forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibrarijum - samo dobri stripovi (tm)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 114

Korg
Senior Member

Ireland
1037 Posts

Member since 23/02/2015

Posted - 10/07/2020 : 11:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Korg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Molio bih cijenjene kolege Korga i Peyu da budu malo pažljiviji pri sastavljanju svojih lista. Svebor i Plamena, Matteo, Družina od sumraka, V kao Vendetta, te Plašt i očnjaci nisu Kolorke.

Kakva nesmotrenost

Onda Markiza od Anaona in, SiP out
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38059 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/07/2020 : 11:39:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte

Niko da pomene "Pet bagdadskih pripovjedača"?!?
Ponekad se osećam kao Leonardo di Kaprio u Scorseseovom filmu "Shutter Island": mislim da su svi drugi ludi, a u stvari sam lud ja.

quote:
Originally posted by Zula

Izazov prihvaćen!

008 Pet bagdadskih pripovjedača
034 Naša majka rat
036 Ljepotica
040 Jednog proljeća u Černobilu
048 Diplomatske kronike
081 Moć nevinih
086 Smrt caru!
088 Velika Šninkelova moć
120 Tyler Cross
126 Ardalen

Teško je ovo, bar je još 15 ravnopravnih.
Pročitanih 103/160 (još 7 čeka čitanje).

029 Svagdanja borba (ovaj genijalan strip imam u većem formatu pa ukupno nije u prvih 10 kolorki 😉)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1945 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 10/07/2020 : 12:04:38  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Dosta toga je ostalo da se procita ali od procitanog bez redosleda favorizovanja:

Aldebaran i ostali nastavci
Gospodari ječma
SOS Sreća
Potez kredom (imam Modesty izdanje ali nema veze)
Velika Šninkelova moć (imam BP izdanje ali nema veze)
Stare prdonje (imam Makondo izdanje ali nema veze)
Jonas Fink
Dani što nestaju (uprkos prosecnom crtezu)
Priča bez junaka (nepravedno potcenjen strip!)
Melvile / Priča o Saulu Milleru (oba Melvila zasluzuju mnogo vise paznje ali sam siguran da ce dobiti zasluzeno mesto kad mnogima legne prica i crtez)

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

kifi
Junior Member

440 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 10/07/2020 : 13:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message  Reply with Quote
Mojih 10
1. Potraga za pticom vremena
2. Gospodari ječma
3. Aldebaran
4. Indijansko ljeto
5. Djeca kapetana Granta
6. Veliki mrtvac
7. Posvojenje
8. Zvjezdani dvorac
9. Potkazivač
10.Preživjeli
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/07/2020 : 13:58:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ja bi samo kratko htio prokomentirati kako mi je super što je Fibra pokrenula imprint za dječje stripove. Imam nećakinju od 8 godina i općenito je onako avanturističkog duha, voli se igrati vani po prirodi i slično, a voli i čitati tako da sam baš išao vidit oće li joj se svidit stripovi. Prvo bi joj s vrimena na vrime donosija svoje stare Miki Maus stripove i to joj se strašno svidilo pa sam joj kupija prve dvi Hilde jer mi se činilo da će joj odgovarat. Uglavnom, oduševljena je, pročitala ih je po 2-3 puta i jedva čeka nastavke, tako da ću joj uskoro donit i treću knjigu, pa nakon toga i ostale

Djeca čitaju stripove, nije da nisu, samo se to možda i ne vidi ovako na prvu. Nekidan majka od te nećakinje šalje fotografiju kako ova opet ispočetka čita te iste stripove koje ima, tako da joj baš danas donosim nešto novih. A igrom slučaja sam danas u Makarskoj vidija curicu od nekih 9-10 godina kako priko rive prolazi s dvi knjige Bookglobeovog Asterixa. Ima takvih slučajeva, samo šta to baš i ne primjećujemo

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 11/07/2020 : 03:51:05  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Djeca čitaju stripove, nije da nisu, samo se to možda i ne vidi ovako na prvu. Nekidan majka od te nećakinje šalje fotografiju kako ova opet ispočetka čita te iste stripove koje ima, tako da joj baš danas donosim nešto novih. A igrom slučaja sam danas u Makarskoj vidija curicu od nekih 9-10 godina kako priko rive prolazi s dvi knjige Bookglobeovog Asterixa. Ima takvih slučajeva, samo šta to baš i ne primjećujemo

Verujem da decu mozes vrlo lako usmeriti dok su mala jer te kopiraju. Tako sam je krenuo gledajuci caleta, pa sam mu iscepao i isvrljao mali deo ZS LMS kolekcije ali tada je ljude za to bolelo uvo. Moja devojcica od godinu i po, sedi pored mene dok citam i pazljivo gleda, videcemo sta ce biti 😀
Elem klinci ce razviti neki svoj pravac, ali da se na njih u svemu moze uticati moze. Mislim da ljubav prema stripu koji smatramo umetnoscu, ne moze biti losa nikako, ali se mora pazljivo birati sta dati.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2536 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 11/07/2020 : 10:01:25  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
Nakon 34 glasova ovo je top 10:

quote:
Bilo jednom u Francuskoj - 20 glasova
Aldebaran - 16 glasova
Sedam života kopca - 15 glasova
Gospodari ječma - 15 glasova
Svagdanja borba - 15 glasova
Stare prdonje - 12 glasova
Hombre - 10 glasova
Naša majka rat - 10 glasova
Velika Šninkelova moć - 7 glasova
Dani što nestaju - 7 glasova

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

talicnitom
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 12/10/2006

Posted - 11/07/2020 : 10:16:25  Show Profile Show Extended Profile  Send talicnitom a Yahoo! Message  Send talicnitom a Private Message  Reply with Quote
Evo i mojih deset:

1. Bilo jednom u Francuskoj
2. Ubojica
3. Sahist
4. Aldebaran
5. Casni ljudi
6. Stare prdonje
7. Tyler Cross
8. Svagdanja borba
9. Papak
10. Dani sto nestaju
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4547 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 11/07/2020 : 17:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Poređano kako je izlazilo:

- Muchacho
- Bijeli Lama
- Ljepota tame
- Rebetiko
- 7 zivota kopca
- Nao Brown
- Potez kredom
- Ekvinociji
- Stare prdonje
- Dani što nestaju

Slična situacija kao kod Jerry-a, ovo je top 10 od možda dvadesetak pročitanih, ali nadam se da će se ovaj odnos poboljšati u narednom periodu

Pozdrav za sve :)
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/07/2020 : 17:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
aldebaran na drugom mestu
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3280 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 11/07/2020 : 18:19:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Stvarno. Jeste super BJUF, al nije bolji od Aldebarana
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 11/07/2020 : 18:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Zar je Hombre kolorka, toliko bolji od onih prica iz Orke? Ja imam Orku i nisam se odusevio uopste, pa zato nisam nabavljao Kolorku. Ali ako se desio znacajan skok u kvalitetu same price (Ortizov crtez je uvek maestralan) onda bih mogao da nabavim i to.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/07/2020 : 18:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Zar je Hombre kolorka, toliko bolji od onih prica iz Orke? Ja imam Orku i nisam se odusevio uopste, pa zato nisam nabavljao Kolorku. Ali ako se desio znacajan skok u kvalitetu same price (Ortizov crtez je uvek maestralan) onda bih mogao da nabavim i to.

boze me sacuvaj, odakle ti ovo
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7268 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 11/07/2020 : 18:49:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Poređano kako je izlazilo:

- Muchacho
- Bijeli Lama
- Ljepota tame
- Rebetiko
- 7 zivota kopca
- Nao Brown
- Potez kredom
- Ekvinociji
- Stare prdonje
- Dani što nestaju

Slična situacija kao kod Jerry-a, ovo je top 10 od možda dvadesetak pročitanih, ali nadam se da će se ovaj odnos poboljšati u narednom periodu

Pozdrav za sve :)

Pozdrav i tebi i dobrodošao na forum.

Odličan top10! Možda si pročitao malo, ali koliko vidim pomno si (i dobro) birao.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7268 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 11/07/2020 : 18:55:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije, ista je to razina. Pretpostavljam da bi oni koji su ga stavili u top10 Kolorki isto napravili i s crno-bijelom verzijom među Orkama. Meni su oba bila ok za pročitati, ali ne bi ih kupovao.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10347 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 11/07/2020 : 18:57:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja bih ti preporučio Hombre kolorku.

Sada vidjeh i Shanerovu "preporuku".

Dakle, imaš barem 2 glasa. Što bi reko Anto, armirana.

Edited by - Peyo on 11/07/2020 18:59:37
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 11/07/2020 : 19:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koje?

Ne znam, ja sam imao drugacija ocekivanja, prvo sam mislio da su price duze i povezanije i moram reci bolje. Segura i Ortiz su odlicni na Teksu po mom misljenju. Zato sam mislio da ce Hombre da pokida, ali me nije odusevio uopste. Nabavicu onda i Kolorku, pa na ponovno citanje i Orka i Kolorka, pa cemo videti kako ce mi leci.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47157 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 11/07/2020 : 19:44:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Hombre je zakon [url=https://postimg.cc/LqtGprs7][/url]

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2127 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 11/07/2020 : 20:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi zanimljivo videti i Markosovu listu deset najboljih kolorki, al da se njegovi glasovi ne zbrajaju :-)

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/07/2020 : 20:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Hombre u koloru je takva vizualna poslastica, da je to nešto nevjerojatno. Ortizov već uobičajeno sjajan crtež obogaćen tim ručnim, bogatim kolorom meni osobno izgleda fantastično, iako ja nekako više naginjem crno-bijelom crtežu. Ali majstor je majstor.

A moja top lista Kolorki? Ha. Samo deset naslova. Kako da odaberem samo deset, majko mila?

Dobro. Mogu pokušati bar. U biti, da se ogradim, ovi naslovi nisu nužno najbolji, ali na mene su ostavili najjači emocionalni utisak, najviše su me dirnuli.

Zašto sam ubio Pierrea
Putovanje u Italiju
Papak
Bilo jednom u Francuskoj
Svagdanja borba
Sedam života kopca
Diplomatske kronike
Abelard
Indijansko ljeto
Come prima
Moj otac boksač
Stare prdonje
Dani što nestaju
Malaterre

Trouble will find me
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 11/07/2020 : 20:46:04  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Koje?

Ne znam, ja sam imao drugacija ocekivanja, prvo sam mislio da su price duze i povezanije i moram reci bolje. Segura i Ortiz su odlicni na Teksu po mom misljenju. Zato sam mislio da ce Hombre da pokida, ali me nije odusevio uopste. Nabavicu onda i Kolorku, pa na ponovno citanje i Orka i Kolorka, pa cemo videti kako ce mi leci.

Meni Hombre (kolorka) na prvo čitanje nikako nije sjeo, bio mi je ništa posebno, puno kratkih isprekidanih priča. I onda čitam hvalospjeve i odlučim se još jednom ga pročitati i drugi put mi je to bio potpuno drugi strip, zabavan, dinamičan, duhovit. I dalje mi nije nekakav vrh vrhova, ali je strip koji svakako treba pročitati i to više puta.

Ja imam problem sa Coseyem, koji je isto hvaljen, ali meni ništa njegovo do sada nije sjelo. Užasno mi je površan i sve priče su mu prekratke, jednostavno im nedostaje dubine i dužine. Očekivao sam puno od Jonathana i ostao hladan na priču, do sada mi je od njega najbolje sjelo Putovanje u Italiju.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/07/2020 : 21:16:01  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Koje?

hm, te kratke price su mi prilicno zaokruzene ljudske celine nabijene emocijama. fantastican crno beli crtez. a hombre u boji je na drugu foru, price su otegnute, islo se na avanturisticki sarm, nisam se nasao u njima. te price su svakako mnogo blize onom sto ce taj dvojac da radi u texu

Edited by - kasper on 11/07/2020 21:24:42
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/07/2020 : 21:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:

Stvarno. Jeste super BJUF, al nije bolji od Aldebarana

sad bas citam tozla i krv, meni je sad taj ispade bolji od bjuf-a
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2536 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 11/07/2020 : 21:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
Čudno mi je da nije više ljudi glasalo za Poslednji pogled, možda ga još nije puno ljudi pročitalo ...

Inaće Cosey mi je generalno dobar ali mi je njegov "učitelj" Derib bolji. Možda dočekamo nekada integral Buddyja Longwaya.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21111 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 11/07/2020 : 22:09:58  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by anto

Kao što spomenuh u svom osvrtu na crno/belu knjigu Hombrea ( http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=2&TOPIC_ID=46540#1863527 ),moj ponovni susret sa ovim stripom mi nije baš ispunio očekivanja - scenaristički,to nije bio onaj očekivani "udarac u glavu" kakav sam mislio da će biti,odnosno kakav mi je bio nekada.
Stoga se baš i nisam polomio da, odmah i sad, nabavim i obojenu knjigu Hombrea.

Avaj,kakva greška - ova knjiga Hombrea je ono čemu sam se nadao u c/b albumu.
Da li je u pitanju sjajan Ortizov crtež fenomenalno obojen (definitivno ovo je najbolje obojeni strip kojeg sam držao u rukama) ili mi je trenutno raspoloženje bilo idealno za gstiranje ovako nečega ili su priče prilično bolje nego u prvoj knjizi (a najverovatnije je svo troje),ali Kolorni Ortiz me je prosto oduvao.

Samo gledanje Ortizovih grafičko-kolornih bravura u ovom stripu je priča za sebe.Sve i da je radnja sranje.
A ona to nije,čak naprotiv,priča mi je u odnosu na prethodnu knjigu prilično bolja.Verovatno je to i zbog toga što su ovde duže priče koje čine pet celina,a i one su manje-više povezane.Hombre ovde nije nije onaj amoralan lik bez imalo milosti i skrupula.Promenio se.Ostario i smekšao.Ali samo po pitanju milosrđa i emocija,u svemu drugom je i dalje žestok.

Od pet albuma,prvi mi je pravo malo remek-delo,počev od uvodnog kadra,od prve rečenice pa do zadnje izjave u ovom delu kad kaže "Živimo u čudesnom svetu".
I ostale epizode su sjajne,stvarno sjajne,i jako mi je žao što izdavač od koga je Fibra uzela materijale nije imao peti album (Hodočasnici iz pakla) sa originalnim Ortizovim bojama, i tu se tek vidi koliko dobar kolor može da bude bitan.

Hombre kolorka - totalna preporuka - 10/10
(s tim što su mi priče sa Atilom malčice slabije od prva dva poglavlja).
Definitivno će mi ovaj strip ući u sam vrh pri izboru za strip godine
(mada,kad pogledam Fibrinu novembarsku turu,neće mu biti lako)

goinže,čitamo li se redovno???

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 11/07/2020 22:10:57
Go to Top of Page
Page: of 114 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000