maratonu.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17102 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 16/02/2020 : 12:12:30
|
Mister Noa ne da bi se kupovao, nego bi se razgrabio, siguran sam. Libellus, koji crni Libellus, pa to je skuplje od zlata ako nisi od početka u tome, a VČ neću ni komentirati. |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3382 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 16/02/2020 : 13:39:05
|
Ja ne skupljam bukvalno ništa od Bonelija, ali bih pilota uzimao. Libelusov koncept nije za mene ubogog siromaha, a srećom sam brzo digao ruke od VČ kad mi je postalo jasno da tu nema ni logike ni tempa. Eto, jedan manje do 50-og :) |
 |
|
SPQRoma
Senior Member

.jpg)
Italy
1063 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 16/02/2020 : 15:22:29
|
Ljudi, shvatite da ako neka izdavačka kuća drži prava na jednog junaka, ne može nikako druga da krene sa objavljivanjem istog. Milion puta ponovljena priča, tako da zaboravite Mister Noa i sl. |
HOKA-HEY |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17537 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 16/02/2020 : 15:48:10
|
quote: Originally posted by SPQRoma
Ljudi, shvatite da ako neka izdavačka kuća drži prava na jednog junaka, ne može nikako druga da krene sa objavljivanjem istog. Milion puta ponovljena priča, tako da zaboravite Mister Noa i sl.
Kako ne može? Evo Libellus objavljuje Zagora u boji i sad i Ludens kreće sa Zagorom u boji. |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7118 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 16/02/2020 : 16:33:31
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by SPQRoma
Ljudi, shvatite da ako neka izdavačka kuća drži prava na jednog junaka, ne može nikako druga da krene sa objavljivanjem istog. Milion puta ponovljena priča, tako da zaboravite Mister Noa i sl.
Kako ne može? Evo Libellus objavljuje Zagora u boji i sad i Ludens kreće sa Zagorom u boji.
Osim toga u samoj Italiji, čini mi se po sistemu '2 u 1', i If Edizioni izdaje pilota. |
loading...
|
 |
|
morski
Senior Member

2666 Posts
|
Topic  |
|