forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 278

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7522 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 24/04/2020 : 08:40:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Lijepa stranica. Zasluge idu i scenaristu koji je ovim opisima stvorio atmosferu.

https://www.stripovi.com/recenzije/mister-no-mn-lib-5-rijecni-pirati/2206/

Samo je jedan Nolitta, a Bignotti pokazuje u čemu je najbolji!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13077 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/04/2020 : 09:50:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, 200-ta stranica u temi Mister Noa

Strike first. Strike hard. No mercy.

Edited by - ReemCP on 24/04/2020 09:51:01
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13077 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/04/2020 : 10:04:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

Malo sam razmišljao zašto si pomislio da je Civitelijev prvijenac bio Dječak Santiago. Kad je nacrtao svoju prvu priču u Mister Nosu to je bilo od kud sad ovaj dobar crtač. Ali „ interijer „ je klasičan, odlična akciona priča sa vrhunski prikazanim efektima, no okoliš i atmosfera uobičajeno Mister Noovski. Drugi, treći i četvrti put kad se Civiteli pojavljuje na MN-u događaji su prebačeni dobrim djelom u džunglu, on je tu atmosferu po meni nedostižno napravio, pa je to možda razlog zašto nam te epizode odmah padnu na pamet.

Može biti da je i zbog toga, ali zanimljivo kako se Civiteli odlično uklopio u ovaj serijal

quote:
Originally posted by Beva

Iako sam siguran da je Diso u dobroj mjeri ostavljao te praznine zbog rokova, ima bijela boja svoju čar. Crtež nije zagušen detaljima i čitaš samo ono što je bitno. Ako crta majstor kao Diso, to super izgleda. Kod Bignottija je meni osobno crtež pretrpan detaljima, ne znaš gdje bi gledao. Mislim da je on to radio jer je bio svjestan da tehnički i nije baš najbolji crtač, pa je kompenzirao detaljnošću crteža.

Ja više volim detalje, ali to ste vi s foruma krivi zašto sam ja takav postao. Prije sam čitao strip da ga pročitam, po nekoliko puta, nisam niti razmišljao o crtačima. Vidim ovaj forum (godinu prije registracije), čitam teme i vidim da se vode žive rasprave o crtačima, crtežima, onome što ja nisam nikad pridavao pažnju. I sad ja kad čitam, ne čitam strip više "brzo" kao nekad, dosta puta zastanem i promatram crtež, razmišljam nekad u sebi koliko si je koji crtač dao tu truda da bi nastala ta jedna tabla, zapravo da bi nastala ta jedna vinjeta od koje sve kreće.

Ali ovo što Kruger govori u konačnici, nema nam smisla da pišemo ovaj je bolji ili ovaj i da im tražimo mane, obojica su legende i obojici na sajtu redovito dam 10-ke, ne pravim uopće neku razliku između njih. Kao što rekoh, kad vidim njihovo ime na početku stripa, da su za crtež zaslužni jedan od njih dvojice, skačem od sreće i sa zadovoljstvom krećem s čitanjem, u novu avanturu sa našim pilotom.

quote:

ReemCP, evo o avionskoj nesreći ManUtd-a:

https://povijest.hr/sport/novinar-koji-je-prezivio-avionsku-nesrecu-s-nogometasima-manchester-uniteda/

Hvala ti na linku Uh, čitam i dođem do ovog dijela gdje piše da je sluačajno domaći igrač zabio gol u zadnjoj minuti, da bi se sutradan igrala nova utakmica i vjerojatno bi se nesreća izbjegla Naježiš se, eh što ti je sudbina..

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13077 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/04/2020 : 10:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Kad je kolekcija počinjala izlaziti, ja nisam kupovao jer sam većinu tih stripova imao u LMS pa mi se nije duplalo. Također, osim jakih epizoda bilo je tu i prosječnih , pa i lošijih i onda sam smatrao da nema smisla trošit na njih. Ali kako godine prolaze, radije se uhvatim dobrog izdanja sa kvalitetnim otiskom gdje je cijela epizoda u jednom stripu i sad vidim da bi mi ipak bilo drago da imam recimo prvih 200 u kompletu.
A ovako, nešto imam LMS, nesto oštećenih primjeraka Libellus, a nešto samo skenirano. Pa zazivam novo izdanje, Mister No klasik. Ali to je nezahvalna situacija za potencijalne izdavače, kao i za kupce jer puno potencijalnih kupaca ima nešto, pa možda ne bi kupovalo sve, a s druge strane, prve epizode su dostupne i u VČ knjigama i ne bi imalo smisla skupljati nova izdanja ako nema garancije da ce sva izaći, a tko to moze garantirati. Začaran krug. A da se pratilo Libellus, svakih par mjeseci bi otislo parsto kuna i za par godina kolekcija je tu

Da, Mister No klasik bi bio odlično rješenje, treba reći Jakiju kad je već pokrenuo Texa, da pokrene Mister No za narod K'o će drugi ako neće on.

Shvaćam te za ovo zašto nisi uzimao LL kad si već nešto imao u LMS-u. Koncept LL-a je odličan sa ovim kompletnim pričama, a i u prilog ide to što su stripovi napokon sa čitavim, kompletnim stranicama. I što su objavljene priče koje Dnevnik nikada nije objavio. Nažalost, Dnevnik je dosta izbacivao tih stranica, mislim da je najviše tamo na početku unštio priču "Posljednji Cangaceiro", unakazili su je sa izbacivanjem 84 stranice stripa Klasik "Riječni pirati" uništili sa izbacivanjem 26 stranica stripa, da ne povjeruješ..

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 24/04/2020 : 10:25:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

Ja više volim detalje, ali to ste vi s foruma krivi zašto sam ja takav postao. Prije sam čitao strip da ga pročitam, po nekoliko puta, nisam niti razmišljao o crtačima. Vidim ovaj forum (godinu prije registracije), čitam teme i vidim da se vode žive rasprave o crtačima, crtežima, onome što ja nisam nikad pridavao pažnju. I sad ja kad čitam, ne čitam strip više "brzo" kao nekad, dosta puta zastanem i promatram crtež, razmišljam nekad u sebi koliko si je koji crtač dao tu truda da bi nastala ta jedna tabla, zapravo da bi nastala ta jedna vinjeta od koje sve kreće.

Ispričavam se što ću staviti primjer koji nije iz Mister Noa, ali ovo je meni izvrsna tabla:

Nema detalja, ali ovo je toliko dobro nacrtano da ću ja svakako duže čitati i uživati u crtežu. Malo scena izgleda teatralno, ali riječ je o srčanom udaru pa ima smisla. Probaj naći Dall'Agnolu neku nesigurnu liniju, neki potez viška, nema šanse. Može se i u takvom crtežu uživati, detalji bi meni osobno samo smetali.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13077 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/04/2020 : 10:41:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ispričavam se što ću staviti primjer koji nije iz Mister Noa, ali ovo je meni izvrsna tabla:

Nemaš se što ispričavati, ti i sam crtaš pa još bolje to sve kužiš i svakako je lijepo čuti i tvoje mišljenje Vidio sam i pročitao onaj tvoj strip Polo (samo prvu ep, a vidim da si stavio i 2 ep u međuvremenu), baš je super, lud strip (ali u pozit. smislu) Moram danas pročitati nastavak, vidio sam tu temu samo kad je objavljena, pa sam kasnije zaboravio vidjeti da li ima novih tabli.

Što se tiče Mister Noa, Pcoro je ovo isto dobro napisao da dosta zasluga ide i scenaristima, koji upravo tim svojim didaskalijama, opisima puno doprinose takvoj odličnoj atmosferi u stripu. Jer kad kvalitetnom crtaču pridodaš i kvalitetnog scenaristu, onda je čarolija tu i uživanje može početi.

Ja se još čudim i ne mogu se načuditi koliko u tih prvih 100 epizoda ima jako dobrih priča, koje te na kraju čitanja ostave u "wow" afektu. Spock se nalazi u jakom dobrom razdoblju (pročitao je zadnje LL 31: Yanoame) serijala i ako čita ovaj moj post, rekao bih mu da do stotke, odnosno do LL 47 će mu možda samo LL 36: Xavanti biti možda lagani pad, ono, solidna priča. Ali, dalje opet sve ide vrhunski. Jedino Spock nemoj nikako čitati recenzije prije čitanja neke priče, primjerice LL 35: Krv na snijegu jer recezent te dotične priče otkriva sve bitne detalje Priča, koja je inače fenomenalna. Kao da pišeš recenziju Nick Raidera i odmah na početku napišeš tko je ubojica, tako je i ovo.

Edited by - ReemCP on 24/04/2020 10:42:45
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13077 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/04/2020 : 10:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Evo, da netko ne pomisli da ja Disa slučajno ne obožavam, naprotiv, ove scene su jako super i jako me nasmijao ovdje (naravno, zahvaljujući i scenaristi i samoj ideji). Iako smo ovo bili već stavljali, ali nema veze.

Edited by - ReemCP on 24/04/2020 10:51:58
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13077 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/04/2020 : 10:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ili ovo, legendarno

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7522 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 24/04/2020 : 11:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
@Reem: Normalno da čitam!
Ne sekiraj se, dosta tih epizoda sam već pročitao (pogotovo kultne kao "Krv na snijegu"). Mora biti i moj kratki komentar tamo. Sada samo kronološki odrađujem serijal!
Svakako da se slažem da u recenziji treba izbjegavati spoilere (nekad nije baš moguće, kao kod dosta Dylana npr.), pa budem i sam šokiran kada recenzent prepriča kompletnu radnju.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17113 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 24/04/2020 : 12:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kakve to ima veze. Ti ne kužiš neke stvari. I sam Feri je kopirao, pa što. Svatko svakog kopira.
Evo neki njegovih radova koji ne izgledaju tako loše gdje se potrudio ili je imao više vremena:

Ferri je kopirao poze, njegov Zagor i dalje je njegov. Bignotti kad kopira uzima sve, nema ništa svoje.

Uostalom, ja ne tvrdim da je Bignotti dno dna, sasvim prosječan crtač, ima ih puno gorih u Bonelliju.

Ako ćemo gledati današnje kriterija onda su i Diso i Bignoti limitirani crtači iliti prosječni. Oni su dobrim djelom na početcima nosili serijal MN-a. Jedan se odrekao detalja, drugi je spustio ljestvicu tehničke izvedbe ( izbjegao si komentirati ono što sam stavio od Bignotija). Svi Mister Noovi Bignotija su njegovi koga god kopirao, barem mu Disov nije u ukočenom poluzjevu. Malo podcjenjivački govoriš o Boneli crtačima. Nekada nije bilo puno crtača a moralo se štancati. S vremenom se počelo dovoditi više crtača na serijal kako bi se dobilo na kvaliteti crteža. Kod MN-a imaš ovaj dvojac, pojedinci tu i tamo nadopunjuju rupu, pojavio se Civiteli no on ubrzo prelazi na Teksa. Di Vito je preuzeo ulogu tipa koji je tu zbog štancanja, a i s vremenom dolaze crtači s većom slobodom kao već spomenuti Bianchini. Nisam baš nešto previše upućen u američki strip ali koliko znam oni su također morali štancati, ispočetka tjedno u novinama kasnije već kako to ide. I oni izbjegavaju detalje, vinjete su im poluprazne. Francuzi su to bolje radili, ali ako ćemo iskreno imaš godinu dana da nešto napraviš na albumu ili dva. Dakle nije baš korektno govoriti o tim ljudima koji su imali nezahvalnu ulogu da u vrlo kratkom roku naštancaju tako puno toga.
Pošto je strip i zamišljen za djecu a mi smo pomalo velika djeca što se tiče stripa, pa da ti vratim u tom dječjem prepucavanju. Ja bih uvijek prije izabrao Bignotija. Dakle imamo totalno različit subjektivni pogled.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17113 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 24/04/2020 : 12:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ljudi, 200-ta stranica u temi Mister Noa

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17113 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 24/04/2020 : 12:37:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Malo sam razmišljao zašto si pomislio da je Civitelijev prvijenac bio Dječak Santiago. Kad je nacrtao svoju prvu priču u Mister Nosu to je bilo od kud sad ovaj dobar crtač. Ali „ interijer „ je klasičan, odlična akciona priča sa vrhunski prikazanim efektima, no okoliš i atmosfera uobičajeno Mister Noovski. Drugi, treći i četvrti put kad se Civiteli pojavljuje na MN-u događaji su prebačeni dobrim djelom u džunglu, on je tu atmosferu po meni nedostižno napravio, pa je to možda razlog zašto nam te epizode odmah padnu na pamet.

Može biti da je i zbog toga, ali zanimljivo kako se Civiteli odlično uklopio u ovaj serijal

quote:

ReemCP, evo o avionskoj nesreći ManUtd-a:

https://povijest.hr/sport/novinar-koji-je-prezivio-avionsku-nesrecu-s-nogometasima-manchester-uniteda/

Hvala ti na linku Uh, čitam i dođem do ovog dijela gdje piše da je sluačajno domaći igrač zabio gol u zadnjoj minuti, da bi se sutradan igrala nova utakmica i vjerojatno bi se nesreća izbjegla Naježiš se, eh što ti je sudbina..

Da šteta što je Civiteli prešao na Teksa on je po meni, ne samo što se odlično uklopio, digao malo ljestvicu.

Što se tiče nesreće, da, tužna priča.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13077 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/04/2020 : 13:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

@Reem: Normalno da čitam!
Ne sekiraj se, dosta tih epizoda sam već pročitao (pogotovo kultne kao "Krv na snijegu"). Mora biti i moj kratki komentar tamo. Sada samo kronološki odrađujem serijal!
Svakako da se slažem da u recenziji treba izbjegavati spoilere (nekad nije baš moguće, kao kod dosta Dylana npr.), pa budem i sam šokiran kada recenzent prepriča kompletnu radnju.

Ajde, super onda Žao mi je da si slučajno ne zaspoilaš nešto, pa da eventualno izostane onaj efekt iznenađenja kojeg pojedina priča pruža. Možda je malo i nezahvalno nekad kad dođemo ovdje u temu, pa možda nesvjesno i nenamjerno nešto prokomentiramo i možda nekome nešto zaspoilamo. Ali, teško je da ne diskutiramo o pričama i da se ne dotaknemo nekih scena i događaja, ponekad je to jednostavno nemoguće.

@Kruger - tek sam ovih dana skužio, kad već pričamo o Bignottiju, da je on radio onu naslovnicu za LL 56: Prorok, knjiga i epizode koje nisu nikad objavljene od strane Dnevnika.

Mister No mi je ovdje odlično prikazan, faca također. Cjelokupno, puno bolje izgleda nego pilot kakvog ga je Ferri prikazivao, barem kad radimo usporedbu sa modnim detaljom, odnosno odjećom.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 24/04/2020 : 14:02:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jedan se odrekao detalja, drugi je spustio ljestvicu tehničke izvedbe ( izbjegao si komentirati ono što sam stavio od Bignotija).

Zato što, iskreno, ne vidim neku razliku u odnosu na njegove table. Bignotti kao Bignotti.

Ne slažem se da je Diso ikad bio prosječan crtač, on je gornji dom po kvaliteti.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25323 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/04/2020 : 14:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ne slažem se da je Diso ikad bio prosječan crtač, on je gornji dom po kvaliteti.

Naravno da si u pravu. Diso je odličan crtač, i to ne samo po Bonelli merilima, već i šire. Bignoti je teški prosek, čak i po Bonelliju.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13077 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/04/2020 : 19:02:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Je l'mi može netko tko je bolji poznavatelj engleskog, pomoći kod jedne riječi? U jednoj epizodi Mister Noa se spominje poznata klondiška zlatna groznica, a jednu riječ nikako ne mogu dokučiti što znači, odnosno kako bi se prevelo na naš jezik - packers.

quote:
Miners and packers climbing the Chilkoot Pass during the Klondike Gold Rush.

edit: mislio sam da je možda neka riječ u engleskom, sinonim za "kopače" zlata, ali naravno, nisam siguran.

Edited by - ReemCP on 24/04/2020 19:03:33
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25323 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/04/2020 : 19:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Pomagač.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 24/04/2020 : 21:02:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
evo ako ja mogu koju reći za jubilarnu 200. stranicu topika... upozoravam da sam tek početnik u ovom serijalu i da još puno toga treba pročitati i naučiti, ali dojam koji polako gradim o ovom serijalu i njegovom glavnom liku mister nou je sljedeći; sam mister no kao da je opuštenija, raskalašenija i neobuzdanija verzija zagora. jednako sklon izazovu, avanturi ali kao zagorov "zločestiji" i ne toliko "ambiciozni" mlađi brat (kako to obično s mlađom braćom biva, ne?). bez pretenzija da vlada, diktira, uređuje neke odnose, ali da dobro zaradi, popije i da se usto što bolje zabavi...

...evo, ako ćemo malo da uspoređujemo neke stvari/likove s obzirom da ga pišu/stvaraju iste osobe.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13077 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/04/2020 : 21:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Pomagač.

Izvrsno, hvala ti

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17113 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 24/04/2020 : 21:19:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jedan se odrekao detalja, drugi je spustio ljestvicu tehničke izvedbe ( izbjegao si komentirati ono što sam stavio od Bignotija).

Zato što, iskreno, ne vidim neku razliku u odnosu na njegove table. Bignotti kao Bignotti.

Ne vidiš razliku kod Bignotija? Pa čovjek izvrsno crta, pogotovo one tri naslovnice iz 60-ih, imaš sve što treba. Diso čovjek koji prvenstveno crta ukočene face, ti si stavio table gdje se to izvrsno vidi, je tebi sam vrh, ajde dobro. Prema današnjim mjerilima ono što je radio na Mister Nou je prosječan crtač, ne možeš izostaviti detalje jer nemaš vremena, to jest možeš ali si onda prosječan. Tako to ide prema dogmatskim postavkama.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17113 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 24/04/2020 : 21:21:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Kruger - tek sam ovih dana skužio, kad već pričamo o Bignottiju, da je on radio onu naslovnicu za LL 56: Prorok, knjiga i epizode koje nisu nikad objavljene od strane Dnevnika.

Mister No mi je ovdje odlično prikazan, faca također. Cjelokupno, puno bolje izgleda nego pilot kakvog ga je Ferri prikazivao, barem kad radimo usporedbu sa modnim detaljom, odnosno odjećom.

Malo su mu ovi vojnici ofrlje ispali, nije baš dobro stavio u kadar. Sama pozadina, zid stepenice i Mister No su dobri. Zna on to bolje kad hoće.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25323 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/04/2020 : 21:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

evo ako ja mogu koju reći za jubilarnu 200. stranicu topika... upozoravam da sam tek početnik u ovom serijalu i da još puno toga treba pročitati i naučiti, ali dojam koji polako gradim o ovom serijalu i njegovom glavnom liku mister nou je sljedeći; sam mister no kao da je opuštenija, raskalašenija i neobuzdanija verzija zagora. jednako sklon izazovu, avanturi ali kao zagorov "zločestiji" i ne toliko "ambiciozni" mlađi brat (kako to obično s mlađom braćom biva, ne?). bez pretenzija da vlada, diktira, uređuje neke odnose, ali da dobro zaradi, popije i da se usto što bolje zabavi...

...evo, ako ćemo malo da uspoređujemo neke stvari/likove s obzirom da ga pišu/stvaraju iste osobe.

Preporučujem ti da kreneš od prve epizode, bez preskakanja. Serijal se polako gradi i postaje sve bolji i bolji, mada već na samom početku imaš neke top epizode.

Poređenje sa Zagorom mi nekako nije opravdano, ali ok, to je tvoje mišljenje.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 24/04/2020 : 21:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
palo mi na pamet zbog nolitte i sličnog settinga; daleko od civilizacije, prašuma, urođenici, plemena, idealizam vs. materijalizam

mister no kao ipak dosta otkačeniji tip od zagora doduše...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25323 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/04/2020 : 21:53:26  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

palo mi na pamet zbog nolitte i sličnog settinga; daleko od civilizacije, prašuma, urođenici, plemena, idealizam vs. materijalizam

mister no kao ipak dosta otkačeniji tip od zagora doduše...

A dobro, po toj metodologiji tu možemo ubaciti i Tarzana, Fantoma, Texa..

Naravno da svi ti good guys imaju neka opšta mesta i mogu se po tome porediti. Ali Zagor i MNo meni uopšte nisu slični. Ovaj prvi je predvodnik, superheroj, traži izazove i rešava ih bez problema. Gradi kult ličnosti oko sebe, nije iskren prema onima koji ga poštuju, ali svejedno važi za nekog bez mrlje. Mister No je u svemu suprotnost.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21127 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/04/2020 : 22:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
da,sušta su suprotnost;i kao junaci,ali i sami serijali - dok danas za zagora više nemam živaca,pilot me uvek lepo razonodi,i od tih starih (regularnih) zs/lms junaka (ne računajući parkera kena koji je klasa za sebe) Teks i pilot su mi i danas jako dobri serijali.A ima kod obojice i nekih bravuroznih epizoda.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 24/04/2020 22:09:40
Go to Top of Page
Page: of 278 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000