Author |
Topic  |
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 20/03/2020 : 22:26:12
|
Pa jesu legendarne sigurno. Zbilja su imali sto za reci. Onaj iz Zagreba, pogotovo. Sad se, danas, u rocku na ovim prostorima i nema sto za reci. To jest, vise nitko to ne zna iskazati kako treba. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 20/03/2020 : 22:29:58
|
Sigurno jesu, i ima dosta pesama od njih koje mi se sviđaju, ali uzevši celokupno, nisu my cup of tee, što bi rekli Francuzi. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts
Posted - 20/03/2020 : 22:32:28
|
A rock je odavno mrtav, ne samo na Balkanu (mada je tamo baš pokojni). Ima tu nekih pokušaja, ali kad čujem novi, mladi bend koji zvuči kao osrednji bend osamdesetih, diže mi se kosa na glavi. Z Srbiji je bilo dobrih pokušaja sa bendovima Nightshift i Strip, a sve ostalo je vaginin dim. |
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 20/03/2020 : 23:00:32
|
Vidis, ja smatram da je itekako ziv i dobrog zdravlja. Rock naravno. Trenutno nesto kasljuca, zbog virusa i cirkusa, koji mu ne da da odrzava nastupe i koncerte. To ti kaze netko ko iskoristava svaki trenutak da ode na neki koncert i poprati neku turneju drage mu grupe. Sad, ja zbilja smatram da je to 'state of mind', da je to zapravo cijelozivotno stanje i filozofija koja ne napusta duh i tjelo. Doduse, ja zbilja imam srece sto moji rock odabranici sviraju po 40-50 godina bez misli da posustanu, jer je i njima to cijelozivotni stav, pa tek onda posao. Evo sad smo nazalost stali, sa koncertnim aktivnostima, ali siguran sam da cemo se svi skupa vratiti radostima nastupa uzivo. Inace, nije ti ni rock na ovim nasim brdovitim prostorima mrtav. Toplo ti preporucam rijecki Jonathan. Poslusaj ih malo. I koprivnicki Overflow. Imaju sjajne albume i jako su cijenjeni vani. A za Jonathan se usudujem reci da su top topova, vrh svjetskog rocka. Sve su pokupili, i aranzirali u svoj zvuk, Joy Division, Gang of four, National, Killerse, natruhe Doorsa, Floyda...a poslozili sve na pravi nacin. Imaju ti i svoju odlicnu stranicu. Baci oko. Po onome sto si stavio u listu, trebali bi te oduseviti. |
 |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1205 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 20/03/2020 : 23:13:05
|
Uf! Od podne kako sam vidio temu razmišljam o tome koji bi to albumi bili i moram priznati da ima dosta toga što volim i jako teško je napraviti neki top 10. Znam da ću sagriješiti dušu prema nekima koji su mi promakli ali nekako ovako bi to bilo: 1-Johnny Cash - American IV (oko Casha mi je izbor bio izuzetno težak) 2-Bruce Springsteen - Western Stars 3-The Good Rats - Ratcity in Blue 4-Leonard Cohen - Songs of Leonard Cohen (samo jedan od njegovih meni dragih albuma) 5-Waylon Jennings - Goin' Down Rockin' 6-Willie Nelson - God's Problem Child 7-Disturbed - Immortalized 8-Simon and Garfunkel - The Concert in Central Park 9-Balašević - Naposletku 10-Mickey Newbury - Rusty Tracks (album i izvođač kojek u zadnje vrijeme najviše slušam)
Tu sam izostavio Azru, Pušenje, prvi album Garavog sokaka i podosta domaćih izvođača koje volim ali ih posljednjih godina ne slušam toliko. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 20/03/2020 : 23:19:07
|
Pa ovo sto si postavio, tematski je blisko, i jako lijepo izabrano. Malo Disturbed, 'strse'. Vjerujem da je oko Johnnya Cash-a bio tezak izbor, meni je cijeli American opus, mrak! Kako ga je samo Rick Rubin digao i pogurao. Sjajni albumi. |
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 20/03/2020 : 23:20:58
|
Miladojka Youneed Bloodylon Rammstein Reise, reise Pink Floyd Meddle David S. Ware Live in the world John Coltrane Live village vangard Metallica Master of puppets Mozart Requiem Stravinsky Rite of spring Paket aranžman Bijelo dugme Šta bi dao da si na mom mjestu
Bilo bi malo drugačija lista, ali ovo je od svega pomalo |
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts
Posted - 20/03/2020 : 23:36:59
|
@ivanl
Poslušao Jonathan, odličan zvuk. Na prvo slušanje mi prilično smeta izgovor, da je na hrvatskom, već bi mi bili omiljeni. Poslušaću bolje sutra. Hvala na preporuci. |
|
 |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1205 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 20/03/2020 : 23:37:23
|
quote: Originally posted by ivanl
Pa ovo sto si postavio, tematski je blisko, i jako lijepo izabrano. Malo Disturbed, 'strse'. Vjerujem da je oko Johnnya Cash-a bio tezak izbor, meni je cijeli American opus, mrak! Kako ga je samo Rick Rubin digao i pogurao. Sjajni albumi.
Slažem se u potpunosti, Rubin mu je dao jednu sasvim novu dimenziju. Da, Disturbed malo strši ali je album vrh a The Sound of Silence u njihovoj izvedbi je čista umjetnost. 
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 20/03/2020 : 23:54:17
|
quote: Originally posted by manhunter
@ivanl
Poslušao Jonathan, odličan zvuk. Na prvo slušanje mi prilično smeta izgovor, da je na hrvatskom, već bi mi bili omiljeni. Poslušaću bolje sutra. Hvala na preporuci.
Samo naprijed. Kad ti nakon nekog vremena legnu brže stvari, tad ćeš početi primjećivati i laganije...da ti sad ne preporučujem, jer meni su sve do jedne drage i dobre. Ja i supruga smo postali teški fanovi nakon odgledanih triju koncerata. Uživo, praše da ne možeš vjerovati... Kad sam ih prvi put gledao, baš su bili predgrupa Morcheebi, i nisam nikad za njih čuo, mislio sam da puštaju stvar od Joy Division koju ja ne znam, bio sam za šankom, kad tamo ljudi sviraju uživo... pjesma po pjesma i ja se mislim koji li je ovo strani bend, odakle su... a kad tamo, Rijeka Hrvatska, ostao sam paf! Zasjenili Morcheebu totalno. I sad sam teški fan. Petnaest dana prije ovog sranja s virusom, odgledao sam ih u Zagrebu...kao da su znali da neće biti više svirke na neko vrijeme , izvukli su svaki atom snage iz sebe i potrošili litre znoja na stage-u. Pamtit ću taj nastup u zagrebačkom SDaxu do kraja života. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts
Posted - 21/03/2020 : 00:15:42
|
Nisam mogao da izdržim, morao sam da dodam i listu domaćih albuma. I ovde bih još deset mogao da dodam odmah. Težak topic, ali stvarno
Đorđe Balašević- Tri posleratna druga Laufer- The best off Negativ- Negativ Massimo- Dodirni me slučajno Regina- Regina Bijelo Dugme- Bijelo Dugme (1984) Leb i sol- Kao kakao EKV- S vetrom uz lice Bajaga i instruktori- Sa Druge Strane Jastuka Paket aranžman Dan D- Ure letenja za ekstravagantne ptice Van Gogh- Opasan ples Parni valjak- Buđenje Osvajači- Sam Rambo Amadeus- Psihološko propagandni komplet M-91 |
|
Edited by - manhunter on 21/03/2020 09:20:47 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts
Posted - 21/03/2020 : 00:17:44
|
quote: Originally posted by ivanl
Samo naprijed. Kad ti nakon nekog vremena legnu brže stvari, tad ćeš početi primjećivati i laganije...
Ma kažem, zvuk im je odličan, meni smeta njegov engleski izgovor. Ali daću im šansu sigurno. |
|
 |
|
jogurt
Average Member

(6).jpg)
Serbia
673 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 21/03/2020 : 00:19:49
|
Yes - Close to the edge David Bowie - Rise and fall of Ziggy Stardust and spiders from Mars The Beatles - Rubber soul Jethro tull - Thick as a brick Walker brothers - Nite flights Marillion - Misplaced childhood Yes - Tales from topographic oceans David Bowie - 1.Outside Led Zeppelin - Led Zeppelin IV Beach Boys - Pet sounds Genesis - Tresspas Radiohead - Kid A George Harrison - Living in a material world Presing - 600 nebo Korni grupa - Korni grupa (1972) Camel - Mirage Angel's breath - Angel's breath Toto prvi album Gentle giant - Octopus Stevie Wonder - Songs in the key of life
Evo na brzinu nešto, ima malo više od 10; a verovatno sam i zaboravio nešto mada ću ubaciti ako se budem setio
Tri puta sam editovao, na kraju ima tacno 20 albuma, mada je ovo sa biranjem albuma stvarno pretezak posao, svako malo se setis nekog vrhunskog albuma kojeg si nepravedno izostavio |
Edited by - jogurt on 21/03/2020 01:14:39 |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 21/03/2020 : 10:46:31
|
Nemoguće bi mi bilo srezati na 10, ali dosta toga što bi mi ušlo ste nabrojali, pa evo alternativnog izbora: ovo je mojih stranih i domaćih Top 10 od izvođača koje dosad (čini mi se) nitko nije spomenuo u svojih Top 10 :)
STRANO: The Pogues - If I should fall from grace with God Curtis Mayfield - Superfly The White Stripes - White Blood Cells Randy Newman - Songbook, vol. 1 Funkadelic - Standing of the verge of getting it on Roxy music - For your pleasure Iggy Pop - Lust for life Big star - Radio city Elvis Costello & The Attractions - This Year's Model Howlin' Rain - Russian wilds Bonus live: The Allman Brothers Band - Peakin' at the Beacon
DOMAĆE: Buldožer - Zabranjeno plakatirati Gustafi - Sentimiento muto Arsen Dedić - Kino sloboda TBF - Maxon universal Cinkuši - Domesticus Vulgaris Black Coffee - Krijanca Gorri Ussi Winnetou - Merack za FAK Toma Bebić - Oya Noya Haustor - Treći svijet Oliver - Malinkonija Bonus live: Šaban Bajramović i Dobrovoljno kovačko društvo - Romano raj |
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts
Posted - 21/03/2020 : 10:48:49
|
quote: Originally posted by manhunter
Nisam mogao da izdržim, morao sam da dodam i listu domaćih albuma. I ovde bih još deset mogao da dodam odmah. Težak topic, ali stvarno
Đorđe Balašević- Tri posleratna druga Laufer- The best off Negativ- Negativ Massimo- Dodirni me slučajno Regina- Regina Bijelo Dugme- Bijelo Dugme (1984) Leb i sol- Kao kakao EKV- S vetrom uz lice Bajaga i instruktori- Sa Druge Strane Jastuka Paket aranžman Dan D- Ure letenja za ekstravagantne ptice Van Gogh- Opasan ples Parni valjak- Buđenje Osvajači- Sam Rambo Amadeus- Psihološko propagandni komplet M-91
Idoli ti fale, to je bend zasigurno ispred puno njih sa liste. Zbilja pristojni i dobri glazbenici sa dobrim albumima. Meni bi i Libach išo na domaću, oni su nekako ispred vremena.
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts
Posted - 21/03/2020 : 11:05:45
|
quote: Originally posted by ivi skoj
Idoli ti fale, to je bend zasigurno ispred puno njih sa liste. Zbilja pristojni i dobri glazbenici sa dobrim albumima. Meni bi i Libach išo na domaću, oni su nekako ispred vremena.
Fale meni ovde YU grupa, Fit, Denis & Denis, Oktobar 1864, Dino Dvornik, Bolero, Đavoli, Crvena jabuka... Svašta nešto fali. 
Idiote nikad nisam slušao, a Laibach i njihov NATO album je jedan od retkih cd-a koji je preživeo kada sam se rešavao kolekcije. |
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 21/03/2020 : 11:14:03
|
Idoli su skroz okej. Steta sto su prakticki svirali samo 4 godine. Kenozoik mi je i dan danas fantasticna stvar. Vlada je poslije bio jako kvalitetan glazbenik, o tom nema spora. Kud Idijoti su poseban bend ovih prostora. Uvijek svoji, nikad usutkani, prvoborci! Svaki album im ima po par remek djela. A sve skupa sto su uradili je neprikosnoveno hrvatsko blago. Zakonom bi ga zastitio. Tusta ima svoju ulicu u rodnom gradu, kako je i red. Sjajan neprikosnoveni garazni/rockerski/angazirani/punk bend. Koncertno su bili, pa...zestoki, izravni i posteni. Bilo je casno zivjeti s njima. Laibach sam uvjek postovao, ali nisu bili moj 'dir'. No s godinama, kako su oni evoluirali kao bend, i ja kao glazbeni konzument, nalazum tu sve vise i vise glazbene kvalitete. Prije par godina sam ih gledao u posebnom ambijentu HNK-a Split i malo je reci, da je koncert bio spektakularan... i oni su jedan od bendova koji su debelo nadisli ove prostore. |
Edited by - ivanl on 21/03/2020 11:26:41 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 21/03/2020 : 11:14:17
|
@ vukozec
Zabarnjeno plakatirati ti je bolje od prvog albuma ili koncerta? Instrumentalno vjerovatno jest, ali mi ona njihova zajebantska, pomalo pajtonovska crta nije na nivou kao na ova dva. Cijeli ton albuma mi je dosta mračniji, draži su mi s malo veselijim pristupom.
Jesi ubrao echoes od floyda na feferonu? |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 21/03/2020 : 11:38:12
|
quote: Originally posted by Tonto Argus mi je bio u razmatranju, možda malo presoft vokal za moj ukus
Moguće, ja isto ne volim poppy vokale, međutim tu mi ne smeta jer zvuči organski. Pitam se kako bi album zvučao da se snima po današnjim standardima. Odnosno pitam se ali ne želim znati :D
quote: Originally posted by Tonto Jesi skuzio kako skoro svaka pjesma na evil one pocinje s naslovom pjesme? :)
Lol stvarno ne! Bome me štrecnulo na par trenutaka jer sam album poslušao milijardu puta. No brzo sam se sjetio Sputnika a sad vidim da ih ima još par. U svakom slučaju zanimljivo.
Također sam jako ugodno iznenađen glazbenim ukusom forumaša. Mislim da nitko nije stavio svoju listu a da nisam za barem 2 naslova pomislio - uu jebemti ovo je dobar album. ...ok osim Kikijevog :( :)
quote: Originally posted by stinky kad sam gore u šumi na Kalniku zaorio Moj javore zelen bore, neki šetači su se i posakrivali.
Care! Nisi jedini, mene je isto znalo obuzeti oslobađajuće ludilo na planinarskim pohodima i Kries nam je često bio na repertoaru. Doduše češće je to bilo Lepi Juro ali bilo je i Moj Javore i mislim da to baš na Kalniku  |
Bok, kako si.
|
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts
Posted - 21/03/2020 : 11:45:53
|
Dečki baš dobar topic da se čovjek podsjeti i ponovo presluša neke stvari. Svako zlo za neko dobro, žena otkazala izlazak pa slušalice na uši i fiju. Ivane meni je Mission (barem rani, poslije ih nisam pratio) bolji od Sisters of mercy, a Bauhaus mi posebno drag. Znam nije striktno tema, ali je u duhu kad je Tonto ograničio samo na deset uradaka pa fali širine.
|
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 21/03/2020 : 12:00:33
|
quote: Originally posted by Cromwell češće je to bilo Lepi Juro
Lepi Juro, i još bolje, Jurijaši, ti paše uz Wickermana
no, kad već govorimo o Kalniku, prošle godine sam išao oko Uskrsa i tamo jedno selo ispod, složili su ogromni krijes. do ogromne visine drva, cijepanica, na žalost, nisam vidio kako su palili. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 21/03/2020 : 12:07:25
|
quote: Originally posted by vukozec
Buldožer - Zabranjeno plakatirati Gustafi - Sentimiento muto Arsen Dedić - Kino sloboda TBF - Maxon universal Cinkuši - Domesticus Vulgaris Black Coffee - Krijanca Gorri Ussi Winnetou - Merack za FAK Toma Bebić - Oya Noya Haustor - Treći svijet Oliver - Malinkonija Bonus live: Šaban Bajramović i Dobrovoljno kovačko društvo - Romano raj
tbf, gustafi, oliver ni u ludilu mi ne dolaze u obzir ni za što coffe, winnetou, šaban, toma bebić nemam pojma arsen ima par besmrtnih, ali nije to to cinkuši su isto premali, makar pet je kumi... buldožer smrt morisona džima, novo vrijeme, slovenija i još par numera - ostalo je glupost stekli pes je vreme zimsko, i još par stvari, ali i haustor i pogotovo rundek, sve je to fejk i kilavo
uglavnom, dobar izbor za nekoga tvoje srčanosti;)
|
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 21/03/2020 : 12:12:34
|
sve je lako kad si mlad, vraćam se tim klasicima
recimo, samo ova stvar pokapa čitavu azru, idole i balaševića