Author |
Topic |
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 18/05/2020 : 14:12:06
|
quote: Originally posted by Markos
Korona je napravila više štete nego sam mislio, a bojim se da će najgore tek doći, tako da ću nastaviti s akcijom do prvog kolovoza, kad obično završavaju naši ljetni popusti.
Dvije narudžbe su obavljene u ova 2 miseca, a bude ih još barem toliko do kraja akcije. Žaj mi je čut da je šteta tolika, podržat ću financijski koliko god mogu. |
And like that... he's gone. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 18/05/2020 : 17:55:41
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Korona je napravila više štete nego sam mislio, a bojim se da će najgore tek doći, tako da ću nastaviti s akcijom do prvog kolovoza, kad obično završavaju naši ljetni popusti.
Neznan kako je drugima, ali mene je dobro sjebala. Vraćaju se stvari pomalo u normalu ali stripove teško da ću kupovat narednih pola godine.
Da sjebala. Malo je to rec sta je ova ugroza dosad obavila, a ko zna sta ce jos... ali isto cu sve kupit i podrzat Fibru ka i uvik. Bespogovorna potpora najboljem strip nakladniku ovih prostora, (a i mnogo, mnogo sire...) |
Los cukar na fritulama! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 18/05/2020 : 18:28:11
|
osim Neustrašivih,svaki ovogodišnji Fibrin strip je kupljen,ili će biti do kraja juna;od junske ture ne garantujem za Orvela,Sećanja vode i drugog Melvila (barem dok ne overim prvog).
ove godine maksimalno podržavam strip izdavače,posebno Fibru (po difoltu) i Komiko (koji rastura u 2020-oj)! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1953 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 18/05/2020 : 18:37:26
|
quote: Originally posted by anto
osim Neustrašivih,svaki ovogodišnji Fibrin strip je kupljen,ili će biti do kraja juna;od junske ture ne garantujem za Orvela,Sećanja vode i drugog Melvila (barem dok ne overim prvog).
ove godine maksimalno podržavam strip izdavače,posebno Fibru (po difoltu) i Komiko (koji rastura u 2020-oj)!
Kupices ti i Neustrasive Zene i bice ti vrh!
I ja cu kupiti verovatno sve osim Zena i Kisobrana. Orwell, Berlin i Jimmy su mi najocekivaniji naslovi od nove ture. Iscekujem i novi uvoz da konacno kompletiram Negro Blanco.
Marko, postavi preview za ove nove stripove. Zanima me kako ce koji izgledati. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
Edited by - AleksandarN on 18/05/2020 18:39:03 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 18/05/2020 : 19:54:46
|
Dobro, dobro, situacija nije _TAKO_ strašna, nije ono bilo žicanje lajkova niti žicanje kupovina niti ničega. Jednostavno, cjelokupna ekonomska situacija u društvu je malo škakljiva i popusti su trenutno nužnost, samo sam to htio reći. |
Trouble will find me |
|
|
ivi skoj
Senior Member
Croatia
2120 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 18/05/2020 : 21:51:23
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Neznan kako je drugima, ali mene je dobro sjebala. Vraćaju se stvari pomalo u normalu ali stripove teško da ću kupovat narednih pola godine.
Nas je isto pomela, mi sa pola snage, sestra još nije ni započela sezonu, sve zatvoreno, šogor u očekivanju pomaka, frendovi isto. Privatni sektor je podosta stradao. Ja prešo na dodax, pa kupujem cd-e za funtu, dvije tek toliko da imam osjećaj da imam neku zabavu. Stripovi i ploče malo postali luksuz. Valjda bu prebilo, pa se polako povratilo u normalu, iako nisam pretjerani optimista.
Žao mi crš-a, baš smo se lijepo družili i zabavljali. |
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
|
|
Martindylan1982
Starting Member
53 Posts
Member since 09/12/2015 |
Posted - 18/05/2020 : 23:19:18
|
Bok. Pitanje za Markosa ili nekog ko je upućen. Htio bi krenuti s Betmenom, ali me zanima ima li neki raspored čitanja ili da kupujem kako je Fibra izdavala?
Fala |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
|
Martindylan1982
Starting Member
53 Posts
Posted - 18/05/2020 : 23:55:21
|
2 i 3 su nastavci, ostalo je praktički nebitno kako ćeš ih čitati.
Pod 2 i 3 misliš na Duga noć vještica i Mračna pobjeda?
Koji je po tvom ukusu najbolji za početi? Frend mi na hvalio Mračnog viteza. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 19/05/2020 : 00:10:04
|
Godina prva, Strašan vic, Mračni vitez. Ta tri su u svakom iole relevantnom i realnom izboru najboljih batmanovih stripova u top 5. |
Trouble will find me |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 19/05/2020 : 00:30:38
|
The Killing joke, Bollanda i Moore-a, nadilazi uopce samu sagu o sismisu. Radi se o istinskom odlicnom stripu. Umjesto Batmana i Jokera, je mogao biti bilo tko na suprotnim stranama, opet bi bio predobar strip. Ovako kako je, meni najaci Batman. Ustvari, to je vec klasik. I ova druga dva pobrojena od strane Marka, takoder su prejaki stripovi. Strasni vic imam cak od tri razlicita nakladnika. |
Edited by - ivanl on 19/05/2020 11:18:24 |
|
|
Martindylan1982
Starting Member
53 Posts
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 19/05/2020 : 01:12:45
|
Kad se već Betmen spominje: kaže mi poznanik nedavno kako je posuđivao koješta iz knjižnice, između ostalog i Godinu prvu, i sav revoltiran komentira kako je u pitanju prevara i poludio bi da je kupio - naime, "pola knjige su nekakve bezvezne skice i scenariji"
Inače mu je sam strip dobar, ali ti neki prevarantski izdavači varaju kupce i podvaljuju muda pod bubrege |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
Edited by - fler on 19/05/2020 01:21:50 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 19/05/2020 : 01:34:58
|
quote: Originally posted by fler
Kad se već Betmen spominje: kaže mi poznanik nedavno kako je posuđivao koješta iz knjižnice, između ostalog i Godinu prvu, i sav revoltiran komentira kako je u pitanju prevara i poludio bi da je kupio - naime, "pola knjige su nekakve bezvezne skice i scenariji"
Inače mu je sam strip dobar, ali ti neki prevarantski izdavači varaju kupce i podvaljuju muda pod bubrege
Ah, vidi se da nije stripofil, meni su dodaci podjednako bitni kao i strip. Skice, alternativne naslovne strane, biografije autora, a najvise pogovori i analize procitanog najvise volim da citam.
|
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Posted - 19/05/2020 : 02:16:30
|
Pa da. Kažem mu da bih baš zbog toga i uzeo (recimo, da moram birati između skupljeg izdanja s dodacima i jeftinijeg bez), a on meni da nisam normalan
U biti, donekle i razumijem takav stav nekoga tko stripove čita tek ponekad i ne doživljava ih kao nešto posebno bitno - samo mi je reakcija bila iznimno smiješna .. zanimljivo koliko različito gledamo na stvari. |
|
Edited by - fler on 19/05/2020 03:32:27 |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 19/05/2020 : 02:36:11
|
Sve drugo je okej, ali skice su i po mom mišljenju bezvezni i bespotrebni dodaci, naročito ako zauzimaju više od 2 stranice nekog strip izdanja.
Eh, da, i tekstualni primeri scenarija za strip, ali toga valjda uglavnom i nema u dodacima kod 99% stripova, samo kod Betmena? |
Mek Koj nema alternativu |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7277 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10358 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 19/05/2020 : 10:09:27
|
quote: Originally posted by Shaner
Samo prva polovica. I dalje ne razumijem zašto si objavio oba stripa u istom integralu.
Drugi ti je gratis , a ti se buniš! |
|
|
vukozec
Advanced Member
4968 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 19/05/2020 : 10:48:48
|
quote: Originally posted by fler
Pa da. Kažem mu da bih baš zbog toga i uzeo (recimo, da moram birati između skupljeg izdanja s dodacima i jeftinijeg bez), a on meni da nisam normalan
U biti, donekle i razumijem takav stav nekoga tko stripove čita tek ponekad i ne doživljava ih kao nešto posebno bitno - samo mi je reakcija bila iznimno smiješna .. zanimljivo koliko različito gledamo na stvari.
Takvi dodaci su standard luksuznih izdanja. S jedne strane publika takvih izdanja dobije osjećaj da je dobila nekakvu dodatnu vrijednost, a izdavač dobije dodatno opravdanje za veću cijenu i svi zadovoljni. Domaća publika koja kupuje te američke stripove i je publika takvih luksuznih izdanja. Kod nas nema dovoljno publike koja bi kupovala sveske pa ni TPB-e, pa takvih izdanja ni nema (nažalost). |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 19/05/2020 : 10:54:06
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by Shaner
Samo prva polovica. I dalje ne razumijem zašto si objavio oba stripa u istom integralu.
Drugi ti je gratis , a ti se buniš!
okovi kao gratis |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 19/05/2020 : 11:43:27
|
quote: Originally posted by Shaner Samo prva polovica. I dalje ne razumijem zašto si objavio oba stripa u istom integralu.
sve se mislim hoću li odcijepiti drugi dio ili se i dalje praviti da ne postojiali ovako u komadu je težak(doslovno)za čitanje. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10358 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 19/05/2020 : 11:49:28
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by Shaner Samo prva polovica. I dalje ne razumijem zašto si objavio oba stripa u istom integralu.
sve se mislim hoću li odcijepiti drugi dio ili se i dalje praviti da ne postojiali ovako u komadu je težak(doslovno)za čitanje.
Rješenje za tebe:
https://www.amazon.com/dp/B083THHH3B/
|
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Posted - 19/05/2020 : 13:09:06
|
quote: Originally posted by vukozec
Takvi dodaci su standard luksuznih izdanja. S jedne strane publika takvih izdanja dobije osjećaj da je dobila nekakvu dodatnu vrijednost, a izdavač dobije dodatno opravdanje za veću cijenu i svi zadovoljni. Domaća publika koja kupuje te američke stripove i je publika takvih luksuznih izdanja. Kod nas nema dovoljno publike koja bi kupovala sveske pa ni TPB-e, pa takvih izdanja ni nema (nažalost).
Hm, hvala na objašnjenju, no ne kužim zašto misliš da je potrebno i da mi to nije jasno.
Što se samih dodataka tiče .. nemam tek "osjećaj" da sam dobio dodatnu vrijednost - stvarno sam ju dobio, jer je uvid u iterativni kreativni proces iza nekog stripa vrijednost sama po sebi i uživancija za vidjeti. Prihvaćam da netko to ne doživljava tako, jasno, ali me ipak čudi. |
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 19/05/2020 : 14:35:36
|
sve se mislim hoću li odcijepiti drugi dio ili se i dalje praviti da ne postojiali ovako u komadu je težak(doslovno)za čitanje.
Kad smo bili muliji, (padne mi na pamet lik), koji je rekao da ce na LP-ju, to jest LP-ima 'isfrizati' pjesme koje mu se ne svidaju. Pa ce kao slusati samo one dobre. Sta ne bi i mi recimo, iskidali dodatke iz albuma koji nam ne trebaju... |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 19/05/2020 : 14:51:03
|
Sad će Čarobna da izda samo prvi u velikom formatu, pa eto, lakši će biti svakako |
|
|
Topic |
|