forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Potres!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 10/01/2021 : 10:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Tihomire nažalost ne ide bez tih popratnih igrokaza, ali ako potrebiti uspiju biti namireni ovo što se prelije, šta je tu je.
Nije lako odvojiti žito od kukolja, a sada za to nema baš ni vremena.
Nadamo se boljoj obnovi jer je eu uključena, a i valjda ni tih lopova nema beskonačno.
Ja sam vječiti optimista.
Neka živi Dinamo i majka hrvatska iako bi se ja odselio odavde.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 10/01/2021 : 11:36:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
EU će biti uključena financijski. Znači samo da će bit više love za opelješiti.
Baš zato što je teško odvojiti žito od kukolja ja isključivo uvijek doniram osobi s imenom i prezimenom.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5022 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 10/01/2021 : 11:43:12  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
EU ima malo konkretnije protokole dodjele novca. Naravno uvijek se može manipulirati, lažirati izvješća, također treba i odraditi predposao da se novci uopće traže, a naša administracija se već u više navrata pokazala nesposobnom izvući novce koje je EU spremna dati, ali ipak nadajmo se što boljem ishodu.
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 10/01/2021 : 11:54:04  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

EU ima malo konkretnije protokole dodjele novca. Naravno uvijek se može manipulirati, lažirati izvješća, također treba i odraditi predposao da se novci uopće traže, a naša administracija se već u više navrata pokazala nesposobnom izvući novce koje je EU spremna dati, ali ipak nadajmo se što boljem ishodu.

Ima sigurno, ali nema tog protokola kojeg naši političari neće preveslat. Glavni nadzorni u prošloj poslijeratnoj obnovi je bio današnji župan Sisačko Moslavački koji se čudi kad ga pitaju za ikakvu odgovornost.
Zato kad pomogneš obitelji poput Tihomurive i vidiš tu iskrenu zahvalnost siguran si da si napravio pravu stvar ❤️❤️❤️❤️
Go to Top of Page

motorista
New Member

Serbia
287 Posts

Member since 16/02/2019

Posted - 10/01/2021 : 12:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send motorista a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tihomirduras

Napokon da se javim svima vama i ponovno zahvalim svima i svakome na svakom vidu pomoći koji ste poslali od financijske do lijepe riječi i riječi utjehe toliko mi je drago da jedna tako mala zajednica (kako sam jednom prilikom rekao svojoj supruzi to ti je kao jedna sekta) ima tako puno ljudi koji su spremni pomoći kolegu u potrebi.

Nisam u svom životu nikad ništa tražio (do prije neki dan kad sam pitao za kampice ili kontejner međutim i kad smo dobili taj kontejner tj "dobili" smo ih čak 4 proslijedio sam brojeve telefona dečkima(tj. obiteljima koje jednostavno nemaju gdje biti jer im je kuća u potpunosti uništena riječ je uglavnom o obitelji sa sela), naša kuća je naoko ostala čitava iako oštećenja postoje i postaju sve veća svakim potresom i stalno otkrivamo nove pukotine i nova oštećenja, bio nam je statičar prije tri dana zadržao se valjda dvije minute pogledao kuću izvana i rekao ma to vam je super i ode dalje da nije tužno bilo bi smiješno.

Prekjučer sam oko podne došao u Crikvenicu obitelji odmah iz noćne tako da sam jedva funkcionirao taj dan, jučerašnji dan smo iskoristili da odemo sa djecom na jednu duugu šetnju koja nam je svim trebala.

Suprugu su zvali na posao od 18.01. (ne znam da li sam već to negdje napisao ona radi kao njegovateljica u jednom domu za stare i nemoćne kraj Zagreba) riječ je o domu koji drži jedan dio svećenstva, na žalost umjesto da joj pomognu psihološki i daju koji tjedan(da ne kažem mjesec) da se malo smiri oni joj čak ne žele niti dati neplaćeni dopust sa prijavom (molila i tražila ravnatelja, ali rekao joj je nešto tipa pa ne možete vi sad bez primanja (a date možda financijsku pomoć djelatnici koja se brine za druge kod vas već 15 godina? mislim da tu primisao nije imao ni u malom prst lijeve noge), život mora ići dalje, morate se naučiti živjeti s tim itd). Kud je ovako pod stresom još o tome mora razmišljati, probati ćemo bolovanje otvoriti, a kao zadnja opcija će biti otkaz(s kojim gubi sva prava i sa burze). Imamo stvarno puno opcija i za smještaj ali moramo ukalkulirati i djecu(vrtić i školu),bolesne roditelje koji ne žele napustiti svoj dom(iako su smješteni u dvorišnom zgradi gotovo u neljudskim uvjetima) stalno pričajući mora to jednom stati iako nestaje biva samo gore.
Za sad je moj posao "siguran" trenutno sam na starom godišnjem pa eventualno opcija bolovanja poslije toga.

Htio bi se još jednom zahvaliti svima na pomoći,svakoj osobi koja mi je napisala drži se, svakoj osobi koja je uplatila i najmanji iznos, svima onima koji su stavili svoje aukcije za mene (nas),a posebno hvala Markosu/Marku, ivo skoj (Mladen? oprosti nisam siguran) s kojim sam se čuo telefonski, svima vama čija imena ne znan molim vas javite se, privatnom porukom napišite mi ime i prezime i otkud ste, molim vas nemojte biti da se ne javite želim znati tko su ljudi koji nesebično pomažu svom kolegi u potrebi.

Posebno hvala sumohrvatu (Edo) (i Shaneru također koji je poslao pomoć po njemu), došao je Edo sa svojim prijateljima i dovezli su i donijeli stvari u naše male sobice (zamolio sam dečke iz Rijeke za pomoć za klince jer nisu imali tu rezervne cipelice ni jaknice, molio sam ih samo po jedan par da imaju rezervnu jaknicu i obuću da se mogu preobuti. Oni su dovezli dva puna auta robe i potrebština od stvari za osobnu higijenu do hrane i igračaka za djecu,(naravno da se sad ne možemo niti okrenuti u sobi) i supruga sad ima pune ruke posla s tim svim (hvala Edo). Na stranu sve donacije koje je sakupio, osobno je kupio klincima odjeću, obuću, čak i posteljinu, nabavio im je plejku, (naša se razbila u potresu pao je tv na nju), hrpu stvari koje još nismo uspjeli niti otpakirati, stvarno sam ostao bez riječi (nažalost i bez emocija jer je neposredno prije nego što su došli bio opet jaki potres u Petrinji).
Prekrasna, prekrasna osoba si Edo i svaka ti čast i slava (tim više što si pričao sa mojom suprugom telefonski sinoć gotovo sat vremena, sad vidiš kako je meni 🙂 24/7/365/17g.).
Moj Rafael koji puni 5g za 3 dana kasnije je rekao Edo je kralj svijeta.
I zaista u tom trenutku kad si došao sa svojim prijateljima to si i bio mojoj obitelji još jednom i ovim javnim putem od srca ti se zahvaljujemo.

Najmanje što mogu učiniti je da vas ovako sve obavijestim o svemu što se događa, nadam se da mi ne zamjerate rastresenost i pisanje bez glave i repa. Toliko toga želim napisati pa vjerovatno i neke važne stvari zaboravim.
Za sad je najvažnije da smo svi dobro.

Možda je procenio da u prvom krugu nije za rušenje (već za popravku).

Ne znam kako to ide u Hrvatskoj, ali ima sudskih veštaka građevinske struke specijalizovanih za različite oblasti koje klijenti mogu angažovati ukoliko su nezadovoljni zvaničnim stavom. Naravno, mišljenje novog veštaka ne mora po korisnika biti povoljnije od prvog, no u slučaju da jeste mora biti uvaženo (iako ne po automatizmu i prihvaćeno) u daljem postupku. Ono može biti dato u različitim formama (čisto kao najopštiji primer: u okviru izveštaja o zatečenom/postojećem stanju, projekta izvedenog/postojećeg/zatečenog stanja, raznim zasebnim formama...) i ne bih smeo da ulazim u detalje jer nemam praktičnog iskustva u tom konkretnom delu.

Nažalost, problema je bilo i kod nas nakon skorijih pojava klizišta u raznim delovima zemlje, poplave u Obrenovcu, zemljotresa, naročito onog u Kraljevu. Događalo se da neko ne dobije adekvatnu pomoć a drugi na konto oštećenoh pomoćnog objekta novu kuću.

Ne nerviraj se. Sada moraš da budeš dobro informisan, staložen i uporan.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12646 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 10/01/2021 : 14:52:12  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Još jedan potres kod Petrinje, magnituda je 3.8:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2245370

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17244 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2021 : 16:51:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Sinoć je bio jedan oko 5. Do sad su roknuli 4 ili možda 5. Više se ne broji.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 10/01/2021 : 17:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Vidim da si napisala rat i mir, i s podosta toga se slažem što kažeš...
Ključno je, međutim, ovo (u povratnoj vezi na one tvoje hvalospjeve parlamentarizmu, ustavu, demokraciji i kako to u drugim "dobrim" državama funkcionira) što citiram. Za mene, RH je VEĆ uređena i struktura FUNKCIONIRA i to je manje-više to što se može postići. U neko daljnje, značajno poboljšanje, ja ne vjerujem, jer sam sustav je takav da tu ne može biti napretka. Ja prije svega vjerujem u ljude, i to izravno u ljude, a ne u bezlično, zakonsko, administrativno itd. U sadašnjem sustavu može bilo tko raditi bilo što i s tim se valja pomiriti. Bilo tko može voditi, upravljati, odlučivati, to je nama naša borba dala (na razini svijeta kakvog mi poznajemo, zapadna civilizacija).

Znači, u tom smislu, ja sam zadovoljan čim me se ne tlači, a za ostalo ću se sam pobrinuti u okviru pravila igre. Tako ja to vidim, stoga i nemam pretjeranog razumijevanja za non-stop kokodakanje i zahtijevanje da se posloži "sustav", odnosno da se otvori još veći protok sisanja. Moraš sagledati povezanost tih priča o funkcioniranju struktura i želje za sisanjem. Ja maltene već čitam ono "popravimo sustav" kao "dajte mi da sišem".

A ova želja za sisanjem je zarazna i ona se mas psihozama širi enormno (sto puta brže i jače od korone); tako te priče o funkcioniranju i nefunkcioniranju struktura usvajaju svi u jednoj maladaptaciji, čak i onda kada sami tražitelji sise ništa ni ne razumiju i samo rade za tuđe interese, preuzimaju tuđe borbe na svoja pleća, ne i benefite.

Sve to djeluje dezorijentirajuće, korozivno i otrovno. Može se pratiti i na ovoj novoj priči, potres. Najgora nesreća -> ali otvara se mogućnost novog uzleta -> to se i događa, stvara se energija i naboj epskih razmjera, Hrvatska opet živi -> umjesto da se trezveno otrijezni od tog naboja i ekstaze, počinju sulude fantazije i izokretanje -> koje onda poništava sav onaj dobitak koji se uspio izvući iz nesreće -> te rađa daljnjim frustracijama i otrovanjem. Eto, u tom sklopu ti se nalaze ove priče o strukturama, sve je to balast i razara svaku pozitivnu akciju, a ne pridonosi ničemu. Ostaje nada da sve više ljudi uviđa tu strukturu (a ne strukture i institucije koje bi trebale raditi svoj posao, odnosno, nema nikakvog sadržaja, sadržaj je što nekome padne na pamet) i maknut će se od tih mantri, te spirale otrova.

Jesam puno pisala, ali nisam pjevala hvalospjeve. Na sistem RH koji sam opisala gledam poprilično neutralno, zato što će njegovo funkcioniranje u praksi najviše biti slika onoga kako funkcioniraju ljudi u njemu. Svjesna sam toga da je taj sistem vrlo lako korumpirati, ali to ne znači da treba lošu kombinaciju prihvatiti kao normalu. Kada kažem lošu kombinaciju mislim na sistem kojeg je lako korumpirati plus ljude koji ga jedva čekaju korumpirati plus što je korupcija tu od samog starta države plus što je ta država startala siromašna.

Shema motora od auta je također neutralna, to je samo neki tamo crtež na papiru. Po toj shemi je Hrv složila motor. Kako će taj motor funkcionirati u realnosti ovisi o ispravnosti njegovih dijelova. Ako u njemu nešto klapa, lupeta i dimi, to nije zato što shema motora ne valja. Niti je sam motor kao izum takav da je nemoguće da vozi bolje. Nego je to zato što u njemu ima neispravnih dijelova, koji će budu li dugo tandrkali u motoru, uzrokovati sve više i više štete, a na kraju možda i napraviti totalku. S time da cijela Hrvatska zna da je korupcija ta buka i lupetanje koja se čuje. Čak se ni ne treba mučiti s dijagnozama i razmišljanjima od kud to čudno kuckanje.

Bilo bi dobro kada bi u upravljanju državom mogao biti bilo tko, jer bi to značilo da je moguće da tu bude i nekorumpirana osoba. Problem je što ne može biti bilo tko, nego samo ljudi sa zaleđem iza sebe. Zbog tog zaleđa oni prestaju biti „bilo tko“ i postaju „nedodirljivi“, pa zato rade bilo što. Nije ih strah ljudi (ono u što ti vjeruješ), niti se plaše zakona (onog što je tebi bezlično, a neki bi voljeli da ih počne kačiti). Ne strahuju od posljedica. Ti smatraš da je to tako jer je sistem loš i da ne može bolje, ali ipak to funkcionira, pa se miriš s tim i djeluješ tamo gdje možeš djelovati. Tvoj je individualni zaključak da se s tim valja pomiriti.

Ja te skroz razumijem zašto tako misliš i zašto je Hrv puna ljudi koji se miri s tim. Kada narod od kad mu postoji država ima to, ne vidi drugačije, ne zna za drugačije, uređena država i funkcioniranje sustava postaje floskula. Institucije koje rade svoj posao postane isprazno laprdanje jer se to samo brblja, a u realnosti se ne radi tako. Što će narod drugo nego misliti da je to to i da su sistem i korupcija maltene sinonimi. Lomljenje duha naroda, kojem je pun k, koji prestaje vjerovati da može drugačije jest tlačenje.

S tim da će to povući i druge probleme. Sve više i više ljudi počinje misliti da je korupcija zapravo sistem i kako su one radnje koje ga korumpiraju pravila, a zakon HR nešto bezlično. I sam narod tako može postati korumpiran. Gledat će gdje varati državu jer ona vara i njih, sigurnost će vidjeti samo u poslovima koji su na državnoj sisi jer dok je kredita i EU-a, država će tu isplaćivati, i oni će željeti biti netko tko nije „bilo tko“, tražit će veze za takve poslove, mititi, potplaćivati, učlanjivat se u stranke, graditi zaleđe, ugostitelji i obrtnici će naplaćivati bez računa gdje god mogu, podmititi ako ih se uhvati, ako nema dovoljno strojeva za magnetsku, plaćat će doktorima da ih uguraju preko reda, a onaj koji je preskočen nek crkne. U potresu grabiti namirnice ne pitajući se hoće li ostati koji paket onome drugom koji je u istoj toj situaciji. Zato sam i rekla da je korupcija u samoj upravi države poput dijabetesa jer se prelije na cijeli sistem. Osiromašuje gospodarstvo, a time i radnika pa i narod postane sve više i više korumpiran, ne vide izbor pa se i oni tako ponašaju. Taj narod više neće ni moći dati nekorumpirane u smjenama generacije. Pa na vlast ni neće moći doći normalna osoba. Tko će tu onda uopće moći odgajati nekorumpirane? To može uletjeti u začarani krug. Korumpirana vlast će biti slika korumpiranog naroda. Narod će imati vlast kakvu zaslužuje, ne zato što narod glasuje nego zato što je ta vlast rođena, odgojena i iznjedrena upravo iz istog takvog naroda.

Sad, u najgoroj nesreći mi možemo uvidjeti da duh naroda još uvijek nije slomljen i da unatoč svemu postoji ogromna masa ljudi koji će se dignuti na noge, koji će pokazati nesebičnost u svoj toj sebičnosti koja je ušla u društvo i pomoći kako mogu. Skoro svi smo se digli na noge. Tebi je to kao domoljubu dalo jedan uzlet i osjećaj ponosa, duh naroda još uvijek živi. To ti je lijepo i ti si opijen tom srećom, pa ti uleti vukozec, pa ja, s pričama o korupciji. Pozitivna akcija se događa, a mi seremo. Kada se suprotstavljaš nama ti u biti samo ubijaš glasnika, samo ubijaš onoga koji ti lošu vijest servira i kvari taj osjećaj. Ali mi ne seremo, mi samo pričamo o problemima, strahujemo da će tu biti nepoštenja i imamo 30 godina osnove za svoje argumente. Zar nije trezveno kazati – vlada je dala novac, EU je dao novac, treba paziti di i kako će to otići? Pa valjda znamo s kim imamo posla?! Valjda smo tu lekciju naučili.

Ako ja ičiju borbu stavljam na pleća sad, to je borba onog lika koji je vikao na Milanovića i Plenkovića da se u 30 godina nisu sjetili zabiti jedan čavao u Petrinju. (Di je panzer s onim linkovima kada ga trebaš?) Nećeš baš svaki dan vidjeti situaciju u kojoj mladić kojemu se kuća srušila na glavu u pandemiji , viče takve riječi predsjedniku i premijeru, dvojici ljudi na najvišoj funkciji u državi. To nije izokretanje i fantazija. To je moralo doći iz srca. On je tamo vikao sam, bez nekih organizatora prosvjeda, logistike itd. Sam. Točno mogu osjetiti njegov moment kako mu je sve zakuhalo u glavi kad ih je vidio. Točno razumijem što je mislio s tim kazati. Ne sjetiti se zabiti čavao 30 godina u Petrinju znači ne učiniti ništa da bi mu sada bilo lakše. Ne učiniti ništa za gospodarstvo tog područja. Ne učiniti to da ljudi imaju bolji standard u kojem će uštedjeti koju kintu, možda i uplatiti osiguranje na kuću jer će imati od kud, biti u boljem kreditnom rejtingu zbog jače plaće pa dignuti kredit kojeg će zbog sigurnijeg posla mirnije vraćati , te dobiti pomoć od države. Takav čovjek i nakon potresa brže stane na noge. Tu dođemo do točke gdje je čovjek u mogućnost pomoći sam sebi, ne tražiti sve od sistema, strukture i „onih drugih“. To meni znači država funkcionira, a za sve ono drugo ću se pobrinuti sam u okvirima pravila igre.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 10/01/2021 : 17:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Evo ja sam i danas bio na Baniji (ne Banovini - Baniji) i vozio stvari i ljude.
Iskreno, tu na forumu nisam puno sudjelovao u akcijama prikupljanja ali vjerujte mi da sam srce ostavio "na terenu" jer to je kraj mojih roditelja i skupljali smo stvari svaki dan od potresa.
Svaki dan poslije posla se nešto vozi na Baniju.
Ponosam sam i na dečke iz Ministarstva financija (gdje sam prije radio) koji su dobrovoljno darivali krv. Veli doktorica da ovoliko darivanja ne pamti.
Ponosam sam i na MUP - sve to dečki dobro izvršavaju, ostavljaju srce na terenu.
Danas sam bio u Malom Gradcu - vojska, HGSS, policija...pomaže se ljudi, vjerujte.
Ja se ne volim hvaliti pa i ne pišem previše. Prije nekih godinu dana, "otkupio" sam od raznih pizdeka sa Britanca, Jakuševca i sličnih mjesta stripove koji su ukradeni iz knjižnice. dao sam nekih 3000 kn, a vrijednost im je bila daleko veća - Libellusova prva tri Nathan GIGANTA, hrpa drugih HC B.nellija, Fibre...I sve sam to vratio u knjižnicu.
Volim pomagati, volim ispravljati nepravde.Znam da je to sve mali korak za čovjeka ali...
A ti Tihomire, ako ti još treba - samo me nazovi. Imaš moj broj na sajtu, samo zovi. Izvući ćemo mi našu Petrinju iz ovoga.

I ljudi jedna molba - nemojte ali NEMOJTE misliti ništa loše o policiji, HGSS-u, vojsci...Možda ima problema ali vjerujte mi, kada dođete na teren i sve to vidite...Svi su kao jedno.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 10/01/2021 : 18:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
Slažem se Mladjo za to što govoriš za pomoć ljudi su toliko nesebični daju zadnje atome snage da pomognu drugima, ali vidim, čujem i na kraju znam kakvi su ljudi sa moga podneblja što manje ima više će da ti da, sjećam se kad sam jednom prilikom jednoj teško pokretno bakici koja je živjela sama u trošnoj kućici na 10ak km od Gline (doslovce Bogu iza nogu na putu prema granici za Bih) donesao nešto sitnih stvarčicu iz lidla, bakica se rasplakala i teško hodajući donesla 10 jaja od svoje 3 koke pa toliko dobrote i ljubavi u tim starim rukama ima tome već dosta godina, nedavno(prije kojih 6 mj.) sam prošao tim istom putem i vidio da je kućica (stara drvena) srušena a na ogradi osmrtnica bilo mi je baš teško ali bio sam sretan što sam taj dan kad sam mogao učinio tu sitnicu za nju, slušao njene priče o djeci koja su sad u Beogradu i tome da ima velike unuke koji studiraju od Švicarske do Švedske, volim misliti da sam joj uljepšao dan, tjedan.
Što se tiče volontera i ostalih nabrojanih u tvom postu bilo policija, vatrogasci, hgss, stvarno tu nema ni znaka pritužbe svi i svako daje sve od sebe, i kad to sve vidiš u tom trenutku ti je žao da to netko iskorištavao na najpodliji i bajbezobrazniji način, svaka čast svakom malom čovjeku koji volontira i pomaže već sam spomenuo dečka Juru iz Splita svaki dan me nazove i javi mi roditelji su vam u redu i dostavljen im je obrok,sutra idem kući i rekao je da će doći sa svojom Danči da se i službeno upoznamo.
Već sam nekoliko puta htio tražiti tvoj broj mobitela, ako ti nije problem napiši u privatnoj poruci, ako budeš sutra navečer u Petrinji da se vidimo i upoznamo pa da ja vidim ko to mene po forumu izbacuje i kažnjava 🙂.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 10/01/2021 : 18:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tihomirduras

Slažem se Mladjo za to što govoriš za pomoć ljudi su toliko nesebični daju zadnje atome snage da pomognu drugima, ali vidim, čujem i na kraju znam kakvi su ljudi sa moga podneblja što manje ima više će da ti da, sjećam se kad sam jednom prilikom jednoj teško pokretno bakici koja je živjela sama u trošnoj kućici na 10ak km od Gline (doslovce Bogu iza nogu na putu prema granici za Bih) donesao nešto sitnih stvarčicu iz lidla, bakica se rasplakala i teško hodajući donesla 10 jaja od svoje 3 koke pa toliko dobrote i ljubavi u tim starim rukama ima tome već dosta godina, nedavno(prije kojih 6 mj.) sam prošao tim istom putem i vidio da je kućica (stara drvena) srušena a na ogradi osmrtnica bilo mi je baš teško ali bio sam sretan što sam taj dan kad sam mogao učinio tu sitnicu za nju, slušao njene priče o djeci koja su sad u Beogradu i tome da ima velike unuke koji studiraju od Švicarske do Švedske, volim misliti da sam joj uljepšao dan, tjedan.
Što se tiče volontera i ostalih nabrojanih u tvom postu bilo policija, vatrogasci, hgss, stvarno tu nema ni znaka pritužbe svi i svako daje sve od sebe, i kad to sve vidiš u tom trenutku ti je žao da to netko iskorištavao na najpodliji i bajbezobrazniji način, svaka čast svakom malom čovjeku koji volontira i pomaže već sam spomenuo dečka Juru iz Splita svaki dan me nazove i javi mi roditelji su vam u redu i dostavljen im je obrok,sutra idem kući i rekao je da će doći sa svojom Danči da se i službeno upoznamo.
Već sam nekoliko puta htio tražiti tvoj broj mobitela, ako ti nije problem napiši u privatnoj poruci, ako budeš sutra navečer u Petrinji da se vidimo i upoznamo pa da ja vidim ko to mene po forumu izbacuje i kažnjava 🙂.

Ma psi rata (u ovom slučaju psi potresa) će uvijek postojati, nažalost. Dobro je to neko rekao za rat, a može se upotrijebiti i za potres:"Potres budi ono najbolje i najgore u ljudima". Ima svašta na terenu, to je istina ali zadržimo se na pozitivi.
Šaljem ti PM

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/01/2021 : 00:59:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Evo danas u 14:27 je zatvoren most baba preko Petrinje prema Zagrebu.
Ja odmah (baš sam tad naišao) zovem načelnika da je problem na mostu.
U 14:38 stižu Tigrovi sa mehanizacijom. Teret jednog transportera se rasuo po mostu.
U 14:40 uspostavlja se koordinacija. Jedan dio Tigrova miče rasuti teret, a drugi dio koordinira prijelaz jednom (slobodnom) trakom preko mosta.
Desetak vojnika je u pogonu,sve funkcionira.
Prelazimo most oko 14:45. To vam velim ljudi. Ok, ne morate voljeti političare na državnoj, pa čak i na lokalnoj razini ali sustav funkcionira.
Svi smo kao jedno.
I držimo se toga.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 12/01/2021 : 07:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
Stigao sinoć u Petrinju i prvi put "prespavao" u kući nakon 27./28.12. Nevjerovatno ali ta podrhtavanje se stalno osjete bilo ih je bar 4-5 što snažnijih što blažih stvarno nije ugodno, povezao starije djete sa sobom morao je doći vidjeti baku i dedu on je i spavao sa njima u dvorišnoj zgradi(nije ništa osjetio bio je premoren od jučerašnje fešte za bratov rođendan), nisam baš bio da ide ali isto tako nisam ga ni mogao odbiti jer me je plačući molio.

Danas imam dosta obaveza oko roditelja pa obaviti kojekakve sitnice po gradu bar onom djelu koji funkcionira (neke institucije su se preselile u druge objekte), vidjeti što i kako sa poslom, počistiti po kući staklo i sve te razbacane stvari pa to malo onda usisati, obrisati, oprati. Podići te elemente/ormare koji su popadali posložiti robu u ormare. Skombinirati još jedan prostor u dvorišnim zgradama gdje bi mogli biti sa djecom kad se vratimo.

Na žalost mimoišli smo se sa Edom i njegovim prijateljima Sintijom? i Morenom koji su priredili još jedno iznenađenje za mog jučerašnjeg slavljenika:

Slavljenik se sramio jer ipak nije lako biti opušten pored Kralja Svijeta.

Edited by - tihomirduras on 12/01/2021 07:23:25
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12646 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 12/01/2021 : 09:37:16  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Vlada skriva popis tvrtki koje su obnavljale Petrinju i Glinu nakon rata:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2244723

Go to Top of Page

IgorK
New Member

104 Posts

Member since 09/04/2020

Posted - 13/01/2021 : 22:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send IgorK a Private Message  Reply with Quote
Ovako nakon potresa izgleda ormar prepun knjiga i stripova u Petrinji (nažalost svoju kolekciju nisam slikao dok je bila na svom mjestu):

Edited by - IgorK on 13/01/2021 22:37:26
Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 14/01/2021 : 07:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
Blitz info, jučer i prekjučer sam proveo dan u Petrinji proletilo vrijeme samo tako ponajviše sam čistio i pospremao kuću, prespavao u kući nije bilo ugodno po noći se stalno osjete podrhtavanje tla vjerujem da je danom tako ali zbog buke i toga što si u pokretu toliko se to niti ne osjeti.
Upoznao Juricu iz Splita našeg dobročinitelja koji donosi topli obrok roditeljima.Jako drag i pristojan momak koji volontira za vrijeme svog godišnjeg svaka mu čast, upoznao i njegovu Danijelu s kojom sam radio onaj dan kad sam volontirao, lijepa priča u svom tom užasu, drago mi je zbog njih jer su jako dragi ljudi i osobe nadam se da su se pronašli,i da preformuliram Ian Malcolma (Jurassic park 93.): Love (Life) will find a way.

Treba bi se vratiti na posao sa nedjeljom ili ponedjeljkom još nismo sigurni što ćemo i kako sve opcije vise u zraku, vjerovatno ćemo se vratiti u subotu pa se strpati u dvorišne prostorije (uz staru poslovicu gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna).

Došao jučer u hotel ovdje je bio rat zbog veša (popularno nazvavši to ratovi rublja) meni potpuno smiješno tim više kad se u fight uključe "mučkarčine", svi se svađaju sa svakim postoji jedna perilica veša (nije industrijska) i netko je izvadio tuđi veš koji još nije bio gotov pa je nastala frka, rekoh draga ni blizu te perilice ima gore više u gradu praonica pa neću da imam problema sa budalama, iako postoji neki redoslijed kojeg bi se trebalo kakti pridržavati, slabo se to poštuje, ljudi su stvarno tankih živaca i onda rade problem gdje ga nema i od svake sitnice naprave frku, sve mi je jasno i razumljivo tanki sa živcima i strpljenjem, ali daj nemoj me oko čega se vi svađate. Problem je i što je polovica ljudi ovdje došla iz Siska i zapravo im nije ništa oštećeno bar po priči što sam čuo, riječ je o jednoj manjini zauzeli su čitav kat i točno se vidi da su ljudi na odmoru. Supruga otkad je tu nije normalno spavala (a ne želi tablete za smirenje) na katu iznad imamo dilericu tableta za smirenje i nerve,to se dila i troši kao bonboni, ja sam sinoć popio dvije pive (ne trebaju mi tablete jer pivce je za živce) zaspao kao beba.

Žao mi je što se nisam nikome stigao javiti dok sam bio u Petrinji ali nažalost vrijeme mi je proletilo nisam stigao niti obaviti neke važne stvari. Ako bilo tko od vas bude ili je u Petrinji sa namjerom da volontira ili po ogne ljudima na bilo koji način slobodno neka mi se javi imam kontakte ljudi kojima je pomoć potrebna, to se ti volonteri koji će vas uputiti potrebitima, većinom su to i stariji ljudi koji žive sami u nekim selima i zaseocima ono što njima treba osim naravno osnovnih stvari i namirnica je i da netko sjedne i popriča s njima, malo da ih sasluša. Psihološka pomoć je vrlo važna u ovim situacijama (kao što vidim i iz osobnog primjera).
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9940 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 14/01/2021 : 09:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
Tihomire, poslao sam ti pm.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5022 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 14/01/2021 : 10:20:57  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IgorK

Ovako nakon potresa izgleda ormar prepun knjiga i stripova u Petrinji (nažalost svoju kolekciju nisam slikao dok je bila na svom mjestu):

Uf, dobro da nitko nije bio na tom kauču.

Ljudi, gdje god živili, dobro zašarafite u zidove sve te police, ormare, i po mogućnosti ništa teško na njima ne držite iznad glave.
Go to Top of Page

IgorK
New Member

104 Posts

Member since 09/04/2020

Posted - 14/01/2021 : 11:11:35  Show Profile Show Extended Profile  Send IgorK a Private Message  Reply with Quote
Dobro vukozec kaže što se tiče ormara - ako imate nešto masivno poput ovih mojih na slikama,obavezno razmislite o učvršćivanju. Ovi su viši od 2 metra, sa 7 polica i dubine koja omogućuje dva albuma velikog formata jedan iza drugog - prilikom pada troje ukućana je bilo vrlo blizu. Za samo izvlačenje sadržaja ispod njih trebalo mi je jako puno vremena i opreza jer je ovaj lijevi u zraku držao samo sadržaj koji je ispao iz njega. A onda vadiš primjerak po primjerak i vidiš koliko su se neki oštetili, a pazio si na svaki od njih...

Edited by - IgorK on 14/01/2021 11:24:40
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12646 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 14/01/2021 : 12:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Donator odvojio 230.000 kuna za pomoć:
https://www.jutarnji.hr/video/news/u-strasnik-stigle-misteriozne-kuverte-unutra-je-bio-novac-doznali-smo-odakle-su-dosle-15042576

Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 14/01/2021 : 13:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Ma jebo stripove i sve, samo nek je glava ostala čitava...
Go to Top of Page

motorista
New Member

Serbia
287 Posts

Member since 16/02/2019

Posted - 14/01/2021 : 18:12:16  Show Profile Show Extended Profile  Send motorista a Private Message  Reply with Quote
Učvršćivanje ormara je dobra ideja, ali teško izvediva ukoliko je iza nenoseći i slab zid (gipskartonski, gipsani, opeka na kant, itd). Pošto je kod mene taj slučaj, razmišljam u drugom pravcu: u zazor između plafona i gornje površine ormara, što više ka leđnom delu (ukoliko su leđa od iverične ili medijapan ploče a ne lesonita onda baš i iznad nje), mogao bi se ubaciti drveni profil (koliko je moguće „pasent“). Isto se može izvesti i bočno, ka drugim zidovima gde je zazor mali. Sigurno nije isto kao kvalitetno ankerisanje ili tiplovanje, ali verovatno bi otežalo prevrtanje i malo umirilo nameštaj.
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3028 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 14/01/2021 : 18:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
dela se...
https://www.index.hr/magazin/clanak/pojavila-se-snimka-bandica-kako-jede-u-volonterskoj-kuhinji-u-petrinji/2245709.aspx

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 17/01/2021 : 22:58:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
Osjećam kao da privatiziram ovaj topic, ali jako puno ljudi mi je izrazilo podršku i potporu, pa bar da ih obavjestim u kakvom sam(smo) stanju,a i meni je nekako lakše dok pišem. Napokon sam se dokopao kompa na poslu da ne moram tipkati po mobitelu.
Napokon smo otišli u Rijeku (15og) na mali izlet sa djecom gdje nas je dočekao sumohrvat i prošetao s nama i pokazao nam neke znamenitosti grada (kao npr. Shanera kojeg smo uspjeli uloviti na odlasku sa posla?, kojeg ovim putem pozdravljam),a Edo može bez beda raditi kao turistički vodič veliko znanje ima o povjesti i znamenitostima svoga grada, puno toga nam je ispričao nešto sam uspio i pohvatati između tata gladan sam, tata nosi me, tata meni je zima. Odveo nas do prijatelja koji su nas nahranili i napojili.Super ekipica :-)
A onda sam jučer ranom zorom(i prije zore) oko 03:00 krenuo kući iz Crikvenice, putem loša cesta snijega je bilo dosta pogotovo od Karlovca prema Glini poprilično je padalo, u Delnicama nije padalo ništa ali je bilo -15, srećom nije auto stao nigdje.Došao oko pola 7 i odmah krenuo na posao jučer dežurstvo 24 h danas opet dežurstvo, ali 16h jer ipak sam ja bio na godišnjem pa me treba iskoristiti(jer čemu služi godišnji nego odmoru).Trebao bi raditi još u ponedjeljak i utorak i onda nazad u srijedu ujutro.Dok sam ovo pisao opet je jedan potres bio, dakle to se nimalo ne smiruje, dečki koji rade sa mnom su već ludi kažu svi ćemo ispaliti na živce, poslao jednog našeg djelatnika kući(poslije ovog potresa) jer mu djete plače i ne može se umiriti.
Stvari pomalo sjedaju na svoje mjesto, početni elan dobrovoljaca i volontera polako kopni, a mnogi su i odustali (jer vide nepravdu i nemar od onih koji su prvi trebali biti tu),vrlo brzo će to sve proći i onda će ostati samo ruševine, pitam se koliko će proći vremena da se stvari pokrenu na bolje i hoće li uopće biti bolje ovdje.

Sad nešto ljepših novositi jučer sam upoznao Aleksandra (Humbert Coe) koji je došao volontirati u Petrinju sa prijateljicom Marijom, na autobusnoj stanici razmjenili par riječi jer su žurili u Sisak uhvatiti zadnji vlak za Zg. Kao što sam mu (im) napisao u poruci, netipični ali vrlo simpatični duo, puni elana i dobre volje za pomoći drugima, nadam se da sam im pomogao i spojio ih sa pravim ljudima, nahvalio mi je Zagora (tipa najbolji super junak ikada, haha sorry Aleks morao sam, možda ima i opravdanje jer to mora da je rekao samo da bi me oraspoložio :-)) Svakako se javite opet kad budete tu.
Bio kod roditelja danas ujutro malo popričali, pojeo nešto, istuširao se i zaspao, odvalio sam dobrih 3-4 sata. Uopće nisam niti stvari iznio iz auta, auto mi je kuća putujuća. Sad me umor ponovno počinje svladavati pa ću probati odspavati sat-dva dok su dečki u dežurstvu još budni.

Znam da se ponavljam, ali htio bi se još jednom zahvaliti svima koji su mi pomogli uplatom, kao i onima koji su postavili svoje aukcije na site i onima koji su bidali, svima koji su se javili privatnom porukom i ponudili pomoć u bilo kojem obliku, hvala vam svima od srca, ne mogu vam riječima iskazati dovoljno zahvalnosti za sve.
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 18/01/2021 : 08:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Sad kad nema turizma zbog korone baš bi se usrećio od posla radeći kao turistički vodič 😂😂😂😂
Ali zato kao profesionalni fotograf... Dobro, slike su ispale odlične jer su modeli bili vrhunski 😊😊😊
Bilo je lijepo druženje taj dan, nadam se da će biti još prilike da se podružimo, pogotovo da vrijeme bude malo toplije...
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000