Author |
Topic |
kasper
Advanced Member
10895 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3292 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
vladar
Average Member
Serbia
764 Posts
Member since 05/09/2002 |
Posted - 26/09/2020 : 19:46:34
|
quote: Originally posted by Red Marquis
quote: Originally posted by vladar
Sta to fali BG albumima, pa ih prodajete?
Da li se u ovom integralu nalaze naslovne strane svakog pojedinacnog albuma?
Možda rasprodaju ono što nisu čitave kolekcije, a možda i zato što je u BG noviji kolor, koji se mnogima ne sviđa. Da, sadrži sve naslovnice.
Nije citava kolekcija? Neverovatno mi je da ima onih koji ce rasprodati kolekciju od 28 albuma, da bi ponovo kupovali 9 integrala, zato sto je u devetom integralu prica (Apaci) koja i nije od nekog narocitog znacaja za serijal (retrospektiva susreta sa Apacima).
Kolor kao razlog je tek .....
Ali opet.... Svako radi onako kako mu odgovara. |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2714 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 26/09/2020 : 19:49:32
|
Verovatno rasprodaju ljudi koji imaju po neki BG album, ne verujem da ce neko rasprodati komplet i kupovati macku u dzaku.
Meni izgleda, kao i na drugim stripovima, Nadziraci, Stvorenje, Inkal, vise odgovara stariji kolor... Dobro je da imamo oba, pa svako prema svom ukusu neka bira... |
Edited by - john connor on 26/09/2020 19:49:56 |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3292 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 26/09/2020 : 20:28:24
|
quote: Originally posted by vladar Nije citava kolekcija? Neverovatno mi je da ima onih koji ce rasprodati kolekciju od 28 albuma, da bi ponovo kupovali 9 integrala, zato sto je u devetom integralu prica (Apaci) koja i nije od nekog narocitog znacaja za serijal (retrospektiva susreta sa Apacima).
Mislio sam ono što je i connor napisao, da ne poseduju čitavu kolekciju BG već samo neke albume. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26901 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
koze123
Average Member
937 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 26/09/2020 : 20:51:09
|
Upoređivanje na neku prvu i c/b mi se više dopada - nekako mi deluje ozbiljnije i detaljnije. Ovaj originalni kolor (retro u suštini) mi nekako čini da ceo strip deluje dosta neozbiljno i lično mi je previše šaren. Možda nabavim samo sedmu knjigu koja mi nedostaje u c/b varijanti, videću... |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2714 Posts
Posted - 26/09/2020 : 21:06:02
|
Sta te to cudi. Oni isti papir koriste za sva izdanja, od pocetka, i tu nazalost promena nema.
Ne znam da li je do pripreme za tisak, ili odabira formata, donje margine ne izgledaju dobro kod Mrtvaca i Bluberija, to ce markos bolje znati da kaze...
Dizajn DCija i Marvela bolji nego sto je bio, ali hrbati uzasni, bas uzasni... Koliko god ga je kolorka lepo osmisljena eeicija, lepse mi izgledaju Ck ovi novi francuzi, nekako svaka knjiga ima neki svoj osobni pecat...pogotovo naslovna i dizaj Velikog Mrtvaca...
I koliko lose izgledaju ovi smanjeni ameri...Sta se zbilo, smanjeno, tanak papit...1000din...pre cu uvek dati npr 1900 za fibrino izdanje koje je svemirski brod za ovo... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21164 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 26/09/2020 : 22:20:59
|
quote: Originally posted by john connor
Verovatno rasprodaju ljudi koji imaju po neki BG album, ne verujem da ce neko rasprodati komplet i kupovati macku u dzaku.
Meni izgleda, kao i na drugim stripovima, Nadziraci, Stvorenje, Inkal, vise odgovara stariji kolor... Dobro je da imamo oba, pa svako prema svom ukusu neka bira...
eh Novi kolor Nadzirača za klasu bolji od starog pa i kod Stvorenja je tako za Inkal se slažem
generalno su mi ti stari kolori prešareni i drečavi,i sa jedne strane daju jedan nostalgični štimung,ali sa druge su mistripovi sa novim kolorom ozbiljniji |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1951 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
kasper
Advanced Member
10895 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47260 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 26/09/2020 : 22:55:54
|
quote: Originally posted by anto
Meni izgleda, kao i na drugim stripovima, Nadziraci, Stvorenje, Inkal, vise odgovara stariji kolor... Dobro je da imamo oba, pa svako prema svom ukusu neka bira...
eh Novi kolor Nadzirača za klasu bolji od starog pa i kod Stvorenja je tako za Inkal se slažem
generalno su mi ti stari kolori prešareni i drečavi,i sa jedne strane daju jedan nostalgični štimung,ali sa druge su mistripovi sa novim kolorom ozbiljniji
Ne znam na koj novi kolor mislis kod Stvorenja, ali ako mislis na ovaj najnoviji koji su napravili Ameri za svoje Absolute izdanje Mocvarka, taj je katastrofalan. Uzasan. Potpuno unistava Totlbejnov crtez.
Kod Nadziraca sam uporedjivao oba i vise mi se svidja stari. Generalno sam vise ljubitelj starijih kolora, ali sto ti kazes umeju nekad da budu drecavi, ali ne smeta mi to. |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2714 Posts
Posted - 26/09/2020 : 23:15:01
|
Da, to je noviji, kod absolute Swampyja,i ne moze prici staro.
Antu je drecav stariji jer cita na sjajnom papiru, tipa Nadziraci BP, Inkal fibrin u ovom trecem izdanju je milina, to je lekcija koju Ck jos nije naucila... |
|
|
panic
Starting Member
Serbia
98 Posts
Member since 18/12/2002 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7816 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 27/09/2020 : 14:27:07
|
svakakvih pitanja, čudnih kometara na zadnje dvije stranice...
BG prodaju ljudi koji su jedva čekali integrale bluberija i koji vole stari kolor i besprijekorno urađeno izdanje, nikad bolje na ovim prostorima. kao i ljudi koji nisu uspjeli skupiti svu BG kolekciju. i koji ne žele da imaju dupla izdanja. uostalom, zašto je bitno zašto neko prodaje?
stari kolor i novi kolor - ni jedan nije odličan, ali meni je malo bolji stari, a ovaj novi nije novi, nego je mislim iz 1994. godine. integrali koriste dotjeran stari kolor.
|
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10383 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 27/09/2020 : 15:10:48
|
Može li netko tko je kupio ovaj integral prokomentirati da li boja/tisak odstupa od zavira i ako da u kom smislu? Hvala unaprijed. |
|
|
kasper
Advanced Member
10895 Posts
Posted - 27/09/2020 : 15:18:09
|
quote: Originally posted by Peyo
Može li netko tko je kupio ovaj integral prokomentirati da li boja/tisak odstupa od zavira i ako da u kom smislu? Hvala unaprijed.
sto u izlogu to u radnji |
|
|
kasper
Advanced Member
10895 Posts
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10383 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 27/09/2020 : 16:30:05
|
quote: Originally posted by kasper
Može li netko tko je kupio ovaj integral prokomentirati da li boja/tisak odstupa od zavira i ako da u kom smislu? Hvala unaprijed.
sto u izlogu to u radnji
Hvala. Čitao sam na Amazonu neke primjedbe na boju, pa sam se zabrinuo da boja nije kao u zaviru. Tamo se neki tip žalio da su boje zagušile Giraudov tuš, da se dosta toga ne vidi. |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2772 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 27/09/2020 : 17:01:55
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by anto
generalno su mi ti stari kolori prešareni i drečavi,i sa jedne strane daju jedan nostalgični štimung,ali sa druge su mistripovi sa novim kolorom ozbiljniji
Ne znam na koj novi kolor mislis kod Stvorenja, ali ako mislis na ovaj najnoviji koji su napravili Ameri za svoje Absolute izdanje Mocvarka, taj je katastrofalan. Uzasan. Potpuno unistava Totlbejnov crtez.
Kod Nadziraca sam uporedjivao oba i vise mi se svidja stari. Generalno sam vise ljubitelj starijih kolora, ali sto ti kazes umeju nekad da budu drecavi, ali ne smeta mi to.
novi kolor kod navedenih stripova je rađen za novu publiku (i kolekcionarske frikove). poliran je i prilagođen novom vremenu, odnosno njegovoj trenutnoj mainstream estetici. nekome će odgovarati nekome neće. meni ne. ono što stari kolor ima, a novi nema, je patina vremena u kojem je strip nastao. taj atmosferski "old time" štih je rekoloriziranje u dobroj mjeri anuliralo ili često (ne na bolje) promijenilo. neki dramaturški trenutci su u potpunosti nestali. Miracleman je dobar primjer tog "lošeg novog". Watchmen ima blaži oblik, ipak, novi kolor je i njemu ubio onu prljavštinu i halucinacijske momente, umanjio napetost kontrasta i sveo sve na manje-višu istu kolorističku ravan, ugasio je neke suptilne momente, stvorio nove, premjestio akcente... kako sam rekao, nekome će smetati, netko će ga pozdraviti, a bit će i onih koji neće ni primijetiti razliku. velika stvar je da danas imamo izbor birati... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26901 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15791 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 27/09/2020 : 19:31:43
|
quote: Originally posted by lifesence
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by vronski 3
quote: Originally posted by ivanl
Ja imam od Dečjih novina, Epica i Bookglobea, revije ne računam. Ako bude izdanje na razini Asterixa isplati se kupiti ga!
Takoder. Ali brale ovo Bluberi, ma daj. Pari zajebancija...
Što ti smeta Bluberi?
Nije li on, Blueberry?
Nije. Tako se samo piše kod onih koji ne transkribuju imena. Kod ovih koji transkribuju piše se onako kako se izgovara... Mada se i kod ovih prvih isto tako izgovara...
Ajd neka... Ne pada mi na pamet pisati, recimo Najtan Never ili Dejvid Bouvi... Presmijesno... Iako sve to razumijem. Neka, ja ne. Meni je to, pa; presmijesno. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1048 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 27/09/2020 : 19:39:39
|
Hvala ČK na ovom stripu. Izdanje desetljeća na ovim prostorima. Uz bok Strip Agent Ken Parkeru, i Veseli Četvrtak debelim M.NO knjigama.
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7816 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 27/09/2020 : 20:25:16
|
quote: Originally posted by kasper
sto u izlogu to u radnji
Hvala. Čitao sam na Amazonu neke primjedbe na boju, pa sam se zabrinuo da boja nije kao u zaviru. Tamo se neki tip žalio da su boje zagušile Giraudov tuš, da se dosta toga ne vidi.
na žalost, ugušila je u pojedinim scenama.
dovoljno da uporediš c/b verziju i sve bude jasno.
prosto je neshvatljivo da niko nikada u 21. vijeku nije odradio jedno savremeno i kvalitetno kolorisanje ovog fenomenalnog serijala. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
Edited by - I like girlz on 27/09/2020 20:32:08 |
|
|
Topic |
|