Author |
Topic |
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 19/08/2020 : 23:31:24
|
Procitao sam strip do kraja. Stvarno odlican strip. Vuce na dalje citanje sve vreme. Prava BD avantura. SPOJLERI Toliko nedaca i baksuznih situacija je zadesilo nase junake na celom putovanju da sam se iskreno nadao hepiendu na kraju, kada su otpratili engleskinju Meri na brod, rekoh sad ce konacno Iza i Oel moci da uzivaju jedno u drugom u potpunosti i na miru. Medjutim ocigledno nije bilo tako sudjeno. Zato mi je kraj nekako bas tuzan. Ne daje mi dovoljno nade i optimizma to sto Iza na kraju kaze eh pa tek mi je 18 leta. I bas mi je drago sto ima i drugi ciklus, da vidimo sta se desava sa junacima i da li ce se Oel konacno vratiti svojoj zeni ili ce se strip samo fokusirati na Izu, a da je on izgubljen.
Interesantno je sto Burzeon za glavnog junaka stavlja zensku osobu i gledamo iz njene perspektive taj svet. Ona ima daleko naprednija shvatanja od svojih savremenika po pitanju slobode i ropstva, drustvenih slojeva i vernosti.
Nadam se skorom objavljivanju drugog ciklusa, jer mi se bas cita. A i taj treci bi bilo lepo videti. Takodje me interesuje da li je Carobnoj knjizi u planu i Druzina od sumraka? Takodje pohvala za prevoditelja, stvarno je ziv i zabavan jezik kojim govore likovi. Posebno mi je interesantno sto jedan od mornara s poslednjeg broda govori srpski crnogorskim dijalektom. To mi je bilo jako zabavno i simpaticno. Odlican prevod. Steta za naslovne strane unutar integrala (to mi je najvise zao) i za los dizajn. Ali ako je to bila eksplicitna i izričita želja autora i da je tako radjeno i u originalnom francuskom izdanju, sta da radimo. Inace biblioteka Stari Kontinet postaje jako ozbiljna: Pustnjske skorpije, Gauco, Murena, Tehnooci i cela ta Moebijus i Jodorovski prica, Matteo, Komanca. Postaje to ozbiljna biblioteka i edicija. Ako vec to do sad nije postala. Moram nabaviti i ostale albume u njihovom izdanju. Tu je i Dzeremaja u svojoj posebnoj ediciji.
Ljudi nabavljajte ovo ko nije, jer stvarno vredi. Kao sto rekose CKovci u najavi: GRANDIOZNA POMORSKA SAGA. Nebitno u cijem izdanju, da li Fibrinom ili CKovom, sami odlucite. Ali procitajte strip. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10399 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 20/08/2020 : 00:13:14
|
quote: Originally posted by going going Inace biblioteka Stari Kontinet postaje jako ozbiljna: Pustnjske skorpije, Gauco, Murena, Tehnooci i cela ta Moebijus i Jodorovski prica, Matteo, Komanca. Postaje to ozbiljna biblioteka i edicija. Ako vec to do sad nije postala. Tu je i Dzeremaja u svojoj posebnoj ediciji.
Slažem se s tobom. Odabrani naslovi i još po mom ukusu.
Čudim se tolikim naslovima od ČK, valjda prodaja to opravdava (svojedobno sam izrazio sumnju da će se to dogoditi ali nadam se da sam bio u krivu).
Goinže, volim čitati tvoje postove. Pun si pozitive i optimizma. Ostani takav. |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2845 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 20/08/2020 : 02:07:50
|
quote: Originally posted by Peyo
Goinže, volim čitati tvoje postove. Pun si pozitive i optimizma. Ostani takav.
Hvala peyo i jagodanbg. Drago mi je sto tako mislite. Trudim se da budem pozitivan i optimistican koliko god mogu svugde u zivotu, ne samo na forumu, ali moram priznati da uopste nije lako i da pozitiva i optimizam nekad uopste nisu opravdani. Ali ocigledno je takav moj odgovor na negativu. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6303 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 23/08/2020 : 08:41:46
|
Potaknut ovom raspravaom, odlučio sam ponovno probat pročitat privju kojeg nisam mogao dovršiti prvi put kada sam ga krenu čitaiti i iskreno nije mi jasno koji problem sam imao sa ovim stripom tada... Pročitao tu prvu epizodu i strip mi se čini vrlo zanimljiv, sada ću definitivno morat pročitati cijeli. :) |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40460 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 24/08/2020 : 00:18:00
|
Prelistao sam samo strip i nije mi jasno otkud toliki hejt prema kvalitetu izdanja. Skroz dobro izgleda u rukama. Jedino sto kad naviknes na papir Fibre ovaj sjajan ubi oci. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1994 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 24/08/2020 : 07:37:52
|
quote: Originally posted by sawitch
Prelistao sam samo strip i nije mi jasno otkud toliki hejt prema kvalitetu izdanja. Skroz dobro izgleda u rukama. Jedino sto kad naviknes na papir Fibre ovaj sjajan ubi oci.
Stampa i povez su odilicni, naravno. Rotografika je stampala. Dizajn i sve ostalo vezano ti sasvim dobro izgleda? |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
koze123
Average Member
937 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 24/08/2020 : 11:37:16
|
quote: Originally posted by AleksandarN
quote: Originally posted by sawitch
Prelistao sam samo strip i nije mi jasno otkud toliki hejt prema kvalitetu izdanja. Skroz dobro izgleda u rukama. Jedino sto kad naviknes na papir Fibre ovaj sjajan ubi oci.
Stampa i povez su odilicni, naravno. Rotografika je stampala. Dizajn i sve ostalo vezano ti sasvim dobro izgleda?
Šta ostalo? Dizajn je užasan, to smo se svi složili. Za naslovnice je šteta naravno, mada je i objašnjeno zašto do toga nije moglo doći. Ionako su ove nove naslovnice slabe. |
Edited by - koze123 on 24/08/2020 11:39:51 |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3299 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 24/08/2020 : 13:08:55
|
Dizajn je stvarno za prvi čas online kursa za grafički dizajn, ali sve ostalo je odlično. A to je meni mnogostruko važnije kod izdanja. Srećom, drugi albumi iz Stari Kontinent edicije ne pate od ove boljke. Mislim/nadam se/očekujem da će tako i ostati i da sem drugog integrala Na krilima vetra buduća izdanja neće imati ovakav dizajn. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21217 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 29/08/2020 : 01:57:41
|
quote: Originally posted by Red Marquis
quote: Originally posted by I like girlz
ovaj naslov će imati više tomova, ako sam shvatio dobro?
Dva ukupno.
tri |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3299 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 29/08/2020 : 02:07:28
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by Red Marquis
quote: Originally posted by I like girlz
ovaj naslov će imati više tomova, ako sam shvatio dobro?
Dva ukupno.
tri
Misliš tri u budućnosti ako i kad Bourgeon uradi deveti album? |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21217 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 13/09/2020 : 02:03:45
|
Stripčina, sve preporuke svakom ko nije čitao. Jedva čekam drugi tom. Haos je koliko emocija ovaj Buržon izaziva, u nekim momentima želiš da zatvoriš korice i baciš strip, ali to nije moguće, jer te prosto uvlači u priču i tjera da ideš dalje. Kraj maestralan, ne znam je li moglo šta prikladnije. |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7613 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Topic |
|