Author |
Topic  |
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Member since 17/02/2014 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29631 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17373 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 13/12/2020 : 14:16:25
|
Slijepo držanje jednog pristupa izrade stripova. Nesklonost izlaženju iz vlastitih okvira. Zbog toga ih poštujem, to im i zamjeram. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 13/12/2020 : 14:19:12
|
quote: Originally posted by Tonto
Slijepo držanje jednog pristupa izrade stripova. Nesklonost izlaženju iz vlastitih okvira. Zbog toga ih poštujem, to im i zamjeram.
Držanje unutar okvira uopće ne mora biti loša stvar, dapače, zatvorena kružnica u sebi već sadržava vječnost. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 13/12/2020 : 14:23:05
|
Tako je, ali bez eksperimentiranja nema ni pomaka.
Ovisi o kakvom eksperimentiranju ti pričaš, fabularnom ili crtačkom? |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 13/12/2020 : 14:28:21
|
meni je eksperimentiranje i sve te fensi-šmensi priče o mogućnostima medija sporedna stvar. beznačajna. zanima me prvenstveno tumačenje sadržaja. a sadržaj mora biti dat klasično, odnosno, baš tako kako radi bonelli. to su za mene najbolji stripovi i nikakve inovacije ne mogu tu bitno pridonijeti. stoga, što se mene tiče, bonelli je majka za sve ostalo, odnosno, probrani bonelli kojega čitam, volim, proučavam. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 13/12/2020 : 14:29:27
|
Uostalom, za eksperimentiranje su tu Francuzi i Amerikanci, nije loše da postoji i Bonelli za one kojima je milija klasika. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 13/12/2020 : 15:01:15
|
quote: Originally posted by Kruger
Pa Boneli je u zadnje vrijeme sve samo ne klasika. Sadržajno se i on privukao nečem što se smatra moderno.
Misliš možda na ove nove Burattinijeve Zagore, ili na nove serijale koji se izdaju? |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 13/12/2020 : 15:09:29
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Ovisi o kakvom eksperimentiranju ti pričaš, fabularnom ili crtačkom?
O jednom i drugom. Autorske slobode i različiti pristupi nude puno više od uvijek jednog te istog. Što se mene tiče. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 13/12/2020 : 15:12:22
|
Ovisi o kakvom eksperimentiranju ti pričaš, fabularnom ili crtačkom?
O jednom i drugom. Autorske slobode i različiti pristupi nude puno više od uvijek jednog te istog. Što se mene tiče.
Bonelli nudi varijaciju jedne te iste teme, no ta tema se može razrađivati na milijun načina. |
 |
|
morski
Senior Member

2665 Posts
Member since 09/08/2014 |
Posted - 13/12/2020 : 15:59:31
|
Koje biste osobine bonelli stripova opisali kao tipično Bonellijevske, različite od ostalih stripova?
šablonski klasični provereni bez želje za eksperimentisanjem, inoviranjem društveno ili socijalno neangažovani anestezirajući detinjasti mediokritetski ne navode na promišljanje, pobunu sigurni |
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 13/12/2020 : 16:02:18
|
Pa sad, u posljednje vrijeme samo i eksperimentiraju. Naravno, i dalje podosta u okvirima, recimo tome SBE, ali nekih stripova koji su poceli da izlaze 70-ih i 80-ih nema vise, mislim na nove stripove. Recimo da prave male pomake, ali tu su. I svi ti u bojama i pomalo japanski...
Ne znam da li je Saguaro bio posljednji pokusaj sa tim "starim serijalom", i vidi kako je prosao. Mada dugi serijali ionako nisu vise u modi, ne prolazi to vise. Donekle je i Barbato/Roijev UT neka vrsta eksperimenta (mozda manje u likovnoj formi, iako i tu odskace ali na srecu po kvaliteti).
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 13/12/2020 16:03:16 |
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 13/12/2020 : 16:08:59
|
Najbolji crtež. Najveća produkcija. U zadnje vrijeme previše eksperimenata i inovacija sa Audace shemom - meni osobno nepotrebnih. Širina tema (western, horor, detektivski, junaci, ratni...) kao nigdje dalje. Tradicija. Instant zabava - nema smora. Znaš sto dobiješ - provjereno. Najbolji naslovnicari.
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 13/12/2020 : 16:39:51
|
quote: Originally posted by Poli
Pa sad, u posljednje vrijeme samo i eksperimentiraju.
Je, tu si u pravu, ali kasno marko na kosovo stiže iz moje perspektive. Evo ovaj novi mister no mi je sasvim pošten i zanimljiv strip. Da sam tako nešto dobio prije 25-30 godina možda bi i dalje sa zanimanjem pratio čitavu produkciju. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 13/12/2020 : 16:41:59
|
Je, tu si u pravu, ali kasno marko na kosovo stiže iz moje perspektive. Evo ovaj novi mister no mi je sasvim pošten i zanimljiv strip. Da sam tako nešto dobio prije 25-30 godina možda bi i dalje sa zanimanjem pratio čitavu produkciju.
A što fali klasičnom Mr Nou? Ovaj novi je izdaja. Mr No koji čita Marcusea i puši travu :) |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 13/12/2020 : 16:53:32
|
Je, tu si u pravu, ali kasno marko na kosovo stiže iz moje perspektive. Evo ovaj novi mister no mi je sasvim pošten i zanimljiv strip. Da sam tako nešto dobio prije 25-30 godina možda bi i dalje sa zanimanjem pratio čitavu produkciju.
A što fali klasičnom Mr Nou? Ovaj novi je izdaja. Mr No koji čita Marcusea i puši travu :)
Ništa mu ne fali. Ali ovaj novi je pokušaj nečeg drugačijeg, meni dovoljno da mi bude zanimljivo. Sad, meni je uspješno, nekome neće biti i to je o.k. Možda zato jer ne idoliziram starog M.No-a. Nemoj ga promatrat kroz prizmu Nolitinog i zamisli da se zove drukčije pa onda realno reci kakav je strip. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 13/12/2020 : 16:56:57
|
haha, meni je sad najsmješnije što svi ovi nebonelijevci zapravo više prate i čitaju bonelli od mene
ja uopće zapravo ne pratim bonelli produkciju. čitam samo par stvari, probrane. čak se može reći da čitam jedno te isto. npr. sad sam čitao Riječne pirate. ali i prošle godine sam čitao Riječne pirate. a i opet ću čitati Riječne pirate. a neću čitati Mausa. ni Preachera. a ni Juliju. niti Dragonera. zapravo, neću čitati ništa od svega toga što se nudi, čak ni što mi bonelli nudi.
i svejedno se smatram najvećim bonelijevcem hehe na prvoj liniji fronte |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
mike
Senior Member

Slovenia
2868 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 13/12/2020 : 17:19:05
|
A što fali klasičnom Mr Nou? Ovaj novi je izdaja. Mr No koji čita Marcusea i puši travu :)
Ništa mu ne fali. Ali ovaj novi je pokušaj nečeg drugačijeg, meni dovoljno da mi bude zanimljivo. Sad, meni je uspješno, nekome neće biti i to je o.k. Možda zato jer ne idoliziram starog M.No-a. Nemoj ga promatrat kroz prizmu Nolitinog i zamisli da se zove drukčije pa onda realno reci kakav je strip.
Ne idoliziram ga, ali svejedno ne vidim da je ovaj novi nešto bolje, pogotovo dramatično bolje kako si ti naveo. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 13/12/2020 : 17:25:54
|
Nisi me razumio. Nisam rekao ni da je bolje ni da je gore, nego je odlazak u sirinu, pokusaj drugacijeg, za mene jedno 30 godina zakasnjelo. Nesto kao ovi zagorovi korijeni ili novele. Novi M.No ima kvalitetu, novi zagori nazalost ne...ali bitno je pokusavat. |
 |
|
leKrava
New Member

273 Posts
Member since 21/01/2016 |
|
Topic  |
|