Author |
Topic |
Korg
Senior Member
Ireland
1037 Posts
Member since 23/02/2015 |
Posted - 10/07/2020 : 11:30:55
|
quote: Originally posted by Shaner
Molio bih cijenjene kolege Korga i Peyu da budu malo pažljiviji pri sastavljanju svojih lista. Svebor i Plamena, Matteo, Družina od sumraka, V kao Vendetta, te Plašt i očnjaci nisu Kolorke.
Kakva nesmotrenost
Onda Markiza od Anaona in, SiP out |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38059 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 10/07/2020 : 11:39:08
|
quote: Originally posted by KuntaKinte
Niko da pomene "Pet bagdadskih pripovjedača"?!? Ponekad se osećam kao Leonardo di Kaprio u Scorseseovom filmu "Shutter Island": mislim da su svi drugi ludi, a u stvari sam lud ja.
quote: Originally posted by Zula
Izazov prihvaćen!
008 Pet bagdadskih pripovjedača 034 Naša majka rat 036 Ljepotica 040 Jednog proljeća u Černobilu 048 Diplomatske kronike 081 Moć nevinih 086 Smrt caru! 088 Velika Šninkelova moć 120 Tyler Cross 126 Ardalen
Teško je ovo, bar je još 15 ravnopravnih. Pročitanih 103/160 (još 7 čeka čitanje).
029 Svagdanja borba (ovaj genijalan strip imam u većem formatu pa ukupno nije u prvih 10 kolorki 😉)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1945 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 10/07/2020 : 12:04:38
|
Dosta toga je ostalo da se procita ali od procitanog bez redosleda favorizovanja:
Aldebaran i ostali nastavci Gospodari ječma SOS Sreća Potez kredom (imam Modesty izdanje ali nema veze) Velika Šninkelova moć (imam BP izdanje ali nema veze) Stare prdonje (imam Makondo izdanje ali nema veze) Jonas Fink Dani što nestaju (uprkos prosecnom crtezu) Priča bez junaka (nepravedno potcenjen strip!) Melvile / Priča o Saulu Milleru (oba Melvila zasluzuju mnogo vise paznje ali sam siguran da ce dobiti zasluzeno mesto kad mnogima legne prica i crtez) |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
kifi
Junior Member
440 Posts
Member since 30/10/2005 |
Posted - 10/07/2020 : 13:03:35
|
Mojih 10 1. Potraga za pticom vremena 2. Gospodari ječma 3. Aldebaran 4. Indijansko ljeto 5. Djeca kapetana Granta 6. Veliki mrtvac 7. Posvojenje 8. Zvjezdani dvorac 9. Potkazivač 10.Preživjeli |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 10/07/2020 : 13:58:39
|
Ja bi samo kratko htio prokomentirati kako mi je super što je Fibra pokrenula imprint za dječje stripove. Imam nećakinju od 8 godina i općenito je onako avanturističkog duha, voli se igrati vani po prirodi i slično, a voli i čitati tako da sam baš išao vidit oće li joj se svidit stripovi. Prvo bi joj s vrimena na vrime donosija svoje stare Miki Maus stripove i to joj se strašno svidilo pa sam joj kupija prve dvi Hilde jer mi se činilo da će joj odgovarat. Uglavnom, oduševljena je, pročitala ih je po 2-3 puta i jedva čeka nastavke, tako da ću joj uskoro donit i treću knjigu, pa nakon toga i ostale
Djeca čitaju stripove, nije da nisu, samo se to možda i ne vidi ovako na prvu. Nekidan majka od te nećakinje šalje fotografiju kako ova opet ispočetka čita te iste stripove koje ima, tako da joj baš danas donosim nešto novih. A igrom slučaja sam danas u Makarskoj vidija curicu od nekih 9-10 godina kako priko rive prolazi s dvi knjige Bookglobeovog Asterixa. Ima takvih slučajeva, samo šta to baš i ne primjećujemo |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
zare80
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 11/07/2020 : 03:51:05
|
quote: Originally posted by Paka01
Djeca čitaju stripove, nije da nisu, samo se to možda i ne vidi ovako na prvu. Nekidan majka od te nećakinje šalje fotografiju kako ova opet ispočetka čita te iste stripove koje ima, tako da joj baš danas donosim nešto novih. A igrom slučaja sam danas u Makarskoj vidija curicu od nekih 9-10 godina kako priko rive prolazi s dvi knjige Bookglobeovog Asterixa. Ima takvih slučajeva, samo šta to baš i ne primjećujemo
Verujem da decu mozes vrlo lako usmeriti dok su mala jer te kopiraju. Tako sam je krenuo gledajuci caleta, pa sam mu iscepao i isvrljao mali deo ZS LMS kolekcije ali tada je ljude za to bolelo uvo. Moja devojcica od godinu i po, sedi pored mene dok citam i pazljivo gleda, videcemo sta ce biti 😀 Elem klinci ce razviti neki svoj pravac, ali da se na njih u svemu moze uticati moze. Mislim da ljubav prema stripu koji smatramo umetnoscu, ne moze biti losa nikako, ali se mora pazljivo birati sta dati. |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 11/07/2020 : 10:01:25
|
Nakon 34 glasova ovo je top 10:
quote: Bilo jednom u Francuskoj - 20 glasova Aldebaran - 16 glasova Sedam života kopca - 15 glasova Gospodari ječma - 15 glasova Svagdanja borba - 15 glasova Stare prdonje - 12 glasova Hombre - 10 glasova Naša majka rat - 10 glasova Velika Šninkelova moć - 7 glasova Dani što nestaju - 7 glasova
|
Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik |
|
|
talicnitom
Junior Member
Serbia
439 Posts
Member since 12/10/2006 |
Posted - 11/07/2020 : 10:16:25
|
Evo i mojih deset:
1. Bilo jednom u Francuskoj 2. Ubojica 3. Sahist 4. Aldebaran 5. Casni ljudi 6. Stare prdonje 7. Tyler Cross 8. Svagdanja borba 9. Papak 10. Dani sto nestaju |
|
|
naker
Advanced Member
4547 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 11/07/2020 : 17:26:43
|
Poređano kako je izlazilo:
- Muchacho - Bijeli Lama - Ljepota tame - Rebetiko - 7 zivota kopca - Nao Brown - Potez kredom - Ekvinociji - Stare prdonje - Dani što nestaju
Slična situacija kao kod Jerry-a, ovo je top 10 od možda dvadesetak pročitanih, ali nadam se da će se ovaj odnos poboljšati u narednom periodu
Pozdrav za sve :) |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3280 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 11/07/2020 : 18:41:57
|
Zar je Hombre kolorka, toliko bolji od onih prica iz Orke? Ja imam Orku i nisam se odusevio uopste, pa zato nisam nabavljao Kolorku. Ali ako se desio znacajan skok u kvalitetu same price (Ortizov crtez je uvek maestralan) onda bih mogao da nabavim i to. |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 11/07/2020 : 18:46:15
|
quote: Originally posted by going going
Zar je Hombre kolorka, toliko bolji od onih prica iz Orke? Ja imam Orku i nisam se odusevio uopste, pa zato nisam nabavljao Kolorku. Ali ako se desio znacajan skok u kvalitetu same price (Ortizov crtez je uvek maestralan) onda bih mogao da nabavim i to.
boze me sacuvaj, odakle ti ovo |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 11/07/2020 : 18:49:43
|
quote: Originally posted by naker
Poređano kako je izlazilo:
- Muchacho - Bijeli Lama - Ljepota tame - Rebetiko - 7 zivota kopca - Nao Brown - Potez kredom - Ekvinociji - Stare prdonje - Dani što nestaju
Slična situacija kao kod Jerry-a, ovo je top 10 od možda dvadesetak pročitanih, ali nadam se da će se ovaj odnos poboljšati u narednom periodu
Pozdrav za sve :)
Pozdrav i tebi i dobrodošao na forum.
Odličan top10! Možda si pročitao malo, ali koliko vidim pomno si (i dobro) birao.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 11/07/2020 : 18:55:37
|
Zar je Hombre kolorka, toliko bolji od onih prica iz Orke? Ja imam Orku i nisam se odusevio uopste, pa zato nisam nabavljao Kolorku. Ali ako se desio znacajan skok u kvalitetu same price (Ortizov crtez je uvek maestralan) onda bih mogao da nabavim i to.
Nije, ista je to razina. Pretpostavljam da bi oni koji su ga stavili u top10 Kolorki isto napravili i s crno-bijelom verzijom među Orkama. Meni su oba bila ok za pročitati, ali ne bi ih kupovao.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10347 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 11/07/2020 : 18:57:48
|
Ja bih ti preporučio Hombre kolorku.
Sada vidjeh i Shanerovu "preporuku".
Dakle, imaš barem 2 glasa. Što bi reko Anto, armirana. |
Edited by - Peyo on 11/07/2020 18:59:37 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 11/07/2020 : 19:37:33
|
quote: Originally posted by kasper
boze me sacuvaj, odakle ti ovo
Koje?
Ne znam, ja sam imao drugacija ocekivanja, prvo sam mislio da su price duze i povezanije i moram reci bolje. Segura i Ortiz su odlicni na Teksu po mom misljenju. Zato sam mislio da ce Hombre da pokida, ali me nije odusevio uopste. Nabavicu onda i Kolorku, pa na ponovno citanje i Orka i Kolorka, pa cemo videti kako ce mi leci.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47157 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 11/07/2020 : 19:44:37
|
Hombre je zakon [url=https://postimg.cc/LqtGprs7][/url] |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2125 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 11/07/2020 : 20:18:23
|
Bilo bi zanimljivo videti i Markosovu listu deset najboljih kolorki, al da se njegovi glasovi ne zbrajaju :-)
|
Resistance is futile. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 11/07/2020 : 20:45:51
|
Hombre u koloru je takva vizualna poslastica, da je to nešto nevjerojatno. Ortizov već uobičajeno sjajan crtež obogaćen tim ručnim, bogatim kolorom meni osobno izgleda fantastično, iako ja nekako više naginjem crno-bijelom crtežu. Ali majstor je majstor.
A moja top lista Kolorki? Ha. Samo deset naslova. Kako da odaberem samo deset, majko mila?
Dobro. Mogu pokušati bar. U biti, da se ogradim, ovi naslovi nisu nužno najbolji, ali na mene su ostavili najjači emocionalni utisak, najviše su me dirnuli.
Zašto sam ubio Pierrea Putovanje u Italiju Papak Bilo jednom u Francuskoj Svagdanja borba Sedam života kopca Diplomatske kronike Abelard Indijansko ljeto Come prima Moj otac boksač Stare prdonje Dani što nestaju Malaterre
|
Trouble will find me |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 11/07/2020 : 20:46:04
|
Koje?
Ne znam, ja sam imao drugacija ocekivanja, prvo sam mislio da su price duze i povezanije i moram reci bolje. Segura i Ortiz su odlicni na Teksu po mom misljenju. Zato sam mislio da ce Hombre da pokida, ali me nije odusevio uopste. Nabavicu onda i Kolorku, pa na ponovno citanje i Orka i Kolorka, pa cemo videti kako ce mi leci.
Meni Hombre (kolorka) na prvo čitanje nikako nije sjeo, bio mi je ništa posebno, puno kratkih isprekidanih priča. I onda čitam hvalospjeve i odlučim se još jednom ga pročitati i drugi put mi je to bio potpuno drugi strip, zabavan, dinamičan, duhovit. I dalje mi nije nekakav vrh vrhova, ali je strip koji svakako treba pročitati i to više puta.
Ja imam problem sa Coseyem, koji je isto hvaljen, ali meni ništa njegovo do sada nije sjelo. Užasno mi je površan i sve priče su mu prekratke, jednostavno im nedostaje dubine i dužine. Očekivao sam puno od Jonathana i ostao hladan na priču, do sada mi je od njega najbolje sjelo Putovanje u Italiju. |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 11/07/2020 : 21:16:01
|
Koje?
hm, te kratke price su mi prilicno zaokruzene ljudske celine nabijene emocijama. fantastican crno beli crtez. a hombre u boji je na drugu foru, price su otegnute, islo se na avanturisticki sarm, nisam se nasao u njima. te price su svakako mnogo blize onom sto ce taj dvojac da radi u texu |
Edited by - kasper on 11/07/2020 21:24:42 |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 11/07/2020 : 21:18:02
|
quote: Originally posted by Red Marquis
aldebaran na drugom mestu
Stvarno. Jeste super BJUF, al nije bolji od Aldebarana
sad bas citam tozla i krv, meni je sad taj ispade bolji od bjuf-a |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21111 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 11/07/2020 : 22:09:58
|
quote: Originally posted by anto
Kao što spomenuh u svom osvrtu na crno/belu knjigu Hombrea ( http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=2&TOPIC_ID=46540#1863527 ),moj ponovni susret sa ovim stripom mi nije baš ispunio očekivanja - scenaristički,to nije bio onaj očekivani "udarac u glavu" kakav sam mislio da će biti,odnosno kakav mi je bio nekada. Stoga se baš i nisam polomio da, odmah i sad, nabavim i obojenu knjigu Hombrea.
Avaj,kakva greška - ova knjiga Hombrea je ono čemu sam se nadao u c/b albumu. Da li je u pitanju sjajan Ortizov crtež fenomenalno obojen (definitivno ovo je najbolje obojeni strip kojeg sam držao u rukama) ili mi je trenutno raspoloženje bilo idealno za gstiranje ovako nečega ili su priče prilično bolje nego u prvoj knjizi (a najverovatnije je svo troje),ali Kolorni Ortiz me je prosto oduvao.
Samo gledanje Ortizovih grafičko-kolornih bravura u ovom stripu je priča za sebe.Sve i da je radnja sranje. A ona to nije,čak naprotiv,priča mi je u odnosu na prethodnu knjigu prilično bolja.Verovatno je to i zbog toga što su ovde duže priče koje čine pet celina,a i one su manje-više povezane.Hombre ovde nije nije onaj amoralan lik bez imalo milosti i skrupula.Promenio se.Ostario i smekšao.Ali samo po pitanju milosrđa i emocija,u svemu drugom je i dalje žestok.
Od pet albuma,prvi mi je pravo malo remek-delo,počev od uvodnog kadra,od prve rečenice pa do zadnje izjave u ovom delu kad kaže "Živimo u čudesnom svetu". I ostale epizode su sjajne,stvarno sjajne,i jako mi je žao što izdavač od koga je Fibra uzela materijale nije imao peti album (Hodočasnici iz pakla) sa originalnim Ortizovim bojama, i tu se tek vidi koliko dobar kolor može da bude bitan.
Hombre kolorka - totalna preporuka - 10/10 (s tim što su mi priče sa Atilom malčice slabije od prva dva poglavlja). Definitivno će mi ovaj strip ući u sam vrh pri izboru za strip godine (mada,kad pogledam Fibrinu novembarsku turu,neće mu biti lako)
goinže,čitamo li se redovno??? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 11/07/2020 22:10:57 |
|
|
Topic |
|