forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 389

Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 19/10/2020 : 19:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

zanimljivo mi da neko ko je dugo na ovom forumu nije citao ni bluba ni komancu

Ovo sam na već komentirao (a ne moram biti u pravu):

quote:
Originally posted by Peyo
Zbog rata i krize u izdavaštvu stripova u 90-im, strip generacija koja je tada stasala uglavnom je formirala ukus i prva sazananja o stripu preko Bonellija. Kasnije se jedan dio "prebacio" i na super-heroje i i ine US stripove, a jedan dio i na mange. Utjecaj BD-a koji je prije bio snažan i mnogi dotad poznati BD stripovi su ostali malo poznati toj generaciji. Osobno bih to usporedio kao da je ljubitelju glazbe malo poznat period 50-ih do sredine 70-ih.

Srećom to se sada ispravlja samo je pitanje koliki je dio potencijalne BD strip publike (pa i općenito strip publike) nepovratno izgubljen.

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 19/10/2020 : 19:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Nije mi se dalo nikako da nabasam na njih. Ne znam kako, ali vidim da nisam jedini. A peyo je u pravu da sam stasavao uz stripove devedesetih. Prvi strip koji sam uzeo na kiosku je Potop u Darkvudu.

Edited by - Elderane84 on 19/10/2020 19:37:05
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 19/10/2020 : 19:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Po meni pravi Bluberi kreće u trećem integralu.

Ma dobar je već i treći integral, ali meni ono pravo kreće sa Rudnikon izgubljenog Nijemca.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 19/10/2020 : 20:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Zbog rata i krize u izdavaštvu stripova u 90-im, strip generacija koja je tada stasala uglavnom je formirala ukus i prva sazananja o stripu preko Bonellija. Kasnije se jedan dio "prebacio" i na super-heroje i i ine US stripove, a jedan dio i na mange. Utjecaj BD-a koji je prije bio snažan i mnogi dotad poznati BD stripovi su ostali malo poznati toj generaciji. Osobno bih to usporedio kao da je ljubitelju glazbe malo poznat period 50-ih do sredine 70-ih.

Srećom to se sada ispravlja samo je pitanje koliki je dio potencijalne BD strip publike (pa i općenito strip publike) nepovratno izgubljen.

sve je to ok, al ovde covek prati forum gde se nasiroko raspreda o ova dva stripa od pocetka. pogotovu sto su ova dva bda idealna ako se uglavnom prati boneli

Edited by - kasper on 19/10/2020 20:11:50
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21913 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/10/2020 : 20:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Ma dobar je već i treći integral, ali meni ono pravo kreće sa Rudnikon izgubljenog Nijemca.

meni je Bluberi odličan od samog početka;a od Rudnika izgubljenog Nemca je genijalan.

Odbrojavanje: još 5 dana
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21913 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/10/2020 : 20:42:24  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa jeste čudno - ajde za komanču da nekako i razumem,ali za Blubišu mi baš ne ide u glavu;Poručnik Bluberi mi je sam vrh francuskog,evropskog i svetskog stripa,serijal koji je od prvog do poslednjeg kadra sjajnovito sjajan.

Na žalost,ne mogu sad da nađem utiske za Komanču,ali mislim da mi je i deseti album,Algernon Braun bio na nivou prethodnih.

Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 19/10/2020 : 21:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
Ja sam Bluberi albume Decijih novina kupovao kao klinac osnovac i imao sam sve osim Forta Navaho. Isto sam kupovao i Komancu u Super Eks Almanahu. Medjutim, nisam bio svestan epizoda ranije objavljenih u Stripoteci, trebalo je bas dugo vremena da naletim na te stvari jer niko koga sam znao nije citao Stripoteku, odnosno njene "stare" brojeve gde je bilo puno Bluberija i tu i tamo neka Komanca (imao epizodu Algernon Braun u Stripoteci).

Popise junaka koje su me zanimali nisam imao osim u slucaju da sam ih sam napravio.

E onda mnogo godina kasnije je dosao internet i popisi su postali mnogo dostupniji. Ovde zelim da iskoristim priliku i da se zahvalim svim kolegama forumasima koji su sastavili sve spiskove dostupne na ovom forumu, to je fantastican resurs. Hvala i naklon do poda!!!
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 19/10/2020 : 21:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

sve je to ok, al ovde covek prati forum gde se nasiroko raspreda o ova dva stripa od pocetka. pogotovu sto su ova dva bda idealna ako se uglavnom prati boneli

Nisu oni Kaspere toliko dostupni za nabaviti... Ili se stiče takav utisak. Era ljudi koji su se vratili stripu pojavom Veselog četvrtka je koncentrisana na VČ, Darkvud, Libelus, Fibru, sad ČK, plus pojava nekih manjih izdavača.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 19/10/2020 : 21:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
markerprintov bluberi se pojavio tu negde kad i vc. komanca od mpa se vec u to vreme valjala po nizim cenama. i herman i ziro su voljeni sirom balkana
bg kad bi objavio bluba isli su hvalospevi
ne govorim ovde o strancima u raju...
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 19/10/2020 : 22:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

quote:

meni je Bluberi odličan od samog početka;a od Rudnika izgubljenog Nemca je genijalan.

Reci iskreno kad si zadnji put čita one prve epizode?
Ja san prije godinu-dvi po neznan koji put pročita sve od početka, i moran priznat da mi je prvih 6 epizoda opasno nagriza zub vrimena.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27672 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/10/2020 : 23:35:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Od 7. Blueberryja počinje za mene kvaliteta.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 20/10/2020 : 08:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dok Comanche pada poslije trećeg integrala od ČK.

Istina.
Mada su meni epizode koje su izašle u ComicStripu bile dobre.
Kad i ako ČK dođe do toga perioda to ću sigurno uzet.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 20/10/2020 09:01:49
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5616 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 20/10/2020 : 08:56:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
Bluberi, Komanca, Dzeremaja, Bernard Prins,Badi Longvej... sve vrhunski stripovi iz tog perioda
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/10/2020 : 09:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Taj sam.

A isto je i za Corta. Ono nesto po revijama, ali nikada u cugu, albume. Isto vazi za Bluberija i Komancu. Mozda sam naletio tu i tamo na neki dio u revijama, ali da me ubijes, ne secam se nista, a kasnije sa krahom stripastva u cca '93 i sam sam presao na tamniju stranu (sex & drugs & rock'n'roll ) sa ulaskom u gimnaziju, a stripovi su ponovo dosli na red tek pre nekih 15 godina (za to vreme se kupovalo samo nesto malo albuma tu kod nas, tipa Lavric, Smiljanic, Sitar i mooozda nesto sa kioska).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5079 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 20/10/2020 : 10:58:22  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

U pravu si Peyo. Kao čovjek koji je u godinama kad je idealno čitati strip poput Blueberryja bio u 90ima, mogu posvjedočiti da su mi spomenuti stripovi tada bili izvan radara. Bonelli i Alan Ford, to smo čitali. Bilo je pokušaja pokretanja nekih revija ako se ne varam, osim stripova domaćih autora mislim da je tu bilo Hermanna npr. (znam da sam ga negdje čitao), ali to se gasilo nakon par brojeva.

Tako da sam Blueberryja prvi put čitao negdje sa 30ak godina i mogao sam cijeniti njegovu klasu, ali više nije to tip stripa kakav me u ovim godinama primarno zanima.

I do Corta sam došao tek u punoljetnosti početkom dvijetisućitih, no to je OK. Romantika, mistika i avanturizam Corta mogu biti privlačni i adolescentima, no to je strip za čitav život ;)

Edited by - vukozec on 20/10/2020 11:47:24
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 20/10/2020 : 11:21:05  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

quote:

quote:

U pravu si Peyo. Kao čovjek koji je u godinama kad je idealno čitati strip poput Blueberryja bio u 90ima, mogu posvjedočiti da su mi spomenuti stripovi tada bili izvan radara. Bonelli i Alan Ford, to smo čitali. Bilo je pokušaja pokretanja nekih revija ako se ne varam, osim stripova domaćih autora mislim da je tu bilo Hermanna npr. (znam da sam ga negdje čitao), ali to se gasilo nakon par brojeva.

Tako da sam Blueberryja prvi put čitao negdje sa 30ak godina i mogao sam cijeniti njegovu klasu, ali više nije to tip stripa kakav me u ovim godinama primarno zanima.

I do Corta sam došao tek u punoljetnosti početkom dvijetisućitih, no to je OK. Romantika, mistika i avanturizam Corta mogu biti privlačni i adolescentima, no to je strip za čitavn život ;)

Nisi ima prilike čitat ComicStrip?
Daleko je to bilo od idealnog izdanja, ali su ipak na trafike za malu lovu došli Jeremiah, Riđobradi, Largo, Mali Spirou, Comanche, Blueberry,itd...

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6467 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 20/10/2020 : 11:24:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Dobro ja nisam ne znam kako dugo na forumu, ali ni ja nisam čitao ni Comanche, a ni Blueberry-a.
E zato su mi sada ovi integrali od ČK sjeli ko budali šamar. :)

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5079 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 20/10/2020 : 11:50:12  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisi ima prilike čitat ComicStrip?
Daleko je to bilo od idealnog izdanja, ali su ipak na trafike za malu lovu došli Jeremiah, Riđobradi, Largo, Mali Spirou, Comanche, Blueberry,itd...

To je valjda ta revija na koju sam mislio. Pročitao sam sigurno par brojeva, ali ne pamtim da mi je itko u društvu skupljao i redovno pratio (dok su se AF, DD, MM, Tex, Zagor, No, mogli naći u svakoj kući).
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4137 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 20/10/2020 : 11:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Da se pridružim ovima koji nisu čitali Comancheu i Blueberrya :)

Jedna stvar mi doduše nije bila jasna. Znao sam ja za te stripove i krenuo sam ih čitati ali mi nisu legli, pogotovo mi nije bilo jasno što ne valja s Blueberryem. Obožavam vestern žanr u svim medijima, volim i Gira ali Blueberry ne ide nikako. Sad kad vidim kako se spominje da su prve epizode lošije (ja sam krenuo od prvog broja kojeg nikad nisam dovršio) možda opet pokušavam, ali ovaj put s kasnijim epizodama.

U zamišljenom kutu okrugle sobe...

Edited by - BeaGea on 20/10/2020 11:59:10
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8979 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 20/10/2020 : 12:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Pročitane Komanče i Bluberi treba biti uvjet za registraciju na stipovi.com.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4137 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 20/10/2020 : 12:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Dobro da nije uvjet bonelijana, ovaj bi i mogao ispuniti :)

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1914 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 20/10/2020 : 12:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Da se pridružim ovima koji nisu čitali Comancheu i Blueberrya :)

Jedna stvar mi doduše nije bila jasna. Znao sam ja za te stripove i krenuo sam ih čitati ali mi nisu legli, pogotovo mi nije bilo jasno što ne valja s Blueberryem. Obožavam vestern žanr u svim medijima, volim i Gira ali Blueberry ne ide nikako. Sad kad vidim kako se spominje da su prve epizode lošije (ja sam krenuo od prvog broja kojeg nikad nisam dovršio) možda opet pokušavam, ali ovaj put s kasnijim epizodama.

Yep, tako sam i ja krenuo s 1. epkom pa sam odustao. Čitao na forumu da od 7. epizode kreću kvalitetnije priče pa ću krenuti odatle.

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21913 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/10/2020 : 12:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by anto

quote:

quote:

Reci iskreno kad si zadnji put čita one prve epizode?
Ja san prije godinu-dvi po neznan koji put pročita sve od početka, i moran priznat da mi je prvih 6 epizoda opasno nagriza zub vrimena.

čoveče,pa ja sam profesionalni čitač stripova,šta me pitaš ovakve stvari??

http://www.darkwoodprodavnica.rs/forum/index.php?topic=2479.msg447855#msg447855

komentar ostavljen 23.avgusta 2015.,znači tih dana sam isčitao albume.

Ovo su inače prednosti digitalnog dnevnika koga uredno vodim od 1.1.2013. godine.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21913 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/10/2020 : 12:59:11  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ali dobro;vrlo moguće da je tu i nostalgija doprinela (možda i u priličnoj meri,otkud znam) utisku o prvim Blubišama;
objektivno,već sa sedmim albumom smem reći da zaista full HD kvalitetan

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/10/2020 : 13:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Ne omekšavaj anto.

Dobro je i prvih 6 Blubiša.

Sa 7-icom kreće kvalitativni uzlet.

Rudnik je slijedeći korak i zatim Blago.

Nedostižno za većinu sličnih stripova.
Go to Top of Page
Page: of 389 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.72 seconds. Snitz Forums 2000