forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 389

stripadzija
Average Member

Slovenia
528 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 30/09/2020 : 13:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
Ja imam ovde drugačije mišljenje. Kad vuk lovi je bila specifika u pričama, urađen kao celina u 3 broja i izdanje Čarobne knjige mi je zanimljiv eksperiment.
Uz to se radi o odličnom stripu, koji sada imamo priliku da čitamo sa malim vremenskim razmakom u odnosu na originalno izdanje, što je isto plus.
Kakvi su dogovori u vezi prava sa Bonelijem, to je druga tema.
Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 30/09/2020 : 13:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message  Reply with Quote
Ta celina u 3 broja bi svakako bila i u izdanju Golconde.Eksperiment je čisto gledano sa finansijske strane Čarobne knjige, da li će im se isplatiti, a kao neko specifično izdanje nije nikakav eksperiment u pitanju.
To što nešto možemo da čitamo relativno skoro u odnosu na Italiju znači automatski da ćemo nešto drugo čitati još kasnije nego inače.Ništa sem Zagora i Dilana nema mesečni ritam, a i oni kasne za Italijanima.Nijedan naš izdavač do sada nije premašio mesečni ritam (mada može u budućnosti Golconda ako se obistine njihove sveže najave), a na istom se drže samo spomenuti Zagor i Dilan, stoga ne vidim smisao da se samo jedan specifična priča jednog drugog serijala čita relativno skoro u odnosu na Italiju, jedino da je neka baš superdobra i intrigantna što Kad vuk lovi ipak nije, ma kako solidna priča bila u pitanju.Isto to se onda može reći i za druge neke epizode priča, ima ih isto iz 3 dela, a zašto se zadržati samo na ovom Bonelli serijalu........?
Vraćamo se onda na priču da bar što se Bonellija tiče, neko pretarano tumbanje se nikada nije posebno isplatilo, nije da mnogi nisu pokušavali.Bonellijevci su izuzetno pedantni kupci i kolekcionari i vole neki ustaljeni red.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/09/2020 : 14:39:01  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripadzija

Ja imam ovde drugačije mišljenje. Kad vuk lovi je bila specifika u pričama, urađen kao celina u 3 broja i izdanje Čarobne knjige mi je zanimljiv eksperiment.
Uz to se radi o odličnom stripu, koji sada imamo priliku da čitamo sa malim vremenskim razmakom u odnosu na originalno izdanje, što je isto plus.
Kakvi su dogovori u vezi prava sa Bonelijem, to je druga tema.

Slazem se s stripadzijom. I uvek sam za sveze novitete.
Jedino se ne slazem u oceni da je u pitanju odlican strip jer je meni bio jako dosadan i nisam ga zavrsio iz prvog citanja.
Go to Top of Page

jagodanbg
Advanced Member

3008 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 30/09/2020 : 15:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maelstrom

Ta celina u 3 broja bi svakako bila i u izdanju Golconde.Eksperiment je čisto gledano sa finansijske strane Čarobne knjige, da li će im se isplatiti, a kao neko specifično izdanje nije nikakav eksperiment u pitanju.
To što nešto možemo da čitamo relativno skoro u odnosu na Italiju znači automatski da ćemo nešto drugo čitati još kasnije nego inače.Ništa sem Zagora i Dilana nema mesečni ritam, a i oni kasne za Italijanima.Nijedan naš izdavač do sada nije premašio mesečni ritam (mada može u budućnosti Golconda ako se obistine njihove sveže najave), a na istom se drže samo spomenuti Zagor i Dilan, stoga ne vidim smisao da se samo jedan specifična priča jednog drugog serijala čita relativno skoro u odnosu na Italiju, jedino da je neka baš superdobra i intrigantna što Kad vuk lovi ipak nije, ma kako solidna priča bila u pitanju.Isto to se onda može reći i za druge neke epizode priča, ima ih isto iz 3 dela, a zašto se zadržati samo na ovom Bonelli serijalu........?
Vraćamo se onda na priču da bar što se Bonellija tiče, neko pretarano tumbanje se nikada nije posebno isplatilo, nije da mnogi nisu pokušavali.Bonellijevci su izuzetno pedantni kupci i kolekcionari i vole neki ustaljeni red.

Pa Golkonda nije postojala kada je ČK izdala, a ko zna kada prava nabavila..

Pumpaj
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7898 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 30/09/2020 : 15:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
i u SBE su tu malo zbrku napravili, jer su kelera i hollywoodland prvo izdali kao one shot (izdanje za striparnice) da bi nakon vremena ih izdali u pricama po tri dijela, a ne kao romanzi a fumetti kao sto je to bio slucaj sa mani nude, bestia i ostale naslove koje je CK izdala u riznici bonelli.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/10/2020 : 15:20:53  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da ce nas Carobnjaci ubrzo obavestiti sta su to pripremili umesto Sajma knjiga, da li ima nekih specijalnih ,,Sajamskih" izdanja, kada ce Snajderov Betmen i da li ce biti nekih akcija i snizenih cena kao sto je bilo za ovu Stripomaniju?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/10/2020 : 15:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ovde se već slabo šta zna (i za novitete i za akcije),tako da svi sa nestrpljenjem čekamo vesti od ČK - što se mene tiče,bio bih prezadovoljan i sa dva nova Asteriksa,a sve preko je bonus od njih.

Odbrojavanje: još 9 dana
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/10/2020 : 15:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

ovde se već slabo šta zna (i za novitete i za akcije),tako da svi sa nestrpljenjem čekamo vesti od ČK - što se mene tiče,bio bih prezadovoljan i sa dva nova Asteriksa,a sve preko je bonus od njih.

Ja bih najvise voleo samo da znam od kog do kog datuma ce biti popusti, i koja ce sve starija izdanja biti na malo vecem popustu (500 din).

A od noviteta bih voleo da vidim Na krilima vetra II ciklus, Komancu 2, Snajderovog Betmena par komada, nove Asterikse i mozda eventualno Mrtvaca 2 i Kobca 2.
Go to Top of Page

jagodanbg
Advanced Member

3008 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 01/10/2020 : 15:55:04  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Ja cekam Kopca 2 pa da ih uzmem oba zajedna, ali iskreno sumnjam da ce u tako kratkom razmaku izdati.
Takodje se nadam pocetku Betmena.

Pumpaj
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1940 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 01/10/2020 : 18:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Vala, ja samo još dva Asteriksa čekam, sve ostalo će morati da pričeka. Bilo bi dobro da oba izađu odjednom i da se kompletira kolekcija.

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3394 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 01/10/2020 : 19:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Iz teksta o izdavačkim planovima kuća za period bezsajamskog sajma :
https://nova.rs/kultura/izdavaci-nova-izdanja-knjige-naslovi/?fbclid=IwAR2kAfzdgPQK3wKHUG0GJ95iuZzhjDtUmpP8Akz22ZCkzj9nNj8Fi-tiOfQ

quote:
“Čarobna knjiga”, poznata po stripovima, priprema za jesen i 25 novih naslova iz “devete umetnosti”, među kojima su i nastavci popularnih serijala Asteriks, Bluberi i Komanča. Ovaj izdavač najavio je i prva dva dela Snajderove verzija Betmena (The New 52) pod nazivima “Saga o Sovama” i ” Smrt porodice”, a pripremaju i dvotomnog “Neznanca” sa, kako kažu, “kompletnim Magnusovim opusom uz pregršt dodatnih materijala, skica i izvanrednih tekstova i intervjua u A4 formatu”.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 01/10/2020 : 21:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Mislim da se to odnosi na kompletni Magnusov opus na Neznancu, a ne Magnusov opus uopšteno. Takvo nešto bi zauzimalo mnogo više od dva toma.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/10/2020 : 21:24:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Smijesno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jagodanbg
Advanced Member

3008 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 01/10/2020 : 21:45:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Smijesno.

A na sta mislis?

Pumpaj

Edited by - jagodanbg on 01/10/2020 21:45:55
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2085 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 01/10/2020 : 21:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis
a pripremaju i dvotomnog “Neznanca” sa, kako kažu, “kompletnim Magnusovim opusom uz pregršt dodatnih materijala, skica i izvanrednih tekstova i intervjua u A4 formatu”.

Vidim da reizdaju fibrin katalog. Uglavnom sve vec imam od fibre i jako sam zadovoljan izdanjima. Nema teorije da oni ili bilo ko drugi uradi Neznanca bolje od fibre. Prelepa izdanja! Jos ce CK objaviti u manjem formatu od fibrinog. Bilo bi i dobro da ima vise interesovanja za Neznanca pa da Marko uradi reprinte za one koji nisu uspeli da obezbede trojku, cetvorku i peticu.

Jedino nisam imao Potragu za pticom pa sam uzeo CK izdanje. Taj strip mi nije toliko bitan (barem dok ga ne procitam) pa mi je dovoljno CK izdanje koje zapravo super izgleda.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx

Edited by - AleksandarN on 01/10/2020 21:46:43
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7898 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 02/10/2020 : 00:40:51  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
mozda krenu i sa ovim novim epizodama neznanca iz serije audace, koje trenutno izlaze u italiji...
Go to Top of Page

ivanomo
Starting Member

16 Posts

Member since 01/09/2015

Posted - 02/10/2020 : 01:55:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanomo a Private Message  Reply with Quote
Kaskaju, sve što je dobro već je izdano. A što se tiče Fibre,trebaju još dosta ,,pure pojesti,, pa doći na taj level
Go to Top of Page

jagodanbg
Advanced Member

3008 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 02/10/2020 : 12:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
U Srbiji nije ;)

I ne znam cemu to poredjenje Fibre i ČK?
Izdavaci iz dve razlicite zemlje na dva razlicita jezike!
Zli jezici bi rekli da ste ostrasceni. :)

Pumpaj

Edited by - jagodanbg on 02/10/2020 12:55:28
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/10/2020 : 12:20:04  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
o lepo, ck pocinje da objavljuje stripove koji nisu za siroke narodne mase
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/10/2020 : 13:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ima li kraja prepisivanja Fibrinog kataloga??
dajte ljudi,izdajte nešto što nije izdala Fibra.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13113 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 02/10/2020 : 13:24:27  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako ti u školi ocjenjuješ prepisivanje?

Have mercy
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6467 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 02/10/2020 : 13:44:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

A ono, pa izdaju, Asteriksa, Komanču, Bluberija...eto taman kolko meni treba.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/10/2020 : 13:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

quote:

kako kad

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3394 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 02/10/2020 : 13:58:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

quote:

Granitnim četvorkama

Mislim da se preteruje oko preklapanja kataloga. Ptica, Mrtvac, Neznanac,Kobac...nisu li to evergreen stvari koje svaka država treba da ima? Ako već pričaju izdavači da su to odvojena tržišta, i da se kupci ne preklapaju toliko koliko mi ovde mislimo.
Kako onda objašnjavate Asteriksa, Džeremaju, Komanču ili Bluberija kad to Fibra nije izdala? Mislim voleo bi i ja da se izdavači ni najmanje ne preklapaju jer uopšte nemam predrasude prema nijednom niti doživljavam bilo šta objavljeno na srpskom, hrvatskom, bosanskom ko strani jezik. Valjda se vidi da ČK igra na sigurno i bira sigurice svima poznate i pre Fibre. Kad počnu nekog Zidroua da objavljuju ili Coseya, Vehlmanna onda možemo pričati o nekim pravim "kopiranjima" jer su to stvari koje je na ovo podneblje Fibra donela a ne Stripoteka i drugi časopisi.

Ali ima nešto što mi se i ne dopada kod Čarobne. A to je ovaj novi potez sa Betmenom. Markos je poodavno najavio ovaj Snyderov run, i ovaj potez ČK da objavi prva dva iz runa, par nedelja pred IL turu kada bi trebala krenuti i Fibra s tim, nešto što smo znali mesecima unapred kada će izaći, je malo i odviše sumnjiv potez. Jasan marketinški, ali ipak nešto što se desilo sad, i nadam se neće se više ponavljati. Kod bilo kog izdavača. Meni to nije okej.
Go to Top of Page

john connor
Advanced Member

Serbia
3009 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 02/10/2020 : 14:10:02  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Toga ce biti sve vise. Ali ta dva izdanja nisu konkurentna...Ck ce kupiti mozda neko ko bi procitao samo, i ne bi dao 3k za strip...Onaj ko ceni dobar strip u dobrom pakovanju, kupice fibru...
Go to Top of Page
Page: of 389 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.58 seconds. Snitz Forums 2000