Author |
Topic |
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5334 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 09/12/2020 : 12:12:36
|
Zovem sada svoju doktoricu, reko da priupitam u vezi jučerašnjeg testiranja, nitko me ne zove, valjda sam zdrav u potpunosti? ...a pričekajte da otvorim, ah da, pozitivni ste. Prve simtome mi je upisala 02.12, a pošto sam 12.12 trebao na posao, naredila mi je izolaciju do 14.12...i tako, postao sam dio statistike.
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12761 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
panzer
Advanced Member
12642 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25607 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 09/12/2020 : 17:22:59
|
Risar, i za tebe od sada važi pravilo dva linka po danu.
Ukoliko nemate šta pametno da kažete/napišete iz svoje glave, ne morate da zatrpavate topic i forum gomilom linkova.
Hvala. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 09/12/2020 17:23:48 |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 09/12/2020 : 21:14:55
|
dobro ljudi na stranu sve;ali ako mi nešto nije jasno i nimalo logično to je jedna stvar: maske se nose kada smo okruženi drugim ljudima,u kontaktu sa njima....
ali odakle ta ideja da se maske nose non-stop - kada niko nije blizu nas,u šetnji,u kolima a sami smo,kad vozimo biciklu, i tako dalje?? I to mi preporučuju lekari!
pa čekajte bre,znam sam da saberem 1 + 1 (=2,da ne bude zabune) - udišemo kiseonik,kad izdišemo,izbacujemo ugljen dioksid.Ako nosimo masku,vraćamo taj ugljen dioksid u pluća,čime narušavamo njihov pravilan rad.Čestim nošenjem maske samo se dovodimo u stanje da nas korona jače pogodi. Jesam li u pravu??
I zato kad vidim komšiju,starog lekara,jednog od cenjenijih u gradu,znači čovek od struke nije neki dilber,da nosi masku kad god ga vidim (juče čovek u dvorištu čisti lišće sa maskom),u totalnom sam zbunu!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 09/12/2020 : 21:29:18
|
Nositi masku u svojem dvorištu kada si potpuno sam ima smisla samo ako je netko jako ružan. Da su meni to doktori preporučili, zanrinuo bih se. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 09/12/2020 : 23:14:07
|
quote: Originally posted by anto
dobro ljudi na stranu sve;ali ako mi nešto nije jasno i nimalo logično to je jedna stvar: maske se nose kada smo okruženi drugim ljudima,u kontaktu sa njima....
ali odakle ta ideja da se maske nose non-stop - kada niko nije blizu nas,u šetnji,u kolima a sami smo,kad vozimo biciklu, i tako dalje?? I to mi preporučuju lekari!
pa čekajte bre,znam sam da saberem 1 + 1 (=2,da ne bude zabune) - udišemo kiseonik,kad izdišemo,izbacujemo ugljen dioksid.Ako nosimo masku,vraćamo taj ugljen dioksid u pluća,čime narušavamo njihov pravilan rad.Čestim nošenjem maske samo se dovodimo u stanje da nas korona jače pogodi. Jesam li u pravu??
I zato kad vidim komšiju,starog lekara,jednog od cenjenijih u gradu,znači čovek od struke nije neki dilber,da nosi masku kad god ga vidim (juče čovek u dvorištu čisti lišće sa maskom),u totalnom sam zbunu!!
Naravno, da je to potpuno bezveze, ali mislim da je stvar postavljena iz administrativno pravničke logike, znači i za pisanje (a i čitenje) mjera je to jednostavnije, nego definirati posebno svaki moguči i nemoguči slučaj.
A što se tiče CO2, samo bez straha (osim ako ne udišeš u vrečicu...) CO2 je normalna (i nužna) kemijska komponenta krva i izmjenjuje se samo oko 10% rastopljenog CO2. Puno opasniji je nedostatak CO2 (koji se rješava disanjem u vrečicu). Ako motoristi prežive sa kacigom preko cjele glave i muslimanke sa feredžama, nečemo se ni sa ovim maskama "otrovati". Naravno, druga je stvar povečana tjelesna aktivnost,ali tu je glavni problem (ne)dovoljan unos kisika. |
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
surfer
Average Member
Austria
967 Posts
Member since 09/05/2008 |
Posted - 10/12/2020 : 10:41:06
|
Susjed je lijecnik i u ducan i natrag kuci - ca. 10 minuta pjeske - uvijek ide s maskom.
Pitao sam ga zasto. Kaze da uvijek stavlja i skida s frisko dezinficiranim rukama, znaci ne kad izadje iz ducana nego kad se vrati kuci. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25607 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 10/12/2020 : 10:49:38
|
quote: Originally posted by surfer
Susjed je lijecnik i u ducan i natrag kuci - ca. 10 minuta pjeske - uvijek ide s maskom.
Pitao sam ga zasto. Kaze da uvijek stavlja i skida s frisko dezinficiranim rukama, znaci ne kad izadje iz ducana nego kad se vrati kuci.
I ja isto tako. Čemu pipanje maske bez potrebe? Dezinfikujem ruke, stavim masku, kad sam opet kod kuće je skinem, operem ruke. Kod nas je to tako komunicirano još od početka tako.
E sad, rad sa maskom u sopstvenoj bašti ili slično mi se čini preteranim. Moguće da lekari to tako komuniciraju da bi ljudi stekli naviku nošenja maski, a ne zato što je maska u bašti potrebna. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5334 Posts
Posted - 10/12/2020 : 12:11:22
|
quote: Originally posted by izivko
Brz oporavak Oki!
Hvala izivko, iako realno, nemam se od čega oporavljati kada se osjećam potpuno zdravo. Nisam napisao...kada sam razgovarao sa doktoricom da utvrdimo prvi dan simptoma, došli smo do zaključka da je to 02.12. iako sam 03.12 skužio da ne osjećam miris. Cijeli 11.mjesec puno šećem sa djecom uokolo, maltetiram koljeno nakon operacije da sve sjedne na svoje mjesto, ali problem je da tome da mozak tijelu ne dozvoljava normalan hod, pa nesvjesno stalno krivo hodam i od toga krivog hodanja me stalno bole leđa. Tako je bilo i prošlu srijedu, bolila su me leđa, ali uz leđa su me boljela i rebra što je bilo neuobičajeno. Osjećao sam se kao da mi je stanje kostiju potpuno dislocirano. Moja ideja da to sve sjedne na mjesto je bila ta da sam se oko 16.00 popodne skinuo u bokserice, popeo na ženin orbitrek (ima neki veliki magnetni), pojačao ga na 10 (najteža razina) i udri dok se nisam preznojio. Bilo mi je dosta čudno kako mi je to sve bilo jako jako teško, jer sam bio premoren i iznemogao ko’ nikada, ali jbg...tri mjeseca samo ležim i ništa ne radim, pa sam to pripisao nedostatku kondicije. Već oko 17.00 sam otišao spavati i odrapio spavajući punih 15 sati. 03.12 ujutro sam se probudio gladan ko’ nikad. Za doručak sam pojeo više od pola domaće kobasice, sigurno glavicu i pola domaćeg češnjaka i nekoliko ultra ljutih domaćih feferona koje mi prvi puta u životu uopće nisu bile ljute. Jednostavno me je puklo da jedem taj miks češnjaka i feferona, a ove feferone stoje neotvorene već par godina, pa sam mislio da su oslabile s godinama. Jučer sam bacio jednu u usta pa sam se skoro zadavio od štucanja-ipak su ljute😁 Sve u svemu, nakon ovakvog doručka sam se osjećao preporođeno, ali eto, taj dan popodne smo skužili da ne osjećam miris. Nos mi je radio kao na 2/3 iako nije zaštopan, a gore u sinusima kao da mi je netko uštrcao nešto kiselkasto, pa mi je lagano tjerao oči da suze. Od prekjučer osjećam i mirise i totalno sam zdrav, ali eto, taj test od prekjučer na sedmi dan od prvih simptoma je pokazao da sam pozitivan. Jučer me je kontaktirao i epidemiolog...i žena i djeca ne smiju nikuda, svi u izolaciju idu. Ženina firma ionako ne radi, ova manja ide u malu školu, ali ne ide jer joj učiteljica ima koronu, tako da je “nastradala” jedino ova starija koja ne smije u školu.
|
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5334 Posts
Posted - 10/12/2020 : 12:26:56
|
Kada razmišljam o tome tko me je zarazio, ne znam, u posljednjih mjesec dana sam samo nekoliko puta otišao na kavu ovaj zadnji tjedan kada su kafići radili i to svaki puta s istom dvojicom, jedan je prebolio koronu među prvima u HR, drugi u desetom mjesecu, tako da od njih nisam. Mislim da me je zarazila ova moja mlađa kćer...s jedne strane, učiteljica u maloj školi je dobila koronu, a s druge, kada idemo u kupovinu, ta mala mora dirati svaku ogradu, svaki rukohvat, onda vjerovatno ne opere ruke, a voli se maziti i grliti. Koliko sam čitao, djeca niti ne primjete da su zaražena jer gotovo uvijek nemaju nikakvih simptoma, pa vjerujem da je mala glavni krivac, pošto nam je svima društveni život gotovo mrtav u posljednjih mjesec dana. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3889 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 10/12/2020 : 13:40:56
|
quote: Originally posted by tinton
Nositi masku u svojem dvorištu kada si potpuno sam ima smisla samo ako je netko jako ružan. Da su meni to doktori preporučili, zanrinuo bih se.
A kad ti se obrati susjed preko ograde onda ćeš otrčati u kuću po masku ili ignorirati susjeda? Ili ti netko baš uđe u dvorište i sl. Ovako staviš masku i miran si! |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3472 Posts
Member since 17/02/2014 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6169 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 10/12/2020 : 15:18:11
|
Nisu mi baš jasni ovi grafikoni, koliko vidim u pitanju je ukupan broj posjeta liječniku. U članku piše da je u studiji značajno veći broj cijepljene djece, citiram:
U skupini cijepljenih bilo je 2763 djece, u koju se ubrajaju cijepljeni sa različitim brojem cjepiva: od jedne doze jednog cjepiva do svih preporučenih doza u SAD. Necijepljene djece u studiji bilo je 561.
E sad, ako je u studiji 5 puta više cijepljene djece, za očekivati je da će ukupan broj posjeta liječniku biti pet puta veći. Vidimo da je to kod nekih grafova slučaj, dok je kod nekih omjer puno manji, što bi reklo da su kod tih bolesti necijepljena djeca "nezdravija".
Edit: sad sam vidio u studiji da su množili broj nevakcinirane djece s 4,9. U tom slučaju stoji ovo što swamp kaže, prije će biti da se roditelji koji ne vakciniraju djecu u globalu više oslanjaju na kućno liječenje. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
Edited by - Beva on 10/12/2020 15:22:47 |
|
|
Topic |
|