Author |
Topic |
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 01/12/2020 : 19:03:17
|
quote: Originally posted by Poli
ako dobro shvaćam grafičku poruku, najviše se čudiš što sam tek sad pogledao parazita i što mi je dobar onda se jako čudiš i što su mi jojo rabbit i bilo jednom... dobri a najmanje se čudiš za jokera / forrest gumpa
|
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38085 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 01/12/2020 : 19:43:21
|
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by ken2osim njega, veliki filmovi su i jojo rabbit i bilo jednom u hollywoodu
Tarantino nakon kreativnog pada s "Djangom", "Mrskom Osmorkom" i "Bilo jednom..." pokazuje da je još uvijek sposoban snimiti vraški zabavan i dobar film.
A meni je bas Django odlican, dok su mi Podlih Osam a pogotovo Bilo jednom... verovatno najslabiji Tarantinovi filmovi.
Po mom misljenju Tarantino je snimio tri vrhunska filma a to su Reservoir dogs, Pulp Fiction i Jackie Brown i posle toga nije morao da snimi vise ni jedan ostao bi upamcen kao kultni filmadzija. Na cetvrtom mestu mi je Django. Dobri do vrlo dobri su i Death Proof, Bastardsi i Kill bill. Ali Podlih i Bilo jednom... su mi najslabiji, stvarno ne znam sta se desilo Tarantinu.
Parazit je odlican film, mogao bih da ga ponovim. A i Joker mi je bio dobar, iako nije remek delo. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3516 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 01/12/2020 : 20:10:10
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by ken2osim njega, veliki filmovi su i jojo rabbit i bilo jednom u hollywoodu
Tarantino nakon kreativnog pada s "Djangom", "Mrskom Osmorkom" i "Bilo jednom..." pokazuje da je još uvijek sposoban snimiti vraški zabavan i dobar film.
A meni je bas Django odlican, dok su mi Podlih Osam a pogotovo Bilo jednom... verovatno najslabiji Tarantinovi filmovi.
Po mom misljenju Tarantino je snimio tri vrhunska filma a to su Reservoir dogs, Pulp Fiction i Jackie Brown i posle toga nije morao da snimi vise ni jedan ostao bi upamcen kao kultni filmadzija. Na cetvrtom mestu mi je Django. Dobri do vrlo dobri su i Death Proof, Bastardsi i Kill bill. Ali Podlih i Bilo jednom... su mi najslabiji, stvarno ne znam sta se desilo Tarantinu.
Parazit je odlican film, mogao bih da ga ponovim. A i Joker mi je bio dobar, iako nije remek delo.
Bilo jednom...
Jednostavno sam se toliko uživio u taj film, i baš me je svaka sitnica zanimala, i po meni je sve odlično odrađeno. Za mene je to razdoblje dosta posebno jer smatram da je to bilo najplodnije razdoblje* filma, i to ne samo američkog filma glavne struje nego sveobuhvatno. Cijela zemaljska "kugla", od nezavisnog do "zavisnog". I sad je to razdoblje povezal u jednu zgodnu priču povezanu simbolima** tog vremena, ne mogu a da ne uživam.
*u razdoblju kraja 60-tih i početka 70-tih su snimljeni najbolji filmovi. Ima prije i kasnije par izuzetaka, ali 60-te su 60-te. ** možda Stonesi zvuče patetično ali volio ne volio Oni su to vrijeme bili "to" (THE Stonesi).
|
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 01/12/2020 : 20:14:33
|
Imaš neobičan ukus goinže, to je jasno čitajući tvoje upise. Bilo je diskusija o Tarantinu na forumu dosta, ali moram da prokomentarišem ovo
Nema tog univerzuma u kojem je Death Proof bolji film od Once upon a time, odnosno da je na istom nivou kao Kill Bill ili Basterdsi
Razumijem ja ukuse, ali nemojmo da se zezamo
Ovdje postoji neka greška. Kreativni pad sa "Bilo jednom..." a opet "vraški zabavan i dobar film" se odnosi na "Bilo jednom...". Hm A vjerovatno misliš na Basterdse, što se ne bih složio da je slučaj
|
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
Edited by - Beren on 01/12/2020 20:19:17 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3516 Posts
Posted - 01/12/2020 : 21:58:40
|
Kreativni pad s "Djangom", a s "Osmorkom" i "Bilo jednom..." pokazjuje da nije pao. Valjda se sad razumijemo ;) |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Posted - 01/12/2020 : 22:32:09
|
Sa tim bih se mogao složiti. Vidljiva je uzlazna putanja u poslednja tri filma :) |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3516 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Posted - 01/12/2020 : 22:43:05
|
Beren jesmo li nas dva vodili onu raspravu o florida projectu? taj film mi samo raste u očima kako vrijeme prolazi nisam se odvažio još jednom ga pogledat, da me mala ponovo ne ispizdi, ali često ga se sjetim i razmišljam o njemu |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Posted - 01/12/2020 : 23:13:43
|
@BeaGea Dj 3, H8 4, OUaT 5 = uzlazna putanja :)
@ken2 Jesmo. Nisam ga ni ja gledao ponovo, ali ga pamtim po dobrom :) |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 02/12/2020 : 00:03:29
|
Evo i ja da se slozim da mi je Florida Project ostavio pozitivan utisak, pogotovo sam kraj koji nisam ocekivao da ce biti onako izveden i koji podize ceo film za jedan nivo . |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38085 Posts
Posted - 02/12/2020 : 13:42:15
|
quote: Originally posted by Beren
Nema tog univerzuma u kojem je Death Proof bolji film od Once upon a time, odnosno da je na istom nivou kao Kill Bill ili Basterdsi
Naravno da ga ima, u mom univerzumu. DP mi je odlican film, iako veoma zanrski uzak, pa mozda nije za svakoga.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7272 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 02/12/2020 : 16:50:13
|
Naravno da ga ima, u mom univerzumu. DP mi je odlican film, iako veoma zanrski uzak, pa mozda nije za svakoga.
I u mom.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Posted - 02/12/2020 : 17:29:45
|
quote: Originally posted by Shaner
I u mom.
meni nije bolji od 'bilo jednom...' ali mi je odličan film jednostavan, s efektnim, 'feminističkim' krajem |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Posted - 02/12/2020 : 20:16:13
|
Ti vaši univerzumi su bez ukusa
Možda taj film i nije loš, ali mi je najgori Tarantinov. I jedini kojeg sam samo jednog gledao, i to jedva stigao do kraja, dok recimo Pulp Fiction, Kill Bill ili Basterdse bih mogao gledati triput zaredom, čini mi se.
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 02/12/2020 : 20:40:19
|
DP valja samo zbog katarzične machomazohističke završnice. Znaš da zaslužuje svaki udarac koji dobija, ali to poniženje, njegovo golo cviljenje, jauci koji odu šovinizmu i mizoginiji razbijaju na komadiće sadističkog ega, ostavljaju neugodan osjećaj. I to je ona razina iznad puke rape&revenge zadovoljštine (ne doslovno, ali T je očito inspiriran i tim podžanrom).
Osobno, nije mi sija Django. Stilizacija mi nikako nije legla, a Jamie mi je baš u to vrime iša neopisivo na k i baš san loše probavija taj film. Neman ni neku želju ponovnog gledanja, i to samo po sebi dovoljno govori. Ostali opus QT-a mogu vrtit bezbroj puta. |
And like that... he's gone. |
Edited by - vice on 02/12/2020 20:41:45 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38085 Posts
Posted - 03/12/2020 : 10:37:04
|
Zaboravlja se i na odlican soundtrack u DP (uz odlicne kadre i posvetu tom podzanru ceste i revenga). Puno puno bolji nego u njegovim kasnijim "western" filmovima. Ali opet, to je valjda vec stvar ukusa.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 03/12/2020 : 14:06:26
|
Zaboravlja se i na odlican soundtrack u DP (uz odlicne kadre i posvetu tom podzanru ceste i revenga). Puno puno bolji nego u njegovim kasnijim "western" filmovima. Ali opet, to je valjda vec stvar ukusa.
Death Proof je odlican, Django je odlican. Hateful eight slab, Once upon a time najgori tarantino film. Najbolji dogsi, pulp i jackie brown. Filmovi za pamcenje u istoriji kinematografije.
quote: Originally posted by swamp thing
Mean Girls>Road to Perdition :D
Tako je!
|
Edited by - going going on 03/12/2020 14:07:06 |
|
|
Topic |
|