forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 Molba za Markosa
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7830 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 08/01/2021 : 17:47:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

To bi sa moje strane bilo jako licemjerno.
Zakuha je Solar sam, ja san samo diga poklopac od teće.

Ne bi bilo, već nešto časno. Posipanje pepelom za dobrobit sviju nas ljubitelja stripa.
Nećeš ti, neće Markos, neće solar, a netko mora početi ili svi gubimo.

Evo: Ja ti se (bez fige u džepu) iskreno ispričavam za sve uvrede koje sam ti direktno ili indirektno napisao na ovom sajtu!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 08/01/2021 17:50:05
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27207 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/01/2021 : 18:00:54  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Ajde barem nešto korektno
Glupo je radi sitnica se svađati.
Lijepše je se ignorirati

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/01/2021 : 18:09:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Krivlji su nesvrstani, ken, tinton i ta ekipa.
Oni su jednu djetinjariju podigli na razinu veleizdaje i pobrkali lončiće: pazi ti tog podmuklog "dobricu" kena, on se toliko zapjenio da je počeo arbitrirati tko je govno a tko ne.

Solar se tu našao zatečen, ali to je već razumljivije, jer kad razbojnici dijele pravdu, onda ispravan čovjek čupa stabla od muke, kako reče Hamvas.
Nije trebao uopće se petljati sa tim tipovima, i pustiti to njihovo laprdanje.
Ionako je nevažno.

Na kraju, naravno, markos sa svojim poslovičnim pranjem ruku, također i s te strane dolaze greške.

Znači, svi su ovdje nešto pogriješili, ali gradacija je ova: tinton & co najveća krivnja, sve su to sitni zloće. Markos - grijeh propusta (ne zanima me ništa osim mojih malih interesa). Solar - najmanji grešnik u ovome, grijeh afekta, isprovociran, pravila igre nalažu da pustiš te druge, te zloćke da kenjkaju na sitno, ako si išao s njima uopće u komunikaciju.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10529 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/01/2021 : 18:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by Spock

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

To bi sa moje strane bilo jako licemjerno.
Zakuha je Solar sam, ja san samo diga poklopac od teće.

Ne bi bilo, već nešto časno. Posipanje pepelom za dobrobit sviju nas ljubitelja stripa.
Nećeš ti, neće Markos, neće solar, a netko mora početi ili svi gubimo.

Evo: Ja ti se (bez fige u džepu) iskreno ispričavam za sve uvrede koje sam ti direktno ili indirektno napisao na ovom sajtu!

Lipo od tebe, ali nema nikakve potribe da mi se ispričavaš.
Ti me nikad nisi uvridija.
Pretpostavljan da će ti to zvučat čudno, ali ti mi ne smetaš ni najmanje.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17248 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 08/01/2021 : 18:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Podrška solaru.

Ne mogu vjerovati na što je spremna ekipa tinton@co. Mislio sam da su to o.k. likovi.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/01/2021 : 18:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Nije bitno tko tebi smeta ili ne smeta, nego da si paljevina.
Pogledaj topic koji si pokrenuo. Pošteno si se iskenjao, a ne razumiješ da niti si u pravu niti možeš na iole smislen način pokazati da si u pravu. Nastupio si iz najgore moguće pozicije, moralne ucjene i sad bi tebe trebalo slušati što je pravo a što ne??!!! Ne bu išlo.

Solar, koji je meni osobno tisuću puta bolji od vas, jest pogriješio što je izbacivao; ali je stvar da se nije dobro snašao s takvima kao ti i ostale zločestoće. To se često događa, da oni lošiji povuku nadolje one bolje.

I umjesto da šutiš, zaplićeš se još dublje u vražju spiralu, sa sotonskim izvrtanjem i glumatanjem žrtve i onda na toj platformi, moralnom ucjenom. O tome si malo razmisli, o svojoj ulozi u razvoju ove situacije i eskalaciji.

Solar će pak također sagledati sve. Vjerujem da će doći natrag, premda ovo nije ništa bezazleno, i ne može se samo tako prijeći preko toga, Spock. Tu se drmaju temelji, što je ispravno, što je vrijedno a što ne, i to ispravan čovjek ne može uzeti kao šalu (premda je čitava stvar počela od loše šale, djetinjarije).
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17248 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 08/01/2021 : 18:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Pa baš ta bezazlena šala pokazuje koliko ljudi imaju ogroman ego i ne vole kad ih se nadmudre. Kako vidimo napravit će sve da napakoste čovjeku koji je bio mudriji u toj bezazlenoj šali.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/01/2021 : 18:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger
Kako vidimo napravit će sve da napakoste čovjeku koji je bio mudriji u toj bezazlenoj šali.

To i govorim.
Sve se treba sagledati i na jednoj i na drugoj strani.
Onda se može bolje suditi što se ovdje dogodilo i tko snosi veću odgovornost.

Pokretanje ovog topica je dosta problematično i dosta velika zloća je tu gorivo.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17248 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 08/01/2021 : 19:09:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by Kruger
Kako vidimo napravit će sve da napakoste čovjeku koji je bio mudriji u toj bezazlenoj šali.

To i govorim.
Sve se treba sagledati i na jednoj i na drugoj strani.
Onda se može bolje suditi što se ovdje dogodilo i tko snosi veću odgovornost.

Pokretanje ovog topica je dosta problematično i dosta velika zloća je tu gorivo.

Da istina. Ne znam što će biti volio bih da se solar vrati ali da i ovi primire svoj ego.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10529 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/01/2021 : 19:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
Ispričavam se Solaru. Iako i dalje mislim da nije u redu ono šta radi, moga san bolje birat riči.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/01/2021 : 19:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Na kraju, naravno, markos sa svojim poslovičnim pranjem ruku, također i s te strane dolaze greške.

Znači, svi su ovdje nešto pogriješili, ali gradacija je ova: tinton & co najveća krivnja, sve su to sitni zloće. Markos - grijeh propusta (ne zanima me ništa osim mojih malih interesa). Solar - najmanji grešnik u ovome, grijeh afekta, isprovociran, pravila igre nalažu da pustiš te druge, te zloćke da kenjkaju na sitno, ako si išao s njima uopće u komunikaciju.

Ajde objasni ti meni koji su tu točno moji mali interesi, baš me zanima.
S jedne strane imam čovjeka koji odrađuje lavovski dio posla na sajtu, s druge strane dvojicu "običnih" forumaša. Kojim se ja tu točno interesom vodim?

Ja nisam uopće prao ruke, nego sam zauzeo stav. Ne može se izbaciti čovjeka na godinu dana zato što mu je rekao da je smeće. Kena npr. nisam vratio jer dva dana je adekvatna sankcija za takvo što. Dva dana, ajde, tjedan, ma neka je čak i mjesec. Ali godinu dana sigurno ne.

Sjeti se samo koliko si me ti napadao i vrijeđao, i kiky i još xy njih, koliko je teških riječi tu bilo, puno težih od ovoga ovdje. Pa sam prešao preko svega i pustio vas da pišete što hoćete. Jer sam ispravno procijenio da je vaš doprinos forumu važniji od mog ega, ti znaš imati zanimljive teze o Dylanu npr., kad se razgrne kvazifilozofsko sranje, plus sam pritom malo i odrastao pa mi nije pretjerano bitno što Stinky misli o meni:) Slobodno raspali koliko hoćeš.

Trouble will find me
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/01/2021 : 19:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Ma još najbolje da si svetac:)
Mislim, da, ja jesam tebi govorio ovo i ono, ali - i ti meni. Tako da to ne trebaš apostrofirati (pa i nedavno si otpustio kočnice, samo zato jer je meni neki strip smeće).

Ne referiram se ja samo na ovu stvar, nego općenito: zanimaš se samo svojim interesima i fućka ti se što se događa drugdje. Sam si to više puta rekao. Recimo, ova eskalacija nije plod samo ovih posljednjih 12 sati, nije samo to u pitanju. Nego je tu u pozadini i prepuštanje provokatorima (a u sve te provokatore ubrajam i kena i tintona i nesvrstanog i svu tu ekipicu koja voli podjebavati, ali kad im se odvrati onda je to strašno). Tu naravno spadaju i pristrani moderatori, pogotovo mlađo, solar najmanje. Činilo se da je taj otrov koji se raširio forumom počeo opadati, kad evo ovoga danas. Velike su polarizacije, izgubilo se ono prijateljsko ophođenje, dosta je nepovjerenja i u pravom smislu na scomu vlada kriza (ako vukozec želi vidjeti što je to kriza, onda je to ovo na forumu: proklamiraju se ideali prijateljstva, stripaštva i zajedništva, a u stvarnosti samo sitne zajebancije, klanovski mentaliteti i glavinjanje). Tebe se to ne tiče previše, baviš se svojim poslom i tu i tamo ulijećeš i dolijevaš ulje na vatru (kao u slučaju Pierra, tako i ovdje sa solarom). Naravno, ne može se tebe kriviti za krivine svijeta i foruma, samo kažem, da sad opet ne shvatiš fatalistički - ima tu tvojih propusta, tvoja je krivica veća nego moja, recimo, po zapovjednoj odgovornosti. Ima tu i mojih ispada, da, ali tako je to - maladaptacije na krizna područja.

Inače, kako sam jasno rekao: najveća krivica u konkretnom slučaju je na tintonu & co, tvoja je manja (nije značajna u konkretnom slučaju, premda se akumulira u odnosu tebe i solara; on ti je možda s pravom zamjerio, jer si se umiješao baš ovdje i birao one koji su i zakuhali. često ima škakljivih situacija, pa to propuštaš).
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6965 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 08/01/2021 : 19:56:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message
Za sve su ispala kriva pravila Punishera. Nije solar izbacio Nesvrstanog zbog težine njegovog prekršaja već činjenice da je prekršaj, koji je težak (uvreda), napravio 5. ili 6. put, ne znam sad za koliko se dobiva godina dana.

Najbolje je napraviti reformu u Punisheru: godina dana je prestroga kazna... da je recimo ovo bio 3. prekršaj Nesvrstanog i manja kazna prošlo bi bez ovoliko buke.

Zato predlažem izmjene dužine kazni u Punisheru. Recimo: 2 dana - tjedan dana - mjesec dana - 2 mjeseca i tako u krug... i, da, možda baš zbog ovog što stinky kaže - pristrani moderatori, rodijačko-kumovske veze.

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 08/01/2021 19:58:26
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/01/2021 : 20:44:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

Ma još najbolje da si svetac:)
Mislim, da, ja jesam tebi govorio ovo i ono, ali - i ti meni. Tako da to ne trebaš apostrofirati (pa i nedavno si otpustio kočnice, samo zato jer je meni neki strip smeće).

Ne referiram se ja samo na ovu stvar, nego općenito: zanimaš se samo svojim interesima i fućka ti se što se događa drugdje. Sam si to više puta rekao. Recimo, ova eskalacija nije plod samo ovih posljednjih 12 sati, nije samo to u pitanju. Nego je tu u pozadini i prepuštanje provokatorima (a u sve te provokatore ubrajam i kena i tintona i nesvrstanog i svu tu ekipicu koja voli podjebavati, ali kad im se odvrati onda je to strašno). Tu naravno spadaju i pristrani moderatori, pogotovo mlađo, solar najmanje. Činilo se da je taj otrov koji se raširio forumom počeo opadati, kad evo ovoga danas. Velike su polarizacije, izgubilo se ono prijateljsko ophođenje, dosta je nepovjerenja i u pravom smislu na scomu vlada kriza (ako vukozec želi vidjeti što je to kriza, onda je to ovo na forumu: proklamiraju se ideali prijateljstva, stripaštva i zajedništva, a u stvarnosti samo sitne zajebancije, klanovski mentaliteti i glavinjanje). Tebe se to ne tiče previše, baviš se svojim poslom i tu i tamo ulijećeš i dolijevaš ulje na vatru (kao u slučaju Pierra, tako i ovdje sa solarom). Naravno, ne može se tebe kriviti za krivine svijeta i foruma, samo kažem, da sad opet ne shvatiš fatalistički - ima tu tvojih propusta, tvoja je krivica veća nego moja, recimo, po zapovjednoj odgovornosti. Ima tu i mojih ispada, da, ali tako je to - maladaptacije na krizna područja.

Inače, kako sam jasno rekao: najveća krivica u konkretnom slučaju je na tintonu & co, tvoja je manja (nije značajna u konkretnom slučaju, premda se akumulira u odnosu tebe i solara; on ti je možda s pravom zamjerio, jer si se umiješao baš ovdje i birao one koji su i zakuhali. često ima škakljivih situacija, pa to propuštaš).

Nikad nisam ni govorio da sam svetac, daleko od toga. Ali da su mi interesi glavna vodilja onda bih valjda stao na stranu solara koji mi je vrlo koristan i koji, kao što rekoh, obavlja lavovski dio posla na sajtu, zar ne? E pa ako sam u stanju izabrati opciju koja mi ide na štetu jer mislim da je tako ispravno, onda mi ne možeš reći da gledam samo svoje male interese.

Ti si meni svašta rekao, ja tebi isto, naravno, tako to ide, djeca ko djeca. Ali nisam išao iskoristiti svoju poziciju i zabranio ti da govoriš samo zato što to mogu. Zar ne? Pa ako ja kao "gazda" mogu otrpjeti salve uvreda i napada, a da ne posežem za odgojnom palicom, onda valjda može i moderator pregrmjeti malo? Pogotovo ako se sam doveo u tu poziciju - nije htio ispuniti smiješnu okladu koju je sam tražio?

Ja ne mogu i ne želim uvoditi red na forumu, s te strane prihvaćam zapovjednu odgovornost, ali ajmo se ne ponašat kao djeca, pa imamo svi tu u prosjeku po 40 godina. Podjele i tabori i zajebancija postoji, ali to je sve uglavnom u nekim normalnim okvirima, koliko ja vidim (mada ne pratim gotovo ništa van strip podforuma) šta ima veze. Mislim, najsmješnije mi je da ti tu ideš nekome predbacivati za podjebavanje i provokacije:) Od svih ljudi, ti?

Ono za Pierrea si krivo shvatio - sad ću ti objasniti. Pierre je autobiografski strip čovjeka koji je kao dijete doživio seksualno nasilje (da ne upotrijebim neku težu riječ) od svećenika koji mu je bio uzor. Taj je čovjek odrastao, nosio se s tom traumom kako je znao i umio i na kraju izbacio to iz sebe kroz strip. I to na jedan krajnje pametan, trezven, najpažljiviji i najprihvatljiviji način, a opet kroz inovativnu umjetničku formu. Ne tražeći osvetu, ne denuncirajući predatora itd itd. Koliko li je samo hrabrosti trebalo za priznati takvo što? Objaviti to cijelom svijetu? Znaš li kroz što sve prolaze žrtve takvog nasilja kad se odluče prijaviti ga? I onda dođeš ti i kažeš strip je smeće. Za bilo koji drugi moj strip to možeš reći, ali za Pierre ne, jer u mojim očima je to kao da si ga sad ti još jednom napastvovao.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/01/2021 : 21:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message
Najvažnije je da se solar ohladi i vrati na sajt. A izbacivanje na godinu je stvarno besmislica, to pravilo svakako ne bi trebalo ni da postoji. Sve preko 15 dana je bezveze.

I da, svaštara je zlo. Tema o koronavirusu liči na komentare na b92.net ili index.hr, a bogme i na komentare stranica na fb poput "Ravna zemlja" i slične baljezgarije. Jasno je da se tamo ljudi najbolje upoznaju i druže, ali svaštara je stvarno smeće, generalno gledavši.

Edited by - Elderane84 on 08/01/2021 21:29:20
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11927 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/01/2021 : 21:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message
Nisam najbolje ispratio sta se izdesavalo, niti me svastara preterano interesuje. Ali jedno je sigurno, Solar je jedan od najboljih i najprijatnijih forumasa s kojim sam preko foruma komunicirao a njegov doprinos sajtu je nemerljiv. Od topica u Bonelli podforumu, preko recenzija i komunikacije s ljudima u redakciji podforumu i ispravki stvari u recenzijama naknadno, ubacivanje naslovnih stranica itd.
Solar je bukvalno preporodio sajt u poslednjih par godina.
Uvrede ne podrzavam, tako da sam bas iznenadjen prvim postom ovog topika sta je sve Nesvrstani napisao za Solara. Jako ruzno i nisko i nepotrebno.
A kao sto je lepo objasnio Dwayne_Looney gore, Solar ga je izbacio na godinu dana jer je to 6. po redu kazna. Mozemo reci da je trebalo da mu da 48h ili nedelju dana, a ne godinu dana. Odavno mislim da sam negde pisao da su rasponi kazne preglupi i da je kazna od godinu dana glupa i besmislena, tako je Valter dva puta na godinu dana bio izbacen. Gluposti. Koliko sam ja razumeo nije Solar sad dosao i iz besa dao Nesvrstanom kaznu od godinu dana, nego zato sto mu ta kazna sleduje sukladno pravilima. Valter moze da leti dva puta na godinu dana, a neko drugi ne? Ja sam protiv kazne od godinu dana, to je glupsot. A svastaru ionako ne treba posecivati i zaglupljivati s njom.

U svakom slucaju iskreno se nadam da ce se Solar vratiti forumu i sajtu. Jer ce to sigurno biti ispravna odluka. I ja ga ovim putem molim i trazim da se vrati.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 08/01/2021 : 21:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:
Originally posted by Elderane84

N

I da, svaštara je zlo. Tema o koronavirusu liči na komentare na b92.net ili index.hr, a bogme i na komentare stranica na fb poput "Ravna zemlja" i slične baljezgarije. Jasno je da se tamo ljudi najbolje upoznaju i druže, ali svaštara je stvarno smeće, generalno gledavši.

Tako i tema o USA 2020. Zanimljivo je vidjeti kako se šire jedne te iste besmislice i ovdje i po drugim forumima i po indexu.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/01/2021 : 21:41:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
U pravu si, nisam trebao dopustiti ni izbacivanje Valtera na godinu dana.

Trouble will find me
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/01/2021 : 21:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Za Pierrea neću polemizirati. Nisam htio ni tamo, a mogao sam. Zato što prihvaćam da je moja greška što sam uopće tamo i rekao tu jednu riječ, a - ne zanima me strip. Ni ljudi koji to čitaju. Uglavnom i ne radim takve stvari (za razliku od ovih otrovnih provokatora); ne odlazim tamo gdje me ne zanima, ne petljam se tamo gdje ne treba. Ti si malo podivljao, ali kažem, nek bude, nisam ni trebao bilo što govoriti, jer me taj Pierre stvarno ne zanima ni najmanje.

Postoje razlike, moj rubni stil i otrovni resantimanski spameri kao elvud, poli, često nesvrstani, tinton itd. Ali dobro, ne želim ni o tome pričati, sam sebe opravdavati. Uzmimo da je sve to isto, da smo svi isto krivi ili što već.

Pitanje je, dakle, ovo što kažeš: uglavnom smo već zreliji, pa zašto onda nije bolje? To ti je slično kao ovaj potres i nesreća koja nas je pogodila. Da, velika nesreća, ali ujedno ti se otvara mogućnost da se pročistiš, iskupiš, postaneš plemenitiji, bolji... I krenulo je na trenutak, na prvu su se ljudi iskazali... i onda je opet počelo glavinjanje i dezorijentacija. Pričice o sustavu i ovome i onome. To nije dobar put, jer ćeš poništiti sav onaj trud i energiju koja te podigla i ponovo u vrtlog, a epilog je još veće frustracije.

Slično je ovo. Iz obične djetinjarije je nastao potres. Ha, da, glupost. Ali možda i mogućnost da se pročistiš, da bez fige u džepu uvažavaš drugoga. Nije stvar u formalnoj isprici, nego da, ako već to hoćeš, razumiješ, prihvatiš da postoje drugačiji. Sa drugačijim zezanjima, drugačijim vrijednostima, shvaćanjima... Ako nećeš, onda pustiš i baviš se svojim. To je lošije rješenje, ali bolje od nekakvih silovanja. Možda se, što se tiče stripovskog dijela, došlo do takvih nekih rješenja: uglavnom i nema miješanja, svaki se drži svojih. Tu i tamo se pojave egzibicije nadobudnih, no nekako se uspostavila nekakva ravnoteža. Da li može bolje, to ćemo vidjeti u budućnosti.
Sad još treba takvu situaciju dobiti na ovim svjetonazorskim temama, možda sportskim, to ne pratim. To se ne može postići pejstanjem linkova i čoporativnim ujedanjem i kreveljenjem. To se ne može ni moderirati tako odokativno kako se radi, jer su moderatori pristrani (svjetonazorski i na svaki način). Tu treba pustiti mušku polemiku, ako već postoje teme (a nema razloga da se bilo koja tema zabranjuje, jer je to samo potiskivanje i odlaganje problema, bez rješenja, a sa potencijalno većim frustracijama). Rješenja će sama doći, iskristalizirati se. Da ne postoji ta pogubna praksa izbacivanja, ne bi ni ovdje došlo do potresa.

Solar će pak vidjeti što se sve dogodilo. U ovo ulaze i ove reakcije, razmišljanja, tko je vidio ovako, tko onako. Pa će doći do odluke. Ti ga jesi, onako na brzinu klepnuo, a sad, kažem - ne ulazi u finalni račun samo ta brzinska reakcija, nego i sve ovo kasnije. Potres je dobro zatresao, a opet, izgleda da nije scom toliko raskidan da bi svi već bili ogrezli i oguglali. Postoje još te žilice zajedništva, prijateljstva i sad na tome treba graditi i učiniti tako da se razgrana i rađa dobrim plodovima. Ako treba, evo i ja ću se povući u dobru nevidljivost:)

(eto, da i ja jednom smirim situaciju:)))
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25842 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/01/2021 : 21:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

N

Tako i tema o USA 2020. Zanimljivo je vidjeti kako se šire jedne te iste besmislice i ovdje i po drugim forumima i po indexu.

Svaštara je potrebna forumu, koliko god je neki (ne) voleli. Ali treba i zatvaranje svih (socijalno) političkih topica, iako će to nekima zvučiti kao diktatura. Ubedljivo najviše svađa i izbacivanja se dešava na tim topicima. A Markosu sam odavno predložio da otvaranje topica u svaštari prođe kroz moderaciju kao u izdavačkom izlogu.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11927 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/01/2021 : 21:47:31  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message
U svakom slucaju nadam se da ce se strasti smiriti i da ce se Solar vratiti. Znam da sam se ja, sada vec davne 2012. godine i uclanio na ovaj sajt zbog recenzija i postova PijanogPatka, Solara, Kinga, Grofice varge i ostalih na Bonelli podforumu i recenzijama za Zagora i Mister NOa.

Zbog njih sam i poceo da se bavim povremeno recenziranjem i zahvaljujuci ovom sajtu i forumu i izdavackim kucama koje su ovde prisutne ili bile prisutne (Veseli cetvrtak, Darkwood, Fibra, Komiko, Besna Kobila itd.) prosirio strip vidike, otkrio druge skole stripa i proveo mnogo vremena uzivajuci u diksusijama sa svima na forumu, navjise u Bonelli podforumu pa nadalje u izdavackom izlogu, americkom stripu itd.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25842 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/01/2021 : 21:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

A ništa, onda ova lista koju su moderatori dogovorili više nema smisla. Imaš neki konkretan predlog kako da je promenimo? Svako izbacivanje mesec dana, ili šta?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/01/2021 : 21:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

quote:

N

Svaštara je potrebna forumu, koliko god je neki (ne) voleli. Ali treba i zatvaranje svih (socijalno) političkih topica, iako će to nekima zvučiti kao diktatura. Ubedljivo najviše svađa i izbacivanja se dešava na tim topicima. A Markosu sam odavno predložio da otvaranje topica u svaštari prođe kroz moderaciju kao u izdavačkom izlogu.

Ja sam načelno da se ljudima da što veća sloboda, samo je uvijek problem zloupotrebe. Ne znam, stvarno, pokušajte postići neki konsenzus oko toga, ako se većina slaže, može.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 08/01/2021 : 21:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

quote:

N

Zašto vam piše u pravilima velikim slovima da je politika najstrože zabranjena, iako je zapravo tolerirate, dok s druge strane imate ove drakonske kazne od godinu dana?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/01/2021 : 21:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Markos

A ništa, onda ova lista koju su moderatori dogovorili više nema smisla. Imaš neki konkretan predlog kako da je promenimo? Svako izbacivanje mesec dana, ili šta?

Ma ne znam. Meni je ta godina dana uvijek bila previše, ali sam računao da će razum prevladati, da neće netko ići baš tako tjerati inat. Kako većina odluči, tako će biti, ja ću se složiti.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000