forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 389

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6336 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/02/2021 : 11:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mmihoci

Rekoh sebi "više nisi mali, već si dovoljno veliki da ti se strip 'Stranac' (prema romanu Alberta Camusa koji je bio lektira u srednjoj školi) dopadne za razliku od romana koje si onda kao 'žutokljunac' morao čitat za lektiru".
I nakon čitanja sam skontao da sam još uvijek "mali" jer sam strip jedva prožvakao.
Na žalost, morat ću se držati i dalje "dječijih i neozbiljnih" stripova, nisam ja za nešto "odraslije i ozbiljnije".

Nijedan pisac ne sjedne za pisaći stol i odluči napisati nešto dosadno. Svakoga zabavljaju različite stvari. I to je u redu.

Ovo sad ide općenito, da ne pomisliš da pričam isključivo tebi. Netko tko ne voli Sandmana, recimo, teško će razumjeti da je meni taj strip jednako zabavan kao što je njemu zabavan, karikiram, Mali Rendžer. Ništa loše ako voliš Malog Rendžera, ali kao što je tebi dosadan Sandman, meni je dosadan MR. Stavi bilo koji drugi strip. Sandmana spominjem jer znam par ljudi koji su ga pokušali čitati i brzo odustali, a meni je nešto najbolje što sam pročitao.

Ne mora nužno svaki "ozbiljniji" i "pretenciozniji" strip biti i dobar. Kao što i u industrijskoj proizvodnji stripova ima pravih remek djela. Neka svatko čita ono što ga zabavlja.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10932 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/02/2021 : 11:56:45  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
pored kvaliteta strip po meni ima tu i neku ulogu. tako mali rendzer radi fantastican posao za decu, tj. radio je
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6336 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/02/2021 : 11:59:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

pored kvaliteta strip po meni ima tu i neku ulogu. tako mali rendzer radi fantastican posao za decu, tj. radio je

Ako ima, to je samo plus. Ali u redu je i kad su stripovi isključivo zabava.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2442 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 01/02/2021 : 12:15:05  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by borgA Zagor i Bets su borci za pravdu (pravdu kakvu oni zamišljaju). Do pravde dolaze zahvaljujući inteligenciji, atletizmu, sticaju okolnosti uz upotrebu ogromne količine nasilja, gde Zagor ipak preteruje jer je ubio brdo ljudi. Bets ima više krvi i nasilja, ali geslo- ne ubij. Zagor zapostavljen kao i kaubojci,Bets se prilagodio gura dalje...

pa koga bet da ubije, dzokera? ima par neprijatelja i ako ih makne sta mu ostaje? a opet, on je ispiracija dzokeru za krajnje bizarna i bezumna ubistva

Dobro ispričana suština njihovog odnosa u Vicu i Belom vitezu gde jedan drugom daju svrhu postojanja. Ali Bets je smisleniji kad nema Jokera. S druge strane popularnost koju mu je Joker doneo dostigla je vrhunac, i počinje polako da ga guši, i ako u narednom periodu ne vrate betsa na detektivski nivo, na simbol postojanja, brzo će ga potrošiti u borbi sa super-zlikovcima i marvelovcima. Izgubiće smisao.
Stoga bi bilo dobro da ga uskoro kokne Bets

Resistance is futile.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10932 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/02/2021 : 12:21:05  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg
Stoga bi bilo dobro da ga uskoro kokne Bets

eh, pa ce onda crvendac da bude betmen, dok ovaj ne ustane iz groba
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10683 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 01/02/2021 : 12:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ozbiljni/neozbiljni stripovi su pecka Peyu.
Takvo nešto ne postoji

Drago mi je da se voliš šaliti i peckati . I ja sam takav.

Jednom prilikom mi se učinilo da si preosjetljivo reagirao na moje peckanje pa rekoh možda se iza tvog avatara krije neka žena pa da se pristojno ponašam pred Borginjom .

Ma nemam ja nikakvu podjelu ozbiljni/neozbiljni stripovi, više idem u smjeru stripovi stripskog i nestripskog sadržaja, u smislu da je nešto trebalo ostati neoslikana literatura jer ne vidim nikakva smisla u crtanju istih faca u zatvorenom prostoru na tisuće načina (ili još gore u svega par poza). Skroz besmisleno.

Iako preferiram zabavne stripove s akcijom, prihvaćam sa radošću i zanimanjem stripove autora koji pomiču granice tipa Mazzucchelli čiji su radovi Asterios Polyp, a pogotovo adaptacija City of Glass meni izuzetno zanimljivi.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/02/2021 : 12:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ajde, pa da vidimo i tog novog Neznanca. Ako ce biti samo do koljena starome, to je dovoljno. Znaci, uzima se.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2442 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 01/02/2021 : 13:08:57  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Ozbiljni/neozbiljni stripovi su pecka Peyu.
Takvo nešto ne postoji

Drago mi je da se voliš šaliti i peckati . I ja sam takav.

Jednom prilikom mi se učinilo da si preosjetljivo reagirao na moje peckanje pa rekoh možda se iza tvog avatara krije neka žena pa da se pristojno ponašam pred Borginjom .

Ma nemam ja nikakvu podjelu ozbiljni/neozbiljni stripovi, više idem u smjeru stripovi stripskog i nestripskog sadržaja, u smislu da je nešto trebalo ostati neoslikana literatura jer ne vidim nikakva smisla u crtanju istih faca u zatvorenom prostoru na tisuće načina (ili još gore u svega par poza). Skroz besmisleno.

Iako preferiram zabavne stripove s akcijom, prihvaćam sa radošću i zanimanjem stripove autora koji pomiču granice tipa Mazzucchelli čiji su radovi Asterios Polyp, a pogotovo adaptacija City of Glass meni izuzetno zanimljivi.

Heh, umem da odgovorim, i često sa smajlijem. Ne posmatram forum ozbiljno jer ne poznajem sagovornike.
Možda je neko dete, tinejdžer, udovac, žena, probisvet, filozof, invalid, doktor nauka iza avatara. Drugačije ljudi gledaju na stvari pod drugačijim okolnostima i životnim iskustvom.
A i do sada sam naučio da svi sve najbolje znamo, pa ni ne vredi raspravljati

Nema besmislenih stripova, samo onih u kojima ti ili ja ne vidimo smisao. A to ne isključuje da ga nema.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10683 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 01/02/2021 : 14:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts
Dalju, potencijalnu diskusiju na ovu temu nemam nameru da nastavljam, jer kao što rekoh, nema smisla ovde raspravljati, ali me zanima tvoje mišljenje, oko zanatskog (pa i umetničkog) nivoa.

Ovo je čini mi se besmrtni Gene Colan. Kakvog smisla ima da je procjenjujem vrijednost njegovog rada čiji sam i sam veliki fan.

José Luis García-López, Marshall Rogers, Steve Rude, Neal Adams, David Mazzucchelli, Brian Bolland, Tim Sale, Bruce Timm, Darwyn Cooke, Frank Miller, Mike Mignola i mnogi drugi najbolji svjetski majstori su crtali Batmana, to je neupitno. Malo koji strip junak s time može pohvaliti.

S druge strane neki od ovih autora su crtali Batmane kojima je scenario bio na vrlo niskim granama (recimo neke epizode koje je genijalno nacrtao Neal Aadms da ne spominjem i druge).

Ja nisam Zagora i Batmana ni uspoređivao zanatski nego sam spomenuo da bih se složio oko Kingove tvrdnje za iste ciljne skupine ovih stripova, samo za različita podneblja.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9293 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 01/02/2021 : 16:13:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]

Ovo je čini mi se besmrtni Gene Colan. Kakvog smisla ima da je procjenjujem vrijednost njegovog rada čiji sam i sam veliki fan.

José Luis García-López, Marshall Rogers, Steve Rude, Neal Adams, David Mazzucchelli, Brian Bolland, Tim Sale, Bruce Timm, Darwyn Cooke, Frank Miller, Mike Mignola i mnogi drugi najbolji svjetski majstori su crtali Batmana, to je neupitno. Malo koji strip junak s time može pohvaliti.

S druge strane neki od ovih autora su crtali Batmane kojima je scenario bio na vrlo niskim granama (recimo neke epizode koje je genijalno nacrtao Neal Aadms da ne spominjem i druge).

Ja nisam Zagora i Batmana ni uspoređivao zanatski nego sam spomenuo da bih se složio oko Kingove tvrdnje za iste ciljne skupine ovih stripova, samo za različita podneblja.

Sa tim sam se i ja složio, na prethodnoj stranici.

Ono je Don Newton (mada je Colan sjajan, kao i ostali).

Epizode Neala Adamsa su nastajale dosta rano. Ako si imao samo prvu knjigu, koju si prodao, to su najranije i najlošije. Kasnije je bilo solidnijih scenarija koje sam video. Ne sviđa mi se njegov re-color tih trejdova.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21951 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/02/2021 : 16:26:02  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

na dw forumu se ozbiljno sumnja da se iza borgovog nika krije jedna lepa devojka.

da li je pejotl nanjušio istinu??

Odbrojavanje: još 1 dan
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10683 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 01/02/2021 : 17:16:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts
Ono je Don Newton (mada je Colan sjajan, kao i ostali).

Da i čini mi se Alcalin tuš? Lijepo to izgleda.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21951 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/02/2021 : 13:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Skrobonja kaže na fejsu da prevodi 18. tom Princa Valijanta za ČK.

Odbrojavanje: još 1 dan
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2442 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 07/02/2021 : 14:10:51  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

na dw forumu se ozbiljno sumnja da se iza borgovog nika krije jedna lepa devojka.

da li je pejotl nanjušio istinu??

Heh, promače mi ovo
Ma, Anto kad pusti buvu džabe joj posle noge vezivati

Resistance is futile.
Go to Top of Page

vladar
Average Member

Serbia
787 Posts

Member since 05/09/2002

Posted - 07/02/2021 : 15:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Send vladar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo je, za mene, vest godine, sto se stripa tice.
Ako objave kompletnog Valijanta, sve im je oprosteno.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 07/02/2021 : 16:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:

Videh upravo... Najbolja vest iz ČK otkako su ušli u svet stripa. Da vide ljudi konačno kako Valiant nije samo Foster.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3401 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 07/02/2021 : 17:56:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Fenomenalna vest!
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7988 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 07/02/2021 : 22:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis
[br]Fenomenalna vest!

I vise od toga
Samo kad bi i rip kirbija zavrsili opet bi bio

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1723 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 07/02/2021 : 23:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

quote:

Videh upravo... Najbolja vest iz ČK otkako su ušli u svet stripa. Da vide ljudi konačno kako Valiant nije samo Foster.

Ali jeste!

Dosta je bilo praštanja!
Go to Top of Page

jagodanbg
Advanced Member

3012 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 08/02/2021 : 20:56:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Rogan na FB rece da ce Beli vitezovi za jedno nedelju-dve, a da su prevedeni i Zero Year i Graveyard Shift

Pumpaj
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12314 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 09/02/2021 : 00:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

Rogan na FB rece da ce Beli vitezovi za jedno nedelju-dve, a da su prevedeni i Zero Year i Graveyard Shift

Odlicno! Pogotovo sto Beli vitez i nastavak mu izlaze zajedno odjedanput!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10932 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/02/2021 : 08:14:59  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
*eb*i ih betmen i superheroji. nevernovatno da ne mogu da izadju iz tog mulja

Edited by - kasper on 09/02/2021 08:15:30
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17749 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 09/02/2021 : 12:05:08  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

Graveyard Shift nije još izašao u Fibrinom izdanju, znači premijerno na ovim prostorima.

Nisam ništa od ovoga počeo da čitam, ali doći će i to na red nekad tokom godine.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7893 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 09/02/2021 : 15:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:

*eb*i ih betmen i superheroji. nevernovatno da ne mogu da izadju iz tog mulja

+1

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3401 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 09/02/2021 : 20:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Danas u Bulevar Booksu sam svojim očima prebrojao svih 17 Valijanata, ako iko još sumnja da nema nekih brojeva...
Go to Top of Page
Page: of 389 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.62 seconds. Snitz Forums 2000