Author |
Topic  |
El Morisco
Junior Member

Croatia
461 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 15/07/2020 : 13:48:17
|
quote: Originally posted by ivanl
Jel' netko 'procheckirao', ovog Dylana?
Kupio, pročitao za 15 minuta i požalio 150 kn. Kako ne bih bio isključiv, jer možda se nekome sviđa stil kratkih priča kakve su do sada često bile u kolorfestu, već toliko puta prežvakane i iskorištene teme iz DD svijeta da već i Sclavi ne zna što bi napravio. Kupovat ću samo ako bude neki kiosk za 20-25 kn. Ovako - VIA aukcije. |
---
<b></b> |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15811 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 15/07/2020 : 16:59:14
|
quote: Originally posted by El Morisco
Kupio, pročitao za 15 minuta i požalio 150 kn. Kako ne bih bio isključiv, jer možda se nekome sviđa stil kratkih priča kakve su do sada često bile u kolorfestu, već toliko puta prežvakane i iskorištene teme iz DD svijeta da već i Sclavi ne zna što bi napravio. Kupovat ću samo ako bude neki kiosk za 20-25 kn. Ovako - VIA aukcije.
A nista, trebam vidjeti. Makar je Cavenagov crtez, sigurno odlican. |
Los cukar na fritulama! |
Edited by - ivanl on 15/07/2020 17:00:04 |
 |
|
maddjuro
Average Member

674 Posts
Member since 08/01/2008 |
Posted - 15/07/2020 : 21:12:13
|
Kupio, pročitao za 15 minuta i požalio 150 kn. Kako ne bih bio isključiv, jer možda se nekome sviđa stil kratkih priča kakve su do sada često bile u kolorfestu, već toliko puta prežvakane i iskorištene teme iz DD svijeta da već i Sclavi ne zna što bi napravio. Kupovat ću samo ako bude neki kiosk za 20-25 kn. Ovako - VIA aukcije.
Kada sam bio u striparnici i ovo primio u ruke, odustao sam od kupnje kada sam kraj ovoga vidio onu "mrcinu" Drakule koju je fibra sad izbacila po istoj cijeni.... Nije bilo dvojbe sto kupiti |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40696 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 16/07/2020 : 09:56:13
|
Procitao sam juce 3 knjige novih epizoda MN-a.. Seve u nastavcima a kvalitet jako tanak. Kad je to krenulo i koliko toga ima uopste? I koliko epizoda MN-a u Italiji je izaslo u redovnoj seriji? |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29625 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
mmihoci
Senior Member

1134 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 16/07/2020 : 10:27:01
|
Ako se misli na "Mister No Nove pustolovine" onda za sad je u planu 14 epizoda (7 Libellus knjiga) s time da prvih 9 epizoda je jedna priča. Za ostatak ne znam. |
 |
|
mmihoci
Senior Member

1134 Posts
Posted - 16/07/2020 : 10:32:34
|
Inače Mister No Redovan ima 379 epizoda Mister No Revolution 6 epizoda Almanah 6 Specijal 20 Maxi 2
Mislim da kolega @morski ima spisak Benellijevaca negdje na netu gdje je to jako dobro u Excellici navedeno. |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 16/07/2020 : 13:13:37
|
quote: Originally posted by teller
Bassa spasava crtez..priča je spoj vulgarnosti i prostota..
Bas kakav je bio taj divlji svijet tih divljih godina. Vjerno prikazan primitivizam i divljastvo na svim nivoima. Uostalom zato se i zove divlji zapad, zar ne? Predobri stripovi su to Telleru, no mozda nisu za ljubitelja Mikija, Kita i ostalih romansiranih naivnih likova. Ti si strip entuzijast, pravi rendzer, stamen i posten pa te ovo mozda iritira. Ali to i jest svrha ovih serijala. Ljuti realizam bez milosti i romansiranja...
Bass je meni osobno odličan čistokrvni western strip, Dicka još nisam pročitao, ali ako je na tragu Bassa nema razloga da mi se ne svidi. Ja bi tu i dodao Do posljednjeg koji sam pričitao sinoć i ugodno me iznenadio..... U biti ova tri izdanja predstavljaju odmak od bonellijevog westerna kao što su svojevremeno Nepomirljivi napravili odmak od westerna 60-ih i 70-ih godina. Film, strip i općenito umjetnost evoluiraju...... |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15811 Posts
Posted - 16/07/2020 : 15:34:48
|
quote: Originally posted by nenno
Bas kakav je bio taj divlji svijet tih divljih godina. Vjerno prikazan primitivizam i divljastvo na svim nivoima. Uostalom zato se i zove divlji zapad, zar ne? Predobri stripovi su to Telleru, no mozda nisu za ljubitelja Mikija, Kita i ostalih romansiranih naivnih likova. Ti si strip entuzijast, pravi rendzer, stamen i posten pa te ovo mozda iritira. Ali to i jest svrha ovih serijala. Ljuti realizam bez milosti i romansiranja...
Bass je meni osobno odličan čistokrvni western strip, Dicka još nisam pročitao, ali ako je na tragu Bassa nema razloga da mi se ne svidi. Ja bi tu i dodao Do posljednjeg koji sam pričitao sinoć i ugodno me iznenadio..... U biti ova tri izdanja predstavljaju odmak od bonellijevog westerna kao što su svojevremeno Nepomirljivi napravili odmak od westerna 60-ih i 70-ih godina. Film, strip i općenito umjetnost evoluiraju......
Nemas greske s Deadwoodom. Samo naprijed! |
 |
|
morski
Senior Member

2665 Posts
Member since 09/08/2014 |
Posted - 16/07/2020 : 21:37:26
|
kupio, procitao, odlozio na policu meni je ovo izdanje neprocenjivo s tim sto nisam neki obozavalac kavenaga (narandzasto-zute-crvene) tako da ako ovo VC planira da izdaje bolje da sacekaju i broj dva i da sibnu ovo u obojeni program siguran sam da ce se bolje prodavati od onoga sto oni planiraju ovo izdanje je ionako za die-hard sklavi fanove nije neka epohalnost od crteza i boja da bi moralo da ide na uvecani format kao M&O ima brdo epizoda u kolor festu koje zasluzuju uvecani format pre ove (sto se crteza i boja tice) ali mi je sklavi intrigantan, kao i uvek i bas me zanima u kojem smeru ce ici ove price (sutra)  |
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3070 Posts
Posted - 17/07/2020 : 12:45:51
|
Bass je meni osobno odličan čistokrvni western strip, Dicka još nisam pročitao, ali ako je na tragu Bassa nema razloga da mi se ne svidi. Ja bi tu i dodao Do posljednjeg koji sam pričitao sinoć i ugodno me iznenadio..... U biti ova tri izdanja predstavljaju odmak od bonellijevog westerna kao što su svojevremeno Nepomirljivi napravili odmak od westerna 60-ih i 70-ih godina. Film, strip i općenito umjetnost evoluiraju......
Nemas greske s Deadwoodom. Samo naprijed!
Mala pomoč - Libellus u odnosu na VČ? ako bi se odlučio da li ići na LL ili se zadržati na VČ gledajući na ipak razliku u cijeni..... |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
 |
|
mmihoci
Senior Member

1134 Posts
Posted - 17/07/2020 : 17:14:38
|
Mala pomoč - Libellus u odnosu na VČ? ako bi se odlučio da li ići na LL ili se zadržati na VČ gledajući na ipak razliku u cijeni.....
Imam od Libellusa sve 3 knjige i ovu prvu od VČ-a. Od VČ-a ću imat i ostale jer sam se "zakačio" na "Zlatnu seriju". Ipak se stvar svodi na ono tko što više voli. Meni je draži ovaj veći format u tvrdim koricama na po meni kvalitetnijem i boljem papiru a, crtež nije tako "zgusnut". Inače od Benellijevaca Deadwood Dick mi je u rangu prvih 20-30 epizoda Magičnog (koji mi je pak western broj 1 u Bonellija). |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15811 Posts
Posted - 17/07/2020 : 17:59:52
|
Mala pomoč - Libellus u odnosu na VČ? ako bi se odlučio da li ići na LL ili se zadržati na VČ gledajući na ipak razliku u cijeni.....
A cuj, VC-ovo izdanje nisam drzao u rukama, pa ne bi o njemu ni govorio. LL je mislim, sigurno bolji jer je veci format, pa je i lijepse za gledanje tih genijalnih tabli. A sigurno je i papir bolji, vjerovatno i otisak. A i hc je... Iako, pravo da ti kazem uzimam i novu ZS, ali nisam jos dobio dosta zadnjih brojeva... |
Edited by - ivanl on 17/07/2020 18:01:33 |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3070 Posts
Posted - 18/07/2020 : 12:33:25
|
Hvala na komentarima dečki.... |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 18/07/2020 : 13:48:27
|
Deadwood Dick od Veselog ili Libellusa.... Ajmo reći ovako... Razlika je otprilike poput odnosa kvalitete Fibrinog Ken Parkera u odnosu na LMS. Ja sam imao osjećaj kao da čitam potpuno drugi strip.... Potpuno drugi osjećaj i puno veća uživancija dok sam čitao Libellusovo izdanje. Veći format, pregledniji crtež, kvalitetniji papir... Toliko je kvalitetnije koliko je i cijena veća. Pa tko voli... |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2765 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 18/07/2020 : 18:01:07
|
sumohrvat lepo opisao, pogotovo Frizenda i Andreucci mnogo bolje izgledaju na sto vecem formatu. Ali sa druge strane ivanl po obicaju govori napamet, otisak kod Vc je u poslednjih par godina odlican. |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16034 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 18/07/2020 : 19:27:21
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Deadwood Dick od Veselog ili Libellusa.... Ajmo reći ovako... Razlika je otprilike poput odnosa kvalitete Fibrinog Ken Parkera u odnosu na LMS. Ja sam imao osjećaj kao da čitam potpuno drugi strip.... Potpuno drugi osjećaj i puno veća uživancija dok sam čitao Libellusovo izdanje. Veći format, pregledniji crtež, kvalitetniji papir... Toliko je kvalitetnije koliko je i cijena veća. Pa tko voli...
+1 super opisano (boldano) |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
Edited by - risbozg on 18/07/2020 19:27:46 |
 |
|
mmihoci
Senior Member

1134 Posts
Posted - 18/07/2020 : 19:29:57
|
quote: Originally posted by john connor
sumohrvat lepo opisao, pogotovo Frizenda i Andreucci mnogo bolje izgledaju na sto vecem formatu. Ali sa druge strane ivanl po obicaju govori napamet, otisak kod Vc je u poslednjih par godina odlican.
Možda da se tiska na bijelom papiru jer mi se čini da je onda otisak čišći al' onda to ne bi bila "Zlatna Serija". Osim cijene i jezik ima svoju ulogu jer nekako mi se "Deadwood Dick" ljepše "čita" od "Dedvud Dik". Velim ja da nama trebaju stripovi s više-jezičnom podrškom. |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2765 Posts
Posted - 18/07/2020 : 20:58:07
|
Mi smo se u Srb navikli na transkripciju, ali ok da nekome smeta. Promaseno poredjenje fibra/lms, otisak i kod vc odlican...ali ovde je format ogromna prednost. |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4840 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 18/07/2020 : 21:26:13
|
I ne samo format.
Lib je evo vam ceo DD u luks izdanju i ciao. VC je evo vam da malo lici na staru ZS tj ima gi razni junacite, a kraj kad docekate. |
sangue navajo |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2765 Posts
|
john connor
Senior Member

Serbia
2765 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21482 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 18/07/2020 : 22:40:01
|
meni dobar Dik i u ZS;a kad poželim da ga čitam u većem formatu,tu su drugarevi LL Dedvudi. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2765 Posts
|
mmihoci
Senior Member

1134 Posts
Posted - 18/07/2020 : 23:00:14
|
I LL-u je trebala godina dana da izda sve 3 knjige Dicka. Vjerujem da će to VČ sve objaviti vjerojatno i brže.
LL kao izdavač mi je najdraži iz razloga što oni izguraju sve do kraja idu po redu i drže beskompromisnu vrhunsku kvalitetu. Najveća im je mana što su relativno spori pa je pitanje da li će neki od nas doživjeti kraj ovih dugih serijala. |
 |
|
Topic  |
|