Author |
Topic  |
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 21/03/2020 : 20:03:53
|
quote: Meni je MOFO najlošija pesma sa tog albuma, sve ostale su mi savršene (a najsavršenije If you wear that velvet dress i Wake up dead man).
Dobrim dijelom se slažem, ambijent Baršunaste Haljine i ona bas gitara su neponovljivi, Wake up dead man je teška pjesma, nije za svakoga ali mi je također odlična. Gone je također jedan hajlajta albuma, premda je moj osobni favorit Do You Feel Loved.
quote: Bono mi je već tad postao nepodnošljivo ljigav sa svim mogućim i nemogućim političkim-zaštitimo-prirodu-ne-jedite-životinje-spasite-potlačene-narode porukama.
Ni meni neke poruke, posebno s ove zadnje turneje, nisu baš najbolje sjele ali kao što sam već spomenuo daleko da je sve loše. |
Edited by - solar on 21/03/2020 20:05:34 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 21/03/2020 : 20:05:02
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by jogurt
@manhunter
Ne odustaj odmah od van der graafa, pawn hearts je po meni genijalan album ali mislim da treba malo vise iskustva slusanja prog rocka da bi se svidelo na prvu. Ako te ne mrzi probaj sa pesmom House with no door jer je malo laganija a ako ti se svidi odslusaj sa Pawn heartsa A plague of lighthouse keepers barem zato sto je jedna od najboljih pesma u zanru.
Mogu ja nečemu dati i dve šanse, ali čisto sumnjam da će mi se svideti. Kod mene ti je tako, ili mi odmah uđe u uho, ili nikad.
Sorry @tonto 
Nema tu što sorry, nemam ja iluzije da to može biti prihvaćeno. Ustvari razočarao bi se da je tako. Neke stvari bolje funkcioniraju na marginama.
...i upravu si. Nije to za tebe. Za malo koga je. Po priznanjima uveliko su utjecali na Dickinsona, Sex Pistolse, Brian Enoa, David Byrnea, a zlobnici govore da je Bowie izgradio karijeru na Hammilllu (vođa benda)... i meni zaista Bowie jest lošija i komercijalnija kopija Hamillovog opusa. ( što s bendom, što solo, što kolaboracije biće jedno 80-ak albuma ) |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 21/03/2020 : 20:06:09
|
Sve jasno, nekome ne leži i to je to.
Apsolutno. Kao kad bih ja krenuo nekoga da ubeđujem da su Noir Desir ili Pink Martini odlični bendovi (što jesu), a znam da to uopšte nije njegov stil. Ali mi je baš dobar topic, taman da malo upoznamo i neke druge izvođače od onih "naših". Promena uvek dobro dođe. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 21/03/2020 : 20:06:41
|
quote: Originally posted by solar
@ivanl
E pa ti bi da su ostali u ´87 isto ko i Metallica u ´91, život ne ide tako. U svemu ima dobrog i lošeg i treba znati razabrati ali kako ide ona: "svakom svoje".
A bili su neusporedivo bolji. Jaci. Zivlji. Punokrvni angazirani rockeri. Danas su, pa, korporacija Pepsi... |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 21/03/2020 : 20:07:08
|
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by solar
quote: U2- Pop
O pa imamo i fanove Popa, lijepo. Meni je Pop drag album jer to je bio vrhunac eksperimentalnog U2-a (zajedno sa Passengers projektom) gdje su došli do samih granica po pitanju identiteta benda.
Najbolji album kao cjelina je bez sumnje Achtung Baby, Joshua Tree je najbitniji i najuspješniji ali nije toliko izbalansiran jer prvi dio albuma toliko je dobar da zasjenjuje ostatak pjesama.
Meni je osobno najdraži All That You Can´t Leave Behind.
Meni se U2 gadi. Zbog onog sto su bili i zbog ovog sto su sad. Korporacija losih poruka i laznog morala. Pretenciozni. Umisljeni. (Ovo vrijedi i za Metallicu) postali su fabrika/firma/korporacija kao Coca Cola ili slicno. A nekad sam ih obozavao. No ovo se mora reci; Joshua tree je ne samo jedan od najvaznijih albuma u rock povjesti zbog svojih snaznih poruka, vec i zbog nevjerovatne protocnosti i izbalansiranosti albuma. Svaka je pjesma na svom mjestu i sve funkcionira besprijekorno kao album. Nema loseg trenutka. Remek djelo. Samim tim njihov pad danas mi je jos tezi i ljigaviji. Gledao sam u Barceloni prije par godina slavljenicku turneju Joshue. Genijalno. Kako nisam mogao popratiti onu prvu za vrijeme Juge, tako sam posebno bio nabrijan na ovu. Besorijekorno su odsvirali koncert. Makar onaj dio gdje su izveli kompletan album. Nakon pauze kao da je izasao drugi bend. Pojavom, odjecom, instrumentima... pjesme ljiga do ljige. Plus totalno budalaste poruke Bona. Lagano smo ja i supruga napustali stadion dok su iza nas svirali isti, a tako drugaciji ljudi u drugom dijelu koncerta.
Prva muzika koja me opčinila je bija U2. Bija san šesti razred i aktualan je bija Joshua tree, negdi san naletija na spot In the name of love i to je bilo to. U tadašnjoj Primi san kupija sve kazete i bjesomučno ih vrtija, a Rattle and hum san čeka ka ozeba sunce. Međutin, taj Rattle and hum mi je bija teški antiklimaks. Nakon toga, upravo ovo šta ti pišeš. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 21/03/2020 20:09:15 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 21/03/2020 : 20:08:11
|
Problem sa Warom je što ima dva mega hita (SBS i New Years Day) a ostatak nije ni blizu toliko dobar premda mi se sviđaju Two hearts beat as one i "40".
Steta sto je New year day teska krada. Plagijat.
Meni se War sviđa zato što zvuči poput EKV, ne ulazim u umetničku vrednost ili plagijate.
New year day od U2-a je kompletno prekopirana melodija naslovne teme Johna Carpentera za Napad na policijsku stanicu. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts
Posted - 21/03/2020 : 20:10:27
|
quote: Originally posted by solar Ni meni neke poruke, posebno s ove zadnje turneje, nisu baš najbolje sjele ali kao što sam već spomenuo daleko da je sve loše.
Daleko od toga da je sve loše, ali kao celina su mi svi albumi posle Pop više nego prosečni (osin No line on the horizon koji je katastrofa). |
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 21/03/2020 : 20:11:49
|
Apsolutno. Kao kad bih ja krenuo nekoga da ubeđujem da su Noir Desir ili Pink Martini odlični bendovi (što jesu), a znam da to uopšte nije njegov stil. Ali mi je baš dobar topic, taman da malo upoznamo i neke druge izvođače od onih "naših". Promena uvek dobro dođe.
... ali zaista probaj sa House with no door, To je onako Caveovski baladno slušljivo i odskače od standardnog opusa.
https://www.youtube.com/watch?v=vvdLJclxcDc |
 |
|
jogurt
Average Member

(6).jpg)
Serbia
673 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 21/03/2020 : 20:12:18
|
quote:
a zlobnici govore da je Bowie izgradio karijeru na Hammilllu (vođa benda)... i meni zaista Bowie jest lošija i komercijalnija kopija Hamillovog opusa. ( što s bendom, što solo, što kolaboracije biće jedno 80-ak albuma )
Au, u ovo ne zelim da poverujem. Meni je Bowie u top 5 umetnika,a Hamilla sam samo slušao u Van der Graafu, solo karijeru nisam. Kada pogledam šta je sve napravio Bowie tesko mi je da poverujem uopste da je to kao losa kopija bilo kog autora, iako i Hamilla jako poštujem.
Mada sam i sam cuo price kao "Da nije bilo Hamilla ne bi bilo ni Bowiea", ali se nisam udubljivao u te priče. Kolika li je onda lista autora na koje je Bowie uticao diektno, ne mogu ni da zamislim. |
Edited by - jogurt on 21/03/2020 20:17:51 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts
Posted - 21/03/2020 : 20:17:31
|
quote: Originally posted by Tonto ali zaista probaj sa House with no door, To je onako Caveovski baladno slušljivo i odskače od standardnog opusa.
https://www.youtube.com/watch?v=vvdLJclxcDc
Probao.   Meni generalno rock muzika iz 60'-70' ne leži. Par izuzetaka tipa Pink Floyd, Santana i Doors i mislim da je to sve. Mea culpa. |
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 21/03/2020 : 20:17:38
|
Apsolutno. Kao kad bih ja krenuo nekoga da ubeđujem da su Noir Desir ili Pink Martini odlični bendovi (što jesu), a znam da to uopšte nije njegov stil. Ali mi je baš dobar topic, taman da malo upoznamo i neke druge izvođače od onih "naših". Promena uvek dobro dođe.
Jest. Bas odlican topic i jako me zanima glazbeni ukus i misljenje clanova. Ali brzo se odvija korespondencija, nemos' sve popratiti. Bas lete poruke. |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13013 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
|
jogurt
Average Member

(6).jpg)
Serbia
673 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 21/03/2020 : 20:21:54
|
+1, eventualno nesto na foru rep muzike i tako to sto mi se donekle svidelo je bio Kendrick Lamar malo, i Death Grips jer su ih moji najbolji drugari slusali do iznemoglosti, a meni se ponesto od njih svidelo |
Edited by - jogurt on 21/03/2020 20:22:31 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 21/03/2020 : 20:26:31
|
Prebrutalno mi je to. Nasilno. Vidi ih s pistoljima, ajme...
Meni od te gangsta šprehe jedino prolazi Body count. Al oni su drugi đir. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13013 Posts
Posted - 21/03/2020 : 20:28:11
|
Auuuuuh. E to ne mogu nikako, izivko. Uf.
I ja sam tako mislio. Onda čujem neku muziku kod sina u sobi i mislim se, nije to loše. Onda sam jedno večer nekih 3-4 sata sluša i našao puno dobrih stvari. Čak i Nijemci nisu loši a i Balkan ima neki svoj fazon.
Skinuo sam nekih 30-tak stvari i znam to često pustiti kad sam u autu.  |
Have mercy |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 21/03/2020 : 20:31:39
|
quote:
a zlobnici govore da je Bowie izgradio karijeru na Hammilllu (vođa benda)... i meni zaista Bowie jest lošija i komercijalnija kopija Hamillovog opusa. ( što s bendom, što solo, što kolaboracije biće jedno 80-ak albuma )
Au, u ovo ne zelim da poverujem. Meni je Bowie u top 5 umetnika,a Hamilla sam samo slušao u Van der Graafu, solo karijeru nisam. Kada pogledam šta je sve napravio Bowie tesko mi je da poverujem uopste da je to kao losa kopija bilo kog autora, iako i Hamilla jako poštujem.
Mada sam i sam cuo price kao "Da nije bilo Hamilla ne bi bilo ni Bowiea", ali se nisam udubljivao u te priče. Kolika li je onda lista autora na koje je Bowie uticao diektno, ne mogu ni da zamislim.
Jbga, meni Bowie nije loš, ali mi je ono sve dam samo da prodam... komercijalni kameleon. Imam svoj pečat, ali podilazim publici i trendovima. Hammill je definicija umjetnika, taj ne da nije podilazio publici, tog je bolio *urac jel ona postoji uopće... ono, stvaram da to izbacim iz sebe i ajmo dalje. Cijeli Man who sold the world album je prekopiran Van der graaf recept, Space Oddity je čisti van der graaf i tematski i glazbeno, a vokalno mi je totalna kopija Hammilla uvijek kad ga čujem.
Čitao sam jednom davno, ali ne mogu nigdje pronaći taj podatak da je ustvari cijelog Ziggya napisao netko drugi i da je Bowie masno platio kako bi se mogao potpisati. To mi je potvrdio i jedan dečko koji drži produkcijski studio u zagrebu. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts
Posted - 21/03/2020 : 20:34:13
|
quote: Originally posted by izivko Čak i Nijemci nisu loši
Naravno. Söhne Mannheims, Xavier Naidoo, Selig, Wir sind Helden, Die Toten Hosen... A Rammstein su svi čuli. |
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 21/03/2020 : 20:36:13
|
quote: Originally posted by izivko
I ja sam tako mislio. Onda čujem neku muziku kod sina u sobi i mislim se, nije to loše. Onda sam jedno večer nekih 3-4 sata sluša i našao puno dobrih stvari. Čak i Nijemci nisu loši a i Balkan ima neki svoj fazon.
Skinuo sam nekih 30-tak stvari i znam to često pustiti kad sam u autu. 
Jel onaj veliki auto sto ima jake amortizere, pa skace metar uvis. Samo nemoj pocet pusit crack, i ic obit banku.  |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13013 Posts
Posted - 21/03/2020 : 20:38:57
|
Naravno. Söhne Mannheims, Xavier Naidoo, Selig, Wir sind Helden, Die Toten Hosen... A Rammstein su svi čuli.
Mislio sam na njem. rap.
Tote Hosen su mi bezveze.  |
Have mercy |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 21/03/2020 : 20:39:32
|
Naravno. Söhne Mannheims, Xavier Naidoo, Selig, Wir sind Helden, Die Toten Hosen... A Rammstein su svi čuli.
Ali to nisu raperi. Selig odlicni imam par albuma. Sjecam se jos one pjesme ochne dich,(jel se tako pise), odlicna. Die Toten Hosen slusam i dan danas. Gledao sam ih prije 15 godina u Ljubljani skupa sa Bad religion. Odlicni. |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13013 Posts
Posted - 21/03/2020 : 20:39:57
|
quote: Originally posted by izivko
Skinuo sam nekih 30-tak stvari i znam to često pustiti kad sam u autu. 
Jel onaj veliki auto sto ima jake amortizere, pa skace metar uvis. Samo nemoj pocet pusit crack, i ic obit banku. 
Mene je to prošlo, ja sam ozbiljan čovik.  |
Have mercy |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts
Posted - 21/03/2020 : 20:40:03
|
Nemački rap? Sido i te stvari? Ma dajjjj.. :) |
|
Edited by - manhunter on 21/03/2020 20:40:49 |
 |
|
Topic  |
|