Moja zgrada je projektirana da izdrži 8 po Richteru, građena je 1971., a tad se pazilo zbog potresa u Skoplju i Banja Luci. Ali njihalo se gadno. Ne mreš vjeorvat, kao da smo na brodu. Nešto stripova popadalo ali sve je ok. Inače gledam otrgnuti dio toranja od katedrale sa balkona, jbte kao u nekom filmu.
ne, građena je vjerojatno za 8. potresnu zonu zg je dio 8., a dio 9. potresna zona i to odgovara po MCS skali, ilitiga po mercalliju a to ti dođe do 6,5 po richteru deveta zona bi bila do 6,9 kod nas nema predviđanja da bi igdje mogao udariti potres od 7- 8 richtera, a što bi bila 10. potresna zona
if you tolerate this, then your children will be next
Predstavnik stanara kaže kako zgrada ima dosta oštećenja, brojne pukotine. A zgrada 16 katova. Meni doma već dva put riknula struja, sigurno od drmanja uslijed potresa.
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Moja zgrada je projektirana da izdrži 8 po Richteru, građena je 1971., a tad se pazilo zbog potresa u Skoplju i Banja Luci. Ali njihalo se gadno. Ne mreš vjeorvat, kao da smo na brodu. Nešto stripova popadalo ali sve je ok. Inače gledam otrgnuti dio toranja od katedrale sa balkona, jbte kao u nekom filmu.
ne, građena je vjerojatno za 8. potresnu zonu zg je dio 8., a dio 9. potresna zona i to odgovara po MCS skali, ilitiga po mercalliju a to ti dođe do 6,5 po richteru deveta zona bi bila do 6,9 kod nas nema predviđanja da bi igdje mogao udariti potres od 7- 8 richtera, a što bi bila 10. potresna zona
Aha! Vidiš, nisam to znao. Ali uglavnom, sretan sam jer je sve dobro prošlo (mislim, kad vidim kak je drugima...) Čak je i optički kabel preživio, eto toliko je zgrada sigurna:)) Al' brate ljuljanje...:D
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
22:47 8 km od Rijeke. Nije fora trenutno, ma koliko slab bio, nakon stresa zbog zagrebačkog. Mislila sam da susjedi nešto vuku po stanu ili tako nešto..
Ne želim biti bezosjećajan, ali stvarno me zanima zašto odnosno kako je umrla ona curica? Je li bila vani ili je bila u stanu? Zna li tko?
Navodno joj je palo nešto na glavu. Neki predmet. Stan nije bio oštećen.
Čovjek uglavnom ne ide za takvim stvarima. Mi smo nakon ovog potresa makli sve teže od plišanaca što je stajalo iznad kreveta. Uskoro selim u novi stan, planirao sam police iznad dječjih kreveta, ali mislim da bih mogao odustati od toga, da na njima slučajno ne bi nešto teško završilo.
5.2, ali epicentar 50 km od Zagreba, Petrinja najviše stradala.
Dobro se osjetilo mada nam je Petrinja dalje od Markuševca gdje je bio epicentar u ožujku..... vjerojatno zato što je bio jako plitko (2 km)....
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."