Author |
Topic  |
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5561 Posts
Member since 06/10/2011 |
|
dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 22/03/2020 : 12:58:19
|
Uh, zlo za zlom dolazi, držte se zagrebčani. Ako iza ovoga svega ne sredimo državu, mislim nikad nećemo.  |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
Edited by - dnevni boravak on 22/03/2020 12:59:11 |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17898 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 22/03/2020 : 13:03:54
|
Držite se dragi Zagrepčani nadam se da smo svi skupa ispucali ovaj globalni bad luck i da ćemo se ubrzo vratiti normalnom životu. |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8090 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 22/03/2020 : 13:39:27
|
Tužno je što nevolje i nepogode često idu u paru kao sada, nažalost nije prvi put, ostaje da ljudi sve to složno prebrode. Baš nesreća za Zagreb, epicentar zemljotresa baš blizu grada, jačina preko 5 stepeni po Rihterovoj skali, nisam znao da je to trusno područje, no izem li mu ga. Ćelim sve najbolje Zagrepčanima i ljudima iz šire okoline grada, da se drže zajedno i da naravno ne bude više novih potresa. |
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 22/03/2020 : 13:45:47
|
quote: Originally posted by maelstrom
Tužno je što nevolje i nepogode često idu u paru kao sada, nažalost nije prvi put, ostaje da ljudi sve to složno prebrode. Baš nesreća za Zagreb, epicentar zemljotresa baš blizu grada, jačina preko 5 stepeni po Rihterovoj skali, nisam znao da je to trusno područje, no izem li mu ga. Ćelim sve najbolje Zagrepčanima i ljudima iz šire okoline grada, da se drže zajedno i da naravno ne bude više novih potresa.
Ispravka netočnog navoda. Nije blizu Zagreba nego baš u Zagrebu :)
Da, trusno područje, istočni dio oko Kašine. Kažu stariji ljudi da tu vrag spava... |
Moj strip Moje aukcije |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 22/03/2020 : 14:03:17
|
quote: Originally posted by Spiderman
quote: Originally posted by maelstrom
Tužno je što nevolje i nepogode često idu u paru kao sada, nažalost nije prvi put, ostaje da ljudi sve to složno prebrode. Baš nesreća za Zagreb, epicentar zemljotresa baš blizu grada, jačina preko 5 stepeni po Rihterovoj skali, nisam znao da je to trusno područje, no izem li mu ga. Ćelim sve najbolje Zagrepčanima i ljudima iz šire okoline grada, da se drže zajedno i da naravno ne bude više novih potresa.
Ispravka netočnog navoda. Nije blizu Zagreba nego baš u Zagrebu :)
Da, trusno područje, istočni dio oko Kašine. Kažu stariji ljudi da tu vrag spava...
Izem li mu ga zle sreće, pogotovo ljudi iz Kašine.No, nadam se da se ovo neće ponavljati. Sve iznad 5 stepeni je zaista dosta opasno, mada i oni između 4,5 i 5 su rizični dosta u širem području oko epicentra.Ispod 4,5 je već podnošljivije koliko uopšte se to može reći za zemljotres. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 22/03/2020 : 14:09:57
|
Držite se!
Najgora stvar kod potresa je strah koji traje danima iza. Kod nas je dobro treslo nedavno kad je bio veliki potres u Draču, nakon toga ti trebaju dani da se potpuno smiriš.
Nadajmo se da je to to za idućih stotinjak godina, sreća što su ulice bile prazne i što je zbog korone civilna zaštita već bila poprilično spremna. Treba izdržati, bit će bolje! |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 22/03/2020 : 14:14:44
|
ja sam u centru, u prizemlju i bilo je strašno na višim katovima ima štete u stanovima, na susjednoj zgradi se urušili dimnjaci...a ipak se radi o solidnijoj gradnji (oko 1930) - onda mogu misliti kako je bilo u starijem dijelu a ova zgrada u đorđićevoj koja se srušila, ona je predstavljala opasnost i bez potresa nadajmo se da je to to |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Posted - 22/03/2020 : 14:15:45
|
quote: Originally posted by ken2
ja sam u centru, u prizemlju i bilo je strašno na višim katovima ima štete u stanovima, na susjednoj zgradi se urušili dimnjaci...a ipak se radi o solidnijoj gradnji (oko 1930) - onda mogu misliti kako je bilo u starijem dijelu a ova zgrada u đorđićevoj koja se srušila, ona je predstavljala opasnost i bez potresa nadajmo se da je to to
Da čuo sam za tvoju zgradu. Zvao frendicu da je pitam. Kod nje je fasada padala (tako mi je rekla). |
Moj strip Moje aukcije |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 22/03/2020 : 14:21:26
|
da, bio sam maloprije kod nje nije fasada pala spoj stropa i zida je popucao, pukotine po pregradnim zidovima, male pukotine po zidovima stubišta... po mojoj procjeni ružnije izgleda nego što je, ali bojim se da se neće mirno spavati ovih dana u životu se nisam tako uplašio |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 22/03/2020 : 14:21:38
|
Čuvajte se, ekipa. Sve će ovo proć, bitno je da smo sigurni i smireni, i tu jedni za druge. Male razmirice su sad (a i inače) nebitne.
Inače radim u Vugrovcu koji je na par kilometara od Kašine. Med. sestra je iz Vugrovca, ali je srećom sve u redu.
Blagi strah će zasigurno zaostat danima, pogotovo noću, ali ovo je valjda bilo najgore. Idemo dalje u borbu s pandemijom. :) |
And like that... he's gone. |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12995 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Posted - 22/03/2020 : 14:24:26
|
quote: Originally posted by ken2
da, bio sam maloprije kod nje nije fasada pala spoj stropa i zida je popucao, pukotine po pregradnim zidovima, male pukotine po zidovima stubišta... po mojoj procjeni ružnije izgleda nego što je, ali bojim se da se neće mirno spavati ovih dana u životu se nisam tako uplašio
Ni ja neću spavati mirno. I ja se uplašio doduše ne u tom trenutku nego dok je prošlo. Onak došlo mi u glavu.
Nadam se da bude sve ok. |
Moj strip Moje aukcije |
 |
|
kifi
Junior Member

460 Posts
Member since 30/10/2005 |
Posted - 22/03/2020 : 14:41:39
|
Gledam snimke na TV, ja sam se inače iz Zagreba preselio u manji grad imam dosta prijatelja i poznanika i mamu u gradu. Jedno ne mogu shvatiti zašto je toliki promet u centru grada CIVILNIH VOZILA. Dajte mjesta policiji, vatrogascima, hitnoj i civilnoj zaštiti. Mislim da nema mjesta za turistički obilazak centra i snimanje selfija. |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6423 Posts
Member since 05/12/2016 |
|
emirem
Advanced Member

10853 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 22/03/2020 : 14:55:09
|
quote: Originally posted by nagor
https://www.monitor.hr/snimka-nadzorne-kamere-u-trenutku-potresa/
Rekla mi znanka da se njihov mačak već i prije potresa sakrio u podrum i nešto glasno zavijao. Mačak jih probudio i onda potres.
Moj stari ima akvarij u spavacoj i ribice su pocele jutros skakati pomahnitalo,sve zaspricale okolo,to ga je i probudilo,veli mi maloprije, pehari dok je igrao nogomet popadali,razbilo se par staklenih pokala,slike sa Kranjcarom i Vabecom i slika sa Bogic Bogicevicem ostale na zidu. Taj centar mi nikad nije ulijevao povjerenje,kad vidim da fasade raspadaju,sve u zidovima cigle, samo od 1990 su mnogi pregradjivali zidove bez dozvola i sad su mnogi ugrozeni zbog neodgovornih stanara jer su narusili arhitekturu i statiku zgrada. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 22/03/2020 : 15:24:46
|
Ljudi, ne dajte se i čuvajte se! Ne znam šta se ovo više dešava sa ovom planetom, nije malo ovakav virus već moraju i zemljotresi. Bože, ako smo te nečim toliko kao ljudska populacija naljutili, smiri se malo, izbroji do deset i daj nam još jednu šansu da se popravimo... |
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33430 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 22/03/2020 : 16:48:17
|
Baš mi bratić u Šestinama kaže da je zbrojal već 15 potresa, nije mu ugodno! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
xilrion
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3033 Posts
Member since 16/12/2010 |
Posted - 22/03/2020 : 17:45:23
|
quote: Originally posted by kifi
Gledam snimke na TV, ja sam se inače iz Zagreba preselio u manji grad imam dosta prijatelja i poznanika i mamu u gradu. Jedno ne mogu shvatiti zašto je toliki promet u centru grada CIVILNIH VOZILA. Dajte mjesta policiji, vatrogascima, hitnoj i civilnoj zaštiti. Mislim da nema mjesta za turistički obilazak centra i snimanje selfija.
Ma nije to nego su ljudi pohrlili svojim obiteljima, neki su se vozikali da ne budu vani jer je hladno, dosta njih je otišlo iz grada... |
https://xilrion.deviantart.com/ |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Topic  |
|