forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 566

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 18/04/2020 : 20:47:16  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Gledao sinoc Bugsy (1991) Warren Beatty i Annette Bening i moj omiljeni glumac Harvey Keitel. Skroz fin filmic. Prikazuje gangstera Bennya Siegela u, ja bih rekao, romantizovanom, blazem, dopadljivijem svetlu nego sto je stvarno bio ijedan gangster. Prijao mi je ovakav drugaciji laksi pristup gangster tematici, obicno su ovakvi filmovi jako mracni i dosta suroviji od ovog. Ovde je fokus na ljubavnoj prici i Bugsyjevoj zanesenosti i njegovim plemenitim idealima. Vredi pogledati.
Steta sto nema vise Harvija Kajtela u filmu i voleo bih da vidim Harvija Kajtela u glavnoj ulozi u nekom gangsterskom filmu. Nije imao glavnu ulogu ja mislim od 90ih godina proslog veka.

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10431 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 18/04/2020 : 22:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Na TV-u (HRT 1) Parker sa Stathamom!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/04/2020 : 01:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

gledljiv je i ovaj Stathamom Parker, ali stripovskom ne moze prismrdit ni do malog nokta na nozi

Upgrade (2018)
imdb.com/title/tt6499752/

Mada imam ovaj film vec skoro godinu dana na kompu, tek danas nasao vrijeme da ga pogledam. I zapravo me prijatno iznenadio.

Iako ima sve te sci/fi fore i pomalo brutalne scene, ipak odise i humorom sto mi je poseban plus. Eto, i boljoj polovini se dopao, a ona se ne pali na sci/fi, a ni na horror (je, ne znam po kom obrazcu mora i ta epitet biti gore na imdb, niđe veze).
Pomalo me podsjeca na sve ove nove "studentske" filmove sa hi-tec tehnologijama koji imaju odlicne (ili lude) ideje i tehnologija im omogucava tehnicki zadovoljavajuce zapeci sve skupa. Ko onaj film o onim mladima u onoj kuci kad netko izlazi i krene do susjeda pa zapravo dođe do iste njihove kuce i vidi njih (i sebe!) unutra kako sede, ono paralel universe, i tako bezbroj situacija. Ne, nema ovaj film nikakve veze sa pomenutim (kojem se trenutno ne prisjecam naslova), ali nekako taj đir, te mladalacke ideje. Ili onaj film koji je zapocet prije Ex Machine (isto robot) ali je zavrsen tek nakon nje i zato posve zaboravljen (jasno, bez takvog budzeta).

A je, zanimljiva ideja, nije ni predugacko (1:40), zapravo da su sve skupa skratili na samu osnovnu ideju i na nekih 50 min, ovo bi komotno mogla biti jedna od epizoda Black Mirrora. Bez problema.

Mislim da bi se mladji ovo svidjeli (kad se vec toliko pali na sci/fi), ali za Shanera nisam siguran. Mozda cak i bi...

Drukcije redatelj Leigh Whannell ('77) je napravio i Insidious: Chapter 3 te The Invisible Man, a rezirat ce i novu verziju Escape from New York pri cemu ce John Carpenter biti "executive producer". Sad da li nam uopste treba jos jedan je*eni remake u poplavi svakojakih ovih decenija, o tome radije ne bi.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 19/04/2020 01:34:38
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 19/04/2020 : 09:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
danas besplatno između ostalog i u MAXTV videoteci...... dojmovi?

https://www.tportal.hr/showtime/clanak/maxtv-casti-sve-svoje-korisnike-u-nedjelju-potpuno-besplatno-uzivajte-u-filmskom-blockbusteru-gospoda-20200417

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10431 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 19/04/2020 : 11:27:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

gledljiv je i ovaj Stathamom Parker, ali stripovskom ne moze prismrdit ni do malog nokta na nozi

Pa, meni se učinio solidno odrađenim.
Malo je problematična (da li je uopće bila potrebna, osim zbog špice) uloga JLO, ali njoj bih sve oprostio.

Parker u stripu mi je inače vrh "tvrdokuhanih" krimića. Preporuka svim ljubiteljima žanra.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7391 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 19/04/2020 : 12:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nenno

https://www.tportal.hr/showtime/clanak/maxtv-casti-sve-svoje-korisnike-u-nedjelju-potpuno-besplatno-uzivajte-u-filmskom-blockbusteru-gospoda-20200417

Pričalo se o njemu pred koju stranicu i dojmovi su podijeljeni. Meni je jedan od zabavnijih filmova u zadnje vrijeme i svakako bih ti preporučio da ga pogledaš, još pogotovo kad je već besplatan.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 19/04/2020 : 23:44:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:
Originally posted by nenno

Pričalo se o njemu pred koju stranicu i dojmovi su podijeljeni. Meni je jedan od zabavnijih filmova u zadnje vrijeme i svakako bih ti preporučio da ga pogledaš, još pogotovo kad je već besplatan.

Piši plus, već viđeno no meni ipak zabavno.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/04/2020 : 02:11:14  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Po drugi put gledao jedan od omiljenih i najboljih filmova po mom misljenju. The Wrestler odnosno Rvac Darena Aronofskog, Miki Rurk u ulozi zivota i sjajna Marisa Tomei.
Perfektan film u svakom smislu i nikad mi nece biti dosadno da ga gledam.
Iskren, sirov, emotivan.
I onaj kraj ce mi zauvek ostati urezan u pamcenju kao jedan od najboljih krajeva na filmu.

Edited by - going going on 20/04/2020 02:13:40
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 21/04/2020 : 08:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
The Wrestler je prva liga, Mickey u toj ulozi nenadjebiv.
Nažalost, te godine je na dodjeli Oskara imao kao konkurenta veličanstvenog Seana Penna, koji je još glumio homoseksualca, tako da nije mogao dobiti tu nagradu. Šteta.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 21/04/2020 : 11:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote

El Hoyo/ The Platform (2019)

Glavni lik se budi u vertikalnom zatvoru sa jednom ćelijom i dvoje ljudi na svakom nivou, pri čemu je broj nivoa nepoznat. U ćeliji se ostaje mjesec dana, a onda te pošalju na neki drugi nivo. Neko ode gore, neko ode duboko dolje. Začkoljica je što u sredini ćelije postoji rupa kroz koju se jednom dnevno na dva minuta spušta platforma sa hranom, redom od prvog nivoa, tako da dok dođe kod onih niže malo toga ostane.

Blagi spojleri u ovom pasusu:

Film je očigledna metafora današnjeg društva, podjela izazvanih razlikama u bogatstvu i nekontrolisanim trošenjem dostupnih resursa. Što si visočije to si bezobzirniji prema onima dolje, a čim se malo popneš ka gore (za što ti je potrebna sreća, uz sva sranja koja usput pretrpiš od onih iznad sebe) počneš da se ponašaš isto kao i oni. Mnogo toga su ovdje autori ubacili što je podložno različitim tumačenjima. Na kraju izgleda da je njihova poruka da je promjena/revolucija moguća ako se udruže obrazovanje i snaga zarad opšteg dobra. Takođe, sugeriše se da svaka promjena sistema iziskuje nasilje i žrtve.

Film je dobro realizovan, napet, drži pažnju, mada je kraj morao biti bolji.
Takođe, ono što je bitno napomenuti je da se poruka filma ne prenosi gledaocu nimalo suptilno, pa ovo nije film za one sa slabim želucem.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/04/2020 : 20:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

The Wrestler je prva liga, Mickey u toj ulozi nenadjebiv.
Nažalost, te godine je na dodjeli Oskara imao kao konkurenta veličanstvenog Seana Penna, koji je još glumio homoseksualca, tako da nije mogao dobiti tu nagradu. Šteta.

Steta, jer je zasluzio.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 23/04/2020 : 09:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote

Uncut Gems (2019) https://www.imdb.com/title/tt5727208/

Luda, intenzivna vožnja kroz probleme glavnog lika i njegovo koprcanje da se iskobelja iz njih, a (ne)svjesno se sa svakom narednom odlukom sve dublje zakopava.

"Nebrušeni dragulji" je odličan naslov jer, osim bukvalnog značenja, mi djeluje da dobro prikazuje i način na koji je film snimljen, sirovo. Brzi tempo, dijalozi, buka, sve to doprinosi povećanju napetosti kod gledaoca, jer haos u životu glavnog lika gleda kroz audio-vizuelni haos na ekranu. Sviđa mi se

Adam Sendler nosi film. Tu je i Kevin Garnet, i to ne u cameo ulozi.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 23/04/2020 : 10:07:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

El Hoyo/ The Platform (2019)

Glavni lik se budi u vertikalnom zatvoru sa jednom ćelijom i dvoje ljudi na svakom nivou, pri čemu je broj nivoa nepoznat. U ćeliji se ostaje mjesec dana, a onda te pošalju na neki drugi nivo. Neko ode gore, neko ode duboko dolje. Začkoljica je što u sredini ćelije postoji rupa kroz koju se jednom dnevno na dva minuta spušta platforma sa hranom, redom od prvog nivoa, tako da dok dođe kod onih niže malo toga ostane.

Blagi spojleri u ovom pasusu:

Film je očigledna metafora današnjeg društva, podjela izazvanih razlikama u bogatstvu i nekontrolisanim trošenjem dostupnih resursa. Što si visočije to si bezobzirniji prema onima dolje, a čim se malo popneš ka gore (za što ti je potrebna sreća, uz sva sranja koja usput pretrpiš od onih iznad sebe) počneš da se ponašaš isto kao i oni. Mnogo toga su ovdje autori ubacili što je podložno različitim tumačenjima. Na kraju izgleda da je njihova poruka da je promjena/revolucija moguća ako se udruže obrazovanje i snaga zarad opšteg dobra. Takođe, sugeriše se da svaka promjena sistema iziskuje nasilje i žrtve.

Film je dobro realizovan, napet, drži pažnju, mada je kraj morao biti bolji.
Takođe, ono što je bitno napomenuti je da se poruka filma ne prenosi gledaocu nimalo suptilno, pa ovo nije film za one sa slabim želucem.

Da, malo više dramaturgije i twista ne bi bilo naodmet

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7391 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 23/04/2020 : 11:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

Luda, intenzivna vožnja kroz probleme glavnog lika i njegovo koprcanje da se iskobelja iz njih, a (ne)svjesno se sa svakom narednom odlukom sve dublje zakopava.

"Nebrušeni dragulji" je odličan naslov jer, osim bukvalnog značenja, mi djeluje da dobro prikazuje i način na koji je film snimljen, sirovo. Brzi tempo, dijalozi, buka, sve to doprinosi povećanju napetosti kod gledaoca, jer haos u životu glavnog lika gleda kroz audio-vizuelni haos na ekranu. Sviđa mi se

Dobar je Uncut Gems. Jedan od danas rijetkih filmova koji uspijevaju uznemiriti gledatelja. Meni je čak za nijansu bolji prethodni film braće Safdie, Good Time. Moguće i zbog toga što sam se tu prvi put susreo s redateljskim dvojcem.

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 23/04/2020 : 12:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Dobar. Lagano mi upada među 5 najboljih prošle godine. Čudi me kako je potpuno skrajnut iz priče o bilo kakvim nagradama, mada ljudi generalno ne vole da vide nesrećne završetke.

Nisam gledao Good Time ali sam odmah nakon gledanja ovog otišao da pogledam što su snimili, pa sam ga već ubilježio :)

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6343 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 23/04/2020 : 13:17:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:

Dobar je Uncut Gems. Jedan od danas rijetkih filmova koji uspijevaju uznemiriti gledatelja. Meni je čak za nijansu bolji prethodni film braće Safdie, Good Time. Moguće i zbog toga što sam se tu prvi put susreo s redateljskim dvojcem.

Da se i ja odmah nadovežem i isto tako preporučim Good Time.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7391 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 23/04/2020 : 13:24:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Meni nije u 5, ali je svakako u 10. Iako, još toga ima za pogledati.

Što se nagrada tiče, u potpunosti se slažem. Izostanak ovog filma makar među nominacijama je veliki previd.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 23/04/2020 : 21:51:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
The Wrestler (2008)

Inače nisam ljubitelj sportskih filmova pa sam ovaj film uvijek odgađao gledati što je bila greška jer prvo ovaj film nije nimalo tipični sportski film, a drugo film je odličan!
A Mickey Rourke - pitanje je koliko glumi a koliko je zapravo taj glumac zapravo on sam.
Ocjena:8/10

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 24/04/2020 : 11:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Film ti je odličan, a daješ mu 8/10?
Jesil i ti prešao kao anto na granitne odlične, dijamant odlične, itd., pa mu daješ samo odličan? :D
Moram i ja pogledati ovih dana, kad ga već nahvalište i going i ti :)
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17835 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 24/04/2020 : 12:15:19  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Gledao sinoc Bugsy (1991) Warren Beatty i Annette Bening i moj omiljeni glumac Harvey Keitel. Skroz fin filmic. Prikazuje gangstera Bennya Siegela u, ja bih rekao, romantizovanom, blazem, dopadljivijem svetlu nego sto je stvarno bio ijedan gangster. Prijao mi je ovakav drugaciji laksi pristup gangster tematici, obicno su ovakvi filmovi jako mracni i dosta suroviji od ovog. Ovde je fokus na ljubavnoj prici i Bugsyjevoj zanesenosti i njegovim plemenitim idealima. Vredi pogledati.
Steta sto nema vise Harvija Kajtela u filmu i voleo bih da vidim Harvija Kajtela u glavnoj ulozi u nekom gangsterskom filmu. Nije imao glavnu ulogu ja mislim od 90ih godina proslog veka.

Dobar film
Inace ne volim krimose drogalje i ostalu zgadiju ma ekranu ali ovaj je dobar

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 24/04/2020 : 12:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Je, Wrestler je monster film i odlicna Mickeyjeva uloga, ali za desetku... ne znam, mislim da mi toliko odlican ipak nije (koliko me sjecanje jos drzi). Ali je stvarno stvarno dobar.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7391 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 24/04/2020 : 15:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Meni je The Wrestler također dobar, ali ne i odličan. Ima Aronofsky i boljih filmova.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/04/2020 : 19:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Jesil i ti prešao kao anto na granitne odlične, dijamant odlične, itd., pa mu daješ samo odličan? :D

meni je odlican - 6 na imdb-u
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 24/04/2020 : 21:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message  Reply with Quote
https://www.imdb.com/title/tt4332232/?ref_=nv_sr_srsg_0]

Fractured (2019)

Solidan triler/misterija. Drži pažnju do kraja.

Edited by - mezzano on 24/04/2020 21:05:07
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/04/2020 : 01:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Xexe pa da:))
Evo ovako ti ja ocjenjujem filmove:
Ocjene su od 1 do 10, kao na IMDb-u
5 je prva ocjena koja valja.
5 je gledljiv film, 6 je ok film ali ništa posebno, 7 je prva ozbiljnija ocjena, 8 je odličan film, devet je fakat odličan film, a 10 je ultimativno remek-djelo, a takvih je malo.

Eto

Inače Uncut gems sam stao gledati nakon 15 min.
Evo, njemu bih dao 4/10 :D

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page
Page: of 566  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.33 seconds. Snitz Forums 2000