forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 376

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 22/07/2020 : 17:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:
Originally posted by zare80

quote:

Časovnik Sudnjeg Dana 2 je štampan u Simbolu iako piše da je štampan u Rotografici. Najgori su i to je to!

Ako se takvim stvarima bave, onda im svaka cast.
Koliko ti je proverena ta informacija?

Kupio jutros u CK striparnici. Odmah se primeti po koricama, povezu i onim sivim listicima koje stavljaju izmedju korica i bloka.

jesi li ga kojim slucajem uporedio sa CSD 1? Meni je taj top uradjen i nema listic kod korice. Nema sta moracu otici d ase uverim
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2006 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 22/07/2020 : 18:11:13  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
jesi li ga kojim slucajem uporedio sa CSD 1? Meni je taj top uradjen i nema listic kod korice. Nema sta moracu otici d ase uverim

Jesam, imam i prvi. Ne mogu da kazem da se bas znacajno razlikuju osim po nacinu na koji su radjene korice i povez. Prosetaj do neke striparnice pa ces videti. Nije strasno ali opet... Zna se kako radi Rotografika a kako Simbol.

Inace, "dzepni" Nadziraci od CK su stampani u Rotografici a u impresiumu pise da je stampao Simbol.
Carobna Knjiga moze slobodno da prodmeni ime u szr Carobni Simbol.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/07/2020 : 19:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Cudi me da nisu okacili najavu u izdavackom izlogu?
I steta sto nisu stavili na akciju sad i prvi broj Casovnika, ako kupis oba u kompletu da budu po 1340 din svaki.
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 22/07/2020 : 22:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jesam, imam i prvi. Ne mogu da kazem da se bas znacajno razlikuju osim po nacinu na koji su radjene korice i povez. Prosetaj do neke striparnice pa ces videti. Nije strasno ali opet... Zna se kako radi Rotografika a kako Simbol.

Inace, "dzepni" Nadziraci od CK su stampani u Rotografici a u impresiumu pise da je stampao Simbol.
Carobna Knjiga moze slobodno da prodmeni ime u szr Carobni Simbol.

Da meni su manji Nadziraci izgledali kao da su radjeni u Rotografici, Hvala, pogledacu, pa ako nije strasno svakako se kupuje. Ne mogu puno da zeznu na tim manjim izdanjima :)
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3304 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 22/07/2020 : 23:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Uzeo. Sem tog listića umetnutog ne vidim neke razlike u dva izdanja. Korice su mi iste. Povez...prvo sam video da u dvojci nije baš besprekoran, a onda sam došao kući, otvorio keca i video da ni tamo nije. Pod time ne mislim da je Persepolis loše, ni blizu, već samo da je moglo i bolje.
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1928 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 22/07/2020 : 23:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
Eh da neko krene da izdaje nesto Dizni, ne bi me ni zanimalo kako je i gde stampano. Razmazeni ste postali.
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 23/07/2020 : 03:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cuvam starudije

Eh da neko krene da izdaje nesto Dizni, ne bi me ni zanimalo kako je i gde stampano. Razmazeni ste postali.

Jesmo, razmazili nas oni sto rade odlicno. 😀 Neka izdanja, ne sva priznajem, zasluzuju i u Dizniju da se naprave kako dolikuje. I drago mi je sto se Asteriks radi bas tako. Za neke druge stvari koje CK radi je Simbol po meni i vise nego odlican, ali je problem ako krenes sa iednim pa nastavis sa drugim, tu se malo razocaraju ocekivanja. 😀. A iskreno po najvise onaj ko kupuje ima pravo i da kritikuje, kao sto kritikuje bilo koji proizvod. Mozda se tako nesto poboljsa, mozda napreduju zbog nas “razmazenih” koji ne zelimo osrednje. 😉
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40486 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2020 : 08:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Sto se Diznija tice, mene bi onda bas zanimalo kako je uradjeno. Jer je to po meni kruna izdavastva. Stvar prestiza. Ne znam da li ih je iko kontaktirao, koliko traze za prava, sta su uslovi itd. ali bas je lose sto ceo region nema te stripove.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1928 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 23/07/2020 : 08:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
I ja kapiram, taj izdavac koji uspe da izda domace(ex yu) izdanje, je pobednik u trci za najboljeg. Pa koliko god da su prava nisu nenormalno jer u celom svetu izlaze u 1001 obliku Disney stripovi. Mislim da je Egmont voljan da ih za povoljne uslove prepusti nekome, jer svaki evro im je zarada posto oni svakako stripove ne izdaju.

Edited by - Cuvam starudije on 23/07/2020 09:56:13
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2006 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 23/07/2020 : 09:21:40  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Uzeo. Sem tog listića umetnutog ne vidim neke razlike u dva izdanja. Korice su mi iste. Povez...prvo sam video da u dvojci nije baš besprekoran, a onda sam došao kući, otvorio keca i video da ni tamo nije. Pod time ne mislim da je Persepolis loše, ni blizu, već samo da je moglo i bolje.

Uporedi korice pa ces primetiti razliku. Kod korica koje radi Rotografika se ne vide tragovi lepljenja za karton dok se kod Simobla jasno vidi jer korica kao da ima linije od lepka ili presovanja. Pogledaj malo bolje i primetices. Takodje, Simbol previse hvata lepkom zadnju stranicu bloka za forzec pa se i na taj nacin primeti.

Ne znam gde je problem u kecu kada je besprekorno odradjen. Sta tacno nije ok sa kecom?

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 23/07/2020 : 10:32:03  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Možda je za Diznija i bilo neke šanse ali sada u vreme ovog korona čuda kada je sve veliki finansijski rizik mislim da od takvog izdavačkog poduhvata, barem u Srbiji, nema šanse...
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1928 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 23/07/2020 : 11:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
Ma neka izdaju bilo gde, samo da se sacuvaju stara imena. Pored Mikija, Paje i Silje i ostali moraju da se zovu kao nekada, Cakani Caja, Proka Pronalazac, Lampi, Maga Vracevic, Praja, lenji Guta, sestrici Raja, Gaja i Vlaja, (necake Pate, Nata, Lata i Zlata), Horacije, Belka, zec Usonja, Misko i Lijan, Zli Vuk, Vucko, Hromi Daba, Zlocko Orlic........ bez egzibicija i egzoticnih resenja.
Go to Top of Page

DinkoJ
New Member

243 Posts

Member since 09/11/2018

Posted - 23/07/2020 : 11:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DinkoJ a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1928 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 23/07/2020 : 11:36:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
Kod nas su izabrali imena koja se slazu sa ujka Pajom.
Go to Top of Page

DinkoJ
New Member

243 Posts

Member since 09/11/2018

Posted - 23/07/2020 : 12:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DinkoJ a Private Message  Reply with Quote
Da ali kod Hinka, Vinka i Dinka je najljepše ime svih vremena.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3304 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 23/07/2020 : 13:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Dajte ljudi 100 puta su vam na forumima objašnjavali zašto nema Diznija i vi i dalje ko s Marsa pali.

@AleksandarN
U pravu si za korice, danas sam bolje pogledao. Meni kec, unutra povez nije baš top, ima par mesta gde deluje a la Beli Put da će se listovi razdvojiti, moguće je da je i od čitanja i pozajmljivanja doduše.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6315 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 23/07/2020 : 13:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Dajte ljudi 100 puta su vam na forumima objašnjavali zašto nema Diznija i vi i dalje ko s Marsa pali.

@AleksandarN
U pravu si za korice, danas sam bolje pogledao. Meni kec, unutra povez nije baš top, ima par mesta gde deluje a la Beli Put da će se listovi razdvojiti, moguće je da je i od čitanja i pozajmljivanja doduše.

Pa zalijepite to drvofixom i biće bolje od orginala. ;)
zašto nema Disney-a? Daj, C/P.
Pretpostavljam da taj Egmont kojeg spominjete drži prava i neda ih nikom, niti ih sami koriste....ili?

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3304 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 23/07/2020 : 14:07:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Vidiš da znaš.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21253 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/07/2020 : 15:02:17  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo da se složim sa Srićkom Tricom, ni meni se Pinokio nije dopao na prvo čitanje, dok mi je Mračni Vitez...
Videćemo kakvi će mi biti utisci pri drugom čitanju Pinkoija.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21253 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/07/2020 : 15:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cuvam starudije

siguran sam da bi ti prvi ispizdeo kad bi ČK uzeo Diznija i krenuo da brljavi sa tehnkalijama,prevodom...

ili neko od hrvatskih izdavača pa krenu sa idiotarijama poput Vinka,Dinka i Hinka.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/07/2020 : 15:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto
ili neko od hrvatskih izdavača pa krenu sa idiotarijama poput Vinka,Dinka i Hinka.

To su idiotarije tebi koji si navikao na drugačija imena. Ja sam odrastao sa Hinkom, Dinkom i Vinkom i poznajem ih jedino pod tim imenaima, sve mi ostalo zvuči čudno Oću reći da je sve stvar navike. Slična stvar i s Asterixom, baš sam nekidan pročitao prvi integral Čarobne Knjige... U crtićima koje sam gledao kao dijete je druid uvijek bio Čudomiks koliko se sjećam, tako da mi je ovo Aspiriniks skroz naopako. Obeliksov pas je npr. bio Snupiks, tako da ono... Ništa to nije idiotarija nego čisto stvar navike, kako smo naučili zvati te likove.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12937 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/07/2020 : 15:42:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by anto

To su idiotarije tebi koji si navikao na drugačija imena. Ja sam odrastao sa Hinkom, Dinkom i Vinkom i poznajem ih jedino pod tim imenaima, sve mi ostalo zvuči čudno Oću reći da je sve stvar navike. Slična stvar i s Asterixom, baš sam nekidan pročitao prvi integral Čarobne Knjige... U crtićima koje sam gledao kao dijete je druid uvijek bio Čudomiks koliko se sjećam, tako da mi je ovo Aspiriniks skroz naopako. Obeliksov pas je npr. bio Snupiks, tako da ono... Ništa to nije idiotarija nego čisto stvar navike, kako smo naučili zvati te likove.

Slažem se.

Na primjer, za mene će Lucky Luke uvijek biti Lucky Luke. Nikako Talični Tom.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

DinkoJ
New Member

243 Posts

Member since 09/11/2018

Posted - 23/07/2020 : 15:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DinkoJ a Private Message  Reply with Quote
quote:
[i]Originally posted by anto

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21253 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/07/2020 : 16:18:01  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Lucky Luke će uvek biti Talični Tom,a Raja,Gaja i Vlaja uvek Raja,Gaja i Vlaja.

A dobro,Dinko je baš kul ime;al je Hinko teški žasu.

Go to Top of Page

DinkoJ
New Member

243 Posts

Member since 09/11/2018

Posted - 23/07/2020 : 16:29:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DinkoJ a Private Message  Reply with Quote
Ma problem je u tome što sam i ja odrastao na Raja, Gaja i Vlaja tako da sam i ja bio iznenađen sa novim imenima devedesetih.
Go to Top of Page
Page: of 376 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.56 seconds. Snitz Forums 2000