forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Snježne Bonelli priče
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 16

igor 12
stripovi.com suradnik

4602 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 29/12/2020 : 17:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
kopkala me planina strave, pa išao provjeriti...ferri ko zoran vakula, najavio snijeg, al ni pahulje, tek jedna vinjeta u retrospekciji, ne znam jel se to računa?

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/12/2020 : 17:16:46  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

kopkala me planina strave, pa išao provjeriti...ferri ko zoran vakula, najavio snijeg, al ni pahulje, tek jedna vinjeta u retrospekciji, ne znam jel se to računa?

Zanimljivo kako je to promaknulo u redakciji.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4602 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 29/12/2020 : 17:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:

Zanimljivo kako je to promaknulo u redakciji.

šteta što se laurenti nije poveo za ferrijevom naslovnicom i ubacio snijeg, već kišu.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/12/2020 : 17:49:30  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Slažem se, ali najveći Laurentijev problem u toj priči je fušeraj, to je toliko brzo crtano da se nekada u kadru ne razaznaje što je što. Tu je trebao uskočiti urednik i reći mu da se ne može tako crtati, nego da se ugleda u "Osvetu vudu" ili "Aljasku" gdje se baš bio potrudio.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4602 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 29/12/2020 : 17:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
je, kradljivac sjena, osveta vudu, aljaska pa i otočka skupina...sve nakon toga fušeraj, al opet mi je i takav draži negoli sedioli, casarovi, mangiantini, grammacioni...

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13106 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 29/12/2020 : 18:28:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Možemo staviti, zapravo već sam dodao u 2.postu :) Jedino je nećemo spomenuti u 3.postu.

Glede Nicka Raidera kojeg smo spomenuli na prethodnoj stranici, išao sam probati pronaći još poneku njegovu epizodu sa motivom snijega, ali ne listajući, već samo pregledavajući naslove na hrbatima. Znam da je tu trebalo imati više sreće nego pameti, pa mogu reći slobodno da sam imao dosta sreće da naletim na jednu od takvih. Ali prije nego otkrijem o kojoj se radi, samo da nešto prije toga napišem.

Čitam malo temu i što se tiče naslova epizoda, nekako se ističu dvije riječi, a to su: snijeg i krv.

Kod nekoliko različitih junaka imamo jako slične ili posve identične naslove epizoda:

Mister No LL 35: Krv na snijegu
Tex SD 33: Krv u snijegu
Kit Teller LMS 668: Krv na snegu

Možda u tom kontekstu tu možemo spomenuti i Zagorovu epizodu "Crveni snijeg", iako je nisam čitao pa nisam siguran. Ali, pretpostavljam da je takav naziv dotične epizode jer je snijeg zaprljan krvlju nakon nekog zločina, pa možda otud naziv "Crveni snijeg". Ili je nešto drugo u pitanju.

Uglavnom, slučajno sam primjetio da i kod Nicka Raidera imamo tako jednu snježnu epizodu, u knjizi 22, original #64 "Krv pod snijegom" koju je crtao Goran Parlov.

Znači, imamo:

Mister No LL 35: Krv na snijegu
Tex SD 33: Krv u snijegu
Kit Teller LMS 668: Krv na snegu
Nick Raider LL 22: Krv pod snijegom"

Čini se da ta epizoda ima radnju i van New Yorka, uslikao sam jednu tablu koja mi odmah na prvu upala u oko:

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/12/2020 : 18:30:06  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

je, kradljivac sjena, osveta vudu, aljaska pa i otočka skupina...sve nakon toga fušeraj, al opet mi je i takav draži negoli sedioli, casarovi, mangiantini, grammacioni...

To sigurno.
U svakom slučaju urednik nikad ne smije biti preveliki prijatelj sa crtačima jer onda dolazimo do ovakve situacije. Meni je najjače od svega kad je Boselli javno (vjerovatno i privatno) nagazio Villu radi otezanja sa Teksoneom ili kad se uhvatio u koštac sa onim smušenjakom Deodatom.
Neki su se u Bonelliju stvarno previše opustili i nitko im ništa ne govori.

Evo i jedne snježne slike da ne bude baš sve off-topic!

Edited by - solar on 29/12/2020 18:30:29
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13106 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 29/12/2020 : 18:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
U toj istoj knjizi 22 Nicka Raidera, postoji još jedna priča, original #66: Propast Carmodyjevih, koja je izgleda ona tipična snježna priča, ali u New Yorku. Lijepo je, za razliku od divljine, vidjet i ove kadrove u gradskom ambijentu sa pahuljama.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13106 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 29/12/2020 : 19:03:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Evo nam još Nicka Raidera, original #78: Vruća istraga, knjiga 26. New York i njegova okolica.

Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14016 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 29/12/2020 : 21:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
New York pod snijegom odlično izgleda, sviđa mi se.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13106 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 29/12/2020 : 23:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Je, dokazano da i džungla na asfaltu može imati lijepo prikazano zimsko okruženje :) Ono što mi je super u tom broju iznad (#78: Vruća istraga), ono sam uspio vidjeti, Antinori je Marvinu nacrtao zimsku kapu na glavi, pa te situacije još nekako realnije djeluju :).

Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14016 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 30/12/2020 : 13:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
MM "Tunguska"
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14016 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 30/12/2020 : 14:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Demian "Krvava planina"

Sjajna snježna atmosfera, svidjet će ti se početne vinjete.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14016 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 30/12/2020 : 14:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Lazarus Ledd
"Božićni darovi"
"Wasteland"
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13106 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 30/12/2020 : 15:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Izvrsno Hercule, drago mi je za vidjeti da imamo u miksu više različitih junaka Znaš li možda koju Juliju sa snijegom?

Vidio sam posljednju objavu od Solara u toj temi (http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=34949&REPLY_ID=2374920), bit će da se radi o najnovijem broju #268, ova tabla ispod mi je upala u oko:

Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14016 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 30/12/2020 : 15:39:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Julia
"Čovek senka", ako se dobro sjećam, nemam više tu epizodu...
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13106 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 31/12/2020 : 14:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Tako je, tu je Julija isto na skijama

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13106 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 31/12/2020 : 14:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Demian "Krvava planina"

Sjajna snježna atmosfera, svidjet će ti se početne vinjete.

Hercule, s ovim si me jako zaintrigirao, morao sam sinoć ići provjeriti o čemu se radi i oduševio se Bilo je kasno pa mi se nije dalo ići na forum, pa evo sad te prve table :)

Edited by - ReemCP on 31/12/2020 14:44:36
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14016 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 31/12/2020 : 15:21:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Ovo stvarno izgleda odlično, pravi prikaz zime, čak mi realno djeluje i prikaz auta u ulici, podsjeća na nekakvog starog Opela.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13106 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 31/12/2020 : 15:26:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Stavio sam sad neke slike u temu "Balkanska zima" (http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=41410&REPLY_ID=2384895), a izdvojit ću ovdje 3 slike, danas slikano sve. Htio sam da vidite i shvatite kroz slike, zašto je meni gušt čitati takve snježne priče, zašto se ja tako lako mogu identificirati, stopiti s takvim pričama i doživjeti ih kao da sam ja tamo skupa u toj divljini sa tim strip junacima.

U nekim momentima danas je baš gusto padao i teško je ponekad uhvatiti pahulje fotoaparatom, ali zato sam slikao tuje (2.slika) kao pozadinu kako bi se donekle to bolje vidjelo.

quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Ovo stvarno izgleda odlično, pravi prikaz zime, čak mi realno djeluje i prikaz auta u ulici, podsjeća na nekakvog starog Opela.

Baš je čarobno, naročito ta prva vinjeta i onaj toranj koji viri u pozadini, prekrasno! Kao neka zimska razglednica koju bi prije dobili za Božić kad bi na netko od rođaka čestitao tim putem.

Edited by - ReemCP on 31/12/2020 15:30:19
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13106 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 31/12/2020 : 15:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
I umalo zaboravih da vam kažem što mi je danas stiglo od stripova, dva stripa i to baš nekako u ovo prigodno vrijeme

Za "Božić kalibra 45" se želim još jednom zahvaliti kolegi Edi B koji mi je poklonio taj strip i platio poštarinu Hvala mu puno!

Ovaj drugi strip je isto danas stigao, to je ona priča (Neobičan Božić) za koju sam radio recenziju, pa mi je drago da je imam i u ovom LMS izdanju.

Go to Top of Page

koze123
Average Member

937 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 31/12/2020 : 17:27:15  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Reem ne stižem da pročitam celu temu, no svakako ti preporučujem Juliju #62: Ubica je nevin. Ona se nalazi u poslednjoj Golkondinoj knjizi, i kroz ceo broj se provlači novogodišnja atmosfera i sneg. Naravno, za pravi ugođaj pogledaj (sigurno već pomenutu) epizodu Crveni Božić, bolje od toga svakako ne može!

Inače ispratiću kad stignem temu do kraja, pošto mnogo volim da u ove zimske dane (a bogami i tokom godine) čitam stripove sa sličnom, zimskom atmosferom.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14016 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 31/12/2020 : 17:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Dragonero

"Jelenske pandže" Libellus br. 9
Dojmljivo snijegom...
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 31/12/2020 : 17:45:32  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Tako je...

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13106 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 31/12/2020 : 18:02:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
@koze123 - hvala puno na tim prijedlozima Tebe sam isto ovdje očekivao kao Julijinog fana da nam preporučiš takve priče. A kad stigneš, prođi malo po temi, ima zanimljivih komentara i nadam se da će ih još biti :)

@Hecule & Solar - nisam sad siguran budući da više nemam taj strip, je li možda u onom specijalu "Prva misija" bilo snježnih scena ili sam nešto pomiješao? Kad su išli prema nekome brdu, čini mi se, kao scena iz Lotr-a kad su išli na onu planinu, kad je vladala prava mećava..

Edited by - ReemCP on 31/12/2020 18:02:43
Go to Top of Page
Page: of 16 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000