Na topicu gdje sam pisao o Arhturu Fantomu sam napisao i ovo:
Pokušao sam dati i malo širi prikaz osim autora i njegovog glavnog junaka. Tu prije svega mislim na izdavača, odnosno sam časopis Vaillant/Pif i vrijeme kada je taj časopis izlazio. Zbog izdavača (KPF) časopis se prodavao čak i u SSSR-u u doba "hladnog" rata.
Super mi je kako su taj detalj koristili u scenariju ove epizode. Fantasio im nacrta kapitalističkog miša (Mikija) i skoro strada ...
zanimljiva stvar je da naredne godine izlaze 39. albumi tri serijala,koja prate ovdašnji izdavači,kroz integralna izdanja - Džeremaja (ako u međuvremenu Herman ne mandrkne),Torgal i Asteriks,te ćemo na proleće 2022. imati trinaeste knjige ovih stripova;doduše,ne radujem se preterano nijednoj.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Ovaj Delitte je odličan crtež, jako detaljan, kako samo crta more, brodove, krajolike, ma sve osim likova. To mi se nikako nije svidjelo kod njega, svi nekako nalikuju jedni drugima i odbojni su. Inače bi bio savršen.
Dobar je i pripovjedač, čitao sam nekoliko njegovih serijala, pa i ovaj Black Crow. Nema padova ali ni uspona, sve nekako teče istim tempom.