forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibrarijum - samo dobri stripovi (tm)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 114

anto
Advanced Member

Serbia
21111 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/07/2020 : 18:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Paka,mogu ti reći da se u preko 85-90% poklapamo u mišljenjima;najveće razmimoilaženje je kod Petra Pana i svetova Aldebarana.

Nego,što se tiče Bajki,stigao sam do sedmice,i sad treba da pročitam knjige 8-10,pa me interesuje u kojoj je bio taj krosover koji spominješ??

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/07/2020 : 18:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Paka,mogu ti reći da se u preko 85-90% poklapamo u mišljenjima;najveće razmimoilaženje je kod Petra Pana i svetova Aldebarana.

Nego,što se tiče Bajki,stigao sam do sedmice,i sad treba da pročitam knjige 8-10,pa me interesuje u kojoj je bio taj krosover koji spominješ??

Ja imam američke trejdove pa ne znam točno kako to ide u Fibrinim izdanjima, ali evo baš gledam na wikipediji i ukoliko prate američka deluxe izdanja, to bi trebalo biti u desetoj knjizi.
EDIT: Da, definitivno je deseta knjiga, vidim ovdje: https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/bajke-10-bog-daj-veci-kup/581/

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 17/07/2020 18:42:34
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7268 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 17/07/2020 : 18:43:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Super pregled Paka! Moraš samo malo podebljati Kolorke i pogotovo Orke.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21111 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/07/2020 : 18:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ok,baš me zanima da li će i meni serijal krenuti na dole - za sada mi je bez greške!

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/07/2020 : 18:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Ma znam :( Doć će na red prije ili kasnije, ima tu masu zanimljivih naslova.

quote:

ok,baš me zanima da li će i meni serijal krenuti na dole - za sada mi je bez greške!

Meni je taj The Great Fables Crossover jedini dio serijala koji mi se baš nije svidio. Sve ostalo je stvarno super, samo što mi je druga polovica serijala (to bi trebale biti Fibrine knjige 11-15) za nijansu slabiji od knjiga 1-9, al idalje se radi o stvarno vrhunskom štivu.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Edited by - Paka01 on 17/07/2020 19:20:48
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6258 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 17/07/2020 : 19:16:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:

Ma znam :( Doć će na red prije ili kasnije, ima tu masu zanimljivih naslova.

quote:

Meni je taj The Great Fables Crossover jedini dio serijala koji mi se baš nije svidio. Sve ostalo je stvarno super, samo što mi je druga polovica serijala (to bi trebale biti Fibrine knjige 11-21) za nijansu slabiji od knjiga 1-9, al idalje se radi o stvarno vrhunskom štivu.

Pa šta nije Fables u 15 knjiga?
Barem ovo Fibrino izdanje.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/07/2020 : 19:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Joj da, u pravu si, krivo sam napisao. Trejdova je 22, a deluxe knjiga je 15

Edited by - Paka01 on 17/07/2020 19:21:17
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 17/07/2020 : 22:08:04  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Super mi je prvi post u ovoj temi pa sam se i ja odlučija napisat nešto slično.

Odlicno napisano i imam slicno misljenje za skoro sve.
Preporuka za vise Orki definitivno, Frank Cappa, OHF, Toppi ...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 18/07/2020 : 00:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
@Paka vidim da nisi citao Batman Earth One, evo ja upravo danas procitao u Fibrinom izdanju i bas preporucujem, jako dobar, svez, drugaciji pristup Betmenu, a ne manjka mu detektivske istrage, akcije i zabave. Preporucujem!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/07/2020 : 02:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

@Paka vidim da nisi citao Batman Earth One, evo ja upravo danas procitao u Fibrinom izdanju i bas preporucujem, jako dobar, svez, drugaciji pristup Betmenu, a ne manjka mu detektivske istrage, akcije i zabave. Preporucujem!

A vidi, zaboravija sam ga stavit na listu pročitao sam ga na engleskom čim se prvi put pojavio i nećemo se baš složiti oko ocjene. Meni je taj naslov baš za nekoga tko ne voli superheroje i ne zna praktički ništa o Batmanu. Pretakanje iz šupljega u prazno i ne donosi ništa posebno novo zbog čega bi mi se mogao svidjeti. Baš ono "by the numbers" strip. Za razliku od njega, Green Lantern: Earth One mi je odličan primjer kako napraviti svjež i moderan strip koristeći već postojeće motive.

Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1945 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 01/08/2020 : 10:00:42  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Lepage - Muchacho

Poslednji Lepage kojeg sam procitao i zaokruzio celinu od Fibre sto se tice njegovih stripova. Iako mi je Cernobil najdrazi, ovaj mi je po scenariju i crtezu najbolji. Lepage nikada nije bio neki scenarista ali ovde je sasvim dobro odradio posao. Jako zanimljiva prica koja se cita u jednom cugu. Na ternutke me je scenario podsetio na Nury-ja. Mnogo mi se dopada kako Lepage crta okean (Putovanje i Ar-Men) ali ovde mi je njegov crtez perfektan. Sve u svemu, meni najbolji Lepage. Nadam se da cemo jos njegovih radova videti kod Fibre.

8/10

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7268 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 01/08/2020 : 12:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

Lepage - Muchacho

Poslednji Lepage kojeg sam procitao i zaokruzio celinu od Fibre sto se tice njegovih stripova. Iako mi je Cernobil najdrazi, ovaj mi je po scenariju i crtezu najbolji. Lepage nikada nije bio neki scenarista ali ovde je sasvim dobro odradio posao. Jako zanimljiva prica koja se cita u jednom cugu. Na ternutke me je scenario podsetio na Nury-ja. Mnogo mi se dopada kako Lepage crta okean (Putovanje i Ar-Men) ali ovde mi je njegov crtez perfektan. Sve u svemu, meni najbolji Lepage. Nadam se da cemo jos njegovih radova videti kod Fibre.

8/10

Daleko bilo!

Inače se slažem, super je Lepage. Vjerujem da ćemo ga vidjeti još u Fibrinom izdanju. Recimo ovo: https://www.bedetheque.com/serie-53543-BD-Voyages-d-Ulysse.html

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1945 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 01/08/2020 : 15:00:52  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inače se slažem, super je Lepage. Vjerujem da ćemo ga vidjeti još u Fibrinom izdanju. Recimo ovo: https://www.bedetheque.com/serie-53543-BD-Voyages-d-Ulysse.html

Odlicno! Moze! Lepage prelepo crta okean / more i izgleda mi jako zanimljivo. Marko...

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10347 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 01/08/2020 : 15:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Slažem se, Lepagea nikad dosta!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4966 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 23/01/2021 : 20:12:05  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Zeznuto je napraviti dobru feel-good priču. Nešto što će držati pažnju i dizati moral bez da ispadne patetično, lažno ili jeftino.

Evo mojih Top 10 (bez redoslijeda) feel-good stripova u Fibrinom katalogu:

Calvin & Hobbes
Ofucani holivudski film
Djeca kapetana Granta
Stare prdonje
Svjetovi Aldebarana
Šetač
Diplomatske kronike
Aya iz Yopougona
Asterios Polyp
Hellboy

Bonus (jer tu ima svega):
Vrh bogova
Ljubav i Rakete

Volio bih vidjeti još takvih stripova, mislim da ih nema dovoljno.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 31/01/2021 : 20:57:53  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Presveto srce
Jodorowsky • Moebius

Ovo mi je prvi punokrvni susret sa Jodorwskym (poceo sam bio Inkala i procitao prvi album ali mi se tada nije citalo dalje pa sam ga ostavio za kasnije i idalje nikako da ga procitam).
Ono sto me je privuklo ovom stripu (pored naslovne strane ehm) je opis stripa na kraju izdanja koji ovaj strip naziva najlicnijim delom Alehandra Jodorovskog.Procitao sam privju dva puta jos pre par godina i konacno tek sad bio pri nekim parama i nabavih ovaj strip koji toliko dugo zelim. Ono sto me je takodje kupilo da kupim ovaj strip je i to da je Moebius molio Jodorowskog da on nacrta ovaj strip. To mora da znaci nesto?!

I itekako znaci!
Kakva je luda voznja ovaj strip!
Genijalno nesto! Prva dva poglavlja su cista perfekcija, dok je u trecem delu prisutan pad i u vestini naracije i u crtezu Moebiusa koji je potpuno promenio stil. Vidim da je na drugoj temi Markos napisao da je trebalo da bude 3. i 4. album ali zbog slabe prodaje je sve to zgusnuto u ovaj treci album koji ima i najmanje strana u odnosu na prethodna dva.
Jodorowsky se ovde vrlo slojevito bavi raznim temama i neverovatnom smeloscu vodi citaoca i uvlaci ga u taj svet. Ovo je jedan od onih stripova gde sam rekao uf kakva je ovo stripcina dok ga citam.
Poslednji album je tu najproblematicniji mada i on ima svoj smisao: Ayahuasca koja je nekakav vid Bozje sekretarice, spiritualno i fizicko prociscenje, smrt ega i onda i bukvalna smrt da bi se lik ponovo rodio kao nov covek i konacno preuzeo svoje iskonsko ja pomirivsi dve suprotstavljene strane svoje licnosti, da bi vodio srecan zivot. Ali je to moglo malo efektnije i bolje da se izvede. Sam kraj u parku sa decom mi nije najjasniji.

Da zakljucim, ovo mi je jedan od najboljih Fibrinih stripova i svakako cu sad obratiti paznju i na ostala dela Jodorowskog i konacno da pogledam El Topo i Holy Mountain sto nameravam vec odavno. Moebiusov crtez pogotovo u prvom albumu ali i u drugom je genijalan i uzivanje je gledati ga.

Samo zbog zbrzanog kraja (za koji ocigledno nisu krivi Jodo i Moebius nego su morali ovako da ga odrade) je ocena 9,5/10 umesto 10/10.
Apsolutna preporuka!

Zasto u Fibrinom izdanju nema pojedinacnih naslovnih strana sva 3 albuma?
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 14/04/2021 : 12:19:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Super mi je prvi post u ovoj temi pa sam se i ja odlučija napisat nešto slično. Proša sam kroz cijeli Fibrin websajt da vidim šta su sve izbacili i evo redom otprilike sve stvari koje sam čitao. Većinu amerikanaca sam čitao na engleskom prije nego ih je Fibra objavila, al nema veze.

Ovogodišnji update na ovaj prošlogodišnji post

Super mi je prvi post u ovoj temi pa sam se i ja odlučija napisat nešto slično. Proša sam kroz cijeli Fibrin websajt da vidim šta su sve izbacili i evo redom otprilike sve stvari koje sam čitao. Većinu amerikanaca sam čitao na engleskom prije nego ih je Fibra objavila, al nema veze.

100 Metaka – Odličan krimić/triler i iako se pri kraju radnja dosta zakomplicira, meni osobno ne smeta. Napeto do zadnje stranice.
Arapin Budućnosti – Sve četiri knjige su prva liga. Jedan od boljih biografskih stripova koje sam čitao i jedva čekam vidjeti što donose nastavci.
Bajke – Prva polovina serijala fenomenalna, skoro pa bez greške. Nakon onog užasnog crossovera kvaliteta malo opadne, ali idalje je to štivo vrijedno čitanja ispočetka i ispočetka.

Batman:
- Mračni Vitez – Klasik s razlogom. Priča odlična, crtež još bolji.
- Duga Noć Vještica – Strip iz najboljeg razdoblja radova Jepha Loeba. Odličan krimić s vrhunskom atmosferom koji ništa ne gubi ni nakon par čitanja. Crtež prva liga
- Mračna Pobjeda – Identično mišljenje kao i za Dugu Noć Vještica
- Godina Prva – Meni najdraži Millerov Batman. Kratko, sadržajno i efektno.
- Strašan Vic – Meni osobno pomalo precijenjen. Dobar je strip, no jednostavno mi nije perfektan koliko inače ljudima bude. Ima i puno boljih Batmana.
- Muk – Strip koji svakim čitanjem postaje sve gori. Užasan i naivan zaplet i još gori kraj. Crtež je zato super.
- Joker – Eh... Okej je, al ono, za maksimum jedno čitanje.
- Crno Zrcalo – Puno slabije nego na prvo čitanje, baš za zaborav.
- Što Se Dogodilo s Maskiranim Zaštitnikom? – Dobra priča, posebno jer volim sve te verzije Batmana kroz povijest. Doduše, ostavlja puno veći efekt ako se čita odmah nakon Morrisonovog "Batman R.I.P.".
- Zemlja Jedan - Batman za ljude koji ne vole Batmana. Banalno i površno.
- Bijeli Vitez - Intrigantna priča i fantastičan crtež.
- Sanatorij Arkham - Odličan crtež i vrlo dobra priča, ali morat ću ga ponoviti prije ili kasnije.
- Čovjek Koji se Smije - Davno sam čitao, čeka drugo čitanje.
- Godina Stota - Luda i zabavna akcijska vožnja sa vrhunskim crtežom.
- Run Scotta Snydera - Početak vrlo dobar, kasnije opada. Pitko i neloše.

Buddha – Jedan od najboljih stripova koje sam ikad pročitao. Toliko detaljno, maštovito, informativno, duboko... Ma sve! Jedino mi humor baš nije legao, al mal je to minus, vrlo mal.
Calvin i Hobbes - Lijepo, toplo, simpatično i zabavno.
Čudovište iz Močvare – Prelijep strip, scenaristički i vizualno. Veoma bogat radnjom, detaljima, dijalozima, mitologijom i iako ima par minusa, cijelo vrijeme drži zavidno visok nivo kvalitete.
Daredevil – Početne priče koje Miller ne piše su za zaborav. Ovo kasnije je puno bolje, al nešto me i nije držala želja za držati to na polici.
Družba Iznimne Gospode - Zabavan i blesav strip pun avanture i vrlo dobrog crteža.
Gospodin Jean: Najneprospavanije Noći – Jedna od prvih Fibrinih knjiga koje sam pročitao. Super mi je leglo, humor je odličan i šteta što neće biti više.
Hellboy – Strip s vjerojatno najboljom atmosferom od svih. Odličan spoj horora, akcije i priča iz narodnih predaja raznih naroda. Vrijedi svake kune.
Hitman – Očekivao puno, dobio malo. Prije čitanja sam mislio da će biti odličan, al negdi na polovici druge knjige sam skonta da ne uživam baš u čitanju i jedva čekam kad će završit. Nije me se baš dojmilo.
Inkal – Strip koji svakim novim čitanjem otkriva nove detalje koje nisam primjetio na prvu. Strašno slojevito djelo koje volim čitati ispočetka i ispočetka.

Kolorka:
- Zašto Sam Ubio Pierrea – Težak strip koji se dugo pamti nakon čitanja. Fotografije su me baš iznenadile, al odlično se uklapaju
- Aldebaran – Skroz okej i pitak SF koji po meni ne zaslužuje toliku pompu koju uživa. No svejedno je strašno zanimljiv za čitanje iako je crtež teški prosjek.
- Papak – Oduševio me na prvu, al na drugo čitanje je to oduševljenje poprilično opalo. Ipak, vrijedi pročitati.
- Betelgeuse – Slično kao i Aldebaran, nema neke velike razlike.
- Bilo Jednom u Francuskoj - Informativan i zanimljiv biografski strip koji te uvuče u svoj svijet i ne pušta sve do kraja.
- Svagdanja Borba – Za mene strip skoro pa bez greške. Strašno emocionalan i tjera na razmišljanje.
- Naša Majka Rat – Jedno sasvim ugodno iznenađenje. Što je išao dalje, to mi je bio sve bolji, a posljednja rečenica mi se urezala u pamćenje i često je se sjetim. Crtež prva liga.
- Treći Zavjet - Jedva čitljivo.
- Antares – Prosjek. Priča nezanimljivija od prva dva nastavka, crtež gori.
- Potez Kredom – Zbunjujuć strip, al volim takve i jedva čekam pročitati ga još koji put.
- Potraga za Pticom Vremena – Crtež odličan, al je zato priča poprilično naivna.
- Neću Umrijeti Kao Lovina - Izaziva mučne emocije, vrijedi čitanja.
- Abelard – Ne znam je li obožavam ili mrzim ovakve stripove. Emocionalno me satralo, baš tuče u dušu.
- Petar Pan – Teško razočaranje. Užasno dosadan strip iako je crtež prva liga.
- Smrt Caru! - Baš onako nezanimljivo, šablonski.
- Putovanje na Samotne Otoke - Dosadno do zla boga.
- Dvorska Luda - Imao sam velika očekivanja, no nažalost nisu se baš ispunila.
- Alvin - Dostojan nastavak Abelarda, iako malo slabiji.
- Stern - Lijep crtež, no priča nažalost poprilično nezanimljiva. Western samo po mjestu i vremenu događaja.
- Universal War One – U početku malo štekaje, al vrlo brzo postane strašno zanimljiv i nisam se mogao odlijepiti od njega dok ga nisam pročitao cijeloga.
- Typer Cross – Hladno i napeto, genijalan strip.
- Dani Što Nestaju – "Večeras ću pročitati samo 10-15 stranica". Sljedeće šta se sjećam jest da je 2 ujutro, pročitao sam cijeli strip i strah me otići na spavanje.
- Atar Gull - Šablonski, nezanimljivo, iako ima odličan crtež.

Kolorka Specijal:
- Watchmen – Šta reći o ovom stripu, a da nije već rečeno? Remek-djelo.
- Kraljevstvo Tvoje – Vrlo dobar, ali ne i odličan. Vrijedi ga pročitati i više puta, al imam dojam da je sve to trebalo biti puno bolje.
- V kao Vendetta – Odličan, klasik s razlogom. Zapravo i nemam nikakvih zamjerki.
- Starlight – Okej za jedno čitanje i ništa više. Parlov odličan.
- Oko Sokolovo – Zabavno, veselo, napeto i tužno u isto vrijeme. Odličan.
- 300 – Crtež je ovdje glavna zvijezda, priča čisto okej
- Superman Među Zvijezdama – Najbolji Superman strip ikad napisan po mom mišljenju.
- Bagdadski Čopor – Prelijep strip, kako radnjom tako i crtežom.
- Fury: Svi Moji Ratovi - Vrlo dobar, na momente i odličan. Crtež prva liga.
- Zatamnjenje – Vrlo dobar krimić smješten u meni veoma drago vremensko razdoblje.

Kriminal – Valjda najbolji krimi strip uopće. Obožavam te labavo povezane priče, napete i zanimljive situacije
Locke & Key – Maštovito i zanimljivo, plus je crtež baš super. Nije savršeno, ali odlično mi odgovara i na drugo čitanje nije izgubilo niti mrvicu na kvaliteti.
Oda Kirihitu – Dobar strip, al previše je toga nabacano u njega da bi mi djelovao uvjerljivo.

Orka:
- Bosanske Basne – Okej i ništa više od toga.
- Tom's Bar - Šteta što nije duže, baš mi se svidjelo.
- IvanPiire – Kratka priča, al ostavlja baš jak dojam, plus je crtež skroz dobar.
- Pakao – Slojevit strip za koji se vidi da je uloženo puno istraživanja i planiranja tijekom njegovog nastanka. Itekako vrijedan čitanja i detaljne analize.
- Tiki - Simpatično, lijepo nacrtano.
- Fulu – Krene vrlo dobro, al negdi na polovici mi je interes opao. Crtež zato perfektan.
- Crveni Alarm – Vrlo dobro, posebno druga polovica stripa. S nekim se situacijama baš mogu poistovjetiti

Orka Specijal:
- Eternaut – Ima onaj neodoljivo privlačni old school osjećaj i priča je odlična, pogotovo kad znam na šta se zapravo odnosi.
- Maus – Strip bez greške, samo riječi hvale.
- Sam Samcat – Iako se brzo čita, ostavlja stvarno upečatljiv dojam. Chaboute odlično dočarava osjećaj osamljenosti i izoliranosti.
- Ponos Vragova – Svjetsko, a naše. Doslovno ne znam je li mi bolja priča ili crtež, odlično se drži i nakon više čitanja.
- Kapetan Amerika: Ples Smrti – Žeželj je razlog broj jedan zbog kojeg sam kupio Ples Smrti, ali i Macanova priča je sasvim dobra.
- Daleko Susjedstvo – Baš mi se svidio. Priča je topla i svi se možemo poistovjetiti s njom.
- Pyongyang – Prosječan putopis koji ne donosi ništa što nisam otprije znao. Crtež ništa posebno.
- Spomenar Mog Oca - Praktički isti dojam kao i za Daleko Susjedstvo.
- Dekice – Na momente patetično, al sve u svemu vrlo dobro, plus je lijepo nacrtano.
- Spaghetti Brothers – Obožavam ove obiteljske sage, još pogotovo u ovom vremenskom periodu. Format kratkih priča koje funkcioniraju zasebno, ali i kao cjelina mi odlično paše.
- Brodeckov Izvještaj – Vrlo dobar strip oplemenjen fenomenalnim crtežom.
- Ja Ubijam Divove – Neočekivano dobar strip za koji je u početku teško pogoditi u kojem će smjeru ići. Dugo ostaje u pamćenju nakon čitanja.
- Sigurna Zona Goražde - Strip koji bi svatko trebao pročitati.

Planetarij - Vrhunska oda ljudskoj znatiželji zaogrnuta mnogobrojnim referencama na pop kulturu.
Pogrebnik: Čovjek Koji Je Jeo Zlato – Za strip koji se naziva "novim Blueberryjem" moglo je i trebalo biti puno bolje. Čisto okej, ali ne i više od toga.
Propovjednik – Nakon malo klimavog početka kreće ludilo koje traje do zadnje stranice. Odlično balansiran strip koji je bio užitak za čitanje.
Sandman – Jedno od kapitalnih djela devete umjetnosti, čista poezija od početka do kraja.
Sin City - Prve dvije priče su vrhunac stripa kao medija, dok ove ostale variraju od vrlo dobrih do baš loših.
Skalpirani – Odličan krimić koji ima neke mane, pogotovo u sredini serijala.
Top 10 – Skroz zabavno i kvalitetno napisano, plus je crtež za stati i diviti se.
Umbrella Academy - Zabavna superherojština, iako bih volio da je crtež malo bolji.
Živi Mrtvaci – Koliko god se radnja vrtila u krug, meni je ovo ko droga. Jednom kad kreneš, teško se skinuti.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38059 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/04/2021 : 12:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Dobro si to slozio Paka i potrudio se, palac gore... samo Typer Cross. ;)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21111 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/04/2021 : 19:06:57  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
sve mislim da mi se ukus prilično ne poklapa sa Pakinim,ali na osnovu svih ovih komentara,mišljenja nam baš podosta poklapaju.

najveća razmimoilaženja su kod Betmena,zemlja jedan (koji mi nikako nije površan i banalan),Dardevila,koji je meni nešto ponajbolje od smarvela,svetova Aldebarana,koji su mi prezabavni,Sterna i Atara,koji su mi dosta bolji nego njemu.
Takođe,Skalpirani su mi više od odličnog serijala.
Sve drugo,skoro u nulu se slažem.

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6258 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 14/04/2021 : 20:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Meni je žao da ti se Hitman nije svidio, meni jedan od najdražih amera uz Mrtvace i Skalpirane.
Treći Zavjet, bez dlake na jeziku....ja sam se prisilo da ga pročitam do kraja, ali zato mi se nastavak po prvjuu čini puno puno bolji tj barem meni je bolje legao, još nisam čitao cijeli strip.
Moram dodati da barem meni osim što su oba westerni Blub i Pogrebnik jedan s drugim nemaju veze.
Propovjednik i Mrtvaci su liga za sebe, za razliku od Mrtvaca, Propovjednik je i kao serija odličan, malo izmjenjen u odnosu na strip, taman da bude napet, pogledaj ako nisi.
Dodao bih odma i da je Umbrella serija meni osobno osjetno bolja od stripa.
Aldebaran i nastavke obožavam kao i Antoan. :)
Inkal, Gospoda, Godina Stota, Kriminal...+1 na sve.
Sve u svemu u dosta toga se slažem sa tobom, ja nisam čitao ovo sve sa tvog popisa, ali sam nabrojao ovih par di nam se mišljenja razilaze.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 15/04/2021 : 13:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
@Poli:
Ups

@anto:
Eto vidiš, tribaš me češće slušat Daredevila bih svakako prije ili kasnije htio pročitati ispočetka. Mislim da u to vrijeme kad ga je Fibra originalno izbacila još uvijek nisam bio dovoljno stasao za u potpunosti doživjeti tako starije supeherojske stripove. Sad kad već imam malo više staža moguće da bi mi legao drugačije. A šta se tiče Skalpiranih, nikako mi nije jasno zašto ljudi toliko svršavaju na njih. Mislim da, stvarno je super strip, no ovako po sjećanju ima svojih problema, plus mi ni Guera nije baš toliko fenomenalan kao što se često spominje. Trebam ga svakako pročitati još jednom.

@Diskach:
Ma nije da mi se Hitman nije svidio, okej mi je, no očekivao sam puno više.

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3280 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 15/04/2021 : 15:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Ja sam dok je izlazio čitao Skalpirane i bilo mi meh. Posle kad je krenuo toliki hajp sam ponovo uzeo da čitam, i kao ajde da vidim da li mi je promaklo nešto. Jok.
@Paka
Ne bih se složio oko Killing Joke nikako, Earth One i pogotovo oko Petra Pana. Naravno i oko Pjongjanga i Samotnih otoka, al to sam već navikao da takve stripove forumaši ne vare.
Od tvojih pozitivnih ne bih se složio za Arkham Asylum koji mi je užas i Buddhu kojeg nisam ni do pola izgurao. Ostalo manje više bih se složio. Nije ni tako loše u proseku.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 15/04/2021 : 19:25:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Meni je fascinantno da je Treći zavjet svima preloš,a opet je rasprodan
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10347 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 15/04/2021 : 20:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Meni je fascinantno da je Treći zavjet svima preloš,a opet je rasprodan

Ne da je preloš nego je prequel Julije odličan, a Treći zavjet se može nekome ne sviđati, ali je to vrlo dobar strip.

I ovi valjda ne znaju što valja pa daju ovakve ocjene?

https://www.bedetheque.com/serie-25737-BD-Troisieme-Testament-Julius.html

Edited by - Peyo on 15/04/2021 20:24:41
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 15/04/2021 : 20:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Ne da je preloš nego je prequel Julije odličan, a Treći zavjet se može nekome ne sviđati, ali je to vrlo dobar strip.

Čini mi se da često postavljaš svoje mišljenje kao objektivno i apsolutno točno naspram nečijeg (u ovom slučaju recimo mog) subjektivnog mišljenja. Treći Zavjet je tebi vrlo dobar strip, nije objektivno. Nije stvar da mi se ne sviđa, već mi je kao što sam rekao užasno loš, jedva čitljiv i bezvezan, do te mjere da ga nisam uspio pročitati do kraja, a iskreno se ne sjećam kad mi se to zadnji put dogodilo.

Također, sve te ocjene s linka su pak samo to - nečije subjektivne ocjene. Gil-Galad je na jednoj temi rekao da su mu Watchmeni na drugo čitanje bili muka za čitati, da smatra da je strip loše ostario i da nije relevantan više. Šta bi ja sad trebao njega uvjeravati u suprotno? U pravu je isto koliko i ja kad kažem da mi je taj strip remek-djelo.

Edited by - Paka01 on 15/04/2021 20:28:52
Go to Top of Page
Page: of 114 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000