forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 389

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 23/12/2020 : 21:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Kad već imamo nagradu za forumaša godine, Zagorologa godine mogli bi imati i za moralistu godine... Evo, ja ću ti isheklati lentu s likom Majke Tereze u trajno vlasništvo jer si bez konkurencije. Samo prestani kmečat više😂😂😂
Ali, nikako da odgovoriš tko plaća porez kad na sajmu knjige ukrcaš pun bunker stripova i preneseš ih preko granice...
Ah, da... To se onda zove stripovska solidarnost 😜
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2086 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 23/12/2020 : 22:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Htedoh da prokomentarisem nova CK izdanja kad ono dodjoh na pogresnu teritoriju....

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

DinkoJ
New Member

257 Posts

Member since 09/11/2018

Posted - 23/12/2020 : 23:51:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DinkoJ a Private Message  Reply with Quote
Kad smo već kod ČK izdanja da li postoji negdje neki podatak za 13 Asterixov integral. Imam dojam da slika na hrbatu nije kompletna pa taman kada izađe novi Asterixov album mogao bi i taj 13 integral. Mada ne bi bilo loše da je ČK izdao i one albume vezane za filmove Asterix i 12 zadataka, Asterix protiv Cezara i onu maltene slikovnicu kako je Obelix upao u čarobni napitak.
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 24/12/2020 : 01:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

Kad već imamo nagradu za forumaša godine, Zagorologa godine mogli bi imati i za moralistu godine... Evo, ja ću ti isheklati lentu s likom Majke Tereze u trajno vlasništvo jer si bez konkurencije. Samo prestani kmečat više😂😂😂
Ali, nikako da odgovoriš tko plaća porez kad na sajmu knjige ukrcaš pun bunker stripova i preneseš ih preko granice...
Ah, da... To se onda zove stripovska solidarnost 😜

Je l’ to sve što te još zanima?
Stvarno sve?
Ukoliko jeste, onda ti je definitivno premalo i ne opravdava ti niti 1% to cerekanje.

Gle’, buraz.
Imaju neki detalji za koje sam u međuvremenu siguran da ih ti ne možeš shvatiti.

Prema tome, pokušat ću ti ih objasniti u najkraćoj mogućoj verziji.

1) Svaki račun svakog na sajmu kupljenog stripa izdan je regularno, prešao u posjed kupca, koji ga je u svako doba imao na dohvatu ruke:

https://i.postimg.cc/J4r9Q08J/3-A80-D94-A-E020-4-AB5-8-B71-D70-F643-C7-B46.jpg

M. o. i za slučaj da se na bilo kojem graničnom prijelazu nađe netko tko misli da bi htio zaviriti*** u kutije koje ekipa iz automobila vozi sa sobom.

Eto, ja ih iz nekih svojih razloga, koje ti ne želim pojašnjavati, čuvam sveukupno 10 godina.

***1a) Taj “pogled” u kutije u biti nije ni potreban jer krajnje odredište putovanja nije HR (ona je isključivo tranzitna država) nego jedna druga članica EU, čije državljanstvo posjeduju putnici, kao i sam vozač automobila, tj. posjetitelji sajma i kupci dotičnih stripova.

2) U pomenutoj dotičnoj državi EU, stripovi, knjige i o. njima slična lektira, ne podliježu postupku plaćanja carine, ukoliko su:
a) kupljeni u sklopu sajma
b) služe osobnoj namjeni
c) kupovina ne sadrži više od po jednog primjerka pojedinog izdanja/naslova.

A i inače, vrijednost robe do iznosa od € 300,- po osobi (koje ne žive u istom kućanstvu) oslobođena je obveze plaćanja carine.

Dakle, predložene naslove za “likove godine” slobodno okači sebi, a ja bih ti uz njih predložio i jedan dodatni.

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 24/12/2020 : 01:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DinkoJ

Kad smo već kod ČK izdanja da li postoji negdje neki podatak za 13 Asterixov integral. Imam dojam da slika na hrbatu nije kompletna pa taman kada izađe novi Asterixov album mogao bi i taj 13 integral. Mada ne bi bilo loše da je ČK izdao i one albume vezane za filmove Asterix i 12 zadataka, Asterix protiv Cezara i onu maltene slikovnicu kako je Obelix upao u čarobni napitak.

Pardon, DinkoJ, na prekidu.
Eto da aktualiziramo ponovo tvoje pitanje.

Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2086 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 24/12/2020 : 08:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dukidule
1) Svaki račun svakog na sajmu kupljenog stripa izdan je regularno, prešao u posjed kupca, koji ga je u svako doba imao na dohvatu ruke:

https://i.postimg.cc/J4r9Q08J/3-A80-D94-A-E020-4-AB5-8-B71-D70-F643-C7-B46.jpg

M. o. i za slučaj da se na bilo kojem graničnom prijelazu nađe netko tko misli da bi htio zaviriti*** u kutije koje ekipa iz automobila vozi sa sobom.

Eto, ja ih iz nekih svojih razloga, koje ti ne želim pojašnjavati, čuvam sveukupno 10 godina.

Tebi nisu svi kod kuce!

Deder, ne spamujte vise ovu temu. Otvorite drugu vezanu za te racunske gluposti pa navalite.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 24/12/2020 : 09:50:34  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Što si se unervozio Dukidule... 😂😂😂
Pitanje je bilo dal prijaviš na carini stripove kupljene na sajmu knjige u Beogradu... Dal prijaviš stripove na granici koje nosiš sa Interlibera kolegama s facebook grupa u Srbiju? Koliko me pamet služi Srbija još nije u EU pa itekako trebaš prijaviti stripove koji za razliku od knjiga podliježu carinjenju. Kad već slikaš sve račune, sigurno imaš uslikanu i potvrdu s carine ☺️
Gledaj, filozofiraš previše... Markos dozvoljava Osmu(ali i drugim prodavačima) da nude stripove na aukcijama po nižim cijenama nego što su kod službenih dobavljača. Dokle god su ti stripovi ponuđeni na aukcijama svi mi imamo izbor po vlastitom nahođenju i financijskim mogućnostima hoćemo li kupiti te stripove na ovaj način ili po skupljim cijenama od regularnih dobavljača. I u čemu je tvoj problem? Ljudi će kupovati gdje im je povoljnije bez obzira koliko ti tu moralizirao.
Ako nisi shvatio poantu niti nećeš jer je dobro rekao Sawitch da rasprava s tobom nema smisla...
Ugodne Blagdane ti želim Dukidule😘🎄
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1942 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 24/12/2020 : 10:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
quote:

I meni izgleda tako, kao da fali još taj 13. integral da bi slika bila dobro centirana.

A rekli su nešto da nas očekuje još Asteriks iznenađenja u narednoj godini.

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2440 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 24/12/2020 : 16:42:32  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Dukidule, pusti mangupe, svi znaju šta si hteo reći.
Stoji to da treba podržati zvanične prodavce koji imaju više troškova, pa su i malo skuplji od prodavaca iz sive zone.
Sivu ekonomiju ne treba ukinuti, ali joj ne treba dati ni da ugrozi rad prijavljenih konkurenata.
Tako da najmanje što se može, jeste ne reklamirati švercere, preprodavce itd. kad se već može kupovati od izdavača i striparnica.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

DinkoJ
New Member

257 Posts

Member since 09/11/2018

Posted - 24/12/2020 : 17:16:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DinkoJ a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlix

I meni izgleda tako, kao da fali još taj 13. integral da bi slika bila dobro centirana.

Je da sada izvodim bijesne gliste ali što bih ja volio da je Čarobna na hrbat stavila ovako nešto, dobro je i selo ali nekako je dosadno.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10682 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 24/12/2020 : 17:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Možda to bude iznenađenje.

Da se dvaput proda isti strip u pojedinačnim albumima i sa drugom slikom.

I u drugom formatu, pa i crno-bijelo.
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 24/12/2020 : 20:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Možda to bude iznenađenje.

Da se dvaput proda isti strip u pojedinačnim albumima i sa drugom slikom.

I u drugom formatu, pa i crno-bijelo.

Pa nije ČK VČ!
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 24/12/2020 : 20:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

Dukidule, pusti mangupe, svi znaju šta si hteo reći.
Stoji to da treba podržati zvanične prodavce koji imaju više troškova, pa su i malo skuplji od prodavaca iz sive zone.
Sivu ekonomiju ne treba ukinuti, ali joj ne treba dati ni da ugrozi rad prijavljenih konkurenata.
Tako da najmanje što se može, jeste ne reklamirati švercere, preprodavce itd. kad se već može kupovati od izdavača i striparnica.

Ma nema brige, ne tangiraju mene tako ti likovi niti najmanje.
Da bar jesu mangupi, bilo bi i zabavno ili izazovno razmijenjivati s njima par redaka više.
No ovako samo smaraju jer tupe jednu te istu žvaku uzduž-nizduž.
Danas hvale kojekakve švercere a već sutra laskaju i ulizuju se po fejsu vlasnicima pomenutih strip knjižara koje su stavili na listu prijatelja.

A jasno je i meni to da je svako normalan ukapirao šta želim reći, pa čak i oni koji se prave blesavi.
Isto kao što je poznat fenomen da se kod takve teme rijetko javljaju ljudi koji misle kao ja ili ti, a takvih je znatno više.
Upravo zbog toga jer im redovno upadnu i napadaju ih čoporativno kojekakvi lešinari koji im izvrću riječi i prizivkuju kao podršku sebi slične, znajući da će ih oni podržati. Pa tako, većina ljudi koji misle kao mi radije se ne oglašava.
Dok moju malenkost zasvrbi “Novak” za njih, isto kao i za povremene pomoćne gušterčiće koji sa strane iskakuću.
Vidiš da se na takve ni ne osvrćem jer mi nisu vrijedni niti napisanog slova. A ni onoj prvoj kategoriji ne odgovaram na svako napisano sranje nego samo kad ja to želim. Bez obzira na to šta pišu, pa neka se koprcaju u svojoj zavrzlami.

A svoje stavove iznosim i iznositi ću uvijek gdjegod smatram da želim i stojim u svako doba iza njih.

U svakom slučaju, tebi hvala što si oglasio u obliku koji sigurno smatram potvrdom onoga o čemu sam pisao.

Go to Top of Page

panda
New Member

Serbia
290 Posts

Member since 30/10/2011

Posted - 24/12/2020 : 21:41:27  Show Profile Show Extended Profile  Send panda a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Zlix

Je da sada izvodim bijesne gliste ali što bih ja volio da je Čarobna na hrbat stavila ovako nešto, dobro je i selo ali nekako je dosadno.

Koliko je idiotski smanjivati sliku za naslovnicu pojedinacnog albuma
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 24/12/2020 : 22:29:26  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
I tako ti Dulence nadrobi stranice i stranice teksta, a ne odgovori na pitanje koje sam postavljaš drugima... Kao naši političari su kad nemaju odgovor na postavljeno pitanje pa palamude o svemu ostalim samo da ne bi odgovorili na konkretno postavljeno pitanje ☺️
Kad kupuješ stripove na sajmu knjige u Beogradu pa ih poslije u bunkeru auta prenosiš preko granice iz Srbije koja nije u EU tko plaća porez? Ti ili tvoji kolege iz fejsbuk grupa kojima činiš uslugu?
Novače, licemjeran si... Ne seru svi pare poput tebe i dobro im dođe ušteda ako se može uštedit. Zato ne budi Novak od čovjeka jer se i ti napraviš blesav kada tebi to odgovars pa ne prijaviš stripove na granici.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41223 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 24/12/2020 : 22:38:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Edo, rekoh ti da ga pustis. Teski proserator. Kacio na FB po vise primeraka istog stripa pa ih posle preprodavao. Ono klasican snobizam. Od takvih normalnim ljudima nastupa eksplozivna dijareja. Sto gubis energiju na nebitne likove!?

Patricia hic mea totus mundus est

Edited by - sawitch on 24/12/2020 22:40:38
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41223 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 24/12/2020 : 22:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Edo, rekoh ti da ga pustis. Teski proserator. Kacio na FB po vise primeraka istog stripa pa ih posle preprodavao. Ono klasican snobizam. Od takvih normalnim ljudima nastupa rksplozivna dijareja. Sto gubis energiju na nenotne likove!?

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21940 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 27/12/2020 : 19:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je Duki to kupovao stripove za ortake a ne za prodaju

@dinko
ma biće svakako i 13.integral Asteriksa

Odbrojavanje: još 1 dan
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41223 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 10/01/2021 : 15:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ovaj serijal od CK Ja sam/Mi smo je nesto sklepano u CK ili je prevedeno neko strano izdanje? I koliko toga ima ako je nesto strano. Vidim da je CK izbacila 4 knjige. Upravo sam procitao Spajdermena i super je. Pa cu nabaviti i preostale 3.

Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1942 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 10/01/2021 : 15:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Prevedeno: https://www.excalibur-comics.fr/518-marvel-anthologie

Meni se to ne dopada jer su neke nasumične epizode odabrane. A i te Spajdijeve epizode se uglavnom već nalaze u ostalim izdanjima (Essential, The best of).

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41223 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 10/01/2021 : 15:43:28  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Au sta tu sve ima!!!! Vrh!!!

A meni je OK jer mi je u Essentialima vecina djubar. A i nisam neki fan Marvela, no ovo mi je sasvim dovoljno da imam.

Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1815 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 10/01/2021 : 15:49:01  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ovaj serijal od CK Ja sam/Mi smo je nesto sklepano u CK ili je prevedeno neko strano izdanje? I koliko toga ima ako je nesto strano. Vidim da je CK izbacila 4 knjige. Upravo sam procitao Spajdermena i super je. Pa cu nabaviti i preostale 3.

Mislim da su to Francuska izdanja, kao što je ovo:

https://www.amazon.com/Je-suis-Spider-Man/dp/2809438609

Edit: već objasnio čovek...

Edited by - night on 10/01/2021 15:50:27
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41223 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 10/01/2021 : 18:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ima li iko kontakt sa vlasnikom CK? Ide li to i dalje? Da li je plan i ovaj Star Wars?

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3397 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 10/01/2021 : 18:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
To je deo posebne Star Wars antologije, ovo je samo Marvel. Kontam da tempiraju pred neke filmove, a s obzirom da zbog korone filmova novih nema, kontam da će nastaviti tek kad i krene MCU dalje u bioskopima.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 12/01/2021 : 21:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Na mojoj kolekciji asterixa na hrptu pise "Asteri" i vidi se pola sela. To dovoljno govori koliko mi je glupa ta ideja sa slikom na hrptu, pogotovo na ongoing serijalu.

Ali svaka cast za izdanje, tempo i sve skupa. Nakon 50 godina da netko izgura sve redom i to zavidnim tempom i jos kvalitetno.
Go to Top of Page
Page: of 389 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.58 seconds. Snitz Forums 2000