forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 ČK PREDSTAVLJA - BLUBERI
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7816 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 27/09/2020 : 20:35:35  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

elem, da priupitam jos jednom, do koje epizode je taj novi kolor?

nema tu od broja tog i tog, nego od vrste re-izdanja. novi kolor se pojavio sredinom 90tih (1994. ako se ne varam) i neko je koristio taj kolor, neko stari.

integrali koriste dotjeranu verziju starog kolora koja je samo valjda rađena ekskluzivno za ove integrale, neko je već prije koju godinu pisao o tome.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/09/2020 : 21:21:05  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dicmanjac

Hvala ČK na ovom stripu. Izdanje desetljeća na ovim prostorima. Uz bok Strip Agent Ken Parkeru, i Veseli Četvrtak debelim M.NO knjigama.

Potpisujem i tu bih dodao i Darkvudovo Stvorenje iz močvare.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 27/09/2020 : 21:39:48  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:

nema tu od broja tog i tog, nego od vrste re-izdanja. novi kolor se pojavio sredinom 90tih (1994. ako se ne varam) i neko je koristio taj kolor, neko stari.

integrali koriste dotjeranu verziju starog kolora koja je samo valjda rađena ekskluzivno za ove integrale, neko je već prije koju godinu pisao o tome.

epizode balada o kovcegu, kolor u ovim integralima i onaj u bg je isti, tj. isto los. ne mogu nigde da nadjem novi kolor za te epizode
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8226 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/09/2020 : 22:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Evo da se uključim jednim komentarom,

ja imam prva 4 Marketprintova integrala. Za prvih 12 epizoda smatram da bolje izgledaju crno-belo i želeo sam da ih imam u takvom albumskom obliku.

Stao sam davno sa tim integralima, jer mislim da ipak od 13-te epizode 'Chihuahua Pearl' Bluberi gubi u objavljivanju bez boje. Sve te kasnije epizode imam u boji (ili pola u boji) u PZ-u, ukoričeno. Ali tamo su i izduživali format i svašta nešto, pa je to privremeno rešenje. Ali dovoljno da se vidi da stripu boja doprinosi.

Zato, ako ČK istraje sa integralima, a hoće, uključujem se i nastavljam od petog integrala.

Onima koji ne vole šarene kolekcije, možda ovo izgleda čudno, meni ne, mada ne isključujem i da nabavim početne ČK integrale, ali za sada mi to nije plan.
Go to Top of Page

panda
New Member

Serbia
260 Posts

Member since 30/10/2011

Posted - 27/09/2020 : 22:03:56  Show Profile Show Extended Profile  Send panda a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

epizode balada o kovcegu, kolor u ovim integralima i onaj u bg je isti, tj. isto los. ne mogu nigde da nadjem novi kolor za te epizode

Vec kasniji DeNo albumi (pa pretpostavljam i ovi integrali vec od sledeceg) imaju isti kolor kao Bookglobe. Nisu mi pri ruci, pa ne mogu da proverim, ali zakleo bih se da sam poredio Srebrnu zvezdu i da je to to, samo bledje otisnuto u DeNo.

Edited by - panda on 27/09/2020 22:04:52
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 27/09/2020 : 22:14:47  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
biti ce da su samo ove pocetne epizode ponovo kolorisane
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7816 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 27/09/2020 : 23:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
ako se ne varam, tek od sage sa konfederacijskim blagom ide isti kolor. do tih epizoda je podjela na stari i kolor iz '94-te.

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6295 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 28/09/2020 : 08:42:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
A to sa novom i starom bojom nije univerzalno.
Inkal npr izgleda puno bolje u staroj boji, dok ČK Asteriksi izgledaju puno bolje sa novom bojom od starih.
Za Borovnicu ne znam, ali uzimam ovo od ČK tj već uzeo, samo ga čekam... ;)

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/09/2020 : 09:02:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH
dok ČK Asteriksi izgledaju puno bolje sa novom bojom od starih.

uh, ne mogu da se naviknem na novu boju
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 28/09/2020 : 09:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:

A to sa novom i starom bojom nije univerzalno.
Inkal npr izgleda puno bolje u staroj boji, dok ČK Asteriksi izgledaju puno bolje sa novom bojom od starih.
Za Borovnicu ne znam, ali uzimam ovo od ČK tj već uzeo, samo ga čekam... ;)

Asteriks je i meni bolji sa novim kolorom, Bluberi je bolji CB (zato i necu prodavati Marketprint/DW komplet) ali posto nemam Bookglobe, CK cu ispratiti do kraja

Nego kad ce Komanca 2?
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7816 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 28/09/2020 : 10:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
eto kad ste već spomenuli asterixa, to je zaista jedan primjera od kako treba obojiti jedno stripovsko remek djelo.

očigledno BD sceni bluberi nije toliko bitan?

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/09/2020 : 11:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

eto kad ste već spomenuli asterixa, to je zaista jedan primjera od kako treba obojiti jedno stripovsko remek djelo.

očigledno BD sceni bluberi nije toliko bitan?

tamo je na ceni kvalitetan cb bluberi, ovo u koloru je za siroke narodne mase koje nije bitno da imaju savrseno izdanje (ono mp izdanje je budjavo)
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1855 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 28/09/2020 : 11:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alaniusfordius

quote:

...ČK Asteriksi izgledaju puno bolje sa novom bojom od starih...

Asteriks je i meni bolji sa novim kolorom...

Takođe, meni baš leži. Poređenja radi, tako mi i Konan Hronike bolje deluju sa novijom bojom, dok ima stripova koji jednostavno imaju neki šmek sa starim kolorom.

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

panda
New Member

Serbia
260 Posts

Member since 30/10/2011

Posted - 07/10/2020 : 18:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send panda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panda

quote:

quote:

quote:

Vec kasniji DeNo albumi (pa pretpostavljam i ovi integrali vec od sledeceg) imaju isti kolor kao Bookglobe. Nisu mi pri ruci, pa ne mogu da proverim, ali zakleo bih se da sam poredio Srebrnu zvezdu i da je to to, samo bledje otisnuto u DeNo.

Posetio sam roditeljsku kucu juce (aka "magacin"), pa sam se setio da proverim ovo sto sam nagadjao :) U prva 4 albuma se razlikuje kolor, albumi 5. i 6. su identicno obojeni u Bookglobe i DeNo.
Go to Top of Page

torri
Starting Member

Serbia
53 Posts

Member since 10/10/2006

Posted - 07/10/2020 : 18:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit torri's Homepage  Send torri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

A koji je klinac Mladi Bluberi? Nešto tipa Zagor korijeni, da se nabere još malo novca na račun slavnog imena?

pozdrav, pošto sam veliki ljubitelj ovoga autora, i stripa,
kratke priče Mladost Bluberija, nije nastala sa nekom takvom namerom, a kod nas je izlazila u Stripoteci; Originalno se radi o kratkim pričama za časopis Pilote, i to Pocket Pilote, stripovi su išli na manjem formatu, npr. nešto kao naš Mini west, ali mislim da se i manji od toga format bio, video sam to izdanje kod jednog našeg autora, dodatak u samom časopisu, mogao je da se preklopi, i sl.pa dobiješ jednu sveščicu.
možda je moguće naći neki primer na netu; Crtež je zbog toga mnogo ekspresivniji, meni draži, takođe. Ne znam zašto Marketprint/Darkvud to nije objedinio u jednu knjigu.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7816 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 10/10/2020 : 15:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
danas konačno dobio svoj primjerak.

ovo je bez sumnje najbolje bluberi izdanje ikad izdato na ovim prostorima, a i šire.

čista perfekcija!

Go to Top of Page

koze123
Average Member

937 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 10/10/2020 : 20:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Očigledno sam ja jedini kome margine deluju malo veće, te bih voleo da je crtež malo veći nego što jeste.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2714 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 10/10/2020 : 21:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Nisi. Ali nisu Murena style.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/10/2020 : 21:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
naravno da smetaju margine, al je u domenu podnosljivog
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26902 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/10/2020 : 22:24:27  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Donja je malo veća nego sto treba.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

koze123
Average Member

937 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 11/10/2020 : 10:06:26  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Nisi. Ali nisu Murena style.

Pu pu, jezik pregrizo.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 11/10/2020 : 13:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ne znam kako je to na originalnim fajlovima, ali meni su boje pretamne, zabijene. Sad, da li je do oriđi fajlova ili do domace ruke (recimo velike razlike u SBE naslovnicama Ludensa i Veseljaka), to vec ne bi znao.

(hmm, prije grmljavine samo na kratko, ni crtez mi tu na pocetku nije nista posebno, da se izrazim veoma politicko )

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7816 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 11/10/2020 : 16:25:21  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Ne znam kako je to na originalnim fajlovima, ali meni su boje pretamne, zabijene. Sad, da li je do oriđi fajlova ili do domace ruke (recimo velike razlike u SBE naslovnicama Ludensa i Veseljaka), to vec ne bi znao.

(hmm, prije grmljavine samo na kratko, ni crtez mi tu na pocetku nije nista posebno, da se izrazim veoma politicko )

mislio sam da ću ja jedini to primjetiti :)

tako je, francuzi su u ovom integralu pojačali i potamnili boje, i sad imamo situaciju da se na nekim tablama ne vidi žiroov tuš, pogotovo gdje su tamnije boje.

srećom imam "dečije novine" i tu su boje svjetlije, svaka linija se vidi, nije je boja "ugušila".

Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1977 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 13/10/2020 : 08:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

I ja se pridruzujem. Uporedjivao sam ovaj integral sa prva 3 bookglobe albuma i nije mi zao jer mi je trebalo tri godine da kompletiram BG komplet. Mnogo mi se vise dopada taj noviji kolor i sve nego ovaj izvorni u CK integralu. U BG albumima je sve ostrije i boje su mu lepse.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21164 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/10/2020 : 09:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

I ja se pridruzujem. Uporedjivao sam ovaj integral sa prva 3 bookglobe albuma i nije mi zao jer mi je trebalo tri godine da kompletiram BG komplet. Mnogo mi se vise dopada taj noviji kolor i sve nego ovaj izvorni u CK integralu. U BG albumima je sve ostrije i boje su mu lepse.

potpis do koske!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000