forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 376

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3304 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 23/07/2020 : 16:38:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DinkoJ

Ma problem je u tome što sam i ja odrastao na Raja, Gaja i Vlaja tako da sam i ja bio iznenađen sa novim imenima devedesetih.

Menjaj ime u Gaja
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/07/2020 : 16:40:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Kod nas se ova trojica zvala Pak, Žak i Mak.

Tako da je meni sve ostalo ko iz Marsa.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21252 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/07/2020 : 16:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

a dobro,vi ste slovenci ko i svi danas zapadnjaci,pederskih manira i ponašanja,pa ovo Žak i ostalo ni malo ne čudi.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21252 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/07/2020 : 16:53:49  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

Časovnik Sudnjeg Dana 2 je štampan u Simbolu iako piše da je štampan u Rotografici. Najgori su i to je to!

i kec i dvojka su rađeni u Simbolu.
Gde piše da je Rotografika - u impresumu?

Go to Top of Page

DinkoJ
New Member

243 Posts

Member since 09/11/2018

Posted - 23/07/2020 : 16:56:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DinkoJ a Private Message  Reply with Quote
Al ima odličnih imena, Mađari ih zovu Tiki, Niki, Viki, Danci Rip, Rap, Rup a Finci Tupu, Lupu, Hupu.

Tako da bih rađe umjesto Gaja se preimenovao u Tupu.
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 23/07/2020 : 16:58:10  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Mislio sam da je Paško Patak najveća glupost kod hrvatskog prevoda a onda sam našao neko hrvatsko izdanje Taličnog Toma, tj. Laki Luka u kojem se braća Dalton zovu Krešo, Miho, Vlaho i Mate???!!!

Edited by - vronski 3 on 23/07/2020 16:58:35
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21252 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/07/2020 : 17:00:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
u mnogim stvarima su hrvati za skidanje kape i naklon do poda - ali za odabir imena,tu su teški pajseri.

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6315 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 23/07/2020 : 17:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by anto
ili neko od hrvatskih izdavača pa krenu sa idiotarijama poput Vinka,Dinka i Hinka.

To su idiotarije tebi koji si navikao na drugačija imena. Ja sam odrastao sa Hinkom, Dinkom i Vinkom i poznajem ih jedino pod tim imenaima, sve mi ostalo zvuči čudno Oću reći da je sve stvar navike. Slična stvar i s Asterixom, baš sam nekidan pročitao prvi integral Čarobne Knjige... U crtićima koje sam gledao kao dijete je druid uvijek bio Čudomiks koliko se sjećam, tako da mi je ovo Aspiriniks skroz naopako. Obeliksov pas je npr. bio Snupiks, tako da ono... Ništa to nije idiotarija nego čisto stvar navike, kako smo naučili zvati te likove.

Slažem se.

Na primjer, za mene će Lucky Luke uvijek biti Lucky Luke. Nikako Talični Tom.

Koje si godište?

Meni je LL Talični, Gaston mi je Gašo...ili Gaša (mislim da je podnaslov uvijek bio ''majstor za nervni slom''), ali mislm da je bio baš Gašo. I to sam sve posuđivao u gradskoj knjižnici početkom 90-ih (91-95). I Flaš Gordon je bio od Dečijih, mislim da je bilo masu Sr izdanja.
Asterix-a se ne mogu sjetit koja su imena bila, ali ovo ČK izdanje mi je bomba i svaka im čast za to.

EDIT: Da to Paško Patak je baš loše, sjećam se da je bila zajebancija Pajo Pakšu ili tako nekako.

EDIT 2: Išao brzinski skinut skenove od DN i njihov se zvao Gatson, alu unutar stripa je bio Gašo, a ne Gaša (taj sam čitao, očito je u našoj knjižnici bilo hrpa DN stripova). Vidim da su izdavači mjenjali ime svaki put.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 23/07/2020 18:07:46
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3304 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 23/07/2020 : 17:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 3

Mislio sam da je Paško Patak najveća glupost kod hrvatskog prevoda a onda sam našao neko hrvatsko izdanje Taličnog Toma, tj. Laki Luka u kojem se braća Dalton zovu Krešo, Miho, Vlaho i Mate???!!!

Za Dizni mi je okej da svi imaju svoje lokalizme, neko ubode svoje neko ne. Ali da revolveraši sa Divljeg Zapada zvuče ko da su iz Varaždina, Širokog Brijega i Zadra, to mi baš i nema smisla.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2006 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 23/07/2020 : 18:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Časovnik Sudnjeg Dana 2 je štampan u Simbolu iako piše da je štampan u Rotografici. Najgori su i to je to!

Kec je radjen u Rotografici kao sto pise u impresiumu, dvojka je radjena u Simbolu a u impresiumu pise da je radjena u Rotografici. Ne pratis fabulu.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5470 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 23/07/2020 : 18:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Poli

a dobro,vi ste slovenci ko i svi danas zapadnjaci,pederskih manira i ponašanja,pa ovo Žak i ostalo ni malo ne čudi.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/07/2020 : 18:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Lucky Luke će uvek biti Talični Tom,a Raja,Gaja i Vlaja uvek Raja,Gaja i Vlaja.

A dobro,Dinko je baš kul ime;al je Hinko teški žasu.

Slazem se.
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 23/07/2020 : 18:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

quote:

quote:
Originally posted by Paka01

quote:
ili neko od hrvatskih izdavača pa krenu sa idiotarijama poput Vinka,Dinka i Hinka.

To su idiotarije tebi koji si navikao na drugačija imena. Ja sam odrastao sa Hinkom, Dinkom i Vinkom i poznajem ih jedino pod tim imenaima, sve mi ostalo zvuči čudno Oću reći da je sve stvar navike. Slična stvar i s Asterixom, baš sam nekidan pročitao prvi integral Čarobne Knjige... U crtićima koje sam gledao kao dijete je druid uvijek bio Čudomiks koliko se sjećam, tako da mi je ovo Aspiriniks skroz naopako. Obeliksov pas je npr. bio Snupiks, tako da ono... Ništa to nije idiotarija nego čisto stvar navike, kako smo naučili zvati te likove.

Slažem se.

Na primjer, za mene će Lucky Luke uvijek biti Lucky Luke. Nikako Talični Tom.

Koje si godište?

Meni je LL Talični, Gaston mi je Gašo...ili Gaša (mislim da je podnaslov uvijek bio ''majstor za nervni slom''), ali mislm da je bio baš Gašo. I to sam sve posuđivao u gradskoj knjižnici početkom 90-ih (91-95). I Flaš Gordon je bio od Dečijih, mislim da je bilo masu Sr izdanja.
Asterix-a se ne mogu sjetit koja su imena bila, ali ovo ČK izdanje mi je bomba i svaka im čast za to.

EDIT: Da to Paško Patak je baš loše, sjećam se da je bila zajebancija Pajo Pakšu ili tako nekako.

EDIT 2: Išao brzinski skinut skenove od DN i njihov se zvao Gatson, alu unutar stripa je bio Gašo, a ne Gaša (taj sam čitao, očito je u našoj knjižnici bilo hrpa DN stripova). Vidim da su izdavači mjenjali ime svaki put.

Koliko je meni poznato zajebancija sa Diznijem je Matakovicevih ruku (ne)djelo, tamo ima raznih zezova od kojih je Pajo Pakšu jedan od najboljih :D

A Matakovic se zajebavao i sa Zagijem

Mora da iskopam u nekom broju Patka i da postavim...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/07/2020 : 20:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

@Anto
Pa.... rano smo poceli. Ovako je bilo jos ranih 80-ih.

I sta ti imas protiv Zak Tardija te ja pitam!?

Iz maloga izraste veliko.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21252 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/07/2020 : 20:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Kec je radjen u Rotografici kao sto pise u impresiumu, dvojka je radjena u Simbolu a u impresiumu pise da je radjena u Rotografici. Ne pratis fabulu.

normalno da pratim - po Kobisu su i prvi i drugi rađeni u Simbolu;a u impresumu oba stoji Roto.
Da li su slagali oba puta,samo jednom ili nijednom?

Edited by - anto on 23/07/2020 20:07:32
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/07/2020 : 22:10:37  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Dajte ljudi 100 puta su vam na forumima objašnjavali zašto nema Diznija i vi i dalje ko s Marsa pali.

Objašnjenje može da važi za - zašto je teško doći do Diznija, ali ne i zašto je nemoguće.

Sasvim sigurno je nešto što je moguće u celom svetu, moguće i u ovom delu sveta.

Verovatno postoje bar dva načina:

1. Da neko sklopi dogovor/ugovor sa Egmontom i od njega kupi prava za neka izdanja.
2. Da prava ne idu preko Egmonta. Ne mogu da verujem da italijanski Dizni stripovi idu preko Egmonta, a ne preko Paninija ili nekog italijanskog izdavača - zastupnika. (možda IDW ?)

Pa i u vreme SFRJ, Dečije Novine nisu prava za stripove u Mikijevom almanahu kupovali kao i Politika za Mikijev zabavnik i PZ.

Problem je što ovi stripovi, ma sa čim da se krene, u formi luksuznijih izdanja, ne bi imali dobru prođu tj isplativost. Ali isplativost na duže staze, kroz prodaju više godina, bi mogla da se desi uz pravu izdavačku politiku.
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1183 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 23/07/2020 : 22:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
Šta ste navalili na tiskare Čarobne knjige. Možete tako i za sve ostale strip izdavače da upoznamo gdje se sve štampaju. Znam da je bilo novijih stripova kojima nisam uvijek zadovoljan tiskom, ali šta je tu je. Neću se opterećivati s tim i pljuvati po strip izdavaču.
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1928 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 23/07/2020 : 22:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by Red Marquis

Dajte ljudi 100 puta su vam na forumima objašnjavali zašto nema Diznija i vi i dalje ko s Marsa pali.

Objašnjenje može da važi za - zašto je teško doći do Diznija, ali ne i zašto je nemoguće.

Sasvim sigurno je nešto što je moguće u celom svetu, moguće i u ovom delu sveta.

Verovatno postoje bar dva načina:

1. Da neko sklopi dogovor/ugovor sa Egmontom i od njega kupi prava za neka izdanja.
2. Da prava ne idu preko Egmonta. Ne mogu da verujem da italijanski Dizni stripovi idu preko Egmonta, a ne preko Paninija ili nekog italijanskog izdavača - zastupnika. (možda IDW ?)

Pa i u vreme SFRJ, Dečije Novine nisu prava za stripove u Mikijevom almanahu kupovali kao i Politika za Mikijev zabavnik i PZ.

Problem je što ovi stripovi, ma sa čim da se krene, u formi luksuznijih izdanja, ne bi imali dobru prođu tj isplativost. Ali isplativost na duže staze, kroz prodaju više godina, bi mogla da se desi uz pravu izdavačku politiku.

Ja sam ubedjen da bi Egmont pristao na saradnju sa nekim ko izdaje stripove, pa slikovnice kod nas su izdavali u saradnji sa dnevnim novinama Blic. Za pocetak da odrade dvomesecno kvalitetno izdanje i ne treba da brinu za prodju. Samo HC i samo odabrane price najeminentnijih autora. Posle vremenom kad se to razradi mogu da se prosire u sto pravaca.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12937 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/07/2020 : 23:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koje si godište?

1985.

Tijekom djetinjstva nisam baš bio izložen izdanjima iz bivše države. Tako da mi imena tipa Talični Tom, Gašo ili Aspiriniks ne znače baš nešto.

Iznimke su bili Mikijev almanah i Mikijev zabavnik. Međutim, Disneyjevoj sam franšizi podjednako bio izložen putem stripova, slikovnica, TV-a i VHS-ova, na hrvatski, srpski, njemački i američki način. Meni su i Paško i Pajo u redu, ali ipak preferiram - Donalda.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2861 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 24/07/2020 : 00:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by petarStripovi10

Šta ste navalili na tiskare Čarobne knjige. Možete tako i za sve ostale strip izdavače da upoznamo gdje se sve štampaju. Znam da je bilo novijih stripova kojima nisam uvijek zadovoljan tiskom, ali šta je tu je. Neću se opterećivati s tim i pljuvati po strip izdavaču.

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6315 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 24/07/2020 : 05:34:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Koje si godište?

1985.

Tijekom djetinjstva nisam baš bio izložen izdanjima iz bivše države. Tako da mi imena tipa Talični Tom, Gašo ili Aspiriniks ne znače baš nešto.

Iznimke su bili Mikijev almanah i Mikijev zabavnik. Međutim, Disneyjevoj sam franšizi podjednako bio izložen putem stripova, slikovnica, TV-a i VHS-ova, na hrvatski, srpski, njemački i američki način. Meni su i Paško i Pajo u redu, ali ipak preferiram - Donalda.

A tu smo negdje, ali sam očito bio dovoljno stariji da budem Pionir i da čitam YU stripove ('81).

@Petarstripovi10: Poanta je u tome da nigdje nije tako OGROMNA razlika u kvaliteti tiskanja kao kod ČK izdanja, tj između baš jako lošeg Simbola i odlične Rotografike. Drugi izdavači imaju konzistentnu kvalitetu, ali ovo kod ČK je Loto što ćeš dobiti.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/07/2020 : 18:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Pa i DW je stampao neke svoje stripove u Simbolu Petrovaradin. Nekad odrade korektan posao nekad odrade jako los, ali cesce urade korektan posao. Ne moze se izgleda bas svako izdanje stampati u Rotografici koliko god to ja (i svi mi) zeleo/li.
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2861 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 24/07/2020 : 21:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
https://carobnaknjiga.rs/na-krilima-vetra
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2356 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 24/07/2020 : 22:35:42  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40485 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 24/07/2020 : 23:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Opa. E ovo me interesuje. Nisam ze bio dokopao Fibre, sad imam priliku.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page
Page: of 376 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.61 seconds. Snitz Forums 2000