forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Golconda - službena tema
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 175

john connor
Senior Member

Serbia
2704 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 30/09/2020 : 10:00:50  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Cestitam na prvoj godini poslovanja! Ulepsali ste ovaj nas stripovski prostor.

Samo mi se ne svidja toliko smanjenje promotivnog perioda sa dva meseca na samo dve nedelje. To je po mom misljenju bas malo i vise bi mi odgovaralo da je barem mesec dana. To je minimum. Ne mora 2 meseca, ali 30 dana taman da covek finansijski moze da se pripremi.

U pravu su sto su skratili, 2 meseca je mnogo, tu se i dw zeznuo...2 sedmice nije malo. Zasto niko ne prigovara Ck za promo period od 3 dana?!

Inace, srecan 1 rodjendan Golcondi, neka je zdravlja i uspeha.
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 30/09/2020 : 10:06:33  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Srećan rođendan dragi Golkonđani i puno uspeha i ubuduće!
Go to Top of Page

paranoid
Junior Member

339 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 30/09/2020 : 11:03:48  Show Profile Show Extended Profile  Send paranoid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

quote:

Samo mi se ne svidja toliko smanjenje promotivnog perioda sa dva meseca na samo dve nedelje. To je po mom misljenju bas malo i vise bi mi odgovaralo da je barem mesec dana. To je minimum. Ne mora 2 meseca, ali 30 dana taman da covek finansijski moze da se pripremi.

U pravu su sto su skratili, 2 meseca je mnogo, tu se i dw zeznuo...2 sedmice nije malo. Zasto niko ne prigovara Ck za promo period od 3 dana?!

Inace, srecan 1 rodjendan Golcondi, neka je zdravlja i uspeha.

Cestitke za prvi rodjendan! Ima jedna mala razlika, u CK je promo period 3 dana kada je cena 33% niza od pune, a posle je 20% niza sve vreme ako se kupuje u striparnici ili na sajtu. Kod Darkwooda je 20% niza cena u promo periodu prva 2 meseca, a posle je puna i u striparnici i na sajtu. Pa dolazimo do toga da je njihova izdanja jeftinije posle promo perioda kupiti recimo preko sajta delfi knjizara nego u samoj striparnici. Tako da ne bih rekao da je 2 meseca promo perioda nesto gde se Darkwood zeznuo u odnosu na Carobnu Knjigu.

http://www.youtube.com/watch?v=o-tT62bpYlU&ob=av2n
https://www.youtube.com/watch?v=UMc1H-S9ZoA
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/09/2020 : 13:14:57  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

quote:

Ja prigovaram! I pisao sam o tome na forumu vise puta.
Bas zbog promo perioda od 3 dana kod CK ja sam tek sad kupio neka izdanja na Stripomaniji za po 500 din. A da su stavili promo period na mesec dana, verujem da bih ih onda kupio po toj promo ceni jos pre 2, 3 godine kad su izasli. A ovako sam odlozio i cekao neku povoljnu priliku, koja se ukazal u vidu rasprodaje za 500 din, eto kolko je mnogo ljudi kupilo strip u promo periodu od 3 dana i posle njega, kad sad rasprodaju za 500 din.

Prekratko je 3 dana, prekratko je i 2 nedelje. Mesec dana je idealno da se ljudi finansijski konsoliduju i spreme za kupovinu.

Edited by - going going on 30/09/2020 13:18:09
Go to Top of Page

koze123
Average Member

934 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 30/09/2020 : 13:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Da se razumemo, period od dve nedelje je sasvim dovoljan, ako smo blagovremeno obavešteni o datumu izlaska nekog stripa (što u slučaju Golkonde, uvek jesmo). Tako, ako znamo da strip izlazi u decembru (ili nam izdavač najavi dve nedelje ranije da se štampa npr.), onda već možemo da pripremimo sve za kupovinu. Podržavam potez, jer će sigurno pomoći u poslovanju izdavača. Ono što ČK radi je debilana, em što traje tri dana, em što je popust skoro pa nepostojeć (a oči su nam zamazane sa 33%).

Inače srećan rođendan, zasad sam nabavio sva izdanja (sem Pandemonijuma), i želim vam puno sreće u daljem radu. Živi bili!
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1096 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 30/09/2020 : 14:47:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Čestitke za Golcondu i od mene.
Nije lako Golcondi s "nama" koji bi više, brže, bolje i jeftino.

A sad jedno pitanjce u vezi Julie: da li ćete izdavati i njezine stripove izvan redovne serije (Almanah, specijale i ove ako dobro kužim "arhivirane slučajeve")?
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1855 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 30/09/2020 : 15:39:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prekratko je 3 dana, prekratko je i 2 nedelje. Mesec dana je idealno da se ljudi finansijski konsoliduju i spreme za kupovinu.

Ne razumeju oni studentsku sirotinju.

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

paranoid
Junior Member

339 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 30/09/2020 : 16:39:06  Show Profile Show Extended Profile  Send paranoid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by koze123

Da se razumemo, period od dve nedelje je sasvim dovoljan, ako smo blagovremeno obavešteni o datumu izlaska nekog stripa (što u slučaju Golkonde, uvek jesmo). Tako, ako znamo da strip izlazi u decembru (ili nam izdavač najavi dve nedelje ranije da se štampa npr.), onda već možemo da pripremimo sve za kupovinu. Podržavam potez, jer će sigurno pomoći u poslovanju izdavača. Ono što ČK radi je debilana, em što traje tri dana, em što je popust skoro pa nepostojeć (a oči su nam zamazane sa 33%).

Inače srećan rođendan, zasad sam nabavio sva izdanja (sem Pandemonijuma), i želim vam puno sreće u daljem radu. Živi bili!

Slazem se da je tri dana promo perioda kratko i da bi bilo dobro da traje bar dve nedelje, ali se ne slazem da je popust nepostojeci. To jeste 33% u odnosu na punu cenu koju bi platili u ostalim knjizarama. Sada dobra je stvar sto mozemo da kupimo u striparnici sa stalnim popustom od 20%. To je isto kao za Veseli Cetvrtak, ako kupujes njihove stripove u trafici ili striparnici popust ce biti 20% u odnosu na punu cenu koja je u kioscima.

http://www.youtube.com/watch?v=o-tT62bpYlU&ob=av2n
https://www.youtube.com/watch?v=UMc1H-S9ZoA
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 30/09/2020 : 17:18:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by koze123

Možda vama u Beogradu je popust nepostojeći. U Crnoj Gori se prodaju po punim cijenama, tako da je inače jeftinije naručiti preko sajta nego ovamo kupovati, a da ne pričam kad su akcije u toku.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...

Edited by - Beren on 30/09/2020 17:21:41
Go to Top of Page

koze123
Average Member

934 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 30/09/2020 : 18:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Nepostojeći jer taj popust važi i na sajtu tokom cele godine - razlika ispadne 150-200 dinara obično (eventualno malo više ako je skuplje izdanje). Znam da će neko reći "a poštarina?", ali naručivanjem više stripova se ne oseti toliko, a i opet ispadne mnogo jeftinije prosto naručiti preko sajta nego kupiti u nekoj drugoj knjižari.

Za CG (i ostale države gde nemaju opciju naručivanja sa sajta) sasvim razumem - s druge strane očigledno taj popust od 33% (Leteći start) nije ni namenjen za tu publiku, budući da traje samo tri dana.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/09/2020 : 18:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlix

quote:

Ne razumeju oni studentsku sirotinju.

Takva nam je sudbina. Nikad razumevanja za mlade studente.
Go to Top of Page

Golconda
Average Member

Serbia
567 Posts

Member since 23/08/2019

Posted - 30/09/2020 : 19:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Golconda's Homepage  Send Golconda a Private Message  Reply with Quote

🔥 Ko kaže da se sajmovi stripova dešavaju samo na uobičajenim mestima?!

👉 Premijerno na Prvi Strip Weekend u Samo Pivu 3. i 4. oktobra, od 10 do 17h na fenomenalnoj terasi u samom centru Beograda (najavljeno je i odlično vreme!) moći ćete da pazarite nove brojeve Magičnog Vetra (2 i 10), kao i novu Juliju 5!!!

🎩 Takođe, sva naša dostupna izdanja moći će na ovom događaju da se kupe po promotivnim cenama, iako su nekima iste odavno istekle...!!!

🍺 Dođite, da se vidimo, da popričamo, popijemo po neko pivo... :)

FACEBOOK | INSTAGRAM | WEB
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 30/09/2020 : 20:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

Možda vama u Beogradu je popust nepostojeći U Crnoj Gori se prodaju po punim cijenama, tako da je inače jeftinije naručiti preko sajta nego ovamo kupovati, a da ne pričam kad su akcije u toku.

Pa ČK zabranjuje svojim regularnim distributerima (glede strip kjižarama ) izvan Srbije da njihova izdanja prodaju s popustom njihovg akcijskog peroida, što po meni nema veze s vezom niti bilo kakve logike jer im isti nisu nit` konkurencija niti im, uz sniženu prodaju cijenu, nanose bilo kakvu štetu.

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 30/09/2020 : 21:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dukidule

quote:

Možda vama u Beogradu je popust nepostojeći U Crnoj Gori se prodaju po punim cijenama, tako da je inače jeftinije naručiti preko sajta nego ovamo kupovati, a da ne pričam kad su akcije u toku.

Pa ČK zabranjuje svojim regularnim distributerima (glede strip kjižarama ) izvan Srbije da njihova izdanja prodaju s popustom njihovg akcijskog peroida, što po meni nema veze s vezom niti bilo kakve logike jer im isti nisu nit` konkurencija niti im, uz sniženu prodaju cijenu, nanose bilo kakvu štetu.

U CG je svuda puna cijena i ni centa niža, nikad.
A možda je, nagađam, to zato što ČK prodaje knjižarama strip po cijeni sa sajta ili malo jeftinije od te cijene, a zarada knjižara je ta razlika između cijene na sajtu i pune cijene.
U svakom slučaju je loše za kupce.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/10/2020 : 14:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

U CG je svuda puna cijena i ni centa niža, nikad.
A možda je, nagađam, to zato što ČK prodaje knjižarama strip po cijeni sa sajta ili malo jeftinije od te cijene, a zarada knjižara je ta razlika između cijene na sajtu i pune cijene.
U svakom slučaju je loše za kupce.

I ja mislim da je tako.
Bilo bi dobro kada bi se omogucio popust makar u specijalizovanim striparnicama kao sto je Strip klub Mister NO u Podgorici.
Ovako je bas glupa i bezvezna situacija za kupce iz CG.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38106 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/10/2020 : 15:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Svakako cestitke Golcondi na godisnjici

ako nista drugo, dovoljno je bilo vec da su nastavili Juliju i Price, da o svemu ostalom ni ne pricamo.

Ali me kopka nesto drugo... izgleda da se Golconda pretvorila/pretvara u drugog Libellusa, samo sa visemanje mekim koricama. Ne pricam o kvaliteti koja uopste nije upitna (mozda nesto malo sa prvim izdanjima ali je sada vec neko vreme sve tip top), nego o tome da im se izdanja rasprodaju BRZO. Ono, kad ti rasprodaja nekog izdanja iznenadi i dilera u Srbiji onda znas da to ide ludo i brzo.

Naravno, lepo i dobro za izdavaca da mu se izdanja sto brze rasprodaju (povratak investicije, prostor u magacinu...), ali stvarno se nisam nadao novom Libellusu. Jos samo da i Golconda pocinje da povisuje cene i smanjuje tiraz... valjda nece!
Ali eto, meni kao kupcu koji ne moze tako jednostavno do njihovih izdanja, bilo bi lakse ako ne bi trebao vrebati svaki put kada je nesto najavljeno, kada izlazi i juriiis na stripove, nego da mogu imati recimo jednu godinu da sve pokupim (*lete samari izdavac prema meni*). Naravno, i posle rasprodaje kod izdavaca se stripovi mogu naci u nekim knjizarama/striparnama, ali tek je to onda jurnjava i stres.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21133 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/10/2020 : 15:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Poli,ne drami - dok sam ja živ i zdrav,nećeš imati problema sa Golkondinim stripovima :)

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 01/10/2020 15:35:23
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38106 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/10/2020 : 16:01:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Iz tvojih usta u StripovskoBozje usi.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21133 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/10/2020 : 16:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
i ne piskaraj na forumu već odgovaraj na meil!!!!
sad ti ga poslah!

Go to Top of Page

Golconda
Average Member

Serbia
567 Posts

Member since 23/08/2019

Posted - 02/10/2020 : 15:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Golconda's Homepage  Send Golconda a Private Message  Reply with Quote

🔥 U prodaji!

Dostupno u knjižari Put do knjige, a sutra na našem štandu na Prvom Strip Weekendu u Samo Pivu!

🎩 Vidimo se!

Edited by - Golconda on 02/10/2020 15:11:07
Go to Top of Page

motorista
New Member

Serbia
267 Posts

Member since 16/02/2019

Posted - 04/10/2020 : 22:25:48  Show Profile Show Extended Profile  Send motorista a Private Message  Reply with Quote
Folija je uvedena sada za sva izdanja ili... ?
Go to Top of Page

Golconda
Average Member

Serbia
567 Posts

Member since 23/08/2019

Posted - 05/10/2020 : 00:35:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Golconda's Homepage  Send Golconda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by motorista

Folija je uvedena sada za sva izdanja ili... ?

Za sva izdanja.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21133 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/10/2020 : 20:13:45  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40333 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/10/2020 : 20:34:22  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja kad vidim da se sire edicije i biblioteke a ima nezavrsenih pale mi se svi alarmi

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 25/10/2020 : 21:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
A dobro sad, nije vala da su se toliko razgranali.
Go to Top of Page
Page: of 175 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000